Sportberichten


Plaatsing  
 
19-11-2017  

Zeperd Heracles in Den Haag tegen ADO

 

DEN HAAG – De uitwedstrijd van Heracles Almelo tegen ADO Den Haag werd zondagmiddag een deceptie. De Hagenezen hadden aan het laatste kwartier genoeg om Heracles een ‘zeperd’ te bezorgen.

Na de aftrap begon het nog niet eens slecht voor de Heraclieden. Beide teams zochten vanaf acquit de aanval maar de eerste doelrijpe kansen waren voor Heracles. Kuwas speelde de bal voor maar de inkomende Niemeijer vergat de bal binnen te schieten. Vlak daarop een vloeiende aanval over links met Niemeijer als eindstation die deze kans niet liet glippen om zijn team op voorsprong te zetten (0-1)
Na de hervatting ging ADO in de tegenaanval maar doelman Castro gaf geen krimp op de inzet van Falkenburg waarna het spel op en neer golfde met wat meer aandrang bij ADO.  Pas na bijna 30 minuten wist ADO de gelijkmaker te scoren door Lorenzen in de ‘kluts’ (1-1) nadat Castro vlak daarvoor nog een schot van Meijer had gepareerd. Tot de pauze hielden beide teams het vervolgens ‘droog’.

Na de hervatting had Falkenburg de Hagenezen al op voorsprong kunnen zetten maar deze liet de bal van zijn schoen springen. Bij het Haagse doel bleef doelman Zwinkels de inzet van Petersen de baas en schoot Pereiro in het zijnet.
De wedstrijd leek dus op een puntendeling uit te lopen, maar een fraai schot van  El Khayati gaf doelman Castro het nakijken (2-1). Heracles bracht Navratil, Vermeij en Van den Buys in een poging het tij te keren. Het hielp niet, want ADO liep in de slotfase via treffers van  Johnson en Hooy nog verder uit naar een ruime 4-1.

Zaterdag tegen het bezoekende NAC Breda hebben de Heraclieden dus wat recht te zetten!

ADO Den Haag - Heracles Almelo 4-1
(1-1)
0-1 Niemeijer (10), 1-1 Lorenzen (28), 2-1 El Khayati (75), 3-1 Johnsen (84), 4-1 Hooi (89)

Scheidsrechter: Blom

Geel: Wuytens, Breukers

OPSTELLINGEN
ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Meissner, Kanon, Meijers; Bakker, El Khayati (Gorter/87), Immers; Becker, Falkenburg (Johnsen/65), Lorenzen (Hooi/78).
Heracles Almelo: Castro; Breukers (Vermeij/78), Wuytens, Van den Buijs (Duarte/83), Hardeveld; Niemeijer, Pelupessy, Monteiro (Navratil/78); Kuwas, Gladon, Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Archief
Terug naar vorige pagina