Sportberichten


Plaatsing  
 
04-11-2017  

Heracles pakt zege tegen Fc Groningen

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft na de zege op VVV Venlo, ook Fc Groningen aan de zegekar gebonden. Toch was het geen simpele zege tegen de Groningers die vooral in de eerste helft het beste van het spel hadden.
De Groningers kwamen met een fantasieopstelling, want trainer Ernest Faber husselde het hele team door elkaar en begon met de weer in genade aangenomen Mahi en Idrissi op de bank.

De eerste grote kans was voor Fc Groningen toen Veldwijk de bal op kon pikken omdat Pröpper een hamstringblessure opliep waardoor Veldwijk ongehinderd een fraaie krul op het doel van Castro los kon laten, maar deze op de kruising van paal en lat zag eindigen. Voor Pröpper was het duel dus snel ten einde waardoor de Belg Wuytens zijn kans kreeg.
Toch kwamen de Heraclieden op voorsprong middels en bevlieging van Brandly Kuwas die zijn directe tegenstander Absalem telkens het nakijken gaf. Kuwas kon door drie Groningers niet worden bedwongen en frommelde de bal richting Niemeijer die doeltreffend de bal achter doelman Padt tikte. Kuwas schoot even later nog krap voorlangs het Groninger doel.
In de slotfase voor de pauze werd het alsnog gelijk toen scheidsrechter Van den Kerkhof een lichte beroering van de door Te Wierik ingebrachte bal met de hand bestrafte met een strafschop. Spits Veldwijk gaf de Almelose doelman Castro geen kans (1-1).

Na rust was Heracles wat beter bewapend tegen de Groningers en golfde het spel op en neer zonder hoogstaand te worden. De wederom goed spelende Monteiro liet een bekeken bal los op het doel van de Groningers, maar de verdedigingslinie wist onheil te voorkomen. Kuwas bleef in zijn element met dreigende acties. Gaf Peterson een vrije kans met een fraaie steekpass, maar Petersson mistte de scherpte van de laatste wedstrijden. Toch kwam Heracles weer op voorsprong. Wederom was het Kuwas die de achterlijn bereikte door Warmerdam te omspelen. Deze trachtte het gevaar nog te bezweren met een tackle, maar wel onreglementair waardoor de doorgebroken Kuwas ten val kwam. Hardeveld mocht aanleggen van de stip en zag de bal via de handen van de goed keepende Padt alsnog in het net belanden (2-1). Fc Groningen gooide alles naar voren, maar de treffer van Hardeveld was en bleef de winnende.

Heracles Almelo – FC Groningen 2-1
(1-1)
14. Niemeijer 1-0, 44. Veldwijk 1-1 (pen.), 81. Hardeveld 2-1 (pen.)

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

geel: : Duarte, Te Wierik, Warmerdam

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Pröpper (13. Wuytens), Van den Buijs, Hardeveld, Pelupessy, Niemeijer (67. Duarte), Monteiro, Kuwas, Gladon (83. Vermeij), Peterson
Fc Groningen: Padt, Te Wierik, Van Nieff, Memisevic, Warmerdam, Absalem (46. Mahi), Antuna (82. Idrissi), Reis, Bacuna, Doan (67. Drost), Veldwijk

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

 
18-11-2017  

27e Topvolleybaltoernooi in Almelo

 

ALMELO – Voor de 27e keer wordt in Almelo op het einde van het jaar een internationaal topvolleybaltoernooi georganiseerd. Op 29 en 30 december is de Twentse topsporthal IISPA dan de locatie waar o.a. de topteams van Par-ky MENEN (B) en SVG Lüneburg (D), de Nederlandse kampioen Abiant Lycurgus uit Groningen en Seesing Orion uit Doetinchem tegen elkaar in het strijdperk treden. Even leek het kwalificatietoernooi CEV voor het EK 2019 roet in het eten te gooien, maar het kwalificatietoernooi wordt verplaats naar augustus 2018. De teams kunnen dus in Almelo in volle sterkte aantreden.
‘De organisatie probeert nog twee damestopteams te strikken, om ook tijdens het toernooi een wedstrijd te spelen’, meldt woordvoerder Siny Pots verder. Het ‘Top Volley Event’ is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen het Sportbedrijf Almelo en de Stichting Topvolleybal Almelo, met ondersteuning van Vc AASTAD. 

Programma (onder voorbehoud)

29 december:

15.00 uur halve finale
17.30 uur halve finale

30 december:

14.00 uur 3/4e plaats
16.30 uur Finale.

Meer info: www.topvolleybal-almelo.nl

 
19-11-2017  

Zeperd Heracles in Den Haag tegen ADO

 

DEN HAAG – De uitwedstrijd van Heracles Almelo tegen ADO Den Haag werd zondagmiddag een deceptie. De Hagenezen hadden aan het laatste kwartier genoeg om Heracles een ‘zeperd’ te bezorgen.

Na de aftrap begon het nog niet eens slecht voor de Heraclieden. Beide teams zochten vanaf acquit de aanval maar de eerste doelrijpe kansen waren voor Heracles. Kuwas speelde de bal voor maar de inkomende Niemeijer vergat de bal binnen te schieten. Vlak daarop een vloeiende aanval over links met Niemeijer als eindstation die deze kans niet liet glippen om zijn team op voorsprong te zetten (0-1)
Na de hervatting ging ADO in de tegenaanval maar doelman Castro gaf geen krimp op de inzet van Falkenburg waarna het spel op en neer golfde met wat meer aandrang bij ADO.  Pas na bijna 30 minuten wist ADO de gelijkmaker te scoren door Lorenzen in de ‘kluts’ (1-1) nadat Castro vlak daarvoor nog een schot van Meijer had gepareerd. Tot de pauze hielden beide teams het vervolgens ‘droog’.

Na de hervatting had Falkenburg de Hagenezen al op voorsprong kunnen zetten maar deze liet de bal van zijn schoen springen. Bij het Haagse doel bleef doelman Zwinkels de inzet van Petersen de baas en schoot Pereiro in het zijnet.
De wedstrijd leek dus op een puntendeling uit te lopen, maar een fraai schot van  El Khayati gaf doelman Castro het nakijken (2-1). Heracles bracht Navratil, Vermeij en Van den Buys in een poging het tij te keren. Het hielp niet, want ADO liep in de slotfase via treffers van  Johnson en Hooy nog verder uit naar een ruime 4-1.

Zaterdag tegen het bezoekende NAC Breda hebben de Heraclieden dus wat recht te zetten!

ADO Den Haag - Heracles Almelo 4-1
(1-1)
0-1 Niemeijer (10), 1-1 Lorenzen (28), 2-1 El Khayati (75), 3-1 Johnsen (84), 4-1 Hooi (89)

Scheidsrechter: Blom

Geel: Wuytens, Breukers

OPSTELLINGEN
ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Meissner, Kanon, Meijers; Bakker, El Khayati (Gorter/87), Immers; Becker, Falkenburg (Johnsen/65), Lorenzen (Hooi/78).
Heracles Almelo: Castro; Breukers (Vermeij/78), Wuytens, Van den Buijs (Duarte/83), Hardeveld; Niemeijer, Pelupessy, Monteiro (Navratil/78); Kuwas, Gladon, Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

 
25-11-2017  

Heracles verslaat NAC na zeperd tegen ADO

 

De dertiende speelronde was voor Heracles Almelo vooraf bezien al een kantelweekend of het de goede kant of de slechte kant op viel. Na het verlies tegen ADO zou een nederlaag tegen NAC de Almeloërs vast kunnen pinnen in het rechter rijtje en winst kon betekenen dat het langszij Heerenveen kon komen. Het werd alles voor Heracles. Heerenveen verloor van NEC, Groningen van Feijenoord, Excelsior van PSV en ook ADO verloor van Vitesse mede dankzij het oude Heracles-trio bij de Arnhemmers waar Pasveer een bal van de schoen plukte en Linssen opnieuw doel trof.

ALMELO – Zowel Heracles Almelo als het bezoekende NAC Breda ‘likten hun wonden’ na forse nederlagen tegen respectievelijk ADO Den Haag en Ajax. De Almeloërs zochten gelijk de aanval en wilden de derde thuiszege op rij na het debacle in Den Haag. In de tweede speelminuut schoot Kuwas nipt voorlangs het doel van Birighitti en Gladon in de handen de Australiër die was overgenomen van Swansea City. Peterson kreeg binnen de eerste zes minuten de derde kans op een Almelose voorsprong maar zag Meijers de bal op de doellijn keren.
Pas daarna werd NAC voor het eerst gevaarlijk maar Monteiro wist Garcia dwars re zitten. Bijna een kwartier overwicht en toch wist NAC onverwacht te scoren toen Manchester City-huurling Angeliño van grote afstand ongenadig hard uithaalde en doelman Castro het nakijken gaf omdat Wuytens de bal van richting veranderde (0-1).

Heracles rechtte de rug en binnen twee minuten stond het weer gelijk. Wederom was het Niemeijer die zich de rust gunde om de bal goed te leggen en deze ‘fraai in het dak’ knalde achter de vergeefs graaiende Birighitty. Even later stond zelfs de eindstand al op het scorebord hoewel niemand dat op dat moment al bevroede. Kuwas schoot een corner naar de volkomen vrij staande Gladon en deze schoot beheerst de bal in het doel bij de tweede paal (2-1).
Amper 20 minuten gevoetbald, gingen de Heraclieden op zoek naar meer. Monteiro testte Birighitty, Van de Buys kopte in het zijnet en ook Peterson schoot nog eens naast.

Na rust een heel ander duel. NAC zocht eerherstel maar deed dat vaak ongecontroleerd terwijl Heracles minder  avontuurlijk werd. Ook de wissels aan beide zijden brachten geen beter voetbal en scheidsrechter van Boekel wijfde in beide strafschopgebieden vermeend ‘hands’ weg. NAC bleek niet bij machte om de Heraclieden in verlegenheid te brengen, terwijl ook doelman Castro attent bleef bij de enige mogelijkheid die de Brabanders nog kregen.
Al met al een wedstrijd waarin Heracles het betere van het spel had en vooral een overwicht bewerkstelligde in de eerste helft.

Heracles Almelo – NAC Breda 2-1
(2-1)
14. Angelino 0-1, 15. Niemeijer 1-1, 23. Gladon 2-1

Scheidsrechter: Van Boekel

Geel: Monteiro (Heracles Almelo) Mets (NAC Breda)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Wuytens, Van den Buys, Hardeveld, Pelupessy, Niemeijer, Monteiro, Kuwas (86. Duarte), Gladon, Peterson.
NAC Breda: Birighitti, Sporkslede, Meijers, Mets (82. Enevoldsen), Angelino, Korte, Verscheuren (46. Mari), Garcia, El Allouchi (64. Fernandes), Vloet, Ambrose.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (28 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina