Sportberichten


Plaatsing  
 
02-07-2017  

Bram Castro definitief naar AA Gent


VERKOCHT
Justin Hoogma – Hoffenheim 1899
Robin Gosens – Atalanta
Bram Castro – AA Gent

VERTROKKEN
Thomas Bruns – Vitesse
Mike te Wierik – Fc Groningen

VERHUURD
Renze Fij – Fc Dordtrecht

AANGETROKKEN
Dries Wuytens (24) (Willem II) – contract 2 jaar
Jamiro Monteiro (23) (Cambuur) – contract 2 jaar
Paul Gladon (Wolverhampton Wanderers) – gehuurd 1 jaar
Bart van Hintum (30) – (transfervrij) contract 2 jaar
Dario van den Buijs (21)(Fc Eindhoven) - contract 3 jaar + optie
Harm Zeinstra (27)(Cambuur) – (transfervrij) contract 2 jaar)
 

ALMELO – Vrijdag was het nog 'proat', maar het vertrek van doelman Bram Castro bij Heracles Almelo is definitief. De 34-jarige Belg wil dichter bij zijn gezin acteren en gaat naar AA Gent waar hij de concurrentie moet aangaan met de Kroaat Lovre Kalinic (27), de onbetwiste eerste doelman van de nummer één van De Buffalo's, zoals de Gentenaren ook wel genoemd worden.  De club heeft nu maar liefst vijf doelmannen onder contract. Naast Kalinic en Castro ook nog Yannick Thoelen (26), de Zweed Jacob Rinne (24) en de 16-jarige Youn Czekanowicz die onlangs voor het eerst werd opgeroepen voorde nationale ploeg van Luxemburg.
Castro speelde drie jaar voor Heracles Almelo, jaren die Castro wellicht als zijn beste periode in het profvoetbal kan noemen. Heracles kan in ieder geval weer een transfersom toevoegen aan het banksaldo maar zal toch om zich heen moeten kijken voor een vervanger omdat Renze Fij (24) al eerder verhuurd werd aan Fc Dordrecht en voor hem Harm Zwijnstra transfervrij binnen hengelde.

Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma over het vertrek van Castro: “Met Bram Castro vertrekt er een uitstekende keeper en een heel goed mens. Vanuit menselijk oogpunt hebben we hem deze overstap ook gegund. Hij kan nu weer thuis gaan wonen bij zijn gezin. Wij wensen hem alle succes toe bij AA Gent, wat natuurlijk in België een hele mooie club is, en we hopen hem nog vaak te zien in Almelo.”

“Het is voor mij heel lastig om Heracles Almelo te verlaten”, aldus Castro. “Als ik alle clubs waar ik gespeeld heb in ogenschouw neem heb ik bij Heracles Almelo het beste gevoel. Het was de afgelopen jaren echter ook zo dat ik ver van mijn vrouw en twee kinderen woonde en leefde. Dat ging wel steeds meer wringen, dus toen deze kans voorbij kwam om dichtbij huis te gaan spelen heb ik deze aangepakt. Ik ben blij dat de club nog een transfersom voor mij ontvangt, maar ik heb het er tegelijkertijd heel moeilijk mee om Heracles Almelo te verlaten. Ik ga de club en de mensen enorm missen en wens ze alle succes en geluk toe. Ik kom zeker een aantal keren als supporter terug.”

UPDATE
Heracles Almelo is begonnen met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Bij 'buur' Oranje Nassau mocht men ook op zondag terecht voor een eerste training. Dat nog zonder aanwinst Jamiro Monteiro. De Kaapverdiaan speelde onlangs nog in de nationale ploeg en sluit pas vrijdag aan. 
Dat geldt ook ook voor spits Samuel Armenteros die voor Zweden nog scoorde tegen de Fransen. Heracles lichtte wel de optie in zijn contract voor nog een jaar voetballen bij de Heraclieden. Toch is het denkbaar dat hij nog wordt verkocht, maar dan alleen voor het 'grote geld'. Een binnenlandse transfer wordt uitgesloten.

Fotoreportage Harrie Broeze - eerste training

Archief
Terug naar vorige pagina