Sportberichten


Plaatsing  
 
20-05-2018  

PH kampioen van 4D op zaterdag

ON vierde eerder al kampioenschap 3D
 

ALMELO – Het leek een ‘walkover’ te worden voor PH dat van de 2e klasse op zondag overstapte naar het zaterdagvoetbal en derhalve in de 4 klasse moest beginnen. Keer op keer wonnen de geel-zwarten met dubbele cijfers maar op het eind van de competitie in de klasse 4D liet men toch wat steekjes vallen en duurde het nog tot de voorlaatste competitiewedstrijd voordat het kampioenschap gevierd kon worden. Dit mede door een uitstekend presterend Avereest dat lang bij bleef en ook promoveert naar de 3e klasse van het zaterdagvoetbal.
SVV’56  uit Silvolde delfde met 5-1 het onderspit bij PH dat eindelijk kan feestvieren na 17 overwinningen, 3 keer een gelijkspel en 1 nederlaag. Avereest verloor twee keer vaker.
Met het kampioenschap op zak wil PH ook volgend seizoen hoge ogen gooien in de 3e klasse, want het uiteindelijke doel is om zo snel mogelijk weer de 2e klasse te bereiken. Dat dit niet eenvoudig is, leert ON Almelo dat na jaren vergeefs nu wel het kampioenschap pakte en zo de stadsderby tegen PH ontloopt door plaatsing in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal.
PH moet voor een stadsderby volgend seizoen  naar ASV’57 dat op veilige afstand van degradatie bleef in de 3e klasse.
In de 4e klasse van het zaterdagvoetbal lijkt Sv DRC 2012 de Almelose vertegenwoordiger te worden. Vorig seizoen kon men geen representatief team op de been brengen, maar de laatste maanden bieden nieuwe aanmeldingen van spelers weer perspectief om de draad weer op te pakken. De  club lijkt twee elftallen extra op de been te kunnen brengen naast de al bestaande recreatieteams. Op 2 juni viert de fusieclub een reünie van oud- Rietvogels en oud- DVO-leden.

Archief
Terug naar vorige pagina