Sportberichten


Plaatsing  
 
01-07-2017  

Erevoorzitter PH Almelo Hennie Blom overleden

 

ALMELO – Op vrijdagavond is erevoorzitter Hennie Blom van PH Almelo overleden. Hennie Blom begon 8 jaar oud te voetballen bij PH waar hij opklom tot eerste keeper in het eerste elftal maar in bestuurlijke zin ook al op zijn achttiende actief werd als jeugdleider en ook de jeugdopleiding gedurende 15 jaar als voorzitter ter hand nam. In 1974 nam hij de voorzittershamer over als algemeen voorzitter om deze pas in 1991 neer te leggen. De club eerde hem met een benoeming tot erevoorzitter.

Blom had vele verdiensten voor zijn club maar ook voor de Almelose sportwereld als geheel. Vele jaren was hij ook voorzitter van de Sportraad, de gemeentelijke commissie die met een ‘zak geld’ het hele meerjarige investeringsprogramma en onderhoud van alle sportcomplexen in de stad uitvoerde. Veel clubs kijken nog met weemoed terug naar die tijd in vergelijk met het huidige sportbeleid van de gemeente. 

Blom had echter ook een geel-zwart hart en volgde zijn club van nabij. Stak soms kritiek niet onder stoelen en banken, trad nog geregeld naar voren als er weer een commissie moest worden bemand,  maar bleef ook trouw supporter bij thuis- en uitwedstrijden.  Het laatste jaar werd dat minder door zijn afnemende gezondheid. Hennie Blom is 81 jaar geworden.

Donderdag, 6 juli, om 19.00 uur wordt een avondwake gehouden in de Sint-Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78 in Almelo.
Nadien is er gelegenheid om afscheid te nemen van Hennie en het condoleren van zijn nabestaanden.
De uitvaart vindt in besloten kring plaats.

Archief
Terug naar vorige pagina