Sportberichten


Plaatsing  
 
03-11-2018  

NAC verslaat bezoekende Heracles

 

BREDA – Heracles Almelo is er niet in geslaagd om in Breda opnieuw NAC te verslaan. De hekkensluiter bezorgde de Almeloërs in de slotfase alsnog een een minieme nederlaag van 2-1.
Met Kuwas en Peterson als aanvalsduo en Jesper Drost als vierde middenvelder, gokte trainer Wormuth op een overwicht, maar het was NAC dat overwicht toonde door goed druk naar voren te zetten, zonder echter grote kansen te creeren. Sterker het eerste gevaar kwam van de Heraclieden via Peterson maar zijn schot werd tot corner verwerkt terwijl Kuwas even later naast schoot.
Terwijl Heracles zich langzaam aan de Brabantse druk ontworstelde, was er dan plots toch de voorsprong voor de thuisclub toen Iljic de bal ontving uit een hoekschop, weinig in de weg werd gelegd en haast vanaf de achterlijn doelman Blaswich verraste door de bal tussen de benen door in het net te schieten (1-0).

Na rust was Heracles meer bij de les en zocht het meer de aanval. Een afketsende voorzet van Breukers dwong doelman Van Leer tot ingrijpen. Een tweede punt dat emotie opriep bij de toeschouwers was de harde charge van Kali op Peterson. Tot verrassing van ieder werd het slechts geel terwijl toch een rode kaart werd verwacht. Maar ook de VAR liet het lopen in deze ruwe speelfase.
Het was Kuwas die de Almeloërs weer op koers bracht door op avontuur te gaan en met een geplaatst hard schot doelman van Leer het nakijken gaf (1-1). Heracles wilde meer en voerde de druk vervolgens op. De kansen kwamen er maar in de afronding faalden Peterson (schot op de paal) en de in de tweede helft voor Drost ingevallen Dalmau die Van Leer redding zag brengen voor de thuisploeg. In de slotfase leken beide teams genoegen te nemen met een gelijkspel, maar het was Te Vrede die alsnog de winnende treffer voor de hekkensluiter liet aantekenen.
Wacht Heracles komende zondag de thuiswedstrijd tegen Feyenoord waarmee het de vierde plek in de tussenstand deelt.

NAC Breda - Heracles Almelo 2-1
(1-0)
1-0 Ilic (21), 1-1 Kuwas (60), 2-1 Te Vrede (88)

Scheidsrechter: Makkelie

geel: Van den Buijs, Osman, Kali

OPSTELLINGEN
NAC Breda: Van Leer; Sporkslede, Koch, Palmer-Brown, Carolina; Reuvers (Verschueren/69), Ilic (Korte/58), Kali; Rosheuvel, Te Vrede, El Allouchi (Van Hooijdonk/89).
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann (Sama/41), Van den Buijs (Vermeij/89), Van Hintum; Duarte, Osman, Drost (Dalmau/46), Merkel; Kuwas, Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (30 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina