06-05-2018

Heracles wint 'Griekse derby' in Rotterdam

ROTTERDAM – De laatste wedstrijd van de competitie werd een ruime 2-5 overwinning voor Heracles Almelo op het Rotterdamse Kasteel. De tegen degradatie strijdende Rotterdammers namen nog wel een 1-0 voorsprong door een treffer van Friday maar binnen de minuut maakte Peterson weer gelijk nadat hij eerder al een bal op de lat zag eindigen. Heracles had het beste van het spel en had voor rust al afstand moeten nemen maar Kuwas en Peterson verzuimden het af te maken.
Na rust  waren het opnieuw de Spartanen die een voorsprong namen. Dit keer was het Spierings die Het Kasteel vreugde bracht.  Lang duurde dat niet want invaller Vermeij, koud in het veld, tikte de rebound van Pröpper uit een vrije schop van Monteiro onberispelijk in.
Sparta speelde daarna vol op de aanval maar doelman Castro wilde in zijn laatste wedstrijd voor de Heraclieden niet buigen op inzetten van Mühren en Sanusi. Toen vervolgens Breukers ook nog eens zijn eerste competitiedoelpunt voor de Almeloërs scoorde, leek Sparta veroordeeld tot de nacompetitie. In blessuretijd werd dat nog eens onderstreept door kopgoals van de naar ‘The Wolves’ terugkerende Gladon en invaller Vermeij.

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo 2-5
(1-1)
25.Fred Friday 1-0, 26.Kristoffer Peterson 1-1, 50.Stijn Spierings 2-1, 61.Vincent Vermeij 2-2, 78.Tim Breukers 2-3, 90+1. Paul Gladon 2-4, 90+3.Vincent Vermeij 2-5