Sportberichten


Plaatsing  
 
24-11-2008  

Schaakteam Almelo wint van Winterswijk

 

ALMELO - Zaterdag werd de derde ronde gespeeld in de landelijke KNSB-competitie. Het eerste team van Almelo ontving die middag de schakers van WSG uit Winterswijk. Beide teams hadden tot dan toe één wedstrijd gewonnen en één verloren. Deze wedstrijd was dus bepalend of er om de bovenste plaatsen meegestreden kan worden of niet.

Aanvankelijk zag het er niet zo heel goed uit voor de Almeloërs en na nederlagen van Alwin Jutba en Maurice Schippers een remise van invaller Manfred Lucas, stond er een ½–2½ tussenstand genoteerd.

Hierna deed Almelo wat terug door overwinningen van Ben Poelstra en Henk-Jan Paalman, zodat de stand gelijk werd getrokken. Op drie borden werd nog gespeeld en deze zouden de beslissing moeten brengen. En hier zat het de Almeloërs mee. Jan-Willem Brinks, die aanvankelijk moeilijk stond, bleef kalm in de tijdnoodfase en wist daarna de overwinning binnen te halen. Ook Zagar Zeeman wist zijn zorgvuldig opgebouwde partij te verzilveren en Edwin Sarink zorgde door zijn overwinning er voor dat er een 5½-2½ eindstand op het scorebord kwam.

Een prima overwinning dus voor de schakers van Almelo, die hierdoor bovenin blijven meedraaien in de landelijke 3e klasse van de KNSB. Op zaterdag 13 december a.s. wacht de volgende uitdaging in het verre Groningen; daar is het 3e team van TT Noord/ Unitas de tegenstander.

Archief
Terug naar vorige pagina