Sportberichten


Plaatsing  
 
01-07-2017  

Erevoorzitter PH Almelo Hennie Blom overleden

 

ALMELO – Op vrijdagavond is erevoorzitter Hennie Blom van PH Almelo overleden. Hennie Blom begon 8 jaar oud te voetballen bij PH waar hij opklom tot eerste keeper in het eerste elftal maar in bestuurlijke zin ook al op zijn achttiende actief werd als jeugdleider en ook de jeugdopleiding gedurende 15 jaar als voorzitter ter hand nam. In 1974 nam hij de voorzittershamer over als algemeen voorzitter om deze pas in 1991 neer te leggen. De club eerde hem met een benoeming tot erevoorzitter.

Blom had vele verdiensten voor zijn club maar ook voor de Almelose sportwereld als geheel. Vele jaren was hij ook voorzitter van de Sportraad, de gemeentelijke commissie die met een ‘zak geld’ het hele meerjarige investeringsprogramma en onderhoud van alle sportcomplexen in de stad uitvoerde. Veel clubs kijken nog met weemoed terug naar die tijd in vergelijk met het huidige sportbeleid van de gemeente. 

Blom had echter ook een geel-zwart hart en volgde zijn club van nabij. Stak soms kritiek niet onder stoelen en banken, trad nog geregeld naar voren als er weer een commissie moest worden bemand,  maar bleef ook trouw supporter bij thuis- en uitwedstrijden.  Het laatste jaar werd dat minder door zijn afnemende gezondheid. Hennie Blom is 81 jaar geworden.

Donderdag, 6 juli, om 19.00 uur wordt een avondwake gehouden in de Sint-Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78 in Almelo.
Nadien is er gelegenheid om afscheid te nemen van Hennie en het condoleren van zijn nabestaanden.
De uitvaart vindt in besloten kring plaats.

 
01-07-2017  

Murray en Klamer winnaars elite Triathlon Holten


Rachel Klamer wint voor de 5e keer de Triathlon van Holten
 

HOLTEN - Rachel Klamer heeft haar favorietenrol bij de elite dames met verve vervuld. Met overmacht schreef de Beuningse de ETU Sprint Triathlon Premium European Cup op haar naam. Met haar tijd van 01:01:24 was Klamer de Russische Anastasia Abrosimova en Australische Tamsyn Moana-Veale te snel af. Voor Klamer is het haar vijfde zege in Holten.
 
‘’Dit was een van de zwaarste wedstrijden die ik in Holten heb gelopen’’, kwam de zege van Klamer moeizamer tot stand dan deed vermoeden. ‘’Ik heb geprobeerd om vanaf het begin keihard te gaan. Als het mis zou gaan dan had ik het in ieder geval geprobeerd. Maar het was afzien vandaag.’’

Bij de elite mannen wist de Zuid-Afrikaan Richard Murray de ETU Sprint Triathlon Premium European Cup op zijn naam te schrijven. In een tijd van 00:54:31 kwam hij als eerste over de finish. De Brit Ben Dijkstra en de Amerikaan Matthew Mcelroy complementeerden het podium. Voor Murray is het zijn eerste zege in Holten. Snelste Nederlander was Jorik van Egdom. Zijn tijd van 00:55:18 bleek goed voor een twaalfde plaats.
 
‘’Ik ben ontzettend blij met mijn prestatie’’, aldus een goedlachse Murray. ‘’Vooral omdat ik in 2010 niet finishte. Het was toen dertig graden. Na het zwemmen voelde ik mij toen heel slecht waardoor ik bij het fietsen op de Holterberg af moest stappen. Dit is wel een revanche.’’

Uitslag vrouwen elite:
1) Rachel Klamer (Nederland): 01:01:24
2) Anastasia Abrosimova (Rusland): 01:01:58
3) Tamsyn Moana-Veale (Australië): 01:02:58
 
Uitslag mannen elite:
1) Richard Murray (Zuid-Afrika): 00:54:32
2) Ben Dijkstra (Groot-Brittannië): 00:54:39
3) Matthew Mcelroy (Verenigde Staten): 00:54:40

 
02-07-2017  

Bram Castro definitief naar AA Gent


VERKOCHT
Justin Hoogma – Hoffenheim 1899
Robin Gosens – Atalanta
Bram Castro – AA Gent

VERTROKKEN
Thomas Bruns – Vitesse
Mike te Wierik – Fc Groningen

VERHUURD
Renze Fij – Fc Dordtrecht

AANGETROKKEN
Dries Wuytens (24) (Willem II) – contract 2 jaar
Jamiro Monteiro (23) (Cambuur) – contract 2 jaar
Paul Gladon (Wolverhampton Wanderers) – gehuurd 1 jaar
Bart van Hintum (30) – (transfervrij) contract 2 jaar
Dario van den Buijs (21)(Fc Eindhoven) - contract 3 jaar + optie
Harm Zeinstra (27)(Cambuur) – (transfervrij) contract 2 jaar)
 

ALMELO – Vrijdag was het nog 'proat', maar het vertrek van doelman Bram Castro bij Heracles Almelo is definitief. De 34-jarige Belg wil dichter bij zijn gezin acteren en gaat naar AA Gent waar hij de concurrentie moet aangaan met de Kroaat Lovre Kalinic (27), de onbetwiste eerste doelman van de nummer één van De Buffalo's, zoals de Gentenaren ook wel genoemd worden.  De club heeft nu maar liefst vijf doelmannen onder contract. Naast Kalinic en Castro ook nog Yannick Thoelen (26), de Zweed Jacob Rinne (24) en de 16-jarige Youn Czekanowicz die onlangs voor het eerst werd opgeroepen voorde nationale ploeg van Luxemburg.
Castro speelde drie jaar voor Heracles Almelo, jaren die Castro wellicht als zijn beste periode in het profvoetbal kan noemen. Heracles kan in ieder geval weer een transfersom toevoegen aan het banksaldo maar zal toch om zich heen moeten kijken voor een vervanger omdat Renze Fij (24) al eerder verhuurd werd aan Fc Dordrecht en voor hem Harm Zwijnstra transfervrij binnen hengelde.

Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma over het vertrek van Castro: “Met Bram Castro vertrekt er een uitstekende keeper en een heel goed mens. Vanuit menselijk oogpunt hebben we hem deze overstap ook gegund. Hij kan nu weer thuis gaan wonen bij zijn gezin. Wij wensen hem alle succes toe bij AA Gent, wat natuurlijk in België een hele mooie club is, en we hopen hem nog vaak te zien in Almelo.”

“Het is voor mij heel lastig om Heracles Almelo te verlaten”, aldus Castro. “Als ik alle clubs waar ik gespeeld heb in ogenschouw neem heb ik bij Heracles Almelo het beste gevoel. Het was de afgelopen jaren echter ook zo dat ik ver van mijn vrouw en twee kinderen woonde en leefde. Dat ging wel steeds meer wringen, dus toen deze kans voorbij kwam om dichtbij huis te gaan spelen heb ik deze aangepakt. Ik ben blij dat de club nog een transfersom voor mij ontvangt, maar ik heb het er tegelijkertijd heel moeilijk mee om Heracles Almelo te verlaten. Ik ga de club en de mensen enorm missen en wens ze alle succes en geluk toe. Ik kom zeker een aantal keren als supporter terug.”

UPDATE
Heracles Almelo is begonnen met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Bij 'buur' Oranje Nassau mocht men ook op zondag terecht voor een eerste training. Dat nog zonder aanwinst Jamiro Monteiro. De Kaapverdiaan speelde onlangs nog in de nationale ploeg en sluit pas vrijdag aan. 
Dat geldt ook ook voor spits Samuel Armenteros die voor Zweden nog scoorde tegen de Fransen. Heracles lichtte wel de optie in zijn contract voor nog een jaar voetballen bij de Heraclieden. Toch is het denkbaar dat hij nog wordt verkocht, maar dan alleen voor het 'grote geld'. Een binnenlandse transfer wordt uitgesloten.

Fotoreportage Harrie Broeze - eerste training

 
06-07-2017  

Aniek Diks beste in CSI-toprubriek donderdag


Aniek Diks won met haar veertienjarige bruine hengst Winston Jumper R het 1.40 m.)
Foto © Willem Pfeiffer/hippschtwente.nl
 

GEESTEREN – Op de eerste ‘internationale’ dag van het 43ste CSI Twente in Geesteren greep Aniek Diks de zege in de belangrijkste rubriek, die over twee fasen (1.40 meter) voor het CSI** om de Al Shira’aa Prijs. Met haar veertienjarige bruine hengst Winston Jumper R (v. Cantos x Concorde) was de amazone uit het Brabantse Vorstenbosch Rikke Belinda Barker met Oh La’la uit Denemarken 0,43 seconde te snel af. Remco Been eiste met de tienjarige vosmerrie Mine That Bird (v. Carthino Z x Indoctro) de derde plaats voor zich op.
Eric ten Cate, winnaar van de derby tijdens de Almelose Ruiterdagen met de Holsteiner Cool Clarimo, reed voor eigen publiek naar de zevende plaats met de tienjarige schimmelhengst Bleu Sky (v. Mr. Blue x Iroko). Vincent Geerink werd negende met de even oude bruine ruin Beaumont (v. Vermont x Julio Mariner) (4e in het 1.40 m tijdens de Almelose Ruiterdagen) en Ellen Zwijnenberg bezette de tiende stek met de ook al tienjarige Boncetto (v. Concetto Famos x Animo).  
 

 
06-07-2017  

Castro ziet toch af van transfer AA Gent

 

ALMELO – Het werd Bram Castro gegund, de overstap van Heracles Almelo naar AA Gent. De clubs waren rond, maar toen Castro de zaak in Gent wilde afhandelen, kwam er een kink in de kabel. AA Gent zit al ruim in de keepers en wilde Castro kennelijk stallen bij Sint-Truiden, zo meldde Het Belang van Limburg.
Nico-Jan Hoogma, algemeen directeur bij Heracles Almelo, wist hier niets van en probeerde vergeefs contact te krijgen met AA Gent. Castro haakte vervolgens af en blijft dus onder contract bij Heracles Almelo, waar hij naar verwachting maandag weer aansluit bij de selectie.
Castro wilde de kans bij AA Gent benutten om dichter bij zijn gezin te zijn. Met de ‘move’ van AA Gent om hem te verhuren, ziet hij daar alsnog van af.
 

 
08-07-2017  

Heracles zet Almelose selectie te kijk

 

ALMELO – Het stelt in feite weinig voor zo’n oefenpotje van voetbalprofs tegen een lokale selectie en zo was het ook zaterdag tijdens het Almelo’s Feestje zoals die jaarlijkse ontmoeting met Heracles Almelo genoemd wordt. Het uitgangspunt van de verzamelde amateurs was de schade beperkt houden tot onder de 10 doelpunten. Het lukte niet. De profs konden zich het zelfs permitteren om twee ‘zekere kansen’ te missen die scheidsrechter Luinge op de stip had gelegd. Met 1-17 werd het een afdroogpartij, zij het dat Guy van Straaten (PH) nog een rebound tot eretreffer wist te verzilveren Het enige nut van de wedstrijd zit in het goede doel dat de baten tegemoet kan zien. 

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)

Almelose selectie – Heracles Almelo 1-17
(1-11)
7. Kada 0-1, 11. Gladon 0-2, 12. Darri 0-3, 14. Gladon 0-4, 20. Darri 0-5, 20. Gladon 0-6, 22. Kada 0-7, 24. Breukers 0-8, 35. Gladon 0-9, 38. Gladon 0-10, 40. Van Straaten 1-10, 43. Gladon 1-11, 55. Niemeijer 1-12, 68. Van Mieghem 1-13, 74. Agbaljan 1-14, 76. Niemeijer 1-15, 81. Kada 1-16, 82. Kada 1-17.

Almelose selectie
Opstelling eerste helft: Brouwer, Seckel, Souhuwat, Wissink, Quentemijer, Van Straaten, Roling, Van Duiven, Schwarte, Azhimi, Dollekamp.
Opstelling tweede helft: Berends, Veneberg, Van Buul, Souhuwat, Quentemeijer, Van Straaten, Roling, Lohr, Schuttenbeld, Ten Hoeve, Akpinar.
Heracles Almelo:
Eerste helft: Brouwer, Breukers, Pröpper, Van den Buijs, Van Hintum, Pelupessy, Leemhuis, Van Ooijen, Kada, Gladon, Darri.
Tweede helft: Zeinstra, Droste, Wuytens, Van de Berg, Duarte; Jakubiak, Agbaljan, Niemeijer; Navratil, Gladon (72. Kada), Van Mieghem.

 
09-07-2017  

GP CSI Twente voor Laura Renwick

Frank Schuttert pakt derde plek met Chianti´s Champion

Laura Renwick werd met haar elfjarige bruine KWPN-ruin Bintang II Tengelo van de Zuuthoeve x Orlando) winnaar van de GP van Twente.
Foto ©Loes Wielheesen.
 

GEESTEREN – De 43ste editie van de Grote Prijs van Twente werd zondag een verdiende prooi voor de Engelse Laura Renwick. De 42-jarige amazone reed met haar elfjarige bruine KWPN-ruin Bintang II Tengelo van de Zuuthoeve x Orlando) als derde starter in de barrage van de hoofdrubriek van het CSI Twente naar een tijd van 40,91 seconde en daar kwamen de zes concurrenten na haar niet eens echt in de buurt. Het betekende de tweede overwinning van Laura Renwick op één dag op het Erve Maathuis. Ze waren allebei goed voor een personenauto.

De Engelse beleefde haar debuut in Geesteren, nadat ze twee jaar geleden met Bintang al eens de hoofdprijs had meegenomen bij het CSI Ommen. Ze werd er in 2016 als winnaar opgevolgd door Frank Schuttert, die in eigen huis voor een mooi feestje zorgde.

Dat zat er dit keer niet in voor Schuttert. In het zadel van de negenjarige bruine hengst Chianti’s Champion (v. Champion du Lys) beëindigde de stalruiter van Jos Lansink zijn barragrit na 44,19 seconde. Die was achter de Fransman Cedric Angot met diens elfjarige vosruin Saxo de la Cour goed voor de derde positie.

De nationaal kampioen van 2016 had aan Chianti’s Champion de voorkeur gegeven, omdat zijn andere topper Winchester na een blessure langzaam weer naar zijn oude niveau toewerkt. “Voor hem was Geesteren nog te vroeg om zo’n zware proef als vandaag te rijden, maar hij heeft het deze week hier prima gedaan. Misschien dat het met hem in topvorm hier wel was gelukt, maar vandaag zat het er gewoon niet in. Ik had nog wel ergens wat winst kunnen pakken, maar het zou nooit genoeg zijn geweest om Laura te kloppen. Ze was vandaag gewoon de beste.”

Frank Schuttert reist over ruim een week met de Nederlandse afvaardiging naar het CHIO Aken, waar hij als vijfde man reserve is voor het kwartet van Oranje in de landenwedstrijd. “Dan zal Winchester weer mijn eerste keus zijn. Champion moet ik op zo jonge leeftijd nog niet te vaak dit soort zware wedstrijden laten doen, ervan uitgaande dat hij ook nog mee moet kunnen lopen als hij vijftien of zestien is.”

Nog vier Nederlanders plaatsten zich voor de barrage. Johnny Pals werd vijfde met zijn  veertienjarige bruine merrie Wesselina (v. Cumano), Michael Greeve zesde met de bruine merrie Whitney BB (v. Nabab de Reve), Ben Schröder voor eigen publiek zevende met de negenjarige bruine ruin Davino Q (v. Vingino) en Doron Kuipers negende met zijn negen jaar oude vosruin Charley (v. Calido).

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-07-2017  

Heracles contracteert Sebastian Jakubiak

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft de 24-jarige Sebastian Jakubiak gecontracteerd. De Duitser met Poolse ‘roots’ doorliep de jeugd bij Bor. Lubeck, Vfl Lubeck en Vfl Hamburg U17. Sinds 2011 kwam hij in de Regional Liga uit voor o.a. voor Vfb Lübeck, Fc Sankt Pauli en Sv Rödinghausen. Hij kwam tot 124 duels waarin hij 28 keer werd gewisseld en 40 keer als invaller binnen de lijnen kwam. Daarin scoorde hij 3 keer. In de afgelopen weken liep de transfervrije Jakubiak stage bij Heracles Almelo. De middenvelder wist daarbij een contract voor twee seizoenen met optie voor een derde af te dwingen.
“Sebastian heeft tijdens zijn proefperiode een prima indruk gemaakt”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. “We zijn blij dat we hem hebben kunnen vastleggen.” Mits Jakubiak de medische keuring doorstaat, gaat hij spelen onder nummer 21.

 
15-07-2017  

Heracles maatje te groot voor SVZW

 

WIERDEN – Op het veld van de 'Zwaluwen' in Wierden heeft de eersteklasser SVZW tegen Heracles niet voor een verrassing kunnen zorgen. De profs uit Almelo bleven de Wierdenaren met 1-7 de baas door doelpunten van Samuel Armenteros (3), Tarik Kada (2), Reuven Niemeijer en Jaroslav Navratil. Maarten Jansen zorgde voor de verrassing door SVZW op een 1-0 voorsprong te zetten.

De in het Heraclesnest teruggekeerde Paul Gladon zorgde voor het eerste gevaar voor het Wierdense doel. Zijn inzet ging via de paal voorlangs het doel van Mike Brinks. SVZW gaf in het begin goed partij door goed positiespel en dat resulteerde zelfs in een voorsprong toen Maarten Jansen Heraclesdoelman Harm Zeinstra met een intikkertje wist te verschalken.
Daarop zette Heracles een tandje bij. Een splijtende pass van Dario van den Buijs zette Reuven Niemeijer alleen voor de vergeefs uitlopende Wierdense doelman Mike Brinks  (1-1). Heracles zette meer druk waardoor het gevaar zich voor het doel van Brinks ontwikkelde die bij een actie geblesseerd raakte aan zijn vinger. Vervanger Jens Veldwachter kreeg meer en meer te doen maar pas rond de 40-tigste speelminuut trof Heracles doel toen Brahim Darri teamgenoot Jaroslav Navratil op maat bediende (1-2). Duarte, voor de gelegenheid linksback, had nog voor de rust de 1-3 op de schoen, maar Veldwachter deed zijn naam eer aan met een prima redding.

Na rust een compleet ander Heracles met o.a. Samuel Armenteros. De spits bleek het scoren niet verleerd en gaf meteen zijn visitekaartje af door drie doelpunten op rij. De eerste op aangeven van Kristoffer Peterson en twee keer via persoonlijk acties in het ‘vijandige’ strafschopgebied (1-5). Met een handig hakballetje gaf Armenteros ook Tarik Kada een vrije doortocht (1-6) en deze tekende met een individuele actie ook voor de 1-7.

SVZW – Heracles Almelo 1-7
(1-2)
14.Maarten Jansen 1-0, 20.Reuven Niemeijer 1-1, 39.Jaroslav Navratil 1-2, 48 Samuel Armenteros 1-3, 54. Samuel Armenteros 1-4, 55.Samuel Armenteros 1-5, 67.Tarik Kada 1-6, 86.Tarik Kada 1-7.

Scheidsrechter: Erik Braamhaar


Fotoreportage: Harry Broeze


OPSTELLINGEN
SVZW: Mike Brinks (21.Jens Veldwachter), Lars Kamperman-Leferink, John Lubbers, Tim Pothast, Harm-Jan Tip, Karlo Borghuis, Yesin Maskoui, Sten Knol, Denis Sahbaz, Maarten Jansen en Ferdi ter Avest. (wissels: Darek, Joshua ter Avest, Dries Beumer, Nino Ros, Michael Wensing en Jens Veldwachter)
Heracles Almelo 1e helft: Harm Zeinstra, Wout Droste, Dries Wuytens, Dario van den Buijs, Lerin Duarte, Joey Pelupessy, Jamiro Monteiro, Reuven Niemeijer, Brahim Darri, Paul Gladon en Jaroslav Navratil.
Heracles Almelo 2e helft: Michael Brouwer, Tim Breukers,Robin Pröpper, Tim van den Berg, Sebastian Jakubiak, Peter van Ooijen, Tarik Kada, Kristoffer Peterson, Brandley Kuwas, Samuel Armenteros en Daryl van Mieghem.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
21-07-2017  

Heracles contracteert verdediger Jeff Hardeveld

Aanleg verwarmd kunstgrasveld vordert

Nieuw verwarmd kunstgras en Jeff Hardeveld nieuwe aanwinst.
Foto's: Heracles Almelo en Fc Utrecht
 

ALMELO – Heracles Almelo heeft overeenstemming bereikt met Jeff Hardeveld en zijn club Fc Utrecht voor een overstap naar de Heraclieden.
De 22-jarige verdediger kwam in Almelo een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar overeen. "Met Jeff zijn we erin geslaagd een talentvolle verdediger aan ons te binden", aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. "Hij kan als linksback spelen, maar kan ook als linker centrale verdediger uit de voeten. Precies de posities waar we nog versterking zochten."
Jeff Hardeveld werd geboren op 27 februari 1995 en speelde in zijn jeugd voor Vitesse Delft en Feyenoord. In Rotterdam maakte hij elf jaar deel uit van de jeugdopleiding. Bij FC Utrecht maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal. De voormalig jeugdinternational (Oranje-18 en -19 en Jong Oranje) speelde 25 Eredivisieduels waarin hij 1 keer scoorde. Namens Jong FC Utrecht kwam Hardeveld tot 20 optredens in de Jupiler League (2 treffers).
Jeff Hardeveld: "Ik wil graag weer veel gaan spelen in de Eredivisie, het zou mooi zijn als dit bij Heracles Almelo lukt. Ik heb fijne gesprekken gehad en ook het stadion gezien. Het ziet er allemaal goed en professioneel uit. Ik heb met een aantal mensen gesproken, waaronder Kristoffer Peterson. Ook hij was heel positief."

Verwarmd kunstgrasveld
In het Polman Stadion is na enige vertraging gisteren ook begonnen met het ‘inleggen’ van het nieuwste kunstgras van producent Koninklijke TenCate, de GreenFields MX ‘Elite’. De voormalige hoofdsponsor draagt voor een belangrijk deel bij in de kosten. Dat doen ook veel andere bedrijven bij de aanleg van de veldverwarming. Veelal in natura, want de aanleg is een kostbaar project. Die uitvoering werd gekoppeld aan de werkzaamheden van de aanleg van het nieuwe kunstgras. Leveranciersproblemen van onderdelen van de technische installatie zorgden voor enige vertraging en ook moest nog een verwarmingselement worden vervangen omdat deze tijdens de werkzaamheden beschadigd raakte.
Het hele veld ging dus op zijn kop voor het aanleggen van kabelgoten en honderden strengen verwarmingselementen onder de laag lava, dat juist veel regenwater kan opnemen.  
Elk verwarmingselement heeft een stroomverbruik van 3.500 watt per uur. In totaal zo’n 1,5 megawatt voor het hele veld en dat paste nog net op het transformatorhuis bij het stadion. Het elektragebruik is dus enorm wanneer de verwarming wordt ingeschakeld en de kosten navenant, maar altijd nog voordeliger dan een gasgestookte installatie. De veldverwarming zal derhalve alleen maar worden ingeschakeld bij noodzaak.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina