Sportberichten


Plaatsing  
 
02-11-2016  

Deel tennishal Sportpark wordt Bounz Arena

 

ALMELO – Sportbedrijf Almelo heeft een nieuwe invulling voor de voormalige tennishal Het Sportpark. Naast zwemmen, speedsoccer en een klimwand wordt bouncen de nieuwe sportattractie oftewel trampolinespringen op giga aan elkaar gekoppelde trampolines. Een uurtje uitleven in de Bounz Arena kost zeven euro en een euro meer in het weekend. Om de Bounz Arena te exploiteren is een nieuwe BV opgericht onder de naam Bounz Almelo. Groepen kunnen de Bounz Arena ook huren voor conditietraining of bijvoorbeeld het spelen van Dodgeball (trefbal op trampoline) of een alternatieve gymtraining. De huur inclusief Bouncemaster (trainer) varieert dan van 155 tot 275 euro per uur.
Met de aanleg van de Bounz Arena ter grootte van een tennisbaan is deze week begonnen. De hal moet begin november haar deuren openen. Na Enschede en Deventer is Almelo de derde plek in Overijssel met een Bounz Arena.
 

 
03-11-2016  

Heraclied Zomer stopt per direct met voetballen

 

ALMELO – Centrale verdediger Ramon Zomer heeft per direct zijn voetbalschoenen in de wilgen gehangen. De knieblessure die hem parten speelt sinds het Europese avontuur tegen het Portugese Fc Arouca is dermate ernstig dat het niet verder kan. Zomer heeft per direct zijn contract ingeleverd en concentreert zich nu op zijn rol als ondernemer in zijn sportzaak in Nijverdal.

“Mijn knie is hartstikke slecht. Het gaat gewoon niet meer”, zo vertelt de verdediger die eerder uitkwam voor FC Twente, N.E.C. en sc Heerenveen. “Verschillende behandelingen zijn al niet meer mogelijk, zo slecht is mijn knie er aan toe. Ook in het dagelijks leven voel ik dat het niet goed zit. Als ik ontzettend mijn best zou doen, zou het wellicht ooit nog een keer mogelijk zijn om een wedstrijd te voetballen. Maar dat zou een veel te groot risico zijn.”

Afgelopen seizoen verlengde Ramon Zomer zijn aflopende contract met een jaar. “Ik had me dan ook zeker niet voorgenomen om na drie of vier maanden al te stoppen. Het is vervelend dat deze blessure een einde maakt aan mijn carrière. In een poging om te herstellen heb ik nog wel spuiten laten zetten in de knie, maar dat heeft niet geholpen.”

“Al drie maanden ben ik niet fit en net zo lang zag het er niet goed uit”, aldus Zomer over het waarom achter zijn beslissing. “Natuurlijk ga je er dan thuis over praten en kom je samen tot deze conclusie. Daar heb je het veel over en daar leef je samen naartoe. “Vorige week zondag heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt.”
“De dag daarop heb ik het de trainer verteld. Hij vond het vervelend, zowel voor het team als voor mij persoonlijk. Maar misschien voelde hij het al een beetje aankomen. Vandaag heb ik het aan mijn teamgenoten verteld. Een select aantal had ik het al verteld, een deel voelde het mogelijk al aankomen en voor anderen kwam het als een verrassing en schrokken misschien wel een beetje.”

“Ik ben zeker nog van plan om nog langs te komen en af en toe een bak koffie te komen drinken. En mijn seizoenkaart blijf ik gewoon houden.” De verdediger valt niet in een zwart gat. “Sinds ruim een jaar ben ik eigenaar van een sportzaak. Dit combineerde ik al met het leven als profvoetballer. Nu kan ik me volledig focussen op de zaak. Dat je iets hebt om op terug te vallen, maakt de keuze om te stoppen wel makkelijker.”

 
03-11-2016  

Stal Roelofs Den Ham in Chinese handen

 

DEN HAM – De voormalige wereldberoemde paardenfokkerij en stoeterij Stal Roelofs in Den Ham is verkocht aan de Chinees Leo Chau, een selfmade miljonair in de IT-branche. De voor 2 miljoen euro aangekochte stoeterij moet het Europese domein worden voor talentontwikkeling van Chinese ruiters. Nu is in de wereldtop nog geen Chinees te bekennen en daar wil Chau verandering in brengen. Chau wil daarvoor Nederlandse topruiters aantrekken om zijn landgenoten de fijne kneepjes van het vak te leren.
Wegenbouwer Herman Roelofs was 40 jaar actief en stopte drie jaar geleden met de fokkerij wegens ziekte maar maakte grote faam met de foklijn uit Groningse merries met de tophengst Abgar. In het verlengde daarvan werden de nakomelingen gekruist met de Holsteiner hengst Joost, die onder zadel van de tot Duitser genaturaliseerde Fries Franke Sloothaak wereldsuccessen behaalde.
De genen van de lijn Abgar/Joost zijn terug te vinden in tal van toplijnen in de springsport zoals het KWPN-stamboek, wellicht het meest succesvolle stamboek ter wereld. Zo stamt Zenith SFN, het huidige toppaard van ruiter Jeroen Dubbeldam van de Roelofs-hengst Rash R.
Namelus R is de huidige tophengst met R-genen en staat ter dekking bij paardenfokker Jan Boeve in Heerde.
Fokker Herman Roelofs werd in 2010 geëerd met de titel Fokker van het Jaar door het KWPN-stamboek.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
04-11-2016  

Wie wordt Almelose topsporter v/h jaar?

 

ALMELO – Wie wordt de Almelose sportvrouw, sportman of sportteam van het jaar? Voor die jaarlijkse benoeming is de inschrijving weer geopend. Op 27 januari a.s. is de uitreiking in de topsporthal IISPA.
Lees de criteria en aanmelding hier.

 
06-11-2016  

Heracles wint in Gelredome van Vitesse

 

ARNHEM – Heracles Almelo was in de twaalfde speelronde de enige club in de eredivisie die een overwinning wist te boeken in een uitwedstrijd. In het Gelredome won Heracles met 1-2. Het was voor de Heraclieden nog maar de tweede overwinning in de lopende competitie. Met 2 overwinningen, 6 gelijke spelen en 4 nederlagen staan de Almeloërs sinds vandaag op plek 12 van de ranglijst.
In het Gelredome was de eerste kans na het startsein van scheidsrechter Makkelie voor Bruns die echter net over het doel van de Arnhemse doelman Room schoot. Ook Darri dwong Room nog tot actie met een afstandsschot. Aan de andere kant toonde doelman Castro nog steeds in vorm te zijn door met de vuist een schot van Nathan onschadelijk te maken. Over en weer werd voor de pauze matig gevoetbald al kreeg Van Wolfswinkel nog wel een kans op een presenteerblaadje van linker-aanvaller Nathan. De spits schoot echter langs de verkeerde kant van de paal.
Na de rust kwam er meer spel in het duel omdat beide teams de aanval zochten. Het was Vitesse dat het eerst profiteerde via Van Wolfswinkel na goed aangeven van Rashica (1-0). De Arnhemse aanhang maakte zich op voor meer maar uitgerekend de in Arnhem opgleide Darri kogelde de Heraclieden ,met een pegel in de kruising weer naast de Vitessenaren. Room strekte zich wel, maar was volkomen kansloos (1-1). Heracles wilde meer en het was Kuwas die een kwartiertje voor tijd werd gehinderd binnen het strafschopgebied. Makkelie wees naar de stip en spits Armenteros liet zich die kans niet ontnemen (1-2).
Vitesse probeerde het nog wel maar was niet scherp genoeg om de Heraclieden nog echt in de gordijnen te jagen. Alle punten gingen derhalve naar de Almeloërs tot tevredenheid van trainer Stegeman. 'Het was niet top, maar in de tweede helft waren we de bovenliggende partij. We kwamen knap trug maar hadden nog meer van de ruimte gebruik moeten maken', aldus Stegeman.

Vitesse - Heracles Almelo 1-2
(0-0)
1-0 Van Wolfswinkel (57), 1-1 Darri (62), 1-2 Armenteros (74/strafschop)

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Makkelie

Geel: Yeini

OPSTELLINGEN
Vitesse: Room; Yeini, Kashia, Miazga, Kruiswijk; Nakamba, Baker Foor (Zhang/77); Rashica (Tighadouini/58), Van Wolfswinkel, Nathan (Koryan/63).
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Pröpper, Hoogma, Gosens; Bruns, Pelupessy, Duarte; Kuwas, Armenteros, Darri.

Fotoreportage (30 foto's)...

 
10-11-2016  

Bestuur PH zonder voorzitter bijna op sterkte

 

ALMELO – Het vinden van bestuursleden en vrijwilligers voor verenigingen is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. PH Almelo is er desondanks in geslaagd weer een aantal bestuursfuncties in te vullen, zij het dat men nog op zoek blijft naar een geschikte voorzitter.
Eric Tinigrate heeft toegezegd nog een jaar langer als penningmeester aan te blijven. Ook de zittende bestuurders Peter Rewinkel en Fried Lubbers blijven de secretariaatswerkzaamheden invullen. Het bestuur werd met 3 leden uitgebreid. Fons Bruns en Ben Lubbers worden verantwoordelijk voor de accommodatie en Leo ten Thije en Roy Knobben gaan samen de voetbalzaken invullen.

< Tijdens de ledenvergadering werden de volgende jubilarissen in het zonnetje gezet:
v.l.n.r. J. Rikhof (50 jaar), C. Tigrinate (25 jaar lid), E. Leushuis (40 jaar), E. Lobeek (40 jaar), penningmeester E. Tigrinate, P. Smudde (25 jaar lid) en H. Smits (50 jaar),
Afwezig: M. Ulenreef (25 jaar lid), R. Marsman (40 jaar) en K. Voorn (40 jaar).
Foto: PH-Egon van Os

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-11-2016  

Armenteros leidt Heracles langs Go Ahead


Via buitenkantje schoen tekent Armenteros voor de gelijkmaker
 

ALMELO – Go Ahead Eagles was naar Almelo gekomen om net zoals tegen Feijenoord voor een verrassing te zorgen. Het begon dan ook vanuit een gesloten defensie om via de counter de Heraclieden te kunnen verrassen. Heracles mocht dus het spel maken en had veelvuldig balbezit. Toch leek Go Ahead het eerst op koers toen de snelle Antonia goed de ruimte in sprintte om de op maat gegeven bal langs de kansloze Castro in het doelnet te deponeren (0-1). Tot zover verliep het scenario goed voor de Deventernaren, zij het zonder de beleving die het tegen Feijenoord aan de dag legde.
Heracles nam meer en meer het overwicht, waarbij vooral Darri voor gevaar zorgde en een vrije trap op de lat zag uiteenspatten. Ook Gosens kreeg nog een kans maar miste de zuiverheid om de Deventer doelman te verschalken. Go Ahead bleef tot de rust overeind en ging met een voorsprong aan de thee.

Na rust een zelfde beeld Heracles het balbezit en Go Ahead massaal achterin. Darri bezorgde de onder de maat spelende Bruns een vrije schietkans maar diens schot ging naast. Vermeij werd ingebracht om in de spits voor meer onrust en ruimte te zorgen en dat pakte al snel goed uit toen Armenteros de bal uit de kluts ontving en wonderschoon in het Deventer doel deponeerde (1-1). Meer en meer drongen de Heraclieden aan en daar had de ingebrachte De Kogel van kunnen profiteren om de Deventernaren weer op voorsprong te zetten maar hij mistte de scherpte. Go Ahead bleef onder druk staan en Heracles perste waar het kon zonder uitgespeelde kansen te creëren. Het moest dus van een individuele actie komen en die had Armeteros in huis door eerst met een simpele voetbeweging twee Deventernaren met een kluitje in het riet te sturen, vervolgens de laatste verdediger de bal tussen de benen doorspeelde om daarna geplaatst doelman Zwarthoed het nakijken te geven om de winst binnen te slepen (1-2). Wolters kreeg vervolgens nog een kans de nederlaag af te wenden, maar hij miste na een solo de scherpte.
Go Ahead trainer Hans de Koning was na afloop duidelijk; ‘Wij hadden het vandaag net niet.’ Hij doelde daarmee op de winst tegen Feijenoord, want de speelstijl was hetzelfde.
Collega John Stegeman was vooral ontevreden over de eerste helft waarin teveel spelers na een goed begin uit positie liepen. ‘In de rust werd opnieuw het puntje op de i gezet en met de inbreng van Vermeij werd vooral de defensie van Go Ahead uit de discipline gespeeld waardoor Armenteros meer ruimte kreeg en de anderen konden blijven jagen. Toch moeten we nog meer stappen maken’, aldus Stegeman die het publiek loofde voor de ondersteuning en uitzag naar de uitwedstrijd tegen AZ.

Heracles Almelo – Go Ahead Eagles 2-1
(0-1)
17. Antonia 0-1, 68. Armenteros 1-1, 84. Armenteros 2-1.

Fotoreportage: Harry Broeze

Scheidsrechter: Van Boekel

Geel: Duarte, Duits

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Pröpper, Hoogma, Gosens, Pelupessy, Bruns (66. Vermeij), Duarte, Kuwas (87. Van Ooijen), Armenteros, Darri (90. Navratil).
Go Ahead Eagles: Zwarthoed, Groenbast, Fischer, Schenk, Achenteh, Nieveld (82. Teijsse), Duits (88. Hendriks), Suk, Antonia (61. De Kogel), Maatsen, Wolters.

Fotoreportage (33 foto's)...

 
27-11-2016  

Heracles Almelo fors onderuit tegen AZ

 

ALMELO – Na de winstpartijen tegen Vitesse en Go Ahead Eagles kreeg Heracles Almelo in Alkmaar tegen AZ een grote deceptie te verwerken.  Doelman Castro verrichtte de nodige reddingen, maar kon niet voorkomen dat het superieure AZ met 5-1 aan het langste eind trok.

In het eerste kwartier leek het nog een wedstrijd te worden met kansen over en weer. Darri deed de eerste doelpoging maar het was Muhren die na vijf minuten op aangeven van Rienstra de Alkmaarders op voorsprong zette (1-0). Even later schoot Armenteros over het doel van de uitgelopen doelman Rochet en Kuwas vond Rochet op zijn weg.  Na dik 20 minuten luidde Weghorst de nederlaag van de Heraclieden in door volkomen vrij de corner van Bel Hassani in te koppen (2-0). Toen even later Haps de bal mee kon geven aan Muhren, kon de 3-0 op het scorebord. Vlak voor rustleek het definitieve vonnis geveld te worden vanaf de elfmeterstip. Weghorst ‘verloor het duel’ met zijn oud teamgenoot Castro en schoot hoog over.

Na rust bleef AZ in hoog tempo op de aanvalspelen maar Muhren liet tot twee keer toe kansen liggen. Toen even later Vlaar spits Armenteros een voet dwars zette, wees scheidsrechter Blom opnieuw naar de stip. Armenteros tekende voor de tegentreffer (3-1). Wie dacht dat Heracles er opnieuw een wedstrijd van zou maken, kwam bedrogen uit. Teveel duels gingen verloren. AZ bleef heer en meester maar trof Castro bij herhaling op haar weg.  Met nog een kwartier te spelen zette Dos Santos de Noordhollanders op 4-1. invaller Jahanbakhsh maakte er in blessuretijd nog 5-1 van door een arde afstandspegel die Castro niet uit de kruising kon plukken.
Al met al een dik verdiende overwinning voor de Alkmaarders tegen een ver onder de maat spelend Heracles waarbij de oud- Heraclieden Rienstra, Bel Hassani en Weghorst een belangrijke inbreng hadden in de Alkmaarse overwinning. Vrijdagavond om 20.00 uur  mag Heracles aan de bak tegen NEC dat deze speelronde het verrassend hoog geklasseerde Fc Twente met een nederlaag huiswaarts stuurde. Aan trainer Stegeman de  taak om de Heraclieden voor dit duel weer scherp te krijgen.
Voor aanvang wordt nog officieel afscheid genomen van Wout Weghorst en Iliass Bel Hassani (beiden nu AZ), Paul Gladon (Wolverhampton) en de gestopte Ramon Zomer (knie).

AZ - Heracles Almelo 5-1
1-0 Mühren (5), 2-0 Weghorst (21), 3-0 Mühren (25), 3-1 Armenteros (strafschop/52), 4-1 Dos Santos (73), 5-1 Jahanbakhsh (90+2)

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Blom

Geel: Gosens, Pröpper
Bijzonderheid: Weghorst (AZ) mist strafschop (45+1)

OPSTELLINGEN
AZ Alkmaar: Rochet; Johansson, Vlaar, Wuytens, Haps; Rienstra, Mühren (Jahanbakhsh/82), Seuntjens; Bel Hassani, Weghorst, Tankovic (Dos Santos/60).
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Pröpper, Hoogma, Gosens; Bruns (Van Ooijen/57), Pelupessy, Duarte; Kuwas (Vermeij/69), Armenteros, Darri (Droste/78).

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina