Sportberichten


Plaatsing  
 
18-12-2019  

Heracles schudt Dordrecht af in bekerduel

 

ALMELO – Met reservedoelman Brouwer en het centrale reserveduo Rossmann en Van den Buys en eveneens Jakubiak in de basis begon Heracles Almelo aan het duel in de KNVB bekercompetitie tegen het bezoekende Fc Dordtrecht, laatste in de ranglijst op het tweede niveau en bovendien vechtend voor een financieel bestaan. Vooraf dus een ‘makkie’, zo dachten de meesten in het halfvolle stadion van de Heraclieden. En zij kregen gelijk, hoewel Marquez nog even in de beginfase Rossmann’s foutje leek af te straffen maar Brouwer op zijn weg vond.
Het bleek achteraf de enige echte kans die de Dordtenaren wisten te bewerkstelligen, want Heracles was heer en meester. Het was Mauro Junior die al in de beginfase vergat te scoren na de bal van Dessers gekregen te hebben, maar zijn meerdere moest erkennen in doelman Stoskovic die even later weer twee kansen voor een Almelose voorsprong voorkwam. Dat ging dus ruim een kwartier goed vanuit Dordt’s perspectief tot Dessers het op ijn heupen kreeg en zijn directe tgenstander op het verkeerde been zette waarna Stoskovic toch de eerste gang naar het net kon maken (1-0). Amper drie minuten later zag Dessers zijn schot wel geblokt. Ook het ‘houtwerk’ zat daarna de topscorer van de eredivisie tot tweemaal toe dwars, hoewel de eerste kennelijk in minieme buitenspelpositie.
Even later moest Jakubiak dan toch in verdedigende zin assisteren om een Dordtse dreiging te voorkomen. Aan de andere kant werd Dessers teruggefloten toen hij na een fraaie combinatie van van de Water en Mauro de bal voor het intikken kreeg, maar ook toen weer buitenspel. In de eindfase van de eerste helft voorkwam Stoskovic dat een boogballetje van Mauro doel trof en voorkwam daarmee een grotere achterstand. Dat bleef zo tot de rust omdat de Braziliaan een fractie later de bal van Dessers uit volle run ontving, maar opnieuw stond zijn vizier niet scherp.

Na rust combineerde Heracles verder om de voorsprong te vergroten en dat lukte al snel toen Van de Water werd bediend die geplaatst afrondde om Stoskovic zijn tweede gang naar het net te laten maken. Daarna werd het spel er niet beter op tegen het onmachtige Fc Dordrecht en werd het een duel van slordigheden en gemiste kansen. Toch kwam er nog even opwinding op de tribunes nadat de mee opgestoomde Breukers frank en vrij kon intikken, zijn vierde doelpunt ooit in toch al een lange carrière als rechtsback, dankzij het op maat aangeven van Dessers. Het bracht het publiek in verleiding om ‘Breukers in Oranje’ te scanderen. Kortom al met al een duel voor de verstokte supporter, waarbij Jeremy Cijntje nog een kwartiertje speeltijd werd gegund tegen zijn oude club.

Heracles Almelo - FC Dordrecht 3-0
(1-0)
1-0 Dessers (17), 2-0 Van der Water (49), 3-0 Breukers (86)
Scheidsrechter: Gerrets
geel: De Abreu, Smith
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Brouwer; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Jakubiak (Kiomourtzoglou/66), Mauro Junior, Merkel (Osman/46); Van der Water, Dessers, Dos Santos (Cijntje/77)
FC Dordrecht: Stoskovic; Gronsveld, Montsma (Lewis/58), De Abreu, Ottewill; Wehrmann, Smith (Kok/78), Schuurman; Amadin, Marques (Achahbar/67), Vicario
Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

Archief
Terug naar vorige pagina