Sportberichten


Plaatsing  
 
03-11-2016  

Stal Roelofs Den Ham in Chinese handen

 

DEN HAM – De voormalige wereldberoemde paardenfokkerij en stoeterij Stal Roelofs in Den Ham is verkocht aan de Chinees Leo Chau, een selfmade miljonair in de IT-branche. De voor 2 miljoen euro aangekochte stoeterij moet het Europese domein worden voor talentontwikkeling van Chinese ruiters. Nu is in de wereldtop nog geen Chinees te bekennen en daar wil Chau verandering in brengen. Chau wil daarvoor Nederlandse topruiters aantrekken om zijn landgenoten de fijne kneepjes van het vak te leren.
Wegenbouwer Herman Roelofs was 40 jaar actief en stopte drie jaar geleden met de fokkerij wegens ziekte maar maakte grote faam met de foklijn uit Groningse merries met de tophengst Abgar. In het verlengde daarvan werden de nakomelingen gekruist met de Holsteiner hengst Joost, die onder zadel van de tot Duitser genaturaliseerde Fries Franke Sloothaak wereldsuccessen behaalde.
De genen van de lijn Abgar/Joost zijn terug te vinden in tal van toplijnen in de springsport zoals het KWPN-stamboek, wellicht het meest succesvolle stamboek ter wereld. Zo stamt Zenith SFN, het huidige toppaard van ruiter Jeroen Dubbeldam van de Roelofs-hengst Rash R.
Namelus R is de huidige tophengst met R-genen en staat ter dekking bij paardenfokker Jan Boeve in Heerde.
Fokker Herman Roelofs werd in 2010 geëerd met de titel Fokker van het Jaar door het KWPN-stamboek.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina