Sportberichten


Plaatsing  
 
02-04-2016  

Heracles en FC Utrecht delen de punten

 

ALMELO – De inzet van de wedstrijd tussen Heracles Almelo en FC Utrecht was vooraf een vierde plek op de ranglijst want AZ moest het opnemen tegen de regerend kampioen PSV dus een vierde plek leek haalbaar.
Heracles moest dan wel winnen van FC Utrecht dat een puntje voor staat. In de eerste helft kreeg Heracles de beste opties toen doelman Ruiter zijn doelgebied had verlaten en Bruns vanaf afstand snel moest uithalen om de bal in het lege doel te deponeren, maar de bal ging echter net over. Ook de bij een corner mee opgekomen Zomer was dichtbij door via de lat over te koppen en vlak voor rust schoot Navratil nog op de paal. FC Utrecht stelde daar één kans tegenover via Janssen maar diens schot werd in een reflex onschadelijk gemaakt door doelman Castro.
In de tweede helft pakte Heracles dan toch de voorsprong toen Navratil in een bijna identieke situatie wel doel trof uit de voorzet van Gosens. De gelijkmaker van FC Utrecht kwam echter snel toen de voorzet vanaf de achterlijn via een medespeler bij Ludwig terecht kwam. Op diens schot moest Castro een antwoord schuldig blijven. Het kostte aanvoerder Fledderus een gele kaart wegens protesteren omdat volgens hem de bal van achter de doellijn weer in het spel werd gebracht.
Ging de strijd tot dan gelijk op, daarna kregen de Utrechters een licht overwicht en kopte Barazite net over het Almelose doel.  Via het inbrengen van Boymans als tweede spits naast Haller drong de club uit de Domstad nog meer aan maar doelman Castro kon met zijn voet nog de inzet van Boymans pareren. Boymans gooide meer fysiek in de strijd en kreeg kansen maar Castro stond beide keren paraat op diens schoten en werd daarmee ‘man of the match’.

Trainer John Stegeman toonde zich achteraf tevreden. ‘Utrecht bracht veel beweging maar we verdedigden goed al hadden we soms moeite om druk te brengen. In de eerste helft hadden we de beste kansen via paal en lat en in de tweede helft verdedigden we prima. Al met al ben ik tevreden met dit punt tegen een goede tegenstander.
Collega Erik ten Hag noemde het een geweldige wedstrijd van hoog niveau waarin Utrecht in de tweede helft de bovenliggende partij was maar te weinig kansen kreeg door een goed verdedigend Heracles.

Heracles Almelo – FC Utrecht 1-1
(0-0)
1-0 Navratil (55), 1-1 Ludwig (58)

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

Geel: Fledderus, Ludwig

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani; Navratil (Van Ooijen/77), Weghorst, Gosens (Darri/87).
FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Leeuwin, Letschert, Kum; Janssen, Strieder, Ludwig, Ramselaar; Haller, Barazite (Boymans/71).

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina