Sportberichten


Plaatsing  
 
29-04-2016  

Twentse bedrijven borgen FC Twente 12 miljoen

 

ENSCHEDE – Twentse bedrijven staan gezamenlijk garant voor 12 miljoen euro als werkkapitaal voor FC Twente. Het is de laatste hindernis die de noodlijdende club heeft genomen voor behoud van de licentie. Eerder deze week werd een crediteurenakkoord bereikt en ook is er een akkoord met de oud- bestuurders die een groter deel van hun vorderingen laten vallen en ook garant staan voor een mogelijke navordering van de fiscus.
De garantstelling van het Twentse bedrijfsleven was noodzakelijk, om ook de gemeente Enschede over de streep te trekken met de borg voor een banklening van 32 miljoen euro.
Hans Kroeze, directeur van de Asito Dienstengroep in Almelo, gaat er vanuit dat FC Twente nu gered is. Hij was de kartrekker om de Twentse bedrijven te mobiliseren.
De financiële injectie was noodzakelijk voor behoud licentie en moet voor 1 mei bij de KNVB zijn aangetoond.

Bestuursstructuur
FC Twente heeft ook de bestuursstructuur gewijzigd. De aandelen van het voetbalbedrijf zijn ondergebracht in de stichting FC Twente ‘65. Stichtingsbestuurders zijn voorzitter Huub Rakhorst (Almelo / ex- directeur Urenco), Kees van Ast en namens de supportersverenigingen Henri Boers en Mark Rouwhorst.

Kees van Ast, is de financiële man in het college van bestuur van de Universiteit Twente.

Henri Boers (35) is directeur-eigenaar van Boers & Lem Vastgoedconsultants. Hij is afgestudeerd bedrijfskundige aan de Rijksuniversiteit Groningen. Boers woont in Borne.

Mark Rouwhorst (30) is werkzaam als financieel directeur bij Ultrasun International.  Hij genoot zijn opleiding aan de universiteit van Nyenrode. Rouwhorst woont in Enschede.
 

De nieuwe Raad van Commissarissen van FC Twente bestaat vooralsnog uit Jan Schutrups en Ton Heerts. Rakhorst: “Zij waren natuurlijk al bestuurlijk betrokken bij FC Twente, maar hebben opnieuw moeten solliciteren naar een positie in de RvC. Mede op advies van de selectiecommissie hebben wij hen vandaag benoemd. Dit biedt de noodzakelijke bestuurlijke continuïteit. Om die reden hebben wij ook Onno Jacobs gevraagd aan te blijven als interim-directeur tot na de uitspraak van de licentiecommissie. Pas na deze uitspraak zullen wij de overige nieuwe kandidaten definitief benoemen en zal de Raad van Commissarissen uitsluitsel geven over de nieuw aan te stellen statutaire directie.”

Archief
Terug naar vorige pagina