Sportberichten


Plaatsing  
 
26-08-2017  

Matig Heracles deelt met Excelsior

 

ALMELO – In de derde wedstrijd van deze prille competitie heeft een matig spelend Heracles Almelo gelijk gespeeld tegen Excelsior. Geen moment waren de Heraclieden overtuigend en werd de ‘slag’ vooral op het middenveld verloren, waar Luigi Bruins en Ryan Koolwijk aan Rotterdamse kant alle ruimte kregen om ballen aan te nemen en passes te strooien naar medespelers.

Verdedigend hield Excelsior zich vrij makkelijk op de been, zij het dat vooral van Brandley Kuwas in de eerste helft de meeste dreiging uitging. Herhaaldelijk werd er dan ook behoorlijk op zijn hielen getikt. Toch was hij het die de Heraclieden op een voorsprong zette door vanaf 20 meter doelman Alessandro Damen kansloos te verschalken (1-0).
Lang duurde de vreugde niet. Amper twee minuten later ‘poortte’ Luigi Bruins directe tegenstander Tim Breukers met een zacht schot dat doelman Bram Castro totaal verraste (1-1). 

Na rust bleef de aangeslagen Kuwas in de kleedkamer evenals de ‘onzichtbare’ Reuven Niemeijer. Met Kristoffer Petersen en Jamiro Monteiro als vervangers zette Heracles gelijk een offensief in, maar schoten van Joey Pelupessy en Jamiro Monteiro misten scherpte.
Toch kwam Heracles weer op voorsprong. Bart van Hintum bereikte de hard werkende Paul Gladon die handig wegdraaide van tegenstander Wout Faes en vervolgens de uitgelopen Damen het nakijken gaf (2-1). Invaller Peterson had vervolgens de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar hij strandde op Damen.

Excelsior kwam vervolgens weer langszij toen Zakaria El Azzouzi zijn diagonale schot langszij doelman Castro op de paal zag ketsen. Invaller Jinty Caenepeel stond op de goede plek en deponeerde de bal vervolgens simpel in het Almelose doel (2-2).

Trainer John Stegeman bracht daarop Lerin Duarte voor Peter van Ooijen om er nog een slotoffensief uit te gooien. Het was echter Hicham Faik die doelman Castro tot een uiterste krachtinspanning dwong voordat Heracles kansen kreeg. Pelupessy zag in de slotfase zijn schot onschadelijk gemaakt door Damen en Gladon zocht met een kopbal het doel net iets te hoog.
In blessuretijd kreeg de amper in het veld staande Anouar Hadouir ook nog een rode kaart toen hij de uitbraak van Tim Breukers in de kiem smoorde.

Al met al een matige wedstrijd waarin bij Heracles vooral de bezieling ontbrak die het tegen Ajax en Heerenveen wel liet zien. Bezieling die het team nodig heeft omdit seizoen door te komen. Vooral ook omdat Samuel Armenteros niet op de spelerslijst stond wegens de afrondende fase van een overstap naar de Italiaanse serie A bij promovendus  Benevento. Een overstap die de Zweedse krant Expressen al als zeker beschouwd voor de Zweedse Interntional. Voeg daarbij de afgeketste onderhandelingen met Fc Utrecht over Joey Pelupessi van afgelopen week en het wordt duidelijk dat geld op de bank niet alles is voor Heracles om de competitie goed door te komen. Te beginnen op 9 september a.s. als Feijenoord op bezoek komt.

Heracles Almelo - Excelsior 2-2 (1-1).
Doelpunten: 15. Kuwas 1-0, 16. Bruins 1-1, 52. Gladon 2-1, 64. Caenepeel 2-2.

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

geel: Geel: Bruins, Pröpper, Koolwijk
rood: Hadouir (90+2)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Pröpper, Hardeveld, Van Hintum, Pelupessy, Niemeijer (46.Monteiro), Van Ooijen (77. Duarte), Kuwas (46. Peterson), Gladon, Darri.
Excelsior Rotterdam: Damen, Faes, Masop, Faik, Koolwijk, Bruins (88. Hadouir), Elbers (23. Caenepeel), Messaoud (77. Vermeulen), Mattheij, El Azzouzi, Fortes.

Archief
Terug naar vorige pagina