04-07-2015

Heracles in slotfase langs SVZW

WIERDEN – Heracles Almelo heeft zaterdagavond de oefenwedstrijd tegen het Wierdense SVZW met 3-0 gewonnen. De hoofdklasser werd pas in de slotfase geveld door doelpunten van Brahim Darri, Wout Weghorst en Mark-Jan Fledderus vanaf de penaltystip.
De Heraclieden, die maandag jl. weer begonnen met de training, oogden in de beginfase wat nonchalant. Brahim Darri kreeg de eerste echte kans maar de Wierdense doelman Bjorn Nijsink stond op z’n post. Na een kwartiertje ging linkerverdediger Fahd Aktaou in de fout waardoor Frank Eulderink zomaar de kans kreeg om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Zijn schot ging echter voorlangs het Almelose doel tot teleurstelling van scheidend SVZW-voorzitter Freddy Nijhof. Jaroslav Navratil (2x) en de nieuwkomers Peter van Ooijen en Paul Gladon kregen de kans om de Heraclieden nog voor de pauze op voorsprong te zetten maar faalden.
Na rust bracht Heracles een volledig nieuw team op de mat. Wout Weghorst kreeg al in de 47e speelminuut de kans de Almeloërs op voorspromg te zetten maar zijn schot caramboleerde langs het Wierdense doel. Nog geen twee minuten later zag de ingevallen Wierdense doelman Patrick Hofland een schot van Rick Hemmink op de kruising belanden waardoor het ‘vonnis’ opnieuw werd uitgesteld. Over en weer ontstonden kansen maar werd gefaald in de afwerking. Pas in de laatste tien minuten van de door scheidsrechter Braamhaar geleide wedstrijd wisten de bezoekers de overwinning alsnog te pakken. Brahim Darri (0-1) en Wout Weghorst (0-2) reageerden doeltreffend in de rebound waardoor de winst een feit was. Mark-Jan Fledderus mocht het van scheidsrechter Braamhaar in de slotseconde nog van de stip proberen, nadat Mike te Wierik binnen de zestien onderuit was geschoffeld en faalde daarbij niet (0-3).

Opstellingen:

Heracles - eerste helft: Bram Castro, Wout Droste, Gino Bosz, Ramon Zomer, Fahd Aktaou, Joey Pelupessy, Peter van Ooijen, Iliass Bel Hassani, Oussama Tannane, Paul Gladon en Jaroslav Navratil.
Heracles - tweede helft: Renze Fij, Menno Heerkes, Mike te Wierik, Daniel Neustädter, Mark-Jan Fledderus,Bas Sibum, Thomas Bruns, Robin Gosens, Rick Hemmink, Wout Weghorst en Brahim Darri.

SVZW: Björn Nijsink (46. Patrick Hofland), Machiel van, John Lubbers (86. Holtkamp terug het veld in), Jordi Holtkamp (46. Bartelds), Rico Wolven, Michael Wensing, Rob Altink (46. Bas Woesthuis), Karlo Borghuis (69. Mathijs Witten), Frank Eulderink (46. Dries Buimer), Joshua ter Avest (80. Nino Ros) , Maarten Jansen (69. Xander Dekker).