Sportberichten


Plaatsing  
 
01-07-2015  

Linssen ook persoonlijk akkoord met Groningen

 

ALMELO – De clubs waren het onderling snel eens met de overgang van aanvaller Bryan Linssen (24) van Heracles Almelo naar FC Groningen. De Almelose club kan 850.000 euro tegemoet zien voor afkoop van het contract dat nog tot medio 2016 doorliep. Linssen had echter ook nog wat persoonlijke eisen en kwam daar na nader overleg met de Groningers ook uit. Linssen speelde in twee seizoenen 64 wedstrijden en scoorde daarin 21 competitiedoelpunten voor de Almeloërs. Eerder speelde Bryan Linssen voor VVV, MVV en Fortuna Sittard. Bij FC Groningen lonkt Europees voetbal voor Linssen die ook een jaar geleden al bij de Groningers in de belangstelling stond.

Bij de Groningers aast Tjaronn Chery nog wel op een vertrek. De Enschedeër noemt een bedrag tussen de drie en vier miljoen euro redelijkvoor een vertrek naar mogelijk de Bundesliga of de Engelse competitie. Ook elders in de wereld zou er belangstelling voor hem bestaan maar hij begint de voorbereiding gewoon bij Fc Groningen dat zich ook versterkte met de komst van PSV'er Abel Tamata (24).

 
04-07-2015  

Heracles in slotfase langs SVZW

 

WIERDEN – Heracles Almelo heeft zaterdagavond de oefenwedstrijd tegen het Wierdense SVZW met 3-0 gewonnen. De hoofdklasser werd pas in de slotfase geveld door doelpunten van Brahim Darri, Wout Weghorst en Mark-Jan Fledderus vanaf de penaltystip.
De Heraclieden, die maandag jl. weer begonnen met de training, oogden in de beginfase wat nonchalant. Brahim Darri kreeg de eerste echte kans maar de Wierdense doelman Bjorn Nijsink stond op z’n post. Na een kwartiertje ging linkerverdediger Fahd Aktaou in de fout waardoor Frank Eulderink zomaar de kans kreeg om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Zijn schot ging echter voorlangs het Almelose doel tot teleurstelling van scheidend SVZW-voorzitter Freddy Nijhof. Jaroslav Navratil (2x) en de nieuwkomers Peter van Ooijen en Paul Gladon kregen de kans om de Heraclieden nog voor de pauze op voorsprong te zetten maar faalden.
Na rust bracht Heracles een volledig nieuw team op de mat. Wout Weghorst kreeg al in de 47e speelminuut de kans de Almeloërs op voorspromg te zetten maar zijn schot caramboleerde langs het Wierdense doel. Nog geen twee minuten later zag de ingevallen Wierdense doelman Patrick Hofland een schot van Rick Hemmink op de kruising belanden waardoor het ‘vonnis’ opnieuw werd uitgesteld. Over en weer ontstonden kansen maar werd gefaald in de afwerking. Pas in de laatste tien minuten van de door scheidsrechter Braamhaar geleide wedstrijd wisten de bezoekers de overwinning alsnog te pakken. Brahim Darri (0-1) en Wout Weghorst (0-2) reageerden doeltreffend in de rebound waardoor de winst een feit was. Mark-Jan Fledderus mocht het van scheidsrechter Braamhaar in de slotseconde nog van de stip proberen, nadat Mike te Wierik binnen de zestien onderuit was geschoffeld en faalde daarbij niet (0-3).

SVZW – Heracles Almelo 0-3
(0-0)
81.Brahim Darri 0-1, 87.Wout Weghorst 0-2, 90.Mark-Jan Fledderus 0-3

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Scheidsrechter: Braamhaar


Opstellingen:

Heracles - eerste helft: Bram Castro, Wout Droste, Gino Bosz, Ramon Zomer, Fahd Aktaou, Joey Pelupessy, Peter van Ooijen, Iliass Bel Hassani, Oussama Tannane, Paul Gladon en Jaroslav Navratil.
Heracles - tweede helft: Renze Fij, Menno Heerkes, Mike te Wierik, Daniel Neustädter, Mark-Jan Fledderus,Bas Sibum, Thomas Bruns, Robin Gosens, Rick Hemmink, Wout Weghorst en Brahim Darri.

SVZW: Björn Nijsink (46. Patrick Hofland), Machiel van, John Lubbers (86. Holtkamp terug het veld in), Jordi Holtkamp (46. Bartelds), Rico Wolven, Michael Wensing, Rob Altink (46. Bas Woesthuis), Karlo Borghuis (69. Mathijs Witten), Frank Eulderink (46. Dries Buimer), Joshua ter Avest (80. Nino Ros) , Maarten Jansen (69. Xander Dekker).

