Sportberichten


Plaatsing  
 
04-11-2017  

Heracles pakt zege tegen Fc Groningen

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft na de zege op VVV Venlo, ook Fc Groningen aan de zegekar gebonden. Toch was het geen simpele zege tegen de Groningers die vooral in de eerste helft het beste van het spel hadden.
De Groningers kwamen met een fantasieopstelling, want trainer Ernest Faber husselde het hele team door elkaar en begon met de weer in genade aangenomen Mahi en Idrissi op de bank.

De eerste grote kans was voor Fc Groningen toen Veldwijk de bal op kon pikken omdat Pröpper een hamstringblessure opliep waardoor Veldwijk ongehinderd een fraaie krul op het doel van Castro los kon laten, maar deze op de kruising van paal en lat zag eindigen. Voor Pröpper was het duel dus snel ten einde waardoor de Belg Wuytens zijn kans kreeg.
Toch kwamen de Heraclieden op voorsprong middels en bevlieging van Brandly Kuwas die zijn directe tegenstander Absalem telkens het nakijken gaf. Kuwas kon door drie Groningers niet worden bedwongen en frommelde de bal richting Niemeijer die doeltreffend de bal achter doelman Padt tikte. Kuwas schoot even later nog krap voorlangs het Groninger doel.
In de slotfase voor de pauze werd het alsnog gelijk toen scheidsrechter Van den Kerkhof een lichte beroering van de door Te Wierik ingebrachte bal met de hand bestrafte met een strafschop. Spits Veldwijk gaf de Almelose doelman Castro geen kans (1-1).

Na rust was Heracles wat beter bewapend tegen de Groningers en golfde het spel op en neer zonder hoogstaand te worden. De wederom goed spelende Monteiro liet een bekeken bal los op het doel van de Groningers, maar de verdedigingslinie wist onheil te voorkomen. Kuwas bleef in zijn element met dreigende acties. Gaf Peterson een vrije kans met een fraaie steekpass, maar Petersson mistte de scherpte van de laatste wedstrijden. Toch kwam Heracles weer op voorsprong. Wederom was het Kuwas die de achterlijn bereikte door Warmerdam te omspelen. Deze trachtte het gevaar nog te bezweren met een tackle, maar wel onreglementair waardoor de doorgebroken Kuwas ten val kwam. Hardeveld mocht aanleggen van de stip en zag de bal via de handen van de goed keepende Padt alsnog in het net belanden (2-1). Fc Groningen gooide alles naar voren, maar de treffer van Hardeveld was en bleef de winnende.

Heracles Almelo – FC Groningen 2-1
(1-1)
14. Niemeijer 1-0, 44. Veldwijk 1-1 (pen.), 81. Hardeveld 2-1 (pen.)

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

geel: : Duarte, Te Wierik, Warmerdam

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Pröpper (13. Wuytens), Van den Buijs, Hardeveld, Pelupessy, Niemeijer (67. Duarte), Monteiro, Kuwas, Gladon (83. Vermeij), Peterson
Fc Groningen: Padt, Te Wierik, Van Nieff, Memisevic, Warmerdam, Absalem (46. Mahi), Antuna (82. Idrissi), Reis, Bacuna, Doan (67. Drost), Veldwijk

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Archief
Terug naar vorige pagina