Sportberichten


Plaatsing  
 
06-05-2018  

Heracles wint 'Griekse derby' in Rotterdam

 

ROTTERDAM – De laatste wedstrijd van de competitie werd een ruime 2-5 overwinning voor Heracles Almelo op het Rotterdamse Kasteel. De tegen degradatie strijdende Rotterdammers namen nog wel een 1-0 voorsprong door een treffer van Friday maar binnen de minuut maakte Peterson weer gelijk nadat hij eerder al een bal op de lat zag eindigen. Heracles had het beste van het spel en had voor rust al afstand moeten nemen maar Kuwas en Peterson verzuimden het af te maken.
Na rust  waren het opnieuw de Spartanen die een voorsprong namen. Dit keer was het Spierings die Het Kasteel vreugde bracht.  Lang duurde dat niet want invaller Vermeij, koud in het veld, tikte de rebound van Pröpper uit een vrije schop van Monteiro onberispelijk in.
Sparta speelde daarna vol op de aanval maar doelman Castro wilde in zijn laatste wedstrijd voor de Heraclieden niet buigen op inzetten van Mühren en Sanusi. Toen vervolgens Breukers ook nog eens zijn eerste competitiedoelpunt voor de Almeloërs scoorde, leek Sparta veroordeeld tot de nacompetitie. In blessuretijd werd dat nog eens onderstreept door kopgoals van de naar ‘The Wolves’ terugkerende Gladon en invaller Vermeij.

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo 2-5
(1-1)
25.Fred Friday 1-0, 26.Kristoffer Peterson 1-1, 50.Stijn Spierings 2-1, 61.Vincent Vermeij 2-2, 78.Tim Breukers 2-3, 90+1. Paul Gladon 2-4, 90+3.Vincent Vermeij 2-5

Scheidsrechter:

Geel: Ryan Sanusi, Stijn Spierings, Miquel Nelom

OPSTELLINGEN
Sparta Rotterdam: Jannik Huth Frederik Holst, Sander Fischer, Jeffrey Chabot (30. Michel Breuer), Miquel Nelom, Deroy Duarte, Thomas Verhaar (46. Iliass Alhaft), Ryan Sanusi, Fred Friday, Robert Mühren (68.Paco van Moorsel) en Stijn Spierings.
Heracles Almelo: Bram Castro, Tim Breukers, Wout Droste, Robin Pröpper, Bart van Hintum, Peter van Ooijen (65.Mohammed Osman), Niels Leemhuis (60. Paul Gladon), Jamiro Monteiro, Jaroslav Navratil (60. Vincent Vermeij), Brandley Kuwas en Kristoffer Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze – klik hier

 
16-05-2018  

Janis Blaswich van Borussia naar Heracles

 

ALMELO – Heracles Almelo is rond met Borussia Mönchengladbach betreffende de overstap van doelman Janis Blaswich naar de Almelose eredivisionist. Onderling waren Heracles Almelo en Blaswich het al eens over een driejarig  avontuur van de doelman op de Hollandse velden, waarbij Heracles een optie bedong voor een vierde seizoen. De 1.93 m. lange doelman stond  sinds juli 2008 bij Borussia Mönchengladbach onder contracten en werd in het seizoen 2015-2016 verhuurd aan Dynamo Dresden en het afgelopen seizoen aan Hansa Rostock waarvoor hij in 34 wedstrijden 3060 speelminuten maakte en 16 keer de nul hield.
Heracles Almelo kwam Blaswich op het spoor via oud-Heraclied Martin Pieckenhagen die vijf jaar voor de Almeloërs op doel stond en in 2011 zijn carrière in 2011 bij FSV Mainz 05 beëindigde.

Blaswich is de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen. Technisch manager Mark-Jan Fledderus is verheugd met de komst van de doelman die Bram Castro ‘moet doen vergeten’: “Met Janis halen we een moderne keeper in huis. Naast goede reflexen op de doellijn is hij ook voetballend sterk. Hij bestrijkt een groot gebied buiten het doel en kan in de opbouw als extra man fungeren. We hebben hem lange tijd gevolgd en zijn overtuigd van zijn kwaliteiten.”
Ook Blaswich is verheugd met zijn Hollandse avontuur: ” De Eredivisie is een vooraanstaande Europese competitie waarin ik mijzelf kan bewijzen. De goede lijn van het afgelopen seizoen hoop ik bij Heracles Almelo door te trekken. Ik wil me verder ontwikkelen.”

 
20-05-2018  

PH kampioen van 4D op zaterdag

ON vierde eerder al kampioenschap 3D
 

ALMELO – Het leek een ‘walkover’ te worden voor PH dat van de 2e klasse op zondag overstapte naar het zaterdagvoetbal en derhalve in de 4 klasse moest beginnen. Keer op keer wonnen de geel-zwarten met dubbele cijfers maar op het eind van de competitie in de klasse 4D liet men toch wat steekjes vallen en duurde het nog tot de voorlaatste competitiewedstrijd voordat het kampioenschap gevierd kon worden. Dit mede door een uitstekend presterend Avereest dat lang bij bleef en ook promoveert naar de 3e klasse van het zaterdagvoetbal.
SVV’56  uit Silvolde delfde met 5-1 het onderspit bij PH dat eindelijk kan feestvieren na 17 overwinningen, 3 keer een gelijkspel en 1 nederlaag. Avereest verloor twee keer vaker.
Met het kampioenschap op zak wil PH ook volgend seizoen hoge ogen gooien in de 3e klasse, want het uiteindelijke doel is om zo snel mogelijk weer de 2e klasse te bereiken. Dat dit niet eenvoudig is, leert ON Almelo dat na jaren vergeefs nu wel het kampioenschap pakte en zo de stadsderby tegen PH ontloopt door plaatsing in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal.
PH moet voor een stadsderby volgend seizoen  naar ASV’57 dat op veilige afstand van degradatie bleef in de 3e klasse.
In de 4e klasse van het zaterdagvoetbal lijkt Sv DRC 2012 de Almelose vertegenwoordiger te worden. Vorig seizoen kon men geen representatief team op de been brengen, maar de laatste maanden bieden nieuwe aanmeldingen van spelers weer perspectief om de draad weer op te pakken. De  club lijkt twee elftallen extra op de been te kunnen brengen naast de al bestaande recreatieteams. Op 2 juni viert de fusieclub een reünie van oud- Rietvogels en oud- DVO-leden.

 
22-05-2018  

Werving vrijwilligers ASV van start

 

ALMELO/AADORP – Zo’n beetje elke vereniging zit te springen om vrijwilligers in deze tijd waarin geacht wordt dat vaders en moeders beide werken voor het gezinsinkomen.
Zo’n druk bezet leven gaat maar al te vaak ten koste van het vrijwilligerswerk, is de algemene klacht bij bestuurders van verenigingen die soms met de handen in het haar zitten om aan de steeds hogere verwachtingen van leden te kunnen voldoen.
Ook ASV’57 in Aadorp kan niet bestaan zonder haar vrijwilligers. Vandaar dat men een heuse wervingscampagne voor vrijwilligers op touw heeft gezet, inclusief promo-filmpje.
“De ene vrijwilliger besteedt er meer tijd aan dan een ander, maar dat geeft niet. Iedere bijdrage, hoe klein of groot dan ook, is belangrijk en welkom. Samen moeten we het doen en vele handen maken licht werk. Sporten in teamverband is ‘samenwerken’. Dat geldt niet alleen in het veld, maar ook daarbuiten”, schrijft de wervingscommissie in haar campagnebrief.

Op zaterdag 26 mei is het daarom de hele dag ‘inloop-dag’ bij ASV’57 waar initiatiefneemster Judith Kiers (06-36011768) en Monique Vogelaar (06-38755649) aanwezig zijn om uitleg te geven over het vrijwilligerswerk bij de sportvereniging en om u natuurlijk te ‘strikken’ als kantinemedewerker, elftalleider, vlaggenist, scheidsrechter, bestuurder of voor al dat andere werk wat bij ASV’57 gedaan moet worden. 

PS
Ook de (sport)verenigingen in Almelo doen graag een beroep op u!

Archief
Terug naar vorige pagina