Sportberichten


Plaatsing  
 
05-07-2015  

Mark Rutte rijkt prijs uit op Almelose Ruiterdagen


v.l.n.r.: Winnares Leonie Jonkers met Brazaville, Cathy Bolk (Bolk Transport), minister-president Mark Rutte, Riel Klumper (Vz. ARD) en Jan de Jong (Vz. Looleeruiters)
Foto: Fototrailer.nl
 

ALMELO – Geen derby als finale van de Almelose Ruiterdagen wegens de hitte maar minister-president Mark Rutte kwam desondanks naar de Almelose Ruiterdagen om de Bolk Transport Prijs uit te rijken aan winnares Leonie Jonkers met Brazaville uit Oud Avereest. Jonkers had zich in de voorgaande dagen weten te plaatsen voor de finale in het desondanks zware springparcours dat parcoursbouwer Jos Brinkman op het Twents Hippisch Centrum had neergezet en waarin 20 finalisten streden om de geldelijke hoofdprijs en het paardensolarium van Kylix Horse Products als ereprijs. Acht combinaties bleven foutloos in het basisparcours zodat er toch nog een spannende barrage verreden werd. Daarin bleek Jonkers met Brazaville het snelst en foutloos in een tijd van 42,21 seconden en werd Veronique Morsink met Dersey eveneens foutloos maar wel met de langzamere tijd van 44,23 seconden. Best van de rest was Ties Rothstegge met Nosebreaker in de allersnelste tijd van 40,15 seconden maar dat ging wel gepaard met een balkje uit de lepels in deze vervangende finale voor de normaliter op het programma staande zware derby.

De Grote Prijs van Almelo werd zaterdagavond verreden. Anne-Liza Makkinga (Ommen) was daarin met Cacharelle de beste nulfouter in een barragetijd van 46,15 seconden. Ties Rothstegge met Nosebreaker, Rob Scherphof met Didgeridoo en Eric ten Cate met Whoops lieten eveneens alle balken liggen en eindigden in dezelfde volgorde achter Anne-Liza Makkinga die twee jaar geleden met Zazou R ook al beslag legde op de Grote prijs van Almelo.
Makkinga was uitermate tevreden over haar GP-winst; “Van begin tot eind ging het prima. Cacharelle is een ontzettende meewerker en heel competitief. Ik heb vandaag bekeken gereden. Als laatste starter was het plezierig te weten dat ik zo’n bloedbeest heb met een enorme galop. Ze is altijd snel en ik hoefde daarom niets geks te doen, ik kon beter niet te dol rondgaan. Ze is een echte winnaar, dat heeft ze vandaag weer bewezen.” Op dat moment overwoog de amazone nog of ze aan de finale van zondag zou deelnemen. “Daar moet ik nog maar even over nadenken. Het zijn zware dagen geweest door de hitte. Van de andere kant vind ik het heel positief dat de organisatie zoveel rekening heeft gehouden met de paarden. De siësta in de middaguren, het extra water, ze hebben hier echt hun uiterste best gedaan.” Desondanks was Makkinga er zondag in het slotnummer toch weer bij. Met Cacharelle bleef ze foutloos in het basisparcours maar in de barrage liep de combinatie toch tegen twee balkjes aan waardoor ze buiten de prijzen bleef.

Klik hier voor alle uitslagen
dressuur en springen paarden.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina