Sportberichten


Plaatsing  
 
21-12-2019  

Heerenveen en Heracles delen de punten

Blaswich stopt strafschop, Dessers scoort zijn twaalfde
 

HEERENVEEN – Heracles Almelo heeft in de laatste wedstrijd voor de winterstop een punt gehaald in en tegen Heerenveen. Al vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Kamphuis, maakte Heracles duidelijk dat het de Heerenveners niet makkelijk wilde maken maar Dessers en Kiomourtzoglou verzuimden de bal achter doelman Hahn te plaatsen en ook Osman zocht het Friese doel te hoog na een kaats van Dessers.
Pas daarna kwamen de Friezen toe aan een eerste doelpoging via Van Bergen maar doelman Blaswich pareerde het te slappe schot. Even later moest Blaswich vol aan de bak toen Ejuke dacht een gaatje gevonden te hebben maar Blaswich had een formidabele safe in huis. Osman deed nog even iets terug maar zijn vrije trap werd tot corner die niets opleverde. Beide teams leken zo met een brilstand de ruist in te gaan tot Dessers in het eigen strafschopgebied voor reuring zorgde door ondoordacht zijn hand uit te steken bij een Friese corner waardoor de bal op de stip ging. Het was Blaswich die de heldenrol vertolkte door katachtig de door Faik ingeschoten vrije bal uit het doel te ranselen waardoor toch beide teams doelpuntloos aan de thee konden beginnen.

Na rust opende Heracles de score nadat Fries geklungel rond de middenlijn tot balverlies leed en Dessers op pad gestuurd kon worden richting het doel van Hahn. Zoals vaker dit seizoen liet Dessers zijn directe tegenstander de hakken zien om uiteindelijk zelf geplaatst binnen te tikken door Hahn te poorten, terwijl er toch ook twee afspeelmogelijkheden waren (0-1). 
Lang konden de Heraclieden er niet van genieten, want nog geen twee minuten later was de stand weer gelijk toen Heerenveen richting het Almelose doel opstoomde en met een lange bal van Van Bergen richting de tweede paal de volkomen vrij staande Veerman te bereiken. Deze bleef koel en plaatste de bal zuiver in de verre hoek onbereikbaar voor Blaswich en twee verdedigers op de doellijn (1-1).

Even leek het duel te verzanden, tot Heracles als eerste weer aanspraak maakte via Mauro Junior die echter strandde op de uit zijn doel komende Hahn. Beide teams gingen daarna op jacht naar de overwinning maar wel gepaard met de nodige fouten tot schrik van de trainers omdat de organisatie min of meer werd losgelaten. Het leek dus wachten op de fatale fout en een beslissend doelpunt. Het kwam er echter niet van, waardoor de puntendeling een feit was en de onderlinge afstand in het linker rijtje hetzelfde bleef.
Voor de Almeloërs een eerste seizoenshelft die de verwachtingen overtrof nadat het in de zomer liefst ’54 doelpunten zag vertrekken’, maar dankzij de in Utrecht ongetwijfeld afgeschreven Dessers ook de winterkoning in huis heeft van de topscorerslijst.
 
Heerenveen - Heracles Almelo 1-1 (0-0)
0-1 Dessers (54), 1-1 Veerman (56)
Scheidsrechter: Kamphuis
geel: Breukers, Floranus
Bijz: Faik (Heerenveen) mist strafschop (44)
OPSTELLINGEN
Heerenveen: Hahn; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus; Kongolo, Faik, J. Veerman; Van Bergen, Dreyer (Smit/79), Ejuke (Bruijn/88)
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester (Van den Buijs/66), Czyborra; Kiomourtzoglou, Osman (Konings/88), Merkel; Mauro Junior, Dessers, Dos Santos (Van der Water/78).
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina