Sportberichten


Plaatsing  
 
12-08-2017  

Heracles stuurt Ajax puntloos huiswaarts

 

ALMELO – Ajax heeft in Almelo een verrassend pak ‘slaag’ gekregen bij de competitiestart tegen Heracles Almelo. De Amsterdammers namen nog wel de leiding met 0-1 maar de Heraclieden wisten via doelpunten van spits Paul Gladon en rechteraanvaller Brandley Kuwas alsnog alle punten te pakken.

Vooraf dacht bijna niemand van de ruim 12.000 toeschouwers aan een overwinning vooral ook na het debacle tegen Fc Emmen en de matige oefenwedstrijden, maar tegen de Amsterdammers had trainer John Stegeman zijn team op scherp. Ajax was weliswaar veel meer in balbezit maar de Heraclieden verdedigden geconcentreerd en hadden in doelman Bram Castro ook de ‘man of the match’, met een aantal prima reddingen.
Voorin sleurde de voor topscorer Samuel Armenteros spelende Gladon dat het een lieve lust was en kwamen de uitvallen vooral via Brahim Darri en Brandley Kuwas. De laatste was helemaal op dreef, werd door Darri op pad gstuurd en stelde Ajax-doelman Onana als eerste op de proef. Met de vingertoppen wist Onana de inzet van Kuwas nog net naast de voor hem goede kant van de paal te werken. Debutant Hardeveld schoot even later de bal uit een corner net over.
Doelman Castro hield aan de overkant zijn doel schoon op inzetten van Younes, Kluivert, van Beek,  en Ziyech. Hij had bovendien de ‘mazzel’ dat Dijks tegen de paal schoot,  zodat het bij rust nog 0-0 was.

Na rust kwam voor Heracles-aanwinst Jamiro Monteiro de licht aangeslagen Reuven Niemeijer vervangen en vormde Joey Pelupessy de belangrijkste schakel tussen het middenveld en de laatste linie. De aanvoerder deed dat prima maar kon niet voorkomen dat de inkomende Ziyech de teruggetrokken voorzet van Younes snoeihard achter de onberispelijk keepende Castro joeg (0-1).
Heracles bleef geconcentreerd voetballen en speelde waar mogelijk de bal diep. De op pad gestuurde Kuwas zocht vervolgens de inlopende Gladon die onnavolgbaar de bal ineens langs zijn directe tegenstander en doelman Onana binnenschoot (1-1). De treffer van Gladon was nummer 750 voor Heracles in de eredivisie.
Trainer Marcel Keizer zocht daarop met aanvallende spelerswissels naar een doelpunt. Voor linksback Dijks kwam middenvelder De Jong en voor Schöne bracht hij Klaas Jan Huntelaar naast spits Dolberg in stelling. De nagenoeg nieuwe achterste linie van de Heraclieden bleef bij de les en nam geen risico’s ondanks de toenemende druk van de Ajaxieden. Met een lange crosspass werd Kuwas bereikt, deze lokte al dribbelend twee tegenstanders naar zich toe maar haalde onverwachts uit waarbij ook Onana kansloos was (1-2). Het nagenoeg volle stadion kolkte. Op het veld was het ‘vrouwen en kinderen eerst’. Castro keerde van dichtbij een schot van Huntelaar en bleef ook heersen bij de laatste ultieme doelpogingen van de Amsterdammers, die uiteindelijk puntloos huiswaarts keerden.

‘We waren gekomen met overtuiging voor resultaat. Hadden het overwicht maar waren slordig in de afwerking. De 0-1 was dan ook verdient, maar daarna gingen we teveel uit positie lopen waardoor Heracles via de counter eerst langszij kwam en de winnende treffer maakte. Dit is een flinke sportieve tik’, constateerde de zichtbaar teleurgestelde Amsterdamse coach Keizer die geen excuses kon bedenken.
Heracles-trainer John Stegeman deelde grotendeels de analyse van Keizer maar gaf zijn team vooral in verdedigend opzicht complimenten. ‘In balbezit waren we nog te slordig. Daarin moeten we nog stappen maken’, aldus Stegeman.

Heracles Almelo - Ajax
(0-0) 2-1
0-1 Ziyech (56), 1-1 Gladon (65), 2-1 Kuwas (82)

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Kevin Blom

Geel: Niemeijer (Heracles), De Ligt (Ajax)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers (Droste/57), Pröpper, Hardeveld, Van Hintum; Niemeijer (Monteiro/46), Pelupessy, Van Ooijen; Kuwas, Gladon, Darri (Peterson/77).
Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks (De Jong/71); Schöne (Huntelaar/77), Van de Beek, Ziyech; Kluivert (Cerny/83), Dolberg, Younes.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
19-08-2017  

Heerenveen in laatste seconde naast Heracles

 

HEERENVEEN – Lang leek Heracles Almelo op weg naar opnieuw een overwinning in het Abe Lenstra stadion in en tegen Heerenveen. De Almeloërs kwamen in blessuretijd van de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van centrale verdediger Robin Pröpper en verspeelden de tweede winst op rij in deze nieuwe competitie door een doelpunt van invaller en nieuwkomer  Nemanja Mihajlovic in de laatste seconden van de wedstrijd.

De Heraclieden zijn zo’n beetje de ‘schrik van Heerenveen’ en hadden de zevende uit-overwinning nagenoeg binnen in een totaal van 13 sinds 2005. Net zoals in de verrassende overwinning op Ajax, speelden de Almeloërs vanuit een gesloten defensie waarbij weinig werd weggegeven om via de counter te pogen de winst binnen te halen.
Heerenveen had dan ook het overwicht maar dwong daarbij weinig kansen af terwijl doelman Bram Castro opnieuw een betrouwbaar sluitstuk bleek bij pogingen van Stijn Schaars en Arber Zaneli.
Het eerste doelpunt viel dan ook aan de andere kant toen Brandley Kuwas de corner nam en de mee opgekomen Robin Pröpper vlak voor rust de 0-1 binnenschoot via het lichaam van een Heerenveense verdediger.

Na rust dus opnieuw het offensief aan Friese kant, maar het was de voor Ibrahim Darri ingevallen Kristoffer Peterson die de Almeloërs na 50 minuten speeltijd op 0-2 had kunnen en moeten zetten. Doorgebroken en alleen voor doelman Wouter van der Steen faalde hij echter in de afwerking. Even later zag spits Paul Gladon zijn kopbal in een reflex gepakt door van der Steen. Heracles kreeg dus feitelijk de beste kansen.
Even later werd de gelijkmakende treffer van Daniel Høegh door scheidsrechter Van de Graaf terecht afgekeurd wegens duwen en zag Arber Zaneli zijn vrije trap onschadelijk gemaakt door Bram Castro. De Friezen drukten wel maar hadden het vizier niet op scherp. In de slotfase was het pompen of verzuipen. Tot in speelminuut 93 hielden de Almeloërs stand, maar de debuterende ingevallen nieuwkomer Nemanja Mihajlovic kopte in de slotseconden alsnog de gelijkmaker binnen omdat Pröpper verzuimde op tijd in te grijpen en Tim Breukers zijn directe tegenstander liet lopen.

Sc Heerenveen – Heracles Almelo 1-1
(0-1)
Doelpunten: (45+1) Pröpper 0-1, (90+3) Mihajlovic 1-1.

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Van de Graaf

Gele kaart: Ødegaard, Høegh, Woudenberg (allen Sc Heerenveen)

OPSTELLINGEN
SC Heerenveen: Van der Steen, Dumfries, Høegh, Van Aken, Woudenberg, Schaars, Kobayashi (74. Veerman), Thorsby (60. Rojas), Ødegaard, Reza, Zeneli (74. Mihajlovic).
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Pröpper, Hardeveld, Van Hintum, Pelupessy, Niemeijer (67. Monteiro), Van Ooijen, Kuwas (89. Navratil), Gladon, Darri (46. Peterson).

Fotoreportage (25 foto's)...

 
22-08-2017  

Vermeij kan het nog en scoort in Heerenveen

 

HEERENVEEN/ALMELO – Heracles-spits Vincent Vermeij lijkt weer helemaal op weg terug na zijn langslepende kruisbandblessure die hij begin dit jaar opliep tijdens de training. Vermeij maakte zijn rentree in het beloften-team dat met 0-1 won van Feijenoord in Rotterdam en speelde maandagavond in Heerenveen 70 minuten mee waarin hij twee keer scoorde. Hij zette de Heraclieden op voorsprong met een bekeken schot en kopte op aangeven van Wout Droste de gelijkmaker binnen nadat de Heerenveners via 2 treffers van Rojas op voorsprong waren gekomen.

Rentree Armenteros

De beloftenwedstrijd was ook een lichtpuntje voor spits Samuel Armenteros. Ook hij maakte na ‘hamstringperikelen’ gedurende een helft zijn rentree tegen Heerenveense beloften. Van het transferfront is op dit moment nog geen nieuws betreffende de Zweedse spits. Mogelijk dat de Zweedse international dus toch blijft bij de Heraclieden.

Monteiro in selectie Kaapverdië
Heracles Almelo zal Jamiro Monteiro van 28 augustus tot en met 7 september moeten missen. De middenvelder is opgeroepen door de bondscoach van Kaapverdië, dat in de Afrikaanse groep D een dubbele WK-kwalificatiewedstrijd afwerkt tegen Zuid Afrika. Op 1 september speelt Kaapverdië thuis in Praia, de return in Durban is op 5 september. Kaapverdië zal resultaten moeten boeken in de race om een ticket voor het WK 2018 in Rusland. Momenteel is de ploeg hekkensluiter met nul punten uit twee duels.

 
23-08-2017  

Startlijst Profronde Almelo 2017

 

ALMELO – Zoals gebruikelijk maakte de organisatie in de afgelopen weken al gefaseerd namen bekend van de deelnemers aan de jaarlijkse Profronde Almelo. Per heden dan de complete lijst inclusief één buitenlander en die lijst willen wij u niet onthouden.

Daarnaast uiteraard vrijdagavond 25 augustus weer volop muziek in de Almelose binnenstad, waarbij de organisatie teruggreep naar vroegere successen met tal van looporkesten. Rond de uitgaanscentra en in horecabedrijven ook vaak muziek, zodat de keuze breed is voor dit jaarlijkse grote volksfeest dat vrij toegankelijk is.

Door de Vuelta en het naderende WK bij Bergen in Noorwegen in september a.s., is het aantal grote namen in de 7e lustrumuitvoering weliswaar beperkt, maar toch met een redelijk aantal deelnemers van de jongste Tour de France.
Tom Doumoulin, de winnaar van de Giro, liet de Tour en de Vuelta aan zich voorbij gaan om zich op het WK voor te bereiden. Ook in Almelo is hij er dus niet bij.
 
Aan de start van de 35e Profronde staan:
1 Bauke Mollema, Trek-Segafredo
2 Martijn Keizer, Team Lotto NL – Jumbo
3 Steven Lammertink, Lotto NL – Jumbo
4 Bram Tankink, Team Lotto NL – Jumbo
5 Albert Timmer, Team Sunweb
6 Tim Ariesen, Roompot - Nederlandse Loterij
7 Martijn Budding, Roompot - Nederlandse Loterij
8 André Looij, Roompot - Nederlandse Loterij
9 Brian Kamstra, Team Novo Nordisk
10 Wesley Kreder, Wanty - Groupe Gobert
11 Justin Timmermans, Baby Dump Cyclingteam
12 Elmar Reinders, Roompot - Nederlandse Loterij
14 Gert-Jan Bosman, Destil-Jo Piels
15 Chiel Breukelman, Destil-Jo Piels
16 Twan Brusselman, Destil-Jo Piels
17 Lars Olde Meierink, Destil-Jo Piels
18 Rens te Stroet, Destil-Jo Piels
19 Joey van Rhee, Destil-Jo Piels
20 Johim Ariesen, Metec-TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel
21 Jasper Hamelink, Metec-TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel
22 Stef Krul, Metec-TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel
23 Maarten de Jonge, Maarten NED Monkey Town Continental Team
24 Jasper Ockeloen, Monkey Town Continental Team
25 Remco te Brake, Monkey Town Continental Team
26 Marco Zanotti (ITA), Monkey Town Continental Team
27 Barry Markus, Pauwels Sauzen - Vastgoedservice CT
28 Gosse van der Meer, Tarteletto – Isorex
30 Sander Iwema, NWV Groningen
31 Jelle Johannink, Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team
32 Wim Kleiman, Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team
33 Robin Löwik, Vlasman Cycling Team
34 Philip Kootstra, VolkerWessels-Merckx Cyclingteam
35 Jasper Plender, VolkerWessels-Merckx Cyclingteam
36 Bart Schipper, VolkerWessels-Merckx Cyclingteam
37 Danny Kroeze, WV Eemland

