Sportberichten


Plaatsing  
 
26-04-2016  

FC Twente bereikt schuldenakkoord

 

ENSCHEDE – FC Twente heeft een belangrijke stap gezet in haar voortbestaan. De club bereikte een akkoord met een vijftiental schuldeisers die de club een schuld van 20 miljoen euro kwijtschelden. Ook bereikte de clubleiding een akkoord met de voormalige commissarissen Van der Laan, Munsterman, Trebbe en Ten Hag die persoonlijk geld investeerden via het investeringsfonds FCI in de aankoop van spelers via de zogenoemde Doyen-deal. Het investeringsfonds FCI houdt op te bestaan en Doyen neemt genoegen met een lageren aflossing over een langere termijn.
Met de voormalige commissarissen is bovendien afgesproken dat zij borg staan voor een eventuele naheffing van de fiscus. Of hierbij een maximum-vorderingsbedrag is afgesproken is nog onduidelijk. Wel lijkt zeker dat zij bedongen hebben dat FC Twente van andere nakomende vorderingen op hun persoon afzien.
Oud- voorzitter Van der Laan heeft namens zijn bedrijf, de Zwanenberg Food Group uit Almelo, eveneens afgesproken dat  de lopende sponsorovereenkomst wordt verlengd tot het seizoen 2019-2020.

Na deze bereikte getekende akkoorden met de schuldeisers doet de gemeente Enschede haar borgstelling van 32 miljoen euro gestand. De club kan daardoor hetzelfde bedrag lenen bij een bank tegen een gunstige rente. De gemeente Enschede krijgt daardoor het uitgeleende bedrag van 17 miljoen euro voor de gerealiseerde uitbreiding van het stadion terug. Het stadion staat nu op de balans voor 45 miljoen euro en vervalt aan een nog op te richten stichting. FC Twente huurt het stadion dan voor een jaarlijkse ‘fee’ van 2,5 miljoen euro.

Met de bereikte deals lijkt interim-directeur Onno Jacobs te hebben voldaan aan de eisen van de licentiecommissie van de KNVB. De akkoorden met de schuldeisers en het financiële toekomstplan voor FC Twente moesten voor 1 mei bij de KNVB zijn ingeleverd en moet nog worden beoordeeld.

Archief
Terug naar vorige pagina