Sportberichten


Plaatsing  
 
24-11-2018  

Fortuna geeft Heracles een zeperd

 

SITTARD – Wat is er met Heracles aan de hand? Dat is de logische vraag na de ‘zeperd’ van 3-0 in Sittard tegen het gepromoveerde Fortuna. De nummer 4 van de eredivisie is in een vrije val beland na 3 competitienederlagen op rij. De club telt momenteel een aantal internationals maar dat wordt bij de wedstrijden van de club amper nog getoond.
Osman kwam zelfs te laat terug van zijn interlandverplichting en begon daarom op de bank in Sittard. Czyborra kreeg van trainer Wormuth de voorkeur boven routinier Van Hintum om samen met Breukers op rechts voor meer aanvallende impulsen te zorgen terwijl Sama, Van den Buys en de van een blessure herstelde Rossmann het centrale verdedigingstrio vormde. Het eerste gevaar kwam weliswaar via Peterson maar zoals vaker de laatste wedstrijden is de scherpte er af en staat de Zweedse international nu al weken achtereen op 8 doelpunten. Fortuna zette daar een kans via Lamprou tegenover maar Blaswich kon erger voorkomen. Diezelfde Blaswich was na een kwartier de oorzaak voor de 1-0 achterstand door Diemers vanaf de penaltystip. Hij werkte Ninaj tegen de grond. Geel bleef de Duitse doelman echter bespaard. Heracles probeerde wel de bakens te verzetten via opnieuw Peterson maar deze faalde oog in oog met doelman Kosolev. Het spel van Heracles was dan ook weinig inspirerend terwijl Fortuna er juist voor ging om de Heraclieden aan de zegekar te binden. Na een half uur keek Heracles al tegen een 2-0 achterstand aan toen Stokkers de doorgekopte corner omzette in een doelpunt. Dat de achterstand voor de rust niet verder opliep mag een wonder heten, want Semedo en Rodríguez misten opgelegde kansen voor Fortuna.

Na rust mocht Osman dan toch zijn opwachting maken voor meer aanvallende impulsen en ten koste van Sama in het hart van d e verdediging. Ook Kuwas die niet in zijn normale doen was, mocht eveneens plaatsmaken ten faveure van Jesper Drost. Even leek het er op dat de Almeloërs beter gingen draaien. Dalmau en Peterson faalden echter in de afwerking. Het was het in de verdediging teruggetrokken Fortuna dat bij een uitval het scorebord nog een mooier aanzien gaf want El Messaoudi let Blaswich de derde gang naar het net maken.

Heracles zit dus in een dip en moet dat zondag 2 december in de wedstrijd tegen het bezoekende VVV weten te keren om niet nog meer naar beneden op de ranglijst te moeten kijken. De beuk er in alle wedstrijdminuten lang is dan gevraagd met natuurlijk een ‘volle bak’ als steun in de rug!  

Fortuna Sittard – Heracles Almelo 3-0
(2-0)

Scheidsrechter: Gözübüyük 


OPSTELLINGEN
Fortuna Sittard: Koselev, Essers, Dammers, Ninaj, El Messaoudi (72. Smeets), Diemers, Semedo (85. Vidigal), Stokkers, Pinto (79. Ospitalieri), Rodriguez, Lamprou.
Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Sama (46. Osman), Rossmann, Van den Buijs, Czyborra, Merkel, Duarte (64. Vermeij), Kuwas (46. Drost), Dalmau, Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina