13-09-2020

Heracles wint van een onthutsend slecht ADO

Rai Vloet en Sylvester van de Water waren trefzeker voor Heracles

ALMELO – In een wedstrijd die pas na de rust kleur kreeg won Heracles vanmiddag in Almelo moeiteloos van ADO Den Haag. Het werd door doelpunten van Rai Vloet en Sylvester van der Water uiteindelijk 2-0 en op die zege kun je alleen afdingen dat de marge te klein was.

De eerste helft was traag en slap, de tweede had meer te bieden en dat was alleen aan de thuisploeg te danken, maar het kwam te lang niet tot doelpunten, mede doordat de Hagenezen herhaaldelijk aan de noodrem moesten trekken. In de tweede helft gebeurde dat weer en omdat Boy Kemper zich er voor de tweede keer deze wedstrijd aan bezondigde, moest hij het veld ruimen.

Het stond toen trouwens al 1-0, want uit een hoekschop van Silvester van der Water kopte nieuwkomer Rai Vloet vijf minuten na de rust onhoudbaar raak uit een corner van Van de Water. Het was een bevrijdende treffer, want dat ADO vanmiddag geen goal zou scoren, stond wel zo ongeveer vast. Het was op deze eerste dag van een rare competitie eerder de vraag met hoeveel nul de zwartwitten zouden winnen.

Het werd dus ‘slechts’ 2-0, want twintig minuten voor tijd tilde de alomtegenwoordige Van der Water de stand naar die hoogte, maar meer kwam er niet op de klos, want ook de ingebrachte spitsen Sinan Bakis voor Adrian Szöke en Luca de la Torre voor Delano Burgzorg misten de precisie. In elk geval dat ook deze nieuwkomers bij Heracles wel hun eerste minuten in een competitiewedstrijd kregen van de vandaag zestig jaar geworden oefenmeester Frank Wormuth. De trainer kreeg dus goede seizoenstart met een mooie overwinning van zijn team cadeau, al zegt de inhoud weinig over de rest van deze jaargang, want daarvoor speelde ADO te beroerd.

Heracles - ADO Den Haag  2-0