 
25-08-2017  

Profronde Almelo voor Bauke Mollema

 

ALMELO – Al direct na de Tour de France, waarin Bauke Mollema zijn eerste etappewinst boekte in de rit naar Le Puy-En-Velay, maakte de Groninger bekend dat hij ook in Almelo aan de start zou verschijnen van de 35e Profronde Almelo. Hij was daarmee de organisatie voor, maar liet vrijdagavond in de koers zien niet alleen voor het startgeld te komen. De enigen die hem nog enigszins bedreigden, waren streekgenoten Bram Tankink, Albert Timmer en coming-man Steven Lammertink in een gedevalueerd rennersveld dat verder vooral met amateurs was gevuld en wat talenten uit team Roompot.

 
26-08-2017  

Matig Heracles deelt met Excelsior

 

ALMELO – In de derde wedstrijd van deze prille competitie heeft een matig spelend Heracles Almelo gelijk gespeeld tegen Excelsior. Geen moment waren de Heraclieden overtuigend en werd de ‘slag’ vooral op het middenveld verloren, waar Luigi Bruins en Ryan Koolwijk aan Rotterdamse kant alle ruimte kregen om ballen aan te nemen en passes te strooien naar medespelers.

Verdedigend hield Excelsior zich vrij makkelijk op de been, zij het dat vooral van Brandley Kuwas in de eerste helft de meeste dreiging uitging. Herhaaldelijk werd er dan ook behoorlijk op zijn hielen getikt. Toch was hij het die de Heraclieden op een voorsprong zette door vanaf 20 meter doelman Alessandro Damen kansloos te verschalken (1-0).
Lang duurde de vreugde niet. Amper twee minuten later ‘poortte’ Luigi Bruins directe tegenstander Tim Breukers met een zacht schot dat doelman Bram Castro totaal verraste (1-1). 

Na rust bleef de aangeslagen Kuwas in de kleedkamer evenals de ‘onzichtbare’ Reuven Niemeijer. Met Kristoffer Petersen en Jamiro Monteiro als vervangers zette Heracles gelijk een offensief in, maar schoten van Joey Pelupessy en Jamiro Monteiro misten scherpte.
Toch kwam Heracles weer op voorsprong. Bart van Hintum bereikte de hard werkende Paul Gladon die handig wegdraaide van tegenstander Wout Faes en vervolgens de uitgelopen Damen het nakijken gaf (2-1). Invaller Peterson had vervolgens de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar hij strandde op Damen.

Excelsior kwam vervolgens weer langszij toen Zakaria El Azzouzi zijn diagonale schot langszij doelman Castro op de paal zag ketsen. Invaller Jinty Caenepeel stond op de goede plek en deponeerde de bal vervolgens simpel in het Almelose doel (2-2).

Trainer John Stegeman bracht daarop Lerin Duarte voor Peter van Ooijen om er nog een slotoffensief uit te gooien. Het was echter Hicham Faik die doelman Castro tot een uiterste krachtinspanning dwong voordat Heracles kansen kreeg. Pelupessy zag in de slotfase zijn schot onschadelijk gemaakt door Damen en Gladon zocht met een kopbal het doel net iets te hoog.
In blessuretijd kreeg de amper in het veld staande Anouar Hadouir ook nog een rode kaart toen hij de uitbraak van Tim Breukers in de kiem smoorde.

Al met al een matige wedstrijd waarin bij Heracles vooral de bezieling ontbrak die het tegen Ajax en Heerenveen wel liet zien. Bezieling die het team nodig heeft omdit seizoen door te komen. Vooral ook omdat Samuel Armenteros niet op de spelerslijst stond wegens de afrondende fase van een overstap naar de Italiaanse serie A bij promovendus  Benevento. Een overstap die de Zweedse krant Expressen al als zeker beschouwd voor de Zweedse Interntional. Voeg daarbij de afgeketste onderhandelingen met Fc Utrecht over Joey Pelupessi van afgelopen week en het wordt duidelijk dat geld op de bank niet alles is voor Heracles om de competitie goed door te komen. Te beginnen op 9 september a.s. als Feijenoord op bezoek komt.

Heracles Almelo - Excelsior 2-2 (1-1).
Doelpunten: 15. Kuwas 1-0, 16. Bruins 1-1, 52. Gladon 2-1, 64. Caenepeel 2-2.

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

geel: Geel: Bruins, Pröpper, Koolwijk
rood: Hadouir (90+2)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Pröpper, Hardeveld, Van Hintum, Pelupessy, Niemeijer (46.Monteiro), Van Ooijen (77. Duarte), Kuwas (46. Peterson), Gladon, Darri.
Excelsior Rotterdam: Damen, Faes, Masop, Faik, Koolwijk, Bruins (88. Hadouir), Elbers (23. Caenepeel), Messaoud (77. Vermeulen), Mattheij, El Azzouzi, Fortes.

 
28-08-2017  

Armenteros tekent bij Benevento in serie A


Voor Samuel Armenteros begint het nieuwe seizoen niet bij Heracles Almelo maar bij Benevento Calcio in de Italiaanse Serie A.
Het logo van Benevento kenmerkt zich door de clubkleuren en een afbeelding van een 'heks op een bezemsteel'.
 

ALMELO/BENEVENTO – Heraclesspeler Samuel Armenteros heeft voor 3 jaar getekend bij de Italiaanse club Benevento Calcio. De nieuwe club van de Zweedse international promoveerde twee jaar op rij en komt voor het eerst in de geschiedenis uit in de Serie A.

Armenteros speelde bij Heracles van augustus 2009 tot de winterstop 2013 al eerder bij Heracles Almelo en werd toen verkocht aan de Belgische topclub Anderlecht. Daarna volgden huurperiodes bij Feyenoord en Willem II en één jaar Qarabag Agdam, voordat hij vorig seizoen transfervrij terugkeerde naar Heracles Almelo. Het werd het tot nu beste seizoen voor de Zweeds/Cubaanse spits als profvoetballer met 19 doelpunten op naam. Ook werd hij verkoren tot de Zweedse nationale selectie. Voor zijn thuisland speelde hij tevens in alle selecties onder de 21 jaar.
De 27-jarige Armenteros kon via zijn spelersmakelaar Rispect Sports Agency financieel een klapper maken, maar wilde perse in Europa blijven voetballen vanwege zijn selectie voor het nationale elftal.  Wat Heracles Almelo voor zijn topper ontving is onbekend, maar op de transfermarkt wordt een vraagprijs van 2,5 miljoen euro genoemd.  
In de Serie A komt Samuel Armenteros zijn oud- ploeggenoot bij Heracles, Robin Gosens ook weer tegen. Deze werd eerder deze zomer door Heracles verkocht aan Atalanta Bergamo.

Prestaties Heracles niet onopgemerkt gebleven
Dat Heracles Almelo telkens weer weet te presteren ondanks een bescheiden financieel budget, is het afgelopen seizoen ook doorgedrongen bij clubs in de rest van Europa. Telkens worden spelers nationaal verkocht en nu ook internationaal en dat levert de club aardig wat ‘centjes’ op, terwijl de club zich toch al sinds 2005 handhaaft in de eredivisie en sindsdien ook nog eens aardige klassementen heeft neergezet met  de voorronde in de Europa Laegue tegen het Portugese Fc Arouca in augustus 2016 als voorlopig hoogtepunt.


Dit jaar lijkt de uittocht echter wel erg groot gelet op onderstaande lijstje dat begon in de laatste winterstop met Tannane en het gratis de poort uitlopen van Te Wierik en Bruns:

1. Oussama Tannane - AS Saint-Etienne
2. Mike te Wierik – Fc Groningen (transfervrij)
3. Thomas Bruns – Vitesse (transfervrij)
4. Robin Gosens – Atalanta Bergamo (Serie A)
5. Justin Hoogma – Hoffenheim (Bundesliga)
6. Samuel Armenteros – Benevento Calcio (Serie A)
Nog belangstelling voor:
Joey Pelupessy – transfer naar Fc Utrecht net afgeketst
Brandly Kuwas – nog belangstelling van meerdere clubs

Archief
Terug naar vorige pagina