 
05-07-2015  

Mark Rutte rijkt prijs uit op Almelose Ruiterdagen


v.l.n.r.: Winnares Leonie Jonkers met Brazaville, Cathy Bolk (Bolk Transport), minister-president Mark Rutte, Riel Klumper (Vz. ARD) en Jan de Jong (Vz. Looleeruiters)
Foto: Fototrailer.nl
 

ALMELO – Geen derby als finale van de Almelose Ruiterdagen wegens de hitte maar minister-president Mark Rutte kwam desondanks naar de Almelose Ruiterdagen om de Bolk Transport Prijs uit te rijken aan winnares Leonie Jonkers met Brazaville uit Oud Avereest. Jonkers had zich in de voorgaande dagen weten te plaatsen voor de finale in het desondanks zware springparcours dat parcoursbouwer Jos Brinkman op het Twents Hippisch Centrum had neergezet en waarin 20 finalisten streden om de geldelijke hoofdprijs en het paardensolarium van Kylix Horse Products als ereprijs. Acht combinaties bleven foutloos in het basisparcours zodat er toch nog een spannende barrage verreden werd. Daarin bleek Jonkers met Brazaville het snelst en foutloos in een tijd van 42,21 seconden en werd Veronique Morsink met Dersey eveneens foutloos maar wel met de langzamere tijd van 44,23 seconden. Best van de rest was Ties Rothstegge met Nosebreaker in de allersnelste tijd van 40,15 seconden maar dat ging wel gepaard met een balkje uit de lepels in deze vervangende finale voor de normaliter op het programma staande zware derby.

De Grote Prijs van Almelo werd zaterdagavond verreden. Anne-Liza Makkinga (Ommen) was daarin met Cacharelle de beste nulfouter in een barragetijd van 46,15 seconden. Ties Rothstegge met Nosebreaker, Rob Scherphof met Didgeridoo en Eric ten Cate met Whoops lieten eveneens alle balken liggen en eindigden in dezelfde volgorde achter Anne-Liza Makkinga die twee jaar geleden met Zazou R ook al beslag legde op de Grote prijs van Almelo.
Makkinga was uitermate tevreden over haar GP-winst; “Van begin tot eind ging het prima. Cacharelle is een ontzettende meewerker en heel competitief. Ik heb vandaag bekeken gereden. Als laatste starter was het plezierig te weten dat ik zo’n bloedbeest heb met een enorme galop. Ze is altijd snel en ik hoefde daarom niets geks te doen, ik kon beter niet te dol rondgaan. Ze is een echte winnaar, dat heeft ze vandaag weer bewezen.” Op dat moment overwoog de amazone nog of ze aan de finale van zondag zou deelnemen. “Daar moet ik nog maar even over nadenken. Het zijn zware dagen geweest door de hitte. Van de andere kant vind ik het heel positief dat de organisatie zoveel rekening heeft gehouden met de paarden. De siësta in de middaguren, het extra water, ze hebben hier echt hun uiterste best gedaan.” Desondanks was Makkinga er zondag in het slotnummer toch weer bij. Met Cacharelle bleef ze foutloos in het basisparcours maar in de barrage liep de combinatie toch tegen twee balkjes aan waardoor ze buiten de prijzen bleef.

Klik hier voor alle uitslagen
dressuur en springen paarden.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
10-07-2015  

Heracles speelt tegen Almelose selectie

 

ALMELO – Zaterdagmiddag 11 juli speelt Heracles Almelo tegen een selectie van Almelose amateurclubs op het terrein van Avc Heracles aan de vroegere Steve Mokonelaan (langs de Bornsestraat). De wedstrijd t.b.v. stichting aangepast rijden De Gravenruiters, die graag een eigen overdekte manege willen realiseren, begint om 14.30 uur. De entree bedraagt 7,50 euro en jongeren tot 16 jaar betalen 2,50 euro entree.
Het is de laatste wedstrijd van Heracles Almelo voordat men maandag op trainingskamp gaat naar het Duitse Billerbeck.
 

 
11-07-2015  

Almelo’s Feestje met 8 goals voor Heracles

Fotoreportage Jan Bril
 

ALMELO – De selectie van Almelose amateurvoetballers is op voorhand al kansloos tegen de profs van Heracles Almelo, zo is in de afgelopen jaren gebleken. Zolang de formule gehandhaafd blijft dat er van elke club spelers worden opgesteld zal dat ook wel zo blijven. De naam Almelo’s Feestje doet de wedstrijd dus meer eer aan en het bijkomende goede gevoel is dat de baten naar een goed doel gaan.
Kortom de profs scoorden en de amateurs niet. Wat minder doelpunten dan vorig jaar en niet in de dubbele cijfers maar uiteindelijk 0-8 voor de bezoekende profi’s die maandag op trainingskamp gaan in het Duitse Billerbeck en daar meer weerstand zullen krijgen van o.a. Vfl Bochum en Viktoria Köln.

Almelose selectie - Heracles Almelo 0-8
(0-5)
12. Hemmink 0-1, 16. Gosens 0-2,18. Sibum 0-3, 22. Gladon 0-4, 29. Gladon 0-5, 55. Weghorst 0-6, 83. Tannane 0-7, 87. Darri 0-8

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (78 foto's)...

 
25-07-2015  

Heracles gelijk tegen Turkse Sivasspor

 

MARIËNBERG – Een stormachtig Mariënberg vormde zaterdag het decor van de oefenwedstrijd Heracles Almelo tegen het Turkse Sivasspor. Trainer John Stegeman kon in de basisopstelling nog geen beroep doen op de licht geblesseerde spits Wout Weghorst en de nog niet wedstrijdfitte Tim Breukers. Voor hen speelden Paul Gladon en Wout Droste.
Heracles nam het initiatief tegen Sivasspor waar ook ex- Ajaxied Nordin Wooter al eens een jaartje balde. Tannane schoot al na twee minuten nipt naast buiten bereik van de Turkse doelman en Bram Castro maakte na een kleine 10 minuten een schot van Hakan Özmert onschadelijk. De Turken namen echter na 25 minuten wel de leiding door een intikkertje van Orhan Gülle en dat had 3 minuten later zelfs 0-2 kunnen zijn indien Aatif Chahechouhe het vizier iets scherper had gezet. Het wwas een fase waarin Sivasspor licht de overhand had. Dat keerde na een corner van Heracles waarbij Jaroslav Navratil van buiten de zestien nauwkeurig raak schoot 1-1. Toch wist Heracles de gelijke doelstand niet tot de thee te handhaven. Rechter spits Batuhan Karadeniz stoomde alleen op doelman Castro af en stiftte de bal langs de doelman waarna de goed meegelopen Burhan Eser het doel niet meer kon missen 1-2.
Na rust had Heracles in dubbel opzicht de wind mee. Navratil verprutste de eerste kans op de gelijkmaker door tegen de uitlopende Turkse doelman op te schieten maar even later was spits Paul Gladon twee Turkse verdedigers te slim af en stiftte beheerst de 2-2 binnen. Beide teams gingen nog wel op jacht naar de winst waarbij doelman Castro tot twee keer toe de Heracles-poort gesloten hield en Heracles de Turkse doelman kort voor het einde een indraaiende vrije trap van gastspeler Gonzalo Garcia onschadelijk zag maken. Garcia die bij Heracles zijn conditie op peil houdt, kan mogelijk op een contract rekenen indien hij zijn contract op Cyprus kan ontbinden.

Heracles Almelo – Sivasspor 2-2
(1-2)
24.Orhan Gülle 0-1, 40.Jaroslav Navratil 1-1, 41,Burhan Eser 1-2, 74.Paul Gladon 2-2.

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Gele kaart: Ibrahim Oztürk

Opstellingen:
Heracles Almelo: Bram Castro, Wout Droste (72.Tim Breukers), Mike te Wierik, Ramon Zomer, Mark-Jan Fledderus, Peter van Ooijen (72.Brahim Darri), Thomas Bruns, Robin Gosens, Jaroslav Navratil (60.Gonzalo Garcia), Paul Gladon en Oussama Tananne.
Sivasspor: Ernestas Setkus, Ziya Erdal, Ibrahim Oztürk, Orhan Gülle (67.Seyhan Simsek), Mehdi Taouil, Hakan Özmert (46.Cofi Isaac), Cicero de Czare (78.Cagatay Duran), Aatif Chahechouhe, Manuel da Costa, Burhan Eser (68.Erkan Kas) en Batuhan Karadeniz (75.Ibrahim Akin).

 

 
31-07-2015  

Utascha, ex- toppaard Dubbeldam dood

 

QATAR - Springpaard Utascha, dat onder Jeroen Dubbeldam en Eric van der Vleuten furore maakte, is dood. De 14-jarige merrie brak tijdens de training een been, waarna de dierenarts haar liet inslapen.
Fokker Cees Bruers hoorde het nieuws van een koper van hem, schrijft Horses.nl reageert “Ik kreeg van Jef van Rens die Utascha als veulen van me kocht en haar samen had met het SFN, een berichtje dat ze tijdens een training is gevallen en daarbij haar been brak.”
Dubbeldam maakte zijn debuut met Utascha SFN (Lux x Indoctro) in november 2011 tijdens een indoor concours in Weerselo. Het springpaardenfonds SFN stalde de merrie bij Dubbeldam omdat men ontevreden was over de ontwikkeling van Utascha onder het zadel van Eric van der Vleuten. Dubbeldam won een jaar later met Utascha de openingswedstrijd om de wereldbeker in Oslo.
Eind 2013 werd Utascha SFN verkocht aan de Military Sport Association uit Qatar, waarna springruiter Khalid Al Emadi, een pupil van coach Jan Tops, het dier ging berijden.

 
31-07-2015  

Goud Twentse bowlers op Special Olympics

 

LOS ANGELES - Joyce Gierveld uit Wierden en Wouter van Coeverden uit Enter hebben als enige Nederlandse afgevaardigden op de Special Olympics in Los Angeles beslag gelegd op goud bij bowlen dubbel.
 

Archief
Terug naar vorige pagina