25-07-2015

Heracles gelijk tegen Turkse Sivasspor

MARIËNBERG – Een stormachtig Mariënberg vormde zaterdag het decor van de oefenwedstrijd Heracles Almelo tegen het Turkse Sivasspor. Trainer John Stegeman kon in de basisopstelling nog geen beroep doen op de licht geblesseerde spits Wout Weghorst en de nog niet wedstrijdfitte Tim Breukers. Voor hen speelden Paul Gladon en Wout Droste.
Heracles nam het initiatief tegen Sivasspor waar ook ex- Ajaxied Nordin Wooter al eens een jaartje balde. Tannane schoot al na twee minuten nipt naast buiten bereik van de Turkse doelman en Bram Castro maakte na een kleine 10 minuten een schot van Hakan Özmert onschadelijk. De Turken namen echter na 25 minuten wel de leiding door een intikkertje van Orhan Gülle en dat had 3 minuten later zelfs 0-2 kunnen zijn indien Aatif Chahechouhe het vizier iets scherper had gezet. Het wwas een fase waarin Sivasspor licht de overhand had. Dat keerde na een corner van Heracles waarbij Jaroslav Navratil van buiten de zestien nauwkeurig raak schoot 1-1. Toch wist Heracles de gelijke doelstand niet tot de thee te handhaven. Rechter spits Batuhan Karadeniz stoomde alleen op doelman Castro af en stiftte de bal langs de doelman waarna de goed meegelopen Burhan Eser het doel niet meer kon missen 1-2.
Na rust had Heracles in dubbel opzicht de wind mee. Navratil verprutste de eerste kans op de gelijkmaker door tegen de uitlopende Turkse doelman op te schieten maar even later was spits Paul Gladon twee Turkse verdedigers te slim af en stiftte beheerst de 2-2 binnen. Beide teams gingen nog wel op jacht naar de winst waarbij doelman Castro tot twee keer toe de Heracles-poort gesloten hield en Heracles de Turkse doelman kort voor het einde een indraaiende vrije trap van gastspeler Gonzalo Garcia onschadelijk zag maken. Garcia die bij Heracles zijn conditie op peil houdt, kan mogelijk op een contract rekenen indien hij zijn contract op Cyprus kan ontbinden.

Heracles Almelo – Sivasspor 2-2
(1-2)
24.Orhan Gülle 0-1, 40.Jaroslav Navratil 1-1, 41,Burhan Eser 1-2, 74.Paul Gladon 2-2.

Fotoreportage: Harry Broeze