Sportberichten


Plaatsing  
 
08-12-2019  

Sparta en Heracles scoren niet in matig duel

 

ROTTERDAM – Het duel op het ‘Kasteel’ tussen ‘runner-up’ Sparta en Heracles Almelo was er een van matige 6-jes als teams en individueel. De wedstrijd leek nog aardig te beginnen, maar al snel ‘verzandde’ het duel in matig voetbal waarbij wel hard werd gewerkt, maar de vele fouten de overhand kregen en scoren een ‘brug te ver’ bleek.
Tegen de verwachting in bleek Czyborra toch inzetbaar nadat hij vorige week na het duel tegen ADO met krukken het stadion verliet, maar de jonge Duitser kwam niet tot grote hoogte, laat staan dat hij ook de eerste kans voor de Rotterdammers inluidde met een opruimende ‘afzwaaier’.  De snelle Van de Water bleek niet inzetbaar nadat hij zich tijdens de training blesseerde, waardoor Dos Santos in de basis startte. De Almeloërs drongen vooral in het eerste half uur aan op een snelle treffer maar bleek onmachtig in het uitspelen van een echte kans. De vrije trap van afstand van Osman bleek dan ook het hoogtepunt met voor de Rotterdammers een uitstekende redding door doelman Harush om de zeker lijkende treffer nipt onder de lat te voorkomen. De Spartanen speelden eveneens geen kansen uit voor de thee.
Na rust zakte het duel helemaal naar een bedenkelijk peil. Sparta-coach Fraser bracht dan ook als eerste wissels in met Duarte en Pirou voor respectievelijk Harroui en Dervisoglu om de wedstrijd vanuit Rotterdams perspectief te proberen een gunstige wending te geven. Het leidde niet tot beter spel laat staan grote kansen. Heracles-trainer Wormuth had zich kennelijk al verzoend dat het niet ‘liep’ en bracht pas in de slotfase met Konings en Bijleveld ‘fris bloed’. Voor Konings eindigde dat na amper vijf minuten in een rode kaart toen hij ietwat ongelukkig poogde de bal over de op de grond zittende Mattheij te tikken maar niet op tijd zag dat Mattheij ook nog zittend probeerde de bal te koppen. Schoen en gezicht raakten elkaar met ‘rood’ voor Konings hoewel ‘geel’ hier meer op zijn plaats was geweest vanwege de ongelukkige samenloop. Kortom de wedstrijd eindigde zoals het begon waarbij de jarige Dessers, PSV’er Malen weer langszij zag komen aan de top van de landelijke scoringslijst.

Voor Heracles rest op zondag 15 december om 16.45 uur een nieuwe kans tegen de bezoeker en concurrent in de ranglijst Fc Utrecht dat vandaag weer eens punten pakte in en tegen Groningen.
Op woensdag 18 december om 19.45 uur staat Heracles Almelo tegen FC Dordrecht om de KNVB-Beker op het programma. De ticketverkoop is gestart evenals de verkoop van voordelige halfseizoenkaarten.

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo 0-0

Scheidsrechter: Martens
geel: D. Duarte, Faye, Mattheij allen Sparta en Kiomourtzoglou, Osman, Pröpper allen Heracles.
rood: Konings (90) (Heracles)
OPSTELLINGEN
Sparta Rotterdam: Harush; Abels, Vriends, Mattheij, Faye; Auassar, Harroui (D. Duarte/59), Smeets; Rayhi (L. Duarte/65), Ache, Dervisoglu (Piroe/77)
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou, Osman, Merkel; Mauro Junior (Bijleveld/89), Dessers, Dos Santos (Konings/85)
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
18-12-2019  

Heracles schudt Dordrecht af in bekerduel

 

ALMELO – Met reservedoelman Brouwer en het centrale reserveduo Rossmann en Van den Buys en eveneens Jakubiak in de basis begon Heracles Almelo aan het duel in de KNVB bekercompetitie tegen het bezoekende Fc Dordtrecht, laatste in de ranglijst op het tweede niveau en bovendien vechtend voor een financieel bestaan. Vooraf dus een ‘makkie’, zo dachten de meesten in het halfvolle stadion van de Heraclieden. En zij kregen gelijk, hoewel Marquez nog even in de beginfase Rossmann’s foutje leek af te straffen maar Brouwer op zijn weg vond.
Het bleek achteraf de enige echte kans die de Dordtenaren wisten te bewerkstelligen, want Heracles was heer en meester. Het was Mauro Junior die al in de beginfase vergat te scoren na de bal van Dessers gekregen te hebben, maar zijn meerdere moest erkennen in doelman Stoskovic die even later weer twee kansen voor een Almelose voorsprong voorkwam. Dat ging dus ruim een kwartier goed vanuit Dordt’s perspectief tot Dessers het op ijn heupen kreeg en zijn directe tgenstander op het verkeerde been zette waarna Stoskovic toch de eerste gang naar het net kon maken (1-0). Amper drie minuten later zag Dessers zijn schot wel geblokt. Ook het ‘houtwerk’ zat daarna de topscorer van de eredivisie tot tweemaal toe dwars, hoewel de eerste kennelijk in minieme buitenspelpositie.
Even later moest Jakubiak dan toch in verdedigende zin assisteren om een Dordtse dreiging te voorkomen. Aan de andere kant werd Dessers teruggefloten toen hij na een fraaie combinatie van van de Water en Mauro de bal voor het intikken kreeg, maar ook toen weer buitenspel. In de eindfase van de eerste helft voorkwam Stoskovic dat een boogballetje van Mauro doel trof en voorkwam daarmee een grotere achterstand. Dat bleef zo tot de rust omdat de Braziliaan een fractie later de bal van Dessers uit volle run ontving, maar opnieuw stond zijn vizier niet scherp.

Na rust combineerde Heracles verder om de voorsprong te vergroten en dat lukte al snel toen Van de Water werd bediend die geplaatst afrondde om Stoskovic zijn tweede gang naar het net te laten maken. Daarna werd het spel er niet beter op tegen het onmachtige Fc Dordrecht en werd het een duel van slordigheden en gemiste kansen. Toch kwam er nog even opwinding op de tribunes nadat de mee opgestoomde Breukers frank en vrij kon intikken, zijn vierde doelpunt ooit in toch al een lange carrière als rechtsback, dankzij het op maat aangeven van Dessers. Het bracht het publiek in verleiding om ‘Breukers in Oranje’ te scanderen. Kortom al met al een duel voor de verstokte supporter, waarbij Jeremy Cijntje nog een kwartiertje speeltijd werd gegund tegen zijn oude club.

Heracles Almelo - FC Dordrecht 3-0
(1-0)
1-0 Dessers (17), 2-0 Van der Water (49), 3-0 Breukers (86)
Scheidsrechter: Gerrets
geel: De Abreu, Smith
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Brouwer; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Jakubiak (Kiomourtzoglou/66), Mauro Junior, Merkel (Osman/46); Van der Water, Dessers, Dos Santos (Cijntje/77)
FC Dordrecht: Stoskovic; Gronsveld, Montsma (Lewis/58), De Abreu, Ottewill; Wehrmann, Smith (Kok/78), Schuurman; Amadin, Marques (Achahbar/67), Vicario
Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

 
21-12-2019  

Heerenveen en Heracles delen de punten

Blaswich stopt strafschop, Dessers scoort zijn twaalfde
 

HEERENVEEN – Heracles Almelo heeft in de laatste wedstrijd voor de winterstop een punt gehaald in en tegen Heerenveen. Al vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Kamphuis, maakte Heracles duidelijk dat het de Heerenveners niet makkelijk wilde maken maar Dessers en Kiomourtzoglou verzuimden de bal achter doelman Hahn te plaatsen en ook Osman zocht het Friese doel te hoog na een kaats van Dessers.
Pas daarna kwamen de Friezen toe aan een eerste doelpoging via Van Bergen maar doelman Blaswich pareerde het te slappe schot. Even later moest Blaswich vol aan de bak toen Ejuke dacht een gaatje gevonden te hebben maar Blaswich had een formidabele safe in huis. Osman deed nog even iets terug maar zijn vrije trap werd tot corner die niets opleverde. Beide teams leken zo met een brilstand de ruist in te gaan tot Dessers in het eigen strafschopgebied voor reuring zorgde door ondoordacht zijn hand uit te steken bij een Friese corner waardoor de bal op de stip ging. Het was Blaswich die de heldenrol vertolkte door katachtig de door Faik ingeschoten vrije bal uit het doel te ranselen waardoor toch beide teams doelpuntloos aan de thee konden beginnen.

Na rust opende Heracles de score nadat Fries geklungel rond de middenlijn tot balverlies leed en Dessers op pad gestuurd kon worden richting het doel van Hahn. Zoals vaker dit seizoen liet Dessers zijn directe tegenstander de hakken zien om uiteindelijk zelf geplaatst binnen te tikken door Hahn te poorten, terwijl er toch ook twee afspeelmogelijkheden waren (0-1). 
Lang konden de Heraclieden er niet van genieten, want nog geen twee minuten later was de stand weer gelijk toen Heerenveen richting het Almelose doel opstoomde en met een lange bal van Van Bergen richting de tweede paal de volkomen vrij staande Veerman te bereiken. Deze bleef koel en plaatste de bal zuiver in de verre hoek onbereikbaar voor Blaswich en twee verdedigers op de doellijn (1-1).

Even leek het duel te verzanden, tot Heracles als eerste weer aanspraak maakte via Mauro Junior die echter strandde op de uit zijn doel komende Hahn. Beide teams gingen daarna op jacht naar de overwinning maar wel gepaard met de nodige fouten tot schrik van de trainers omdat de organisatie min of meer werd losgelaten. Het leek dus wachten op de fatale fout en een beslissend doelpunt. Het kwam er echter niet van, waardoor de puntendeling een feit was en de onderlinge afstand in het linker rijtje hetzelfde bleef.
Voor de Almeloërs een eerste seizoenshelft die de verwachtingen overtrof nadat het in de zomer liefst ’54 doelpunten zag vertrekken’, maar dankzij de in Utrecht ongetwijfeld afgeschreven Dessers ook de winterkoning in huis heeft van de topscorerslijst.
 
Heerenveen - Heracles Almelo 1-1 (0-0)
0-1 Dessers (54), 1-1 Veerman (56)
Scheidsrechter: Kamphuis
geel: Breukers, Floranus
Bijz: Faik (Heerenveen) mist strafschop (44)
OPSTELLINGEN
Heerenveen: Hahn; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus; Kongolo, Faik, J. Veerman; Van Bergen, Dreyer (Smit/79), Ejuke (Bruijn/88)
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester (Van den Buijs/66), Czyborra; Kiomourtzoglou, Osman (Konings/88), Merkel; Mauro Junior, Dessers, Dos Santos (Van der Water/78).
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
23-12-2019  

Heracles bekert op 22 januari tegen Vitesse

 

ALMELO – Nadat Heracles Almelo bij de laatste 16 in het Bekertoernooi het Arnhemse Vitesse lootte als tegenstander, is nu het speelschema bekend gemaakt door de KNVB.
De Arnhemmers reizen woensdag 22 januari naar Almelo waar het duel in het stadion van Heracles begint om 18.30 uur.
Ook Go Ahead Eagles behaalde verrassend de laatste 16 door een dik verdiende winst in de Grolsch Veste tegen FC Twente. De Deventenaren houden daarmee samen met Heracles de Overijsselse eer hoog in de strijd om de KNVB-beker. De Eagles spelen donderdag om 23 januari eveneens om 18.30 uur op sportpark De Westmaat in Spakenburg tegen IJsselmeervogels.

 
31-12-2019  

Nijmegenaar wint mistige Oudejaarsloop SISU

 

ALMELO – De Oudejaarsloop 44 van de Almelose atletiekvereniging SISU werd in mistige omstandigheden gehouden. Het leverde aardige plaatjes op van de lopers rond de Nijreesberg in het buitengebied van Almelo.
Gepresteerd werd er ook. Zo werd de 10 km gewonnen door de Nijmegenaar Luuk Weyerink die de als tweede geëindigde Abrha Gesewe uit Hardenberg nipt voor bleef. De in Göteborg Zweden wonende Nederlander Geert Tuinstra pakte de derde plek.
De organiserende vereniging SISU kan op een geslaagde Oudejaarsloop editie 44 terug kijken met flinke deelname bij zowel senioren als jeugd.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (162 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina