Sportberichten


Plaatsing  
 
03-11-2018  

NAC verslaat bezoekende Heracles

 

BREDA – Heracles Almelo is er niet in geslaagd om in Breda opnieuw NAC te verslaan. De hekkensluiter bezorgde de Almeloërs in de slotfase alsnog een een minieme nederlaag van 2-1.
Met Kuwas en Peterson als aanvalsduo en Jesper Drost als vierde middenvelder, gokte trainer Wormuth op een overwicht, maar het was NAC dat overwicht toonde door goed druk naar voren te zetten, zonder echter grote kansen te creeren. Sterker het eerste gevaar kwam van de Heraclieden via Peterson maar zijn schot werd tot corner verwerkt terwijl Kuwas even later naast schoot.
Terwijl Heracles zich langzaam aan de Brabantse druk ontworstelde, was er dan plots toch de voorsprong voor de thuisclub toen Iljic de bal ontving uit een hoekschop, weinig in de weg werd gelegd en haast vanaf de achterlijn doelman Blaswich verraste door de bal tussen de benen door in het net te schieten (1-0).

Na rust was Heracles meer bij de les en zocht het meer de aanval. Een afketsende voorzet van Breukers dwong doelman Van Leer tot ingrijpen. Een tweede punt dat emotie opriep bij de toeschouwers was de harde charge van Kali op Peterson. Tot verrassing van ieder werd het slechts geel terwijl toch een rode kaart werd verwacht. Maar ook de VAR liet het lopen in deze ruwe speelfase.
Het was Kuwas die de Almeloërs weer op koers bracht door op avontuur te gaan en met een geplaatst hard schot doelman van Leer het nakijken gaf (1-1). Heracles wilde meer en voerde de druk vervolgens op. De kansen kwamen er maar in de afronding faalden Peterson (schot op de paal) en de in de tweede helft voor Drost ingevallen Dalmau die Van Leer redding zag brengen voor de thuisploeg. In de slotfase leken beide teams genoegen te nemen met een gelijkspel, maar het was Te Vrede die alsnog de winnende treffer voor de hekkensluiter liet aantekenen.
Wacht Heracles komende zondag de thuiswedstrijd tegen Feyenoord waarmee het de vierde plek in de tussenstand deelt.

NAC Breda - Heracles Almelo 2-1
(1-0)
1-0 Ilic (21), 1-1 Kuwas (60), 2-1 Te Vrede (88)

Scheidsrechter: Makkelie

geel: Van den Buijs, Osman, Kali

OPSTELLINGEN
NAC Breda: Van Leer; Sporkslede, Koch, Palmer-Brown, Carolina; Reuvers (Verschueren/69), Ilic (Korte/58), Kali; Rosheuvel, Te Vrede, El Allouchi (Van Hooijdonk/89).
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann (Sama/41), Van den Buijs (Vermeij/89), Van Hintum; Duarte, Osman, Drost (Dalmau/46), Merkel; Kuwas, Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (30 foto's)...

 
11-11-2018  

Hendrik-Jan Schuttert wint Indoor Wierden

'Wierden moet je eens gewonnen hebben'

Hendrik-Jan Schuttert met Balboa HS (FotoTrailer)
 

WIERDEN - Bizar is de juiste omschrijving hoe de barrage van de Grote Prijs van Indoor Wierden op zaterdagavond verliep. Onvoorspelbaar ook. Favorieten streden te fanatiek. Balken vielen en de laatste starter was zelfs de weg kwijt. De mannen die het rustigst bleven, stonden bovenaan in de NIJWA Groep Prijs: Hendrik-Jan Schuttert (28) en Peter Geerink (55). Daarnaast reed alleen nog Aniek Diks foutloos van de veertien barragekandidaten.

Black-out
Als een schot in eigen doel in de Champions League, zo moet Henri Stegeman zich deze avond voelen. Voor de springruiter uit het nabijgelegen Daarle, bekend als vakkundige opleider van paarden, ging Indoor Wierden allesbehalve als een nachtkaars uit. Als laatste deelnemer met zicht op een mooie klassering zo dicht bij huis op Endeavour (v. Cantos) reed hij, ondanks inmenging van het publiek, de verkeerde hindernis aan en werd gediskwalificeerd. Overspoeld door emoties trilde hij na op het voorterrein, terwijl zijn collega’s van alle kanten de felicitaties in ontvangst namen.
“Ja, ik heb me wel eens beter gevoeld”, zegt Henri Stegeman enigszins timide. “Ja, inderdaad, ik kan wel janken, maar dat brengt me niet verder. Ik had een black-out. Ik wist het niet meer en ik had nog wel andere ruiters de barrage zien rijden. Ik had hier echt heel graag goed willen rijden.”

Wens

Die wens hadden er meer. Remco Been hoopte op een herhaling van 2016 met zijn succespaard Holland van den Bisschop (v. Heartbreaker), maar ook Sander Geerink had wel zin in een feestje op Donner IK (v. Deauville Van T&L). Allebei een fout, net als de nog snellere Siebe Kramer op Evermeta (v. Mr.Blue) die in 41.24 seconden finishten.
Hendrik-Jan Schuttert reed zijn nulronde in 44.35 seconden en voerde de druk op bij de Grote Prijs-winnaar van vorig jaar, Willem Greve op Formidable (v. Carambole). Ook bij hen ging de insprong van de dubbel eraf, wat een achtste plek betekende. Daarmee kon Schuttert Indoor Wierden van zijn wensenlijstje afstrepen. “Echt blij mee, want Indoor Wierden moet je eens in je leven gewonnen hebben.”
Het concours kon al niet stuk na een (gedeelde) overwinning in de Puissance de avond ervoor. Bangelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) sprong onder Hendrik-Jan Schuttert foutloos over de muur van 2.10m hoogte. “Echt bijzonder. Elk paard heeft z’n specialiteit. Bangelo hoef ik geen Grote Prijs te laten lopen en Balboa hoef je niet op zo’n muur af te sturen”, lacht de ruiter uit Ommen.

Manegepaard

Bangelo doet zijn werk als gelegenheidspaard goed. “Overdag loopt hij in de manege en als er een Puissance wedstrijd is, mag ik hem een week van tevoren ophalen om wat te trainen hiervoor. In Ommen en Birmingham reed ik hem ook in de Puissance. Hij vindt dat echt mooi. Door de weeks 50 - 60 centimeter hoog springen met lesklanten en af en toe op die hoge muur aflopen. Hij gaat er steeds harder naar toe, ik moet ‘m gewoon tegenhouden.”
Balboa HS, zelf opgeleid door Hendrik-Jan Schuttert, mag inmiddels een geroutineerd Grand Prix-paard genoemd worden. “Hij springt altijd op z’n eigen manier, zijn voorbenen niet zo mooi gevouwen, maar hij legt veel foutloze rondes af. Ik probeerde Willem Greve niet teveel speling te geven. Ik zat er hier al vaak vooraan bij, maar nu is het dan gelukt. Indoor Wierden blijft een speciaal concours met een eigen karakter. Het is hier anders dan anders. De hindernissen dicht langs de kant, veel de hoek in springen en met het publiek dicht aan de ring. Veel paarden vinden dat moeilijk, maar ik ga hier elk jaar graag heen. Elke avond is er topsport en er komt veel volk op af. Wierden leeft enorm hier.”

Geloof houden

Peter Geerink verbaasde zichzelf met zijn tweede prijs op de pas achtjarige Florijn W (v. Carthino Z), die twee prachtige foutloze omlopen sprong. “Ik dacht: Als ik mag terugkomen voor de prijsuitreiking, dan ben ik tevreden. Maar de anderen wilden te graag en maakten fouten. Dat was mijn geluk. Dit is toch mooi. Ik kocht Florijn als driejarige op basis van vrijspringen, maar het bleek best wel een speciaal paard te zijn. Mijn vriendin heeft er ongelooflijk veel tijd ingestopt. Het verliep echt niet makkelijk, maar hij weigerde nooit voor de hindernissen en hij liet de palen liggen. Ik heb geloof in hem gehouden, heel belangrijk!
Zijn ogen rolden er hier bijna uit, zo onder de indruk was hij van de hal, maar zodra je naar de eerste hindernis galoppeert is hij er voor je. Fijn dat ons werk zo beloond wordt.”

Gezellige, oude toko

Veel tevreden ruiters, maar ook een trotse voorzitter. Edwin Maatkamp ziet een hoop lichtpuntjes voor de 43 e editie in 2019. “Ik denk Gezellige, oude toko Veel tevreden ruiters, maar ook een trotse voorzitter. Edwin Maatkamp ziet een hoop lichtpuntjes voor de 43 e editie in 2019. “Ik denk dat deze editie weer wat beter is dan vorig jaar. Sportief gezien alleen al, want we hadden wat meer ruiters. We hebben ook positief commentaar ontvangen op verbeterde uitstraling van de bak en ik verwacht een financieel plusje. Dat de menavond niet doorging was toch een aderlating. Er zijn nog wel wat dingen die we willen aanpakken voor de toekomst, maar deze editie was mooi. We hebben misschien een oude toko, het is er altijd wel gezellig!"

Red. Wendy Scholten
Foto: Hendrik-Jan Schuttert met Balboa HS
(FotoTrailer)

Fotoreportage (1 foto's)...

 
11-11-2018  

Live Heracles Almelo - Feyenoord Rotterdam 0-2

 

In blessuretijd lijkt Feyenoord zeker van de overwinning. Kuwas mag van net buiten de zestien nog een keer vrij aanleggen. Via de muur corner gevolgd door een corner aan de andere kant die ook niets oplevert.

Feyenoord was in de tweede helft wel gevaarlijk omdat het vanaf achteren meer grip op balbezit kreeg.
Na een uur spelen heeft Feyenoord overwicht en zet dat om in 2 doelpunten via Jorgensen en Toornstra.

De eerste helft was overtuigend voor Heracles dat veel meer kansen kreeg dan de Rotterdammers. Peterson was het dichtste bij een doelpunt met een schot op de paal.

Scheidsrechter is Allard Lindhout. Vanuit Zeist verzorgt Kevin Blom de VAR.
Feyenoord zonder Van Persie die ook niet op de bank zit wegens een kleine kuitblessure. In het hart van de defensie van de Rotterdammers kreeg Van Beek de voorkeur boven Bottteghin die op de reservebank zit. Bij de Almeloërs ontbreekt centrale verdediger Rossmann. De Duitser liep in de wedstrijd tegen NAC een enkelblessure op. Duarte kreeg van trainer Wormuth de voorkeur boven Drost.

ALMELO: 16.45 UUR
OPSTELLINGEN
HERACLES ALMELO: Blaswich, Breukers, Van den Buys, Sama, Van Hintum, Duarte, Osman, Merkel, Kuwas, Peterson.
FEYENOORD ROTTERDAM: Bijlow, Nieuwkoop, Van Beek, Van der Heijden, Verdonk, Toornstra, Clasie, Vilhena, Berghuis, Jorgensen, Larsson.

 
11-11-2018  

Heracles vergeet te scoren tegen Feyenoord

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft tegen het bezoekende Feyenoord ondanks een gelijk opgaande strijd geen punten gepakt. De Rotterdammers grepen na een uur speeltijd binnen vijf minuten de 0-2 overwinning na vooral de eerste helft flink onder druk te hebben gestaan waarbij doelman Bijlow de hulp van de paal nodig had om het Rotterdamse doel schoon te houden.

Feyenoord begon onzeker en voelde zich meteen klem gezet door de Heraclieden die vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Lindhout vol op de aanval speelden. Met Peterson en kuwas op de vleugels hadden de Feyenoord-backs  Nieuwkoop en Verdonk een zware middag evenals het centrale duo Van Beek en Van der Heiden die telkens de gaten moesten vullen om de Heraclieden van scoren af te houden.  Zo moest Duarte zijn meerdere erkennen in de Rotterdamse doelman nadat Peterson Duarte vrij voor Bijlow zette. Even daarna gaf Osman de bal aan Duarte die spits Dalmau richting Bijlow stuurde maar ook toen pareerde Bijlow het gevaar. In de rebound had Heracles pech toen Peterson diagonaal de paal trof. De mee opstomende Van Hintum was niet zuiver in de eindpass en ook zo verdween een kans. Peterson raakte nog een keer het zijnet en was ook onzuiver bij een kopbal tot opluchtig van de Rotterdammers die daar maar één echt gevaarlijk moment van Vilhena tegenover stelden. Zijn schot werd uitstekend gepareerd door doelman Blaswich. Een eerste helft waarin Heracles het overwicht had maar vergat zich te belonen.

Trainer Van Bronckhorst stelde in de rust orde op zaken. Feyenoord begon gelijk fel vooruit te verdedigen, nam rust in balbezit en zag Balswich een schot van Berghuis over de lat tikken. Het bleek een voorbode voor onheil ondanks het venijnige afstandsschot van Osman dat door Bijlow onschadelijk werd gemaakt. Met bijna een uur speltijd op de klok sloeg Feynoord onverhoeds toe, toen Sama even niet scherp was en Jørgensen koppend Blaswich passeerde. De op de doellijn staande Merkel keerde nog wel de bal maar die stuiterde via de rug van de al geslagen Blaswich alsnog over de doellijn. De aftrap duurde nog even vanwege de VAR en voordat de Heraclieden weer bij hun positieven kwamen loodste Berghuis de Feyenoorders met een splijtende pass en snelle combinatie in veilige haven door een simpele intikker van Toornstraa.
Vanaf dat moment waren bij de Rotterdammers de zenuwen onder controle, tikte het bewust op balbezit en liet het de Almeloërs kansloos jagen.
Trainer Wormuth bracht nog wel drie frisse spelers in maar ook dat deed het tij niet meer keren. Met de 0-2 overwinning op zak namen de Rotterdammers in punten afstand van Heracles dat nog wel op de vierde plek blijft staan maar over twee weken in Sittard toch trefzekerder moet zijn om geen plek op de ranglijst te verliezen.

Zwei Herzen
Wormuth na afloop; ‘Ich habe zwei Herzen im Brust. Wir machen den letzten Wochen eine gute Entwicklung durch aber wir haben heute uns selber nicht belohnt. Heracles ist einen Klub die Spieler besser macht und dann verkauft, im Gegenteil von Feyenoord. Das unterschied war heute nicht Grosz, aber Feyenoord war mehr clever, Komplimente!‘
Van Bronkhorst erkende dat Heracles in de eerste helft sterker was maar zag beide teams in de tweede helft gelijk op gaan tot een betere fase aanbrak waarin Feyenoord zichzelf wel beloonde. Hij nam waar dat die kentering al gelijk na de rust inzette.

Heracles Almelo – Feyenoord 0-2
(0-0)
Nicolai Jørgensen 0-1 (59), Jens Toornstra 0-2 (62)
Toeschouwers: 11754

Scheidsrechter Lindhout

geel: Bart van Hintum, Alexander Merkel, Bart Nieuwkoop

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Stephen Sama, Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Mohammed Oman, Alexander Merkel, Lerin Duarte (71.Jesper Drost), Brandley Kuwas, Adrian Dalmau (80.Vincent Vermeij) en Kristoffer Peterson (71.Dabney Dos Santos).
Feyenoord: Justin Bijlow, Bart Nieuwkoop, Sven van Beek, Jan-Arie van der Heijden, Calvin Verdonk, Jordy Clasie, Tonny Vilhena, Jens Toornstra, Steven Berghuis, Nicolai Jørgensen (81.Dylan Vente) en Sam Larsson (86.Mohammed El Hankouri).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (23 foto's)...

 
24-11-2018  

Fortuna geeft Heracles een zeperd

 

SITTARD – Wat is er met Heracles aan de hand? Dat is de logische vraag na de ‘zeperd’ van 3-0 in Sittard tegen het gepromoveerde Fortuna. De nummer 4 van de eredivisie is in een vrije val beland na 3 competitienederlagen op rij. De club telt momenteel een aantal internationals maar dat wordt bij de wedstrijden van de club amper nog getoond.
Osman kwam zelfs te laat terug van zijn interlandverplichting en begon daarom op de bank in Sittard. Czyborra kreeg van trainer Wormuth de voorkeur boven routinier Van Hintum om samen met Breukers op rechts voor meer aanvallende impulsen te zorgen terwijl Sama, Van den Buys en de van een blessure herstelde Rossmann het centrale verdedigingstrio vormde. Het eerste gevaar kwam weliswaar via Peterson maar zoals vaker de laatste wedstrijden is de scherpte er af en staat de Zweedse international nu al weken achtereen op 8 doelpunten. Fortuna zette daar een kans via Lamprou tegenover maar Blaswich kon erger voorkomen. Diezelfde Blaswich was na een kwartier de oorzaak voor de 1-0 achterstand door Diemers vanaf de penaltystip. Hij werkte Ninaj tegen de grond. Geel bleef de Duitse doelman echter bespaard. Heracles probeerde wel de bakens te verzetten via opnieuw Peterson maar deze faalde oog in oog met doelman Kosolev. Het spel van Heracles was dan ook weinig inspirerend terwijl Fortuna er juist voor ging om de Heraclieden aan de zegekar te binden. Na een half uur keek Heracles al tegen een 2-0 achterstand aan toen Stokkers de doorgekopte corner omzette in een doelpunt. Dat de achterstand voor de rust niet verder opliep mag een wonder heten, want Semedo en Rodríguez misten opgelegde kansen voor Fortuna.

Na rust mocht Osman dan toch zijn opwachting maken voor meer aanvallende impulsen en ten koste van Sama in het hart van d e verdediging. Ook Kuwas die niet in zijn normale doen was, mocht eveneens plaatsmaken ten faveure van Jesper Drost. Even leek het er op dat de Almeloërs beter gingen draaien. Dalmau en Peterson faalden echter in de afwerking. Het was het in de verdediging teruggetrokken Fortuna dat bij een uitval het scorebord nog een mooier aanzien gaf want El Messaoudi let Blaswich de derde gang naar het net maken.

Heracles zit dus in een dip en moet dat zondag 2 december in de wedstrijd tegen het bezoekende VVV weten te keren om niet nog meer naar beneden op de ranglijst te moeten kijken. De beuk er in alle wedstrijdminuten lang is dan gevraagd met natuurlijk een ‘volle bak’ als steun in de rug!  

Fortuna Sittard – Heracles Almelo 3-0
(2-0)

Scheidsrechter: Gözübüyük 


OPSTELLINGEN
Fortuna Sittard: Koselev, Essers, Dammers, Ninaj, El Messaoudi (72. Smeets), Diemers, Semedo (85. Vidigal), Stokkers, Pinto (79. Ospitalieri), Rodriguez, Lamprou.
Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Sama (46. Osman), Rossmann, Van den Buijs, Czyborra, Merkel, Duarte (64. Vermeij), Kuwas (46. Drost), Dalmau, Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
29-11-2018  

Fikse stadionverboden na Den Bosch - Fc Twente


Dat men fout zit bij ongeregeldheden weten de 'fans' zelf ook donders goed. Niet voor niets worden mutsen en capuchons tot over het gezicht getrokken om herkenning tegen te gaan. De op komst zijnde 'Wet Gezichtsbedekking' kan mogelijk ook zijn nut bewijzen om vermeende verhullend geklede 'fans' vooraf al op te pakken, te bekeuren en vast te houden tot ver na de wedstrijd.
Via sociale media maken zich supporters noemende lieden in 'vereniging' al vaak afspraken met de 'clubs' van de tegenstander voor het houden van een flinke matpartij. Stadionverboden, 'kaalplukken' en meldingsplicht zou dan gewoon moeten zijn om dat in te dammen. Een eigen 'supportershome' in het stadion eveneens!
 

ZEIST – De KNVB hakt er in met stadionverboden voor ‘fans’ van Fc Twente die na de met 2-1 verloren wedstrijd in en tegen Den Bosch op 9 november jl via het speelveld de confrontatie zochten met supporters van Fc Den Bosch en daarbij tevens de nodige schade aanbrachten aan de bording en omheining. Liefst 11 Twente-fans kregen te horen dat de KNVB stadionverboden heeft opgelegd voor de duur van 5 tot 7 jaar. Vier hunner kregen het maximum van 7 jaar mede vanwege de vernielingen de anderen zijn 5 jaar niet welkom in een Nederlands stadion onder supervisie van de KNVB.
 De openbaar aanklager van de KNVB doet verder nog onderzoek naar andere supporters die mogelijk betrokken waren bij de ongeregeldheden.
Dit alles ook in het belang van FC Twente. De Enschedese club werd door Fc Den Bosch aansprakelijk gesteld voor de geleden schade aan het stadion De Vliert. Ook deed men aangifte bij justitie in Den Bosch. Mogelijk dat ook het openbaar ministerie mogelijk nog tot strafvervolging overgaat vanwege de schade en openbare orde tegen de relschoppers. Fc Twente wil op haar beurt de schade verhalen bij de onverlaten die zich supporter noemen.

Binnen het betaald voetbal hebben diverse supportersclubs zich beklaagd over de gevoerde procedures en de strafmaten via de KNVB. Volgens die bezwaren zouden vaak opgelegde stadionverboden zijn opgelegd zonder wettelijk bewijs. Het privaatrecht geeft de bond wat meer ruimte indien supporters het veld betreden of zich niet aan de orde en aanwijzingen houden. In elk stadion is het betreden van het speelveld verboden voor, tijdens en direct na de wedstrijden. Een stadionverbod kan derhalve niet via de burgerrechter ongedaan worden gemaakt.

Bij Heracles Almelo is het altijd feest na de wedstrijd. Zodra spelers en officials van het veld zijn en in de catacomben, wordt het veld vrijgegeven en 'bestormt' door de kleintjes onder de supportersschare om met pappa en/of opa nog een balletje te trappen. In Almelo noemt men dat klantenbinding evenals gratis koffie met een broodje als ontvangst van supporters van de tegenpartij in het bezoekersvak.

Archief
Terug naar vorige pagina