Sportberichten


Plaatsing  
 
19-11-2016  

Armenteros leidt Heracles langs Go Ahead


Via buitenkantje schoen tekent Armenteros voor de gelijkmaker
 

ALMELO – Go Ahead Eagles was naar Almelo gekomen om net zoals tegen Feijenoord voor een verrassing te zorgen. Het begon dan ook vanuit een gesloten defensie om via de counter de Heraclieden te kunnen verrassen. Heracles mocht dus het spel maken en had veelvuldig balbezit. Toch leek Go Ahead het eerst op koers toen de snelle Antonia goed de ruimte in sprintte om de op maat gegeven bal langs de kansloze Castro in het doelnet te deponeren (0-1). Tot zover verliep het scenario goed voor de Deventernaren, zij het zonder de beleving die het tegen Feijenoord aan de dag legde.
Heracles nam meer en meer het overwicht, waarbij vooral Darri voor gevaar zorgde en een vrije trap op de lat zag uiteenspatten. Ook Gosens kreeg nog een kans maar miste de zuiverheid om de Deventer doelman te verschalken. Go Ahead bleef tot de rust overeind en ging met een voorsprong aan de thee.

Na rust een zelfde beeld Heracles het balbezit en Go Ahead massaal achterin. Darri bezorgde de onder de maat spelende Bruns een vrije schietkans maar diens schot ging naast. Vermeij werd ingebracht om in de spits voor meer onrust en ruimte te zorgen en dat pakte al snel goed uit toen Armenteros de bal uit de kluts ontving en wonderschoon in het Deventer doel deponeerde (1-1). Meer en meer drongen de Heraclieden aan en daar had de ingebrachte De Kogel van kunnen profiteren om de Deventernaren weer op voorsprong te zetten maar hij mistte de scherpte. Go Ahead bleef onder druk staan en Heracles perste waar het kon zonder uitgespeelde kansen te creëren. Het moest dus van een individuele actie komen en die had Armeteros in huis door eerst met een simpele voetbeweging twee Deventernaren met een kluitje in het riet te sturen, vervolgens de laatste verdediger de bal tussen de benen doorspeelde om daarna geplaatst doelman Zwarthoed het nakijken te geven om de winst binnen te slepen (1-2). Wolters kreeg vervolgens nog een kans de nederlaag af te wenden, maar hij miste na een solo de scherpte.
Go Ahead trainer Hans de Koning was na afloop duidelijk; ‘Wij hadden het vandaag net niet.’ Hij doelde daarmee op de winst tegen Feijenoord, want de speelstijl was hetzelfde.
Collega John Stegeman was vooral ontevreden over de eerste helft waarin teveel spelers na een goed begin uit positie liepen. ‘In de rust werd opnieuw het puntje op de i gezet en met de inbreng van Vermeij werd vooral de defensie van Go Ahead uit de discipline gespeeld waardoor Armenteros meer ruimte kreeg en de anderen konden blijven jagen. Toch moeten we nog meer stappen maken’, aldus Stegeman die het publiek loofde voor de ondersteuning en uitzag naar de uitwedstrijd tegen AZ.

Heracles Almelo – Go Ahead Eagles 2-1
(0-1)
17. Antonia 0-1, 68. Armenteros 1-1, 84. Armenteros 2-1.

Fotoreportage: Harry Broeze

Scheidsrechter: Van Boekel

Geel: Duarte, Duits

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Pröpper, Hoogma, Gosens, Pelupessy, Bruns (66. Vermeij), Duarte, Kuwas (87. Van Ooijen), Armenteros, Darri (90. Navratil).
Go Ahead Eagles: Zwarthoed, Groenbast, Fischer, Schenk, Achenteh, Nieveld (82. Teijsse), Duits (88. Hendriks), Suk, Antonia (61. De Kogel), Maatsen, Wolters.

Fotoreportage (33 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina