Sportberichten


Plaatsing  
 
02-04-2016  

Heracles en FC Utrecht delen de punten

 

ALMELO – De inzet van de wedstrijd tussen Heracles Almelo en FC Utrecht was vooraf een vierde plek op de ranglijst want AZ moest het opnemen tegen de regerend kampioen PSV dus een vierde plek leek haalbaar.
Heracles moest dan wel winnen van FC Utrecht dat een puntje voor staat. In de eerste helft kreeg Heracles de beste opties toen doelman Ruiter zijn doelgebied had verlaten en Bruns vanaf afstand snel moest uithalen om de bal in het lege doel te deponeren, maar de bal ging echter net over. Ook de bij een corner mee opgekomen Zomer was dichtbij door via de lat over te koppen en vlak voor rust schoot Navratil nog op de paal. FC Utrecht stelde daar één kans tegenover via Janssen maar diens schot werd in een reflex onschadelijk gemaakt door doelman Castro.
In de tweede helft pakte Heracles dan toch de voorsprong toen Navratil in een bijna identieke situatie wel doel trof uit de voorzet van Gosens. De gelijkmaker van FC Utrecht kwam echter snel toen de voorzet vanaf de achterlijn via een medespeler bij Ludwig terecht kwam. Op diens schot moest Castro een antwoord schuldig blijven. Het kostte aanvoerder Fledderus een gele kaart wegens protesteren omdat volgens hem de bal van achter de doellijn weer in het spel werd gebracht.
Ging de strijd tot dan gelijk op, daarna kregen de Utrechters een licht overwicht en kopte Barazite net over het Almelose doel.  Via het inbrengen van Boymans als tweede spits naast Haller drong de club uit de Domstad nog meer aan maar doelman Castro kon met zijn voet nog de inzet van Boymans pareren. Boymans gooide meer fysiek in de strijd en kreeg kansen maar Castro stond beide keren paraat op diens schoten en werd daarmee ‘man of the match’.

Trainer John Stegeman toonde zich achteraf tevreden. ‘Utrecht bracht veel beweging maar we verdedigden goed al hadden we soms moeite om druk te brengen. In de eerste helft hadden we de beste kansen via paal en lat en in de tweede helft verdedigden we prima. Al met al ben ik tevreden met dit punt tegen een goede tegenstander.
Collega Erik ten Hag noemde het een geweldige wedstrijd van hoog niveau waarin Utrecht in de tweede helft de bovenliggende partij was maar te weinig kansen kreeg door een goed verdedigend Heracles.

Heracles Almelo – FC Utrecht 1-1
(0-0)
1-0 Navratil (55), 1-1 Ludwig (58)

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

Geel: Fledderus, Ludwig

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani; Navratil (Van Ooijen/77), Weghorst, Gosens (Darri/87).
FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Leeuwin, Letschert, Kum; Janssen, Strieder, Ludwig, Ramselaar; Haller, Barazite (Boymans/71).

Fotoreportage (25 foto's)...

 
03-04-2016  

Wierdenaar Remco Been wint GP Hardelot

 

PAARDENSPORT – Wierdenaar Remco Been heeft zijn eerste internationale GP-zege op zak. In het Franse Hardelot was Been met zijn paard VDL Holland van den Bisschop de snelste foutloze in het met drie sterren genoteerde concours hippique. Michael Greeve (Veeningen) maakte er een mooi Nederlands feestje van door Eurohill’s Africaals derde te eindigen achter de Fransman Nicolas Deseuzes met Quilane de Lezeaux.
Nederlandse ruiters behaalden het afgelopen weekend meer internationale successen. Wout Jan van der Schans (Nijkerk) was met Capetown de snelste zonder fouten in het Italiaanse CSI*** San Giovanni.
Het Spaanse CSI*** Oliva werd een zege voor Marc Houtzager (Rouveen) met Sterrehof’s Baccarat. Johnny Pals (As) werd hier met Fernando eervol vierde.

 
09-04-2016  

Heracles wint op Woudestein van Excelsior


Wout Weghorst scoorde op Woudestein twee keer.
 

ROTTERDAM – Heracles Almelo maakte in de uitwedstrijd tegen Excelsior een bliksemstart en stond al na zes minuten spelen op 0-1 toen spits Weghorst scherp reageerde op een snel genomen vrije trap van Bruns en met een lobje de Rotterdamse doelman het nakijken gaf. De Almeloërs speelden superieur en bleven scherp tijden spelhervattingen waardoor Excelsior nauwelijks kansen kreeg. Toen Heracles nog voor rust op 0-2 kwam door opnieuw Weghorst via een fraaie steekpass door het midden van Bel Hassani, leek de strijd vroegtijdig gestreken. Het was de tiende seizoentreffer van de lange spits.

Na rust dan een snelle aansluittreffer van de Rotterdammers. Kuwas kwam prima inlopen op een voorzet om een schot te lossen dat doelman Castro nog wel knap pareerde maar in de rebound was Kuwas wel succesvol en stond de 1-2 op het scorebord. Bij Excelsior keerde de hoop terug en werd de aanval gezocht. Heracles bleef echter attent en was vooral in de omschakeling gevaarlijk. De snelle Navratil gaf daarbij de juiste pass op de volkomen vrijstaande Zomer die koppend doel trof en daarmee de Rotterdamse hoop de bodem insloeg (1-3). Het resterende half uur was vervolgens een formaliteit waarbij Heracles nog de meeste doelrijpe kansen creëerde. Met de overwinning kroop Heracles naar de vierde plek in de ranglijst, zij het met nog steeds een negatief doelsaldo en dat is wel heel uniek. AZ en FC Utrecht kunnen de Heraclieden een dag later echter weer voorbij. Vitesse zag de achterstand oplopen door een gelijkspel tegen ADO Den Haag, zodat de Almeloërs met nog vier wedstrijden te gaan in de competitie, volop in de race zijn voor Europees voetbal.

Excelsior Rotterdam – Heracles Almelo 1-3 (0-2)
0-1 Weghorst (6), 0-2 Weghorst (37), 1-2 Kuwas (46),1-3 Zomer (60)

Fotoreportage: Harry Broeze

Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter: Kuipers

Geel: Van Weert, Kruys

OPSTELLINGEN
Excelsior:  Muyters, Karami, Fischer, Mattheij, Kuipers, Bruins, Kruys (Vermeulen/73), Auassar, Stans (Hasselbaink/73), Kuwas, Van Weert (Elbers/46).
Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus, Bruns, Pelupessy, Bel Hassani, Navratil, Weghorst (Gladon/88), Gosens (Van Ooijen/86).

Fotoreportage (25 foto's)...

 
16-04-2016  

Heracles speelt gelijk in Gelredome


Weghorst scoorde zijn elfde treffer van dit seizoen vanaf de stip
 

ARNHEM – Heracles Almelo heeft in de uitwedstrijd de vier punten voorsprong op Vitesse kunnen behouden en daardoor ook de kans op internationaal voetbal. Voor de rust kwamen beide ploegen niet tot scoren, hoewel Heracles daar het eerst dichtbij was. Achtereenvolgens verknoeiden Navratil, Zomer en Weghorst kansen zonder daarbij doelman Room op de proef te stellen.
Ook doelman Castro had het de eerste helft makkelijk en hoefde niet in te grijpen bij een voorzet en schot van Oliinyk.
Na de pauze was opnieuw Heracles het eerst dichtbij een doelpunt maar Weghorst zaf zijn schot op de baal belanden. Het was Rashica die het eerst doel trof. Dit nadat Fledderus volkomen langs de bal maaide in een poging de voorzet op te ruimen. Castro had daarbij het nakijken (1-0). Het was het signaal waarbij Heracles vanuit de organisatie meer voorwaarts voetbalde. Fledderus had daarbij zijn fout goed kunnen maken maar schoot net naast net als even later Qazaishvili het doel van Castro miste.
Toch kwam de beloning voor de Heraclieden toen Weghorst een vrije trap doorkopte en de bal door  Yeini met de arm werd beroerd.  Weghorst liet zich dit buitenkansje vanaf de penaltystip niet ontnemen en zette de Almeloërs naast de Arnhemmers. Vlak voor tijd leken de Heraclieden zelfs nog de volle winst in de schoot geworpen te krijgen, maar tot opluchting van Kashia zag deze dat zijn inzet op eigen doel tegen de paal belandde.

Vitesse Arnhem – Heracles Almelo 1-1
(0-0)
1-0 Rashica (49), 1-1 Weghorst (81/penalty)

Commentaren: klik hier

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Nijhuis

Geel: Rashica, Nakamba

OPSTELLINGEN
Vitesse Arnhem: Room; Diks, Van der Werff, Kashia, Ota; Yeini, Qazaishvili, Nakamba; Rashica, Solanke (Zhang/82), Oliinyk.
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus (Van Ooijen/73); Bruns, Pelupessy, Bel Hassani; Navratil, Weghorst, Gosens.

 
16-04-2016  

Peter Müllenberg bokst zich naar Rio

 

SAMSUN/ALMELO – De geboortige Almelose bokser Peter Mullenberg stelde vrijdag al zijn afvaardiging naar de Olympische Spelen veilig door zicht te plaatsen voor de finale van het OKT in het Turkse Samsun. Dat deed hij door met een 3-0 juryrapport de Turk Mehmet Ünal te verslaan. Daarvoor waren er winstpartijen tegen Ainar Karlson uit Estland en de Noor Surkho Shamilov.
Na 24 jaar (o.a. Arnold van der Leyden en Orhan Delibas in Barcelona)  dus weer een Nederlandse bokser op de Olympische Spelen.  Mullenberg die op het OKT als eerste was geplaatst, ging uit z’n dak na het bereiken van de finale en het Olympische ticket en voelde op dat moment weinig motivatie voor de finale tegen de Brit Joshua Batsu in de klasse onder 81 kg. Tijdens het EK vorig jaar won Mullenberg wel van hem in de halve finale maar nu in de finale wees de jury de Brit met 29-29 /29-28 en 29-28 als winnaar aan.

Beroepsmilitair Mullenberg is naast Reshmie Oogink (Taekwondo) de tweede individuele Almelose sporter in Rio.

<< Peter Mullenberg hier met ex- Heraclesspeler Kwame Quansah na winst tijdens het Boksgala 2014 in de IISPA.

 
20-04-2016  

Heracles houdt Feyenoord en Makkelie in toom

 

ALMELO – Het bezoekende Feyenoord kwam in het sfeervolle Almelose Kuipje niet verder dan 2-2 tegen Heracles dat twee keer een voorsprong nam. Een wedstrijd met kansen aan beide zijden voor de volle winst waarbij de Rotterdamse trainer Giovanni van Bronckhorst dik tevreden was met en punt om de derde plek veilig te stellen ten opzichte van Fc Utrecht en Heracles Almelo.
Heracles kwam al in de elfde minuut op voorsprong nadat Bel Hassani op rechts Navratil wegstuurde die Gosens op maat bediende om doelman Vermeer het nakijken te geven (1-0).
Daarvoor waren er al kansjes voor Toornstra en Gosens maar stond doelman Castro op zijn post en reageerde collega Vermeer attent op een steekpass van Bel Hassani om Gosens voor te zijn. De Almelose middenvelder was al met spuit wedstrijd-klaar gemaakt vanwege een onwillige bilspier en viel vlak na de rust uit.

Feyenoord kwam vlak voor rust langszij toen Elia de vrijstaande Kramer bediende, waarna deze doeltreffend uithaalde (1-1). Kort daarvoor maakte doelman Castro al kansjes van Basacikoglu en Toornstra onschadelijk.

In de tweede helft pakte Heracles opnieuw een voorsprong toen Weghorst zijn twaalfde doelpunt van het seizoen binnenkopte uit de corner van invaller Van Ooijen (2-1).  Het was Vejinovic die Feyenoord als eerste langszij had kunnen brengen. Spits Kramer sprintte achter een onbereikbare bal aan maar Te Wierik maakte een overbodige lichte overtreding waarna scheidsrechter Makkelie de bal op de stip deponeerde. De oud- Heraclied Vejinovic faalde echter en zag zijn zwakke inzet gekeerd door Castro en schoot in de rebound ook nog eens over.

Net zoals vorige week een blunder van Fledderus tegen Vitesse, kostte nu een blunder van de licht geblesseerde Drost  Heracles punten.  In een poging terug te tikken op doelman Castro, was Elia er als de kippen bij om de bal in het net te tikken (2-2).
 In de slotminuten maakte Vermeer nog een voorzet vanaf de achterlijn van Fledderus onschadelijk en was Castro attent bij een schot van Kuit.

Van Bronckhorst: ‘Het was een wedstrijd van verschillende fases waarbij wij twee keer goed terugkomen. Daarna ging het bij ons even niet goed maar wisten we in de slotfase Heracles toch onder druk te zetten en was Castro attent op het schot van Dirk. Met een punt kunnen we leven want ten opzichte van Heracles en Utrecht houden we de derde plek nu vast. We kunnen ons gaan focussen op de beker tegen Fc Utrecht.’

Stegeman: ‘Ik heb een moeizaam Heracles gezien. Na de 1-0 liepen we 35 minuten achter Feyenoord aan waarover ik in de rust best pissig was. Na de pauze hebben we het beter opgepakt, overleefden we een penalty en hadden het aardig onder controle. Na de 2-2 kon het echter beide kanten op. Een compliment voor mijn ploeg dat 90 minuten is blijven vechten. We gaan genieten van de beker tussen Feyenoord en Fc Utrecht en dan wacht ons op 1 mei ADO Den Haag.’

Heracles Almelo – Feyenoord 2-2 (1-1)
1-0 Gosens (12), 1-1 Kramer (39), 2-1 Weghorst (49), 2-2 Elia (73)
Bijzonderheid: Vejinovic mist strafschop (39)

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Scheidsrechter: Makkelie
Geel: Te Wierik, Droste (beiden geschorst tegen ADO)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani (Van Ooijen/48); Navratil, Weghorst, Gosens
Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo (Van der Heijden/46), Nelom; Vejinovic, Toornstra, Vilhena; Basacikoglu (Kuijt/67), Kramer, Elia.

Fotoreportage (24 foto's)...

 
23-04-2016  

Amycus opende roeiseizoen met Open Dag

 

ALMELO – De opening van het roeiseizoen ging bij roeivereniging Amycus aan de Badweg in Almelo gepaard met regen en wind. Desondanks werden demonstraties gehouden op het water en gaven instructeurs uitleg aan belangstellenden en kon men onder begeleiding ook zelf in een boot stappen voor een lesje praktijk.
De vereniging beschikt over een schitterend gelegen onderkomen bij het vroegere zwembad Wendelgoor aan de kade van de zijtak van het Twentekanaal waar niet al te veel stroming plaatsvindt. De club telt zo’n 130 leden waarvan de oudste inmiddels de 80 is gepasseerd en de jongste 10 jaar is. Men heeft de beschikking over zo’n 100 boten van skiff tot boot voor acht met stuurman. Amycus organiseert jaarlijks de Cottwich Almelo Regatta  en start binnenkort met een cursus van zes weken waarbij leerlingen van de middelbare scholen en hun leraren les krijgen om zelf een boot te besturen om op 2 juli met elkaar de strijd  aangaan op het water. Dat belooft een groot spektakel te worden. Ook geeft de club roei- en stuurlessen aan individuele belangstellenden.
Meer info: www.amycus.nl

 
26-04-2016  

FC Twente bereikt schuldenakkoord

 

ENSCHEDE – FC Twente heeft een belangrijke stap gezet in haar voortbestaan. De club bereikte een akkoord met een vijftiental schuldeisers die de club een schuld van 20 miljoen euro kwijtschelden. Ook bereikte de clubleiding een akkoord met de voormalige commissarissen Van der Laan, Munsterman, Trebbe en Ten Hag die persoonlijk geld investeerden via het investeringsfonds FCI in de aankoop van spelers via de zogenoemde Doyen-deal. Het investeringsfonds FCI houdt op te bestaan en Doyen neemt genoegen met een lageren aflossing over een langere termijn.
Met de voormalige commissarissen is bovendien afgesproken dat zij borg staan voor een eventuele naheffing van de fiscus. Of hierbij een maximum-vorderingsbedrag is afgesproken is nog onduidelijk. Wel lijkt zeker dat zij bedongen hebben dat FC Twente van andere nakomende vorderingen op hun persoon afzien.
Oud- voorzitter Van der Laan heeft namens zijn bedrijf, de Zwanenberg Food Group uit Almelo, eveneens afgesproken dat  de lopende sponsorovereenkomst wordt verlengd tot het seizoen 2019-2020.

Na deze bereikte getekende akkoorden met de schuldeisers doet de gemeente Enschede haar borgstelling van 32 miljoen euro gestand. De club kan daardoor hetzelfde bedrag lenen bij een bank tegen een gunstige rente. De gemeente Enschede krijgt daardoor het uitgeleende bedrag van 17 miljoen euro voor de gerealiseerde uitbreiding van het stadion terug. Het stadion staat nu op de balans voor 45 miljoen euro en vervalt aan een nog op te richten stichting. FC Twente huurt het stadion dan voor een jaarlijkse ‘fee’ van 2,5 miljoen euro.

Met de bereikte deals lijkt interim-directeur Onno Jacobs te hebben voldaan aan de eisen van de licentiecommissie van de KNVB. De akkoorden met de schuldeisers en het financiële toekomstplan voor FC Twente moesten voor 1 mei bij de KNVB zijn ingeleverd en moet nog worden beoordeeld.

 
26-04-2016  

Eis vier wedstrijden voor Feyenoorder Kramer


Screenshot: Feyenoord-spits Michiel Kramer grijpt FC Groningen-speler Etiënne Reijnen bij het strotje !
 

ZEIST – Feyenoord-spits Michiel Kramer lijkt de ze keer de dans niet t ontlopen voor een schorsing. Ging de Feyenoorder nog vrij uit met handtastelijke overtredingen tegen De Graafschap-verdediger Ted van de Pavert (door een juridische truc), de Heraclieden Ramon Zomer en  Wout Weghorst, het bij de strot grijpen van FC Groningen-speler Etiënne Reijnen gaat hem toch een straf opleveren. Kramer kon nog wel uitkomen in de bekerfinale tegen FC Utrecht omdat Reijnen vorige week ziek was, waardoor de strafzaak werd uitgesteld. FC Utrecht-verdediger Timo Letschert noemde Kramer in de aanloop naar de finale al een kwalletje. En ja, daar is wat voor te zeggen. De Feyenoorder ontpot zich dit seizoen niet alleen als een goaltjesdief maar is ook wat men vroeger een ‘zuiger’ noemde, iemand die stelselmatig met woord en gebaar tegenstanders provoceert buiten de ziende blik van het scheidsrechterlijk trio.
Vanavond eiste de openbare aanklager vier wedstrijden schorsing waarvan één voorwaardelijk. Voor Kramer lijkt het seizoen er dus op te zitten en mist hij mogelijk ook de wedstrijd om de Johan Cruyff Schaal tegen de landskampioen.
Donderdag doet de strafcommissie uitspraak.

Uitspraak:
3 wedstrijden geschorst, waarvan 1 voorwaardelijk.

 
29-04-2016  

Twentse bedrijven borgen FC Twente 12 miljoen

 

ENSCHEDE – Twentse bedrijven staan gezamenlijk garant voor 12 miljoen euro als werkkapitaal voor FC Twente. Het is de laatste hindernis die de noodlijdende club heeft genomen voor behoud van de licentie. Eerder deze week werd een crediteurenakkoord bereikt en ook is er een akkoord met de oud- bestuurders die een groter deel van hun vorderingen laten vallen en ook garant staan voor een mogelijke navordering van de fiscus.
De garantstelling van het Twentse bedrijfsleven was noodzakelijk, om ook de gemeente Enschede over de streep te trekken met de borg voor een banklening van 32 miljoen euro.
Hans Kroeze, directeur van de Asito Dienstengroep in Almelo, gaat er vanuit dat FC Twente nu gered is. Hij was de kartrekker om de Twentse bedrijven te mobiliseren.
De financiële injectie was noodzakelijk voor behoud licentie en moet voor 1 mei bij de KNVB zijn aangetoond.

Bestuursstructuur
FC Twente heeft ook de bestuursstructuur gewijzigd. De aandelen van het voetbalbedrijf zijn ondergebracht in de stichting FC Twente ‘65. Stichtingsbestuurders zijn voorzitter Huub Rakhorst (Almelo / ex- directeur Urenco), Kees van Ast en namens de supportersverenigingen Henri Boers en Mark Rouwhorst.

Kees van Ast, is de financiële man in het college van bestuur van de Universiteit Twente.

Henri Boers (35) is directeur-eigenaar van Boers & Lem Vastgoedconsultants. Hij is afgestudeerd bedrijfskundige aan de Rijksuniversiteit Groningen. Boers woont in Borne.

Mark Rouwhorst (30) is werkzaam als financieel directeur bij Ultrasun International.  Hij genoot zijn opleiding aan de universiteit van Nyenrode. Rouwhorst woont in Enschede.
 

De nieuwe Raad van Commissarissen van FC Twente bestaat vooralsnog uit Jan Schutrups en Ton Heerts. Rakhorst: “Zij waren natuurlijk al bestuurlijk betrokken bij FC Twente, maar hebben opnieuw moeten solliciteren naar een positie in de RvC. Mede op advies van de selectiecommissie hebben wij hen vandaag benoemd. Dit biedt de noodzakelijke bestuurlijke continuïteit. Om die reden hebben wij ook Onno Jacobs gevraagd aan te blijven als interim-directeur tot na de uitspraak van de licentiecommissie. Pas na deze uitspraak zullen wij de overige nieuwe kandidaten definitief benoemen en zal de Raad van Commissarissen uitsluitsel geven over de nieuw aan te stellen statutaire directie.”

 
29-04-2016  

Heracles en Boefjes voetballen voor Karelskamp

 

ALMELO – De opnieuw dreigende sluiting van gevangenis De Karelskamp in Almelo wegens rijksbezuinigingen, maakt de gemoederen los. Niet alleen bij het bewakend personeel maar ook bij de gedetineerden en de samenleving in Twente.
Dit keer pakten de spelers van Oud Heracles de maatschappelijke handschoen op om de werkgelegenheid in Twente niet nog verder door het kabinet Rutte/Asscher te laten uitkleden. Vrijdagavond speelden de oud- profs in het vernieuwde stadion van Heracles Almelo tegen een samengesteld team onder de naam De Boefjes bestaande uit bewakers en gedetineerden en dat werd voor de oude glorie moeilijker dan gedacht. De ambiance was met dik 600 toeschouwers en het commentaar van Willy Oosterhuis en het pauzeoptreden van Erwin Nijhoff goed te noemen en dat is niet alleen goed voor het behoud van De Karelskamp, maar ook weer een teken dat ook Heracles in de belangstelling staat in de regio, net zoals dat het geval is bij de verkoop van abonnementen voor het nieuwe seizoen. Alleen was dat laatste niet weggelegd voor de gedetineerden. Het werd uiteindelijk 5-2 voor de oude zwart-witte glorie met Dennis van Dijk als topscorer (3x).
Kijk hier naar de foto’s van Harry Broeze.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina