Sportberichten


Plaatsing  
 
03-02-2017  

Europese vlag op Oranjeshirt?

 

BRUSSEL (B) – Er is veel te doen in het Europees parlement over afgevaardigden die ‘vriendjes’ een functie op papier geven om maar goed te kunnen cashen of zich met onzinnige regelgeving bezighouden. Verschillende afgevaardigden moeten fors terugbetalen om het onrechtmatig verkregen geld in de kas te laten terugstromen van de Europese Unie. Onder hen o.a. de Franse afgevaardigde Marie le Pen en de Brit Nigel Farage die beiden niets liever willen dan dat de Europese Unie uiteen valt terwijl de Europese Unie toch een economisch machtsblok in de wereld is dankzij die unie.

Europarlementariër Costa is de weg kwijt
Europese afgevaardigden begrijpen niet of willen niet begrijpen dat zij zich met belangrijke zaken bezig moeten houden in aller Europees belang. Dat heeft ook de Italiaanse Europarlementariër Silvia Costa (68) nog niet begrepen. Zij lanceerde een niet- bindende motie om de shirts van nationale sportteams te voorzien van de Europese vlag naast het nationale symbool.
Minister Schippers (Sport) is er helemaal klaar mee. ‘Volgens mij zijn er wel belangrijkere zaken in Europa’, aldus de minister.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
04-02-2017  

Heracles Almelo stunt met 10 man in Tilburg

 

TILBURG – De herstart van Heracles Almelo na de winterstop was met drie nederlagen op rij tegen Fc Groningen, Fc Twente en PSV niet florissant maar in de trilogie tegen Willem II, Roda JC en Excelsior zijn de Almeloërs goed begonnen door in een druilerig Tilburg Willem II met 1-3 te verslaan.
Voor 12.800 toeschouwers leek het verkeerd uit te pakken toen doelman Castro al snel het veld werd verwezen met een overtreding op de doorgebroken Oulare. De Tilburgse topscorer Sol liet invaller-doelman Fij geen kans (1-0) zodat de Heraclieden nog 70 minuten met 10 man verder moesten zonder spelmaker Duarte die werd geofferd voor Fij.

Heracles was gestart zonder de zieke Armenteros, waardoor Vermeij in de basis stond, net zoals Van Ooijen voor de geschorste Bruns. Heracles leek dus een zware avond tegemoet te gaan en groef zich in om via de counter de spaarzame kansen te benutten. Kuwas bediende op snelheid Vermeij voor de eerste kans om langszij te komen maar deze strandde op de Tilburgse doelman Lamprou. Ook Fij liet in zijn eredivisie debuut zien zijn mannetje te staan en behoedde de Almeloërs kort voor rust voor een grotere achterstand door de vrije trap van Haije in een reflex onschadelijk te maken.

Na rust een beter georganiseerd Willem II maar de Tilburgers wisten het niet uit te buiten. Toen Van Ooijen ook nog eens van dik 30 meter met een fraai schot de gelijkmaker (1-1) liet aantekenen knapte er kennelijk iets bij de Tilburgers. Heracles dook meer en meer op voor het doel van  Lamprou en dat gaf onrust. Invaller Peterson stond koud in het veld toen hij de 1-2 binnen tikte omdat de Tilburgers de bal niet weg kregen. Even later dan de 1-3 via linksback Gosens in een soortgelijke situatie. Binnen dik vijf minuten stonden de Almeloërs op winst en met nog dik 20 minuten op de klok waren de Tilburgers zo ontredderd dat het nauwelijks nog aan voetballen toekwam.

Trainer Stegeman: “Wij begonnen wat moeizaam aan de wedstrijd. De rode kaart voor Bram (Castro) vond ik een te zware straf maar Renze (Fij) heeft het uitstekend gedaan. Wij gingen op zoek naar de gelijkmaker en zijn ook blijven voetballen. Daarin een groot compliment voor de ploeg. Wij hebben de tweede helft gecontroleerd.”
Aanvoerder Mike te Wierik: “Na drie nederlagen was dit hard nodig. Even leek Heracles weer het Heracles van vorig seizoen: niet van z’n stuk te brengen. Het voelde weer een beetje als vanouds.”


Dat vanouds heeft Heracles ook nodig in de thuisduels op rij tegen het competitie vervalsende grof shoppende Roda JC op zaterdag 11 februari om 18.30 uur en Excelsior op zaterdag 18 februari om 19.45 uur.

Willem II – Heracles Almelo 1-3 (1-0)
24. Sol 1-0 (pen.), 62. Van Ooijen 1-1, 65. Peterson 1-2, 68. Gosens 1-3.

Scheidsrechter: Lindhout.

Rood: Castro, Geel: Droste.

OPSTELLINGEN
Willem II: Lamprou, Van Anholt, Peters, Lachman, Tshimanga, Haye (67. Croux), Lieftink, Kali, Koppers (83. Calcan), Oulare (59. Falkenburg), Sol.
Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens, Duarte (23. Fij), Pelupessy, Van Ooijen, Kuwas (81. Navratil), Vermeij, Darri (63. Peterson).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (32 foto's)...

 
05-02-2017  

Eurosped wint van Taurus

 

ALMELO – De volleybalsters van Eurosped hebben de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen Taurus gewonnen met 4-1 in sets. De Almelose bekerhouder was al geplaatst voor de kampioensgroep waarin het opnieuw de strijd moet aangaan met o.a. Set Up ’65 uit Ootmarsum om de Twentse hegemonie in het nationale topvolleybal. De andere geplaatsten zijn heersend landskampioen Vc Sneek, huidig koploper Sliedrecht Sport, Flynth Fast en Coolen Alterno.

Statistieken:
Eurosped – Taurus 3-1
Sets: 25-14, 25-20, 23-25, 25-19.
Scores Eurosped: Kullerkann 18, Kamphuis 14, Koebrugge 13, Knijff 12, Makken 5, Wopereis 4.

< Foto: Eurosped

 
11-02-2017  

Heracles poetst 0-2 achterstand weg tegen Roda

 

ALMELO – De wedstrijd tussen Heracles Almelo en Roda JC hing eerder op de dag aan een zijden draadje door een grote stroomstoring die de helft van de stad parten speelde, maar scheidsrechter Kuipers kon om 18.30 uur gewoon het startsignaal geven omdat die stroomstