Sportberichten


Plaatsing  
 
01-11-2008  

Ook FC Twente ten onder tegen Ajax

bron: NOS Sport
 

ENSCHEDE - Minimale investering met een maximaal rendement. Ajax bewees met een 2-0 zege bij FC Twente dat het bestaat, maar de vraag is of iemand daar echt blij van werd.

De eerste helft was tenenkrommend. Beide teams weigerden enig risico te nemen en schoven de bal oeverloos breed of achteruit over het veld. Na een half uur kwam er eindelijk enige tekening in de strijd. Ajax' eerste goede aanval was meteen raak. Siem de Jong tikte de bal in het net na een strakke voorzet van Javier Martina. Twente liet iets meer zien, maar de paar kansjes waren niet aan Blaise N'Kufo besteed. Invaller Stein Huysegems schoot van 14 meter hard tegen de lat, waarna Rasmus Lindgren de stand in de slotminuut een nog geflatteerder aanzien gaf.

< Foto: Sander Boschker moest twee keer vissen

Kijk naar het commentaar van Marco van Basten en Rob Wielaert 

 
01-11-2008  

Schaakteam Almelo verliest in Apeldoorn

  APELDOORN - De schakers van de schaakvereniging Almelo speelden op zaterdag 1 november j.l. hun tweede wedstrijd in de landelijke competitie tegen Homburg Apeldoorn 3. De Almeloërs hadden hun eerste wedstrijd gewonnen en de tegenstanders waren nog zonder matchpunten.
Lees verder...

 
02-11-2008  

Utrecht wint ook van Heracles Almelo

bron: NOS
 

UTRECHT - FC Utrecht is ook in zijn derde duel na de 'schoonmaak' in de trainersstaf ongeslagen gebleven. Op eigen veld werd Heracles Almelo met 2-0 verslagen.

Na een belabberde eerste helft met twee in slordigheden grossierende ploegen en amper kansen, schroefde FC Utrecht na de rust het tempo op. Ali Boussaboun verprutste de eerste grote kans, maar later maakte hij dat goed met een prachtige goal. Na een pass van Tim Cornelisse volleerde hij de bal ineens over Martin Pieckenhagen heen.

Utrecht bleef daarna sterker, al perste Heracles er nog een slotoffensief uit. De thuisclub hield echter stand en in blessuretijd scoorde de van een zware blessure herstelde Cedric van der Gun de 2-0.

Bekijk de reactie van trainer Gert Heerkes.

< Ali Boussaboun zette met een prachtige stift ineens, Heracles op achterstand

 
02-11-2008  

Drie 'tukkers' vooraan in Euregio Rally

 

HENGELO - Met zeven van de veertien proeven op zijn naam won Markeloër Erik Wevers zondag de Euregio Rally. Bij de rally in en rondom Hengelo werd Peter van Merksteijn Junior in zijn woonplaats tweede. De derde plaats was voor oud- Almeloër Dennis Kuipers. Vader René Kuipers kwam na klassementsproef elf zonder benzine stil te staan. Hij stond op dat moment tweede in het klassement. Lees meer over de teams Wever en Kuipers en lees hier over het van Merksteijn team.

< Markeloër Erik Wevers lijkt momenteel onverslaanbaar

 
04-11-2008  

Hart voor Heracles ontvangt Eric Braamhaar

  ALMELO - Supportershome Hart voor Heracles, Dinsdag 18 november a.s. Entree vrij

Avond met scheidsrechter Eric Braamhaar

Maken Nederlandse scheidsrechters te veel beoordelingsfouten? Zijn er te weinig Dick Jols en Roelof Luinges? Gaat de KNVB niet te ver als ze een onderzoek instelt als een speler kritiek op de leiding uit? En moeten videobeelden al tijdens de wedstrijd worden gebruikt om te beoordelen of er echt een overtreding is gemaakt en een penalty op zijn plaats is?
Deze en andere ‘scheidsrechtersvragen’ kunnen op dinsdagavond 18 november a.s. worden voorgelegd aan scheidsrechter Eric Braamhaar.
Lees verder...

 
07-11-2008  

NK Wielrennen '11 en '14 opnieuw in Ootmarsum

 

DENEKAMP - Volgens voorzitter Willeme van de stichting Wielerevenementen Denekamp wordt het NK wielrennen in 2011 en 2014 opnieuw in Ootmarsum gehouden. Alleen moet het contract met de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) nog worden getekend. Het Nederlands Kampioenschap wielrennen werd afgelopen jaar voor het eerst in Ootmarsum gehouden.

 
07-11-2008  

Vrimot wint schaakpartij van Vroomshoop

 

VRIEZENVEEN – Afgelopen week speelde Vrimot 1 de eerste wedstrijd voor de externe regionale competitie. Er werd in en tegen Vroomshoop gespeeld. Vrimot wist deze wedstrijd met een duidelijke 2-4 zege af te sluiten. Vrimot 1 heeft hiermee een duidelijk signaal afgegeven alles op alles te zetten voor een terugkeer naar de 1e klasse. Voor meer over Vrimot klik hier

 
08-11-2008  

Heracles Almelo huldigde vertrokken spelers

 

ALMELO - Voorzitter Jan Smit nam de thuiswedstrijd van Heracles Almelo tegen Vitesse te baat om voor aanvang van de wedstrijd van spelers die veel voor Heracles hebben betekend, afscheid te nemen en deze te huldigen. Igor Gluščević (gestopt), Rob Maas (Eindhoven), Marc Höcher (Helmond Sport) en Kai Michalke (gestopt wegens blessureleed) kregen alle uit handen van voorzitter Jan Smit een actiefoto overhandigd, waarbij mooie woorden van voorzitter Smit nog maar eens de dank voor hun inzet tijdens hun Almelose periode onderstreepten. Rahim Ouedraogo, die had toegezegd te zullen komen, kon zijn belofte geen gestand doen, omdat zijn paspoort nog bij de ambassade lag voor verlenging. Na tijdens een ereronde door het enthousiaste en dankbare publiek te zijn toegejuicht, dankte Rob Maas het publiek voor hun enthousiasme en steun tijdens de mooie tijd die zij in Almelo hebben gekend.

 

Fotoreportage (4 foto's)...

 
08-11-2008  

Heracles pakt punt maar verliest tegen Vitesse


Karim Bridji scheurt bij deze actie alle kniebanden van zijn rechterbeen.
 

ALMELO - Heracles Almelo en Vitesse hebben in Almelo de punten gedeeld. In een wisselvallige en geel-rijke wedstrijd bleef het in Almelo 0-0. Heracles was de grote verliezer; drie spelers moesten met blessures het veld verlaten.

In de eerste helft kreeg Heracles Almelo twee dompers te verwerken: beide buitenspelers raakte geblesseerd. Willy Overtoom raakte geblesseerd nadat Claudemir hem op de voet stapte; hij werd in de 24ste minuut gewisseld. Vlak nadat zijn vervanger Sebastiaan Steur Claudemir het veld in liep verstapte Darl Douglas zich na een sprint en greep naar zijn hamstring. Zijn vervanger Lukas Bajer betrad in de 27ste minuut het veld. De grootste kansen waren voor Vitesse, onder andere een bal op de lat. Sansoni schoof de bal van 4 meter afstand naast Pieckenhagen's doel.

De tweede helft maakte veel goed. Heracles kwam strijdender uit de kleedkamer en creëerde meer kansen. Een aantal uitbraken leverden echter niets op. Nadat Karim Bridji ernstig geblesseerd (alle kniebanden gescheurd) raakte, verhitte de gemoederen zich doordat de Vitesse-spelers het spel niet wilden stil leggen. Scheidsrechter Nijhuis uit Enschede werd hierdoor de gebeten hond. Zelfs toen aanvoerder Martin Pieckenhagen bij een vrije trap voor Vitesse verhaal wilde halen kreeg hij geel gepresenteerd.

Op het einde kreeg Heracles nog een vrije trap; Het schot van Everton over de grond belandde in de handen van Vitesse-doelman Rick van Velthuizen.

Fotoreportage (36 foto's)...

 
09-11-2008  

Gert-Jan Bruggink wint GP Indoor Wierden

 

WIERDEN - Gert-Jan Bruggink heeft zaterdagavond het sluitstuk van Indoor Wierden, de Grote Prijs, gewonnen.
De Weerselose springruiter was met de 11-jarige ruin Cash junior in de barrage sneller dan de eveneens foutloze Nuri Dijks die op Tobias. Het verschil was ruim twee seconden. De in Nederland verblijvende Est Hanno Ellermann eindigde met de merrie Amber van Spieveld als derde voor Bart Bles en Jeroen Dubbeldam.

 
10-11-2008  

Turnsucces voor Achilles in Urk

 

URK - Een veertiental turnsters van Achilles heeft afgelopen zaterdag uitstekend gepresteerd tijdens springwedstrijden in Urk. Het dames team, bestaande uit Kaila Besteman, Marjon Versteeg, Suzanne Versteeg, Sharon Keizer, Eline van Brouwershaven, Stefanie Versteeg, Elke van Gorp en Mireille Stuiver wist maar liefst op vier onderdelen een medaille in de wacht te slepen. Ze werden eerste op minitramp, eerste op plank-pegasus, tweede op tumbling en derde op minitramp-tafel. Alleen op minitramp-pegasus vielen ze net buiten de prijzen. Het dames jeugd team, bestaande uit Anne ter Ellen, Demi Kosters, Kirsten Jansen, Frederieke Huizinga, Sanne Knoop en Esmee ten Bruggencate wist geen medaille te behalen. Zij werden elfde op minitramp en vijftiende op minitramp-pegasus.

< Archieffoto: Achilles Almelo

 
11-11-2008  

Bas Dost in voorlopige selectie beloftenteam

 

ALMELO - De jonge talentvolle spits Bas Dost van Heracles Almelo is opgenomen in de voorlopig selectie van het KNVB-beloftenteam. Dost hoort binnen een paar dagen of hij zich op 17 november moet melden in Hoenderloo voor een driedaagse trainingsstage.  Het Beloftenteam bestaat uit spelers die na 1 januari 1988 zijn geboren. 

< Bas Dost in duel met Bahia (Feyenoord) eerder dit jaar.

 
11-11-2008  

Oud-schaatser Anton Huiskes overleden


v.l.n.r. Schaatscoach Anton Huiskes en het toptrio Rudi Libregts, Ard Schenk en Kees Verkerk
 

Oud- schaatscoach Anton Huiskes is afgelopen zondag op 80-jarige leeftijd overleden in zijn huis in de Dordogne in Zuid-Frankrijk.

Huiskes stond aan de wieg van de grote successen van Kees Verkerk en Ard Schenk. Als schaatser was Huiskes, die geboren werd in Wierden, 10 jaar houder van het wereldrecord op de 3000 meter. Zijn opvallendste prestaties als schaatser zijn de vierde en vijfde plek op de 5.000 en de 10.000 meter tijdens de Olympische Winterspelen 1952 in Oslo. In 1953 verbeterde hij het wereldrecord op de 3.000 meter, dat pas in 1963 door Knut Johannesen verbeterd zou worden.

Zijn grootste bekendheid verwierf Anton Huiskes als trainer/coach van Ard Schenk en Kees Verkerk in de jaren 1965/1966, de periode dat zij hun eerste grote successen behaalden. De naam Huiskes is verbonden met de jaren dat het schaatsen in korte tijd immens populair werd in Nederland, ook omdat de Europese en Wereldkampioenschappen voor het eerst integraal op de televisie werden uitgezonden. In 1967/1968 was hij coach van Zweedse schaatsers als Johnny Höglin en Örjan Sandler. In 1972 werd hij coach van de Nederlandse topschaatsers in het profcircuit dat korte tijd bestaan heeft.

Intussen was hij sinds 1960 directeur van instellingen die de recreatiesport bevorderden met name binnen het jeugd- en jongerenwerk. Hij was een pionier op dit gebied. Naast zijn werk zette hij zich in voor het schaatsen voor verstandelijk gehandicapten. De Stichting Anton Huiskes is hier uit voortgekomen. In 2008 overleed hij op 80-jarige leeftijd in zijn huis in het zuiden van Frankrijk.

In 1980 richtte de oud- Wierdenaar de Anton Huiskes Stichting op ten bate van het sporten van gehandicapte kinderen. In 1988 ontving Huiskes de Jantje Betonprijs voor de bijzondere wijze waarop hij zich had ingezet voor het spelende kind.

 
14-11-2008  

Vooronderzoek KNVB voorwerpen op veld

 

ALMELO - De KNVB heeft een vooronderzoek gestart naar gooi-incidenten rondom de wedstrijd Heracles Almelo - Ajax, gespeeld op woensdag 29 oktober 2008. Aanleiding hiervoor was het meerdere malen gooien van voorwerpen - waaronder kleine petflesjes en bierbekers - op het veld en naar de grensrechter.

Heracles Almelo doet een klemmend beroep op haar supporters om dit soort incidenten achterwege te laten, op straffe van een stadionverbod.

< Een verdwaald bierbekertje op het Almelose kunstgras

 
14-11-2008  

VRIMOT bekert verder

 

VRIEZENVEEN – Afgelopen week speelde Vrimot de eerste wedstrijd in de regionale bekercompetitie. In Enschede werd tegen Park Stokhorst met 2,5 tegen 1,5 gewonnen. Vrimot 2 kwam in aktie in Hengelo tegen HSC-Stork 2. In deze spannende wedstrijd kwam Vrimot net iets tekort. Het eindresultaat was een 2,5 tegen 3,5 nederlaag voor de gasten. Voor meer over Vrimot klik hier

 
15-11-2008  

NAC pas na rust langs Heracles Almelo

bron: NOS
 

BREDA - NAC voert in ieder geval tot zondag de ranglijst in de eredivisie aan na een 3-0 thuiszege op Heracles Almelo.

In een gezapige eerste helft creëerden beide formaties twee goede kansen, maar waar Zwaanswijk (paal) en Cairo (over) misten, vonden Everton en Dost doelman Ten Rouwelaar op hun weg.

Na rust speelden de Bredanaars meer als een koploper. Het tempo ging omhoog en Heracles kwam er niet meer aan te pas. Een kwartiertje later was het al 2-0 en Kwakman stond aan de basis van beide treffers. Hij kopte een ingooi voor de voeten van Cairo én zette De Graaf vrij voor Pieckenhagen. Topscorer Amoah scoorde niet, maar versierde de penalty voor de 3-0.

< Bas Dost - hier in duel tegen Feijenoord - kwam niet tot scoren

 
16-11-2008  

Feijenoord pakt één punt in Grolsch Veste

bron: NOS
 

ENSCHEDE - Een sterk uitgedund Feyenoord heeft op vechtlust een punt overgehouden aan het bezoek aan FC Twente: 1-1.
Feyenoord, dat deze week Diego Biseswar, Luigi Bruins en Leroy Fer in de toch al volle ziekenboeg opnam, opende goed. Twente nam de regie over en sloeg direct toe. Dwight Tiendalli vloerde Eljero Elia, die als 21-jarige al aan zijn 100ste eredivisieduel toe was, en Blaise N'Kufo benutte de strafschop. Lees verder...

Commentaar Theo Jansen van FC Twente en trainer Gert-Jan Verbeek van Feijenoord.

 
19-11-2008  

Scheidsrechtersavond met Eric Braamhaar

 

ALMELO - De gedreven en enthousiaste scheidsrechter Eric Braamhaar gaf zeer kundig uitleg omtrent zijn scheidrechterscarrière en spelregeluitleg voor de leden van Hart van Heracles. Enkele anekdotes gingen door de zaal zoals bij het begin van zijn carrière na de jeugd vloot hij zijn eerste seniorenwedstrijd n.l. Fleringen 3 tegen Reutum 4 een echte derby dus doch op bedenkelijk niveau (spelers kwamen op tractoren en allerlei voertuigen naar het veld). Op dit moment fluit Eric de internationale top met wedstrijden in de CL zoals Benfica, Barcelona, Celtic, AC Milaan etc. Vele vragen van de leden werden deskundig beantwoord door de scheidsrechter uit Enter, en zo vertelde hij dat hij binnenkort enkele wedstrijden moest fluiten in Quatar. Maar eerst zondag FC Twente - Heerenveen, wij wensen hem veel succes bij deze subtopper.

< Eric Braamhaar

Fotoreportage (9 foto's)...

 
19-11-2008  

Rajkovic speelgerechtigd voor FC Twente

 

ENSCHEDE - De FIFA heeft alsnog besloten dat Slobodan Rajkovic per direct mag spelen voor FC Twente. De Servische verdediger was langdurig geschorst omdat hij op de Olympische Spelen in Peking een scheidsrechter zou hebben gespuugd. Rajkovic is schuldig bevonden mede op basis van en schriftelijke bekentenis maar ontkende later. Rajkovic die eigendom is van Chelsea maar wordt gehuurd door FC Twente mag nu wel uitkomen voor zijn club maar blijft geschorst voor het nationale elftal van Servië.

 
20-11-2008  

Koploper Big Bulls speelt streekderby

 

ALMELO - Het eerste team van Rugbyclub The Big Bulls speelt komende zondag de topper tegen het Hengelose Dragons. De wedstrijd wordt gespeeld op het Wendelgoor tussen Almelo en Wierden en start 14.30 uur. De toegang is gratis.

Big Bulls staat na zeven wedstrijden ongeslagen aan kop in de competitie met 30 wedstrijdpunten. Het Hengelose Dragons staat derde met 11 punten minder en twee wedstrijden minder gespeeld. De geschiedenis leert dat het er door de jaren heen fel en spannend aan toegaat in de streekderby.

 
22-11-2008  

Juha Hakola op proef bij Heracles Almelo

 

ALMELO - De 21 jarige Finse jeugdinternationaal Juha Pekko Hakola komt de komende week testen bij Heracles Almelo.
De linkeraanvaller staat nu nog onder contract bij FC Flora Talinn in Estland. Hij was talent van het jaar in 2007. Hakola traint vanaf maandag mee in Almelo en blijft tot en met zaterdag. Heracles is nog op zoek naar een linksbuiten, omdat de ploeg voor die positie alleen Sebastiaan Steur heeft en die is momenteel geblesseerd.  

 
23-11-2008  

FC Twente geeft Heerenveen pak slaag

bron: NOS Sport
 

ENSCHEDE - FC Twente heeft thuis hard uitgehaald tegen sc Heerenveen.De Friezen werden met maar liefst 6-0 afgeschminkt.
Heerenveen speelde ongelooflijk zwak en daar wist FC Twente wel raad mee.De Friese verdediging werd op kinderlijk eenvoudige wijze ontmanteld.Dat leverde de thuisploeg voor rust vier treffers (twee van N'Kufo en twee van Perez) en legio kansen op.

Direct na rust tikte Arnautovic de 5-0 binnen.De Tukkers namen daarna wat gas terug en lieten de bezoekers een beetje aanrommelen. N'Kufo zorgde een kwartier voor tijd nog voor 6-0 en was met drie doelpunten en twee assists de absolute uitblinker.

< Almeloër Wout Brama was weer een van de hard werkende steunpilaren op het middenveld.

 
23-11-2008  

Ruime nederlaag Heracles in Eindhoven

bron: NOS Sport
 

EINDHOVEN - PSV heeft na vier nederlagen op rij (CL,beker,2x competitie) weer eens een zege geboekt.Heracles Almelo werd met 4-0 verslagen.De eindstand stond al bij de rust op het Eindhovense scorebord.

Heracles voerde aanvankelijk de regie en had verdiend op 1-0 kunnen komen via v.d.Bergh, die te gehaast schoot na een dieptepassje van Everton.Ook na de 1-0 van PSV (pegel Rodríguez) koos Heracles de aanval,maar de beloning bleef uit.

Balverlies van Klavan leidde de 2-0 van Afellay in en tien minuten later stond het al 4-0 na doelpunten van Lazovic - voor het eerst in weken in de basis - en Dzsudzsák.Scoringskansen van Lazovic en Koevermans na de pauze bleven onbenut.

< Door slordig verdedigen kreeg 'Piecke' meer ballen om de oren dan hem lief is.

Wat vond trainer Heerkes er van.

 
24-11-2008  

Schaakteam Almelo wint van Winterswijk

 

ALMELO - Zaterdag werd de derde ronde gespeeld in de landelijke KNSB-competitie. Het eerste team van Almelo ontving die middag de schakers van WSG uit Winterswijk. Beide teams hadden tot dan toe één wedstrijd gewonnen en één verloren. Deze wedstrijd was dus bepalend of er om de bovenste plaatsen meegestreden kan worden of niet.

Aanvankelijk zag het er niet zo heel goed uit voor de Almeloërs en na nederlagen van Alwin Jutba en Maurice Schippers een remise van invaller Manfred Lucas, stond er een ½–2½ tussenstand genoteerd.

Hierna deed Almelo wat terug door overwinningen van Ben Poelstra en Henk-Jan Paalman, zodat de stand gelijk werd getrokken. Op drie borden werd nog gespeeld en deze zouden de beslissing moeten brengen. En hier zat het de Almeloërs mee. Jan-Willem Brinks, die aanvankelijk moeilijk stond, bleef kalm in de tijdnoodfase en wist daarna de overwinning binnen te halen. Ook Zagar Zeeman wist zijn zorgvuldig opgebouwde partij te verzilveren en Edwin Sarink zorgde door zijn overwinning er voor dat er een 5½-2½ eindstand op het scorebord kwam.

Een prima overwinning dus voor de schakers van Almelo, die hierdoor bovenin blijven meedraaien in de landelijke 3e klasse van de KNSB. Op zaterdag 13 december a.s. wacht de volgende uitdaging in het verre Groningen; daar is het 3e team van TT Noord/ Unitas de tegenstander.

 
26-11-2008  

Kuipers en van Merksteijn in Dakar Rally

 

AMBT DELDEN - De oud- Almeloër Rene Kuipers (47), CEO van Norit, gaat voor de tweede keer van start in de Dakar Rally. In 2006 haalde hij de finish niet door een polsbreuk. De rallycoureur verkeert in goed Twents gezelschap want ook Peter van Merkstein sr. Zal deze keer in Zuid Amerika aan de start staan. Als teamgenoten nemen verder deel NasserAl-Attiyah en Guerlain Checherit.

Beide teams gaan van start in een BMW X3 CC. Begin december zal er nog een test sessie worden gehouden in Fürstenau waardoor René en Peter kennis kunnen maken met de auto's voordat deze half december op transport zullen gaan naar Argentinië. De Rally Dakar wordt verreden van 3 t/m 17 januari 2009.

 
27-11-2008  

Hengelose sponsor stopt, VC Omniworld failliet

 

ALMERE - De Hengelose evenementenorganisator Robert J. Reinders vindt het niet langer verantwoord om het in de hoogste landelijke volleybalklasse spelende VC Omniworld uit Almere nog langer financieel te steunen. Omniworld is niet in staat gebleken andere sponsoren aan zich te binden nadat Reinders vorig jaar de club van de ondergang redde. Omniworld heeft zich per direct uit de competitie terug getrokken.

 
28-11-2008  

NK veldrijden jeugd 7-14 naar Almelo

 

ALMELO - Het NK veldrijden voor de jeugd van 7 tot 14 jaar is door de KNWU toegewezen aan de Almelose wielervereniging De Zwaluwen. Het NK wordt gehouden op de baan De Sumpel van AWV De Zwaluwen op 24 januarie 2009. Kijk hier voor meer inlichtingen.

< eigen foto

 
29-11-2008  

SVZW ontslaat trainer Gert-Jan Karsten

 

WIERDEN - Gedeeld bovenaanstaan in de eerste klasse D zaterdagvoetbal en toch per direct ontslag. Het overkwam trainer Gert-Jan Karsten die met zijn eerste seizoen bezig was bij de ambitieuse Wierdense voetbalclub.

De derby tegen DETO werd zaterdag afgelast, een mooie gelegenheid om met de trainer te praten over het volgende seizoen dacht het bestuur onder voorzitterschap van Freddy Nijhof. Het gesprek ging anders dan verwacht voor de trainer. Het bestuur kwam tot de conclusie dat er 'te weinig draagvlak' was om na dit seizoen met elkaar door te gaan en dat leidde tot een onmiddelijke breuk.

< v.l.n.r. Trainer Gert-Jan Karsten en voorzitter Freddy Nijhof

 
29-11-2008  

Heracles mazzelend langs Willem II

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft na een periode met zware tegenstanders eindelijk weer een overwinning behaald. In het eigen Polman-stadion werd Willem II met 1-0 verslagen, een goede prestatie van de Almeloërs tegen de huidige nummer 7 van de Eredivisie.

Heracles moest zich herpakken na de afstraffing in Eindhoven vorige week tegen PSV, waar het met 4-0 huiswaarts werd gestuurd. De laatste 5 wedstrijden had de ploeg van Gert Heerkes slechts één punt behaald.
Aan de kant van Willem II werd Frank DeMouge erg gemist. Demouge liep vorige week tegen zijn zoveelste gele kaart aan, waardoor een schorsing zijn deel werd en moest toezien hoe zijn ploeg de kansen niet afmaakte.

Heracles begon sterk aan de wedstrijd, wat tot slechts enkele kansen leidde van onder andere Everton. Aan de andere kant hoefde Martin Pieckenhagen pas in de 28ste minuut in actie te komen. Vlak voor rust leidde een vrije trap van Willem II tot billenknijp-moment. De buitenspelval van Heracles werd doorzien maar het schot werd recht op de uitgekomen Pieckenhagen afgevuurd.

De tweede helft leverde meer spanning op, waarin Willem II veel gevaarlijker werd. Pieckenhagen hield echter zijn doel schoon, wat hem achteraf de "Man of the Match" maakte. Heracles mag dan ook van mazzel spreken dat de dribbelende Klavan oog had voor Overtoom, die de bal beheerst langs doelman Aerts schoot.

Gezien het gehele wedstrijdbeeld was Willem II de meer gevaarlijke ploeg, maar Heracles had de 'mazzel' aan haar zijde.

Fotoreportage (34 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina