Sportberichten


Plaatsing  
 
06-11-2016  

Heracles wint in Gelredome van Vitesse

 

ARNHEM – Heracles Almelo was in de twaalfde speelronde de enige club in de eredivisie die een overwinning wist te boeken in een uitwedstrijd. In het Gelredome won Heracles met 1-2. Het was voor de Heraclieden nog maar de tweede overwinning in de lopende competitie. Met 2 overwinningen, 6 gelijke spelen en 4 nederlagen staan de Almeloërs sinds vandaag op plek 12 van de ranglijst.
In het Gelredome was de eerste kans na het startsein van scheidsrechter Makkelie voor Bruns die echter net over het doel van de Arnhemse doelman Room schoot. Ook Darri dwong Room nog tot actie met een afstandsschot. Aan de andere kant toonde doelman Castro nog steeds in vorm te zijn door met de vuist een schot van Nathan onschadelijk te maken. Over en weer werd voor de pauze matig gevoetbald al kreeg Van Wolfswinkel nog wel een kans op een presenteerblaadje van linker-aanvaller Nathan. De spits schoot echter langs de verkeerde kant van de paal.
Na de rust kwam er meer spel in het duel omdat beide teams de aanval zochten. Het was Vitesse dat het eerst profiteerde via Van Wolfswinkel na goed aangeven van Rashica (1-0). De Arnhemse aanhang maakte zich op voor meer maar uitgerekend de in Arnhem opgleide Darri kogelde de Heraclieden ,met een pegel in de kruising weer naast de Vitessenaren. Room strekte zich wel, maar was volkomen kansloos (1-1). Heracles wilde meer en het was Kuwas die een kwartiertje voor tijd werd gehinderd binnen het strafschopgebied. Makkelie wees naar de stip en spits Armenteros liet zich die kans niet ontnemen (1-2).
Vitesse probeerde het nog wel maar was niet scherp genoeg om de Heraclieden nog echt in de gordijnen te jagen. Alle punten gingen derhalve naar de Almeloërs tot tevredenheid van trainer Stegeman. 'Het was niet top, maar in de tweede helft waren we de bovenliggende partij. We kwamen knap trug maar hadden nog meer van de ruimte gebruik moeten maken', aldus Stegeman.

Vitesse - Heracles Almelo 1-2
(0-0)
1-0 Van Wolfswinkel (57), 1-1 Darri (62), 1-2 Armenteros (74/strafschop)

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Makkelie

Geel: Yeini

OPSTELLINGEN
Vitesse: Room; Yeini, Kashia, Miazga, Kruiswijk; Nakamba, Baker Foor (Zhang/77); Rashica (Tighadouini/58), Van Wolfswinkel, Nathan (Koryan/63).
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Pröpper, Hoogma, Gosens; Bruns, Pelupessy, Duarte; Kuwas, Armenteros, Darri.

Fotoreportage (30 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina