Sportberichten


Plaatsing  
 
25-11-2017  

Heracles verslaat NAC na zeperd tegen ADO

 

De dertiende speelronde was voor Heracles Almelo vooraf bezien al een kantelweekend of het de goede kant of de slechte kant op viel. Na het verlies tegen ADO zou een nederlaag tegen NAC de Almeloërs vast kunnen pinnen in het rechter rijtje en winst kon betekenen dat het langszij Heerenveen kon komen. Het werd alles voor Heracles. Heerenveen verloor van NEC, Groningen van Feijenoord, Excelsior van PSV en ook ADO verloor van Vitesse mede dankzij het oude Heracles-trio bij de Arnhemmers waar Pasveer een bal van de schoen plukte en Linssen opnieuw doel trof.

ALMELO – Zowel Heracles Almelo als het bezoekende NAC Breda ‘likten hun wonden’ na forse nederlagen tegen respectievelijk ADO Den Haag en Ajax. De Almeloërs zochten gelijk de aanval en wilden de derde thuiszege op rij na het debacle in Den Haag. In de tweede speelminuut schoot Kuwas nipt voorlangs het doel van Birighitti en Gladon in de handen de Australiër die was overgenomen van Swansea City. Peterson kreeg binnen de eerste zes minuten de derde kans op een Almelose voorsprong maar zag Meijers de bal op de doellijn keren.
Pas daarna werd NAC voor het eerst gevaarlijk maar Monteiro wist Garcia dwars re zitten. Bijna een kwartier overwicht en toch wist NAC onverwacht te scoren toen Manchester City-huurling Angeliño van grote afstand ongenadig hard uithaalde en doelman Castro het nakijken gaf omdat Wuytens de bal van richting veranderde (0-1).

Heracles rechtte de rug en binnen twee minuten stond het weer gelijk. Wederom was het Niemeijer die zich de rust gunde om de bal goed te leggen en deze ‘fraai in het dak’ knalde achter de vergeefs graaiende Birighitty. Even later stond zelfs de eindstand al op het scorebord hoewel niemand dat op dat moment al bevroede. Kuwas schoot een corner naar de volkomen vrij staande Gladon en deze schoot beheerst de bal in het doel bij de tweede paal (2-1).
Amper 20 minuten gevoetbald, gingen de Heraclieden op zoek naar meer. Monteiro testte Birighitty, Van de Buys kopte in het zijnet en ook Peterson schoot nog eens naast.

Na rust een heel ander duel. NAC zocht eerherstel maar deed dat vaak ongecontroleerd terwijl Heracles minder  avontuurlijk werd. Ook de wissels aan beide zijden brachten geen beter voetbal en scheidsrechter van Boekel wijfde in beide strafschopgebieden vermeend ‘hands’ weg. NAC bleek niet bij machte om de Heraclieden in verlegenheid te brengen, terwijl ook doelman Castro attent bleef bij de enige mogelijkheid die de Brabanders nog kregen.
Al met al een wedstrijd waarin Heracles het betere van het spel had en vooral een overwicht bewerkstelligde in de eerste helft.

Heracles Almelo – NAC Breda 2-1
(2-1)
14. Angelino 0-1, 15. Niemeijer 1-1, 23. Gladon 2-1

Scheidsrechter: Van Boekel

Geel: Monteiro (Heracles Almelo) Mets (NAC Breda)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Wuytens, Van den Buys, Hardeveld, Pelupessy, Niemeijer, Monteiro, Kuwas (86. Duarte), Gladon, Peterson.
NAC Breda: Birighitti, Sporkslede, Meijers, Mets (82. Enevoldsen), Angelino, Korte, Verscheuren (46. Mari), Garcia, El Allouchi (64. Fernandes), Vloet, Ambrose.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (28 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina