Sportberichten


Plaatsing  
 
08-12-2019  

Sparta en Heracles scoren niet in matig duel

 

ROTTERDAM – Het duel op het ‘Kasteel’ tussen ‘runner-up’ Sparta en Heracles Almelo was er een van matige 6-jes als teams en individueel. De wedstrijd leek nog aardig te beginnen, maar al snel ‘verzandde’ het duel in matig voetbal waarbij wel hard werd gewerkt, maar de vele fouten de overhand kregen en scoren een ‘brug te ver’ bleek.
Tegen de verwachting in bleek Czyborra toch inzetbaar nadat hij vorige week na het duel tegen ADO met krukken het stadion verliet, maar de jonge Duitser kwam niet tot grote hoogte, laat staan dat hij ook de eerste kans voor de Rotterdammers inluidde met een opruimende ‘afzwaaier’.  De snelle Van de Water bleek niet inzetbaar nadat hij zich tijdens de training blesseerde, waardoor Dos Santos in de basis startte. De Almeloërs drongen vooral in het eerste half uur aan op een snelle treffer maar bleek onmachtig in het uitspelen van een echte kans. De vrije trap van afstand van Osman bleek dan ook het hoogtepunt met voor de Rotterdammers een uitstekende redding door doelman Harush om de zeker lijkende treffer nipt onder de lat te voorkomen. De Spartanen speelden eveneens geen kansen uit voor de thee.
Na rust zakte het duel helemaal naar een bedenkelijk peil. Sparta-coach Fraser bracht dan ook als eerste wissels in met Duarte en Pirou voor respectievelijk Harroui en Dervisoglu om de wedstrijd vanuit Rotterdams perspectief te proberen een gunstige wending te geven. Het leidde niet tot beter spel laat staan grote kansen. Heracles-trainer Wormuth had zich kennelijk al verzoend dat het niet ‘liep’ en bracht pas in de slotfase met Konings en Bijleveld ‘fris bloed’. Voor Konings eindigde dat na amper vijf minuten in een rode kaart toen hij ietwat ongelukkig poogde de bal over de op de grond zittende Mattheij te tikken maar niet op tijd zag dat Mattheij ook nog zittend probeerde de bal te koppen. Schoen en gezicht raakten elkaar met ‘rood’ voor Konings hoewel ‘geel’ hier meer op zijn plaats was geweest vanwege de ongelukkige samenloop. Kortom de wedstrijd eindigde zoals het begon waarbij de jarige Dessers, PSV’er Malen weer langszij zag komen aan de top van de landelijke scoringslijst.

Voor Heracles rest op zondag 15 december om 16.45 uur een nieuwe kans tegen de bezoeker en concurrent in de ranglijst Fc Utrecht dat vandaag weer eens punten pakte in en tegen Groningen.
Op woensdag 18 december om 19.45 uur staat Heracles Almelo tegen FC Dordrecht om de KNVB-Beker op het programma. De ticketverkoop is gestart evenals de verkoop van voordelige halfseizoenkaarten.

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo 0-0

Scheidsrechter: Martens
geel: D. Duarte, Faye, Mattheij allen Sparta en Kiomourtzoglou, Osman, Pröpper allen Heracles.
rood: Konings (90) (Heracles)
OPSTELLINGEN
Sparta Rotterdam: Harush; Abels, Vriends, Mattheij, Faye; Auassar, Harroui (D. Duarte/59), Smeets; Rayhi (L. Duarte/65), Ache, Dervisoglu (Piroe/77)
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou, Osman, Merkel; Mauro Junior (Bijleveld/89), Dessers, Dos Santos (Konings/85)
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina