02-02-2020

Heracles nipt onderuit in Tilburg tegen Willem II

TILBURG – Heracles Almelo zet de negatieve herstart van de competitie na de winterstop nog even voort. In Tilburg was Willem II met 1-0 nipt de betere. Na het positieve spel tegen Feyenoord ging Heracles in het Brabantse goed van start en Dessers had de Almeloërs op voorsprong kunnen zetten ware het niet dat doelman Woud daar een stokje voor stak.
Meteen daarna dan even een intermezzo. ‘Scheids’ Blom floot de wedstrijd af, keuvelde even met beide trainers en ging vervolgens de catacomben in om als ‘vierde man’ terug te keren. De scheidsrechterswissel was noodzakelijk vanwege enig fysiek malheur waardoor collega Henskens de fluit kon hanteren.
Het was vervolgens Willem II die de kans op voorsprong aa zich voorbij zag gaan. De Almelose doelman Blaswich voorkwam moeizaam een treffer van Ndayishimiye. Toch kwam Willem II nog voor rust op voorsprong. Saddiki schoot met een omhaal tegen de lat boven Blaswich en de kaats werd door Holmen zonder scrupules in het net gedeponeerd (1-0). De lat kreeg nog een belangrijke bijrol, want even later bij het Tilburgse doel schoot Mauro Junior raak maar dus niet in het doel en derhalve geen gelijkmaker. Vlak voor rust was het de paal van het Almelose doel die een rol speelde. Doelman Blaswich tikte de bal uit het schot van Nunnely net voldoende opzij en de paal deed de rest. Kortom het verschil bij rust was met 1-0 miniem.

Na de pauze nam Willem II het heft in handen maar Pavlidis en opnieuw Nummely konden de kansen niet verzilveren. Aan de andere kant voorkwam Kohlert dat de aanvoerder van de topscorerslijst Dessers kon uithalen. Even later een vrije trap van Ndayishimiye die maar nipt over het doel van Blaswich zwabberde. In de slotfase nog een aandringend Heracles met een gemiste kans voor Dessers. Het waren de hoogtepunten in de tweede helft en dus bleef Willem II aan de goede kant van de streep met een revanche op de nederlaag van 4-1 in Almelo september vorig jaar.

Willem II - Heracles Almelo 1-0