Sportberichten


Plaatsing  
 
11-11-2018  

Heracles vergeet te scoren tegen Feyenoord

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft tegen het bezoekende Feyenoord ondanks een gelijk opgaande strijd geen punten gepakt. De Rotterdammers grepen na een uur speeltijd binnen vijf minuten de 0-2 overwinning na vooral de eerste helft flink onder druk te hebben gestaan waarbij doelman Bijlow de hulp van de paal nodig had om het Rotterdamse doel schoon te houden.

Feyenoord begon onzeker en voelde zich meteen klem gezet door de Heraclieden die vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Lindhout vol op de aanval speelden. Met Peterson en kuwas op de vleugels hadden de Feyenoord-backs  Nieuwkoop en Verdonk een zware middag evenals het centrale duo Van Beek en Van der Heiden die telkens de gaten moesten vullen om de Heraclieden van scoren af te houden.  Zo moest Duarte zijn meerdere erkennen in de Rotterdamse doelman nadat Peterson Duarte vrij voor Bijlow zette. Even daarna gaf Osman de bal aan Duarte die spits Dalmau richting Bijlow stuurde maar ook toen pareerde Bijlow het gevaar. In de rebound had Heracles pech toen Peterson diagonaal de paal trof. De mee opstomende Van Hintum was niet zuiver in de eindpass en ook zo verdween een kans. Peterson raakte nog een keer het zijnet en was ook onzuiver bij een kopbal tot opluchtig van de Rotterdammers die daar maar één echt gevaarlijk moment van Vilhena tegenover stelden. Zijn schot werd uitstekend gepareerd door doelman Blaswich. Een eerste helft waarin Heracles het overwicht had maar vergat zich te belonen.

Trainer Van Bronckhorst stelde in de rust orde op zaken. Feyenoord begon gelijk fel vooruit te verdedigen, nam rust in balbezit en zag Balswich een schot van Berghuis over de lat tikken. Het bleek een voorbode voor onheil ondanks het venijnige afstandsschot van Osman dat door Bijlow onschadelijk werd gemaakt. Met bijna een uur speltijd op de klok sloeg Feynoord onverhoeds toe, toen Sama even niet scherp was en Jørgensen koppend Blaswich passeerde. De op de doellijn staande Merkel keerde nog wel de bal maar die stuiterde via de rug van de al geslagen Blaswich alsnog over de doellijn. De aftrap duurde nog even vanwege de VAR en voordat de Heraclieden weer bij hun positieven kwamen loodste Berghuis de Feyenoorders met een splijtende pass en snelle combinatie in veilige haven door een simpele intikker van Toornstraa.
Vanaf dat moment waren bij de Rotterdammers de zenuwen onder controle, tikte het bewust op balbezit en liet het de Almeloërs kansloos jagen.
Trainer Wormuth bracht nog wel drie frisse spelers in maar ook dat deed het tij niet meer keren. Met de 0-2 overwinning op zak namen de Rotterdammers in punten afstand van Heracles dat nog wel op de vierde plek blijft staan maar over twee weken in Sittard toch trefzekerder moet zijn om geen plek op de ranglijst te verliezen.

Zwei Herzen
Wormuth na afloop; ‘Ich habe zwei Herzen im Brust. Wir machen den letzten Wochen eine gute Entwicklung durch aber wir haben heute uns selber nicht belohnt. Heracles ist einen Klub die Spieler besser macht und dann verkauft, im Gegenteil von Feyenoord. Das unterschied war heute nicht Grosz, aber Feyenoord war mehr clever, Komplimente!‘
Van Bronkhorst erkende dat Heracles in de eerste helft sterker was maar zag beide teams in de tweede helft gelijk op gaan tot een betere fase aanbrak waarin Feyenoord zichzelf wel beloonde. Hij nam waar dat die kentering al gelijk na de rust inzette.

Heracles Almelo – Feyenoord 0-2
(0-0)
Nicolai Jørgensen 0-1 (59), Jens Toornstra 0-2 (62)
Toeschouwers: 11754

Scheidsrechter Lindhout

geel: Bart van Hintum, Alexander Merkel, Bart Nieuwkoop

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Stephen Sama, Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Mohammed Oman, Alexander Merkel, Lerin Duarte (71.Jesper Drost), Brandley Kuwas, Adrian Dalmau (80.Vincent Vermeij) en Kristoffer Peterson (71.Dabney Dos Santos).
Feyenoord: Justin Bijlow, Bart Nieuwkoop, Sven van Beek, Jan-Arie van der Heijden, Calvin Verdonk, Jordy Clasie, Tonny Vilhena, Jens Toornstra, Steven Berghuis, Nicolai Jørgensen (81.Dylan Vente) en Sam Larsson (86.Mohammed El Hankouri).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (23 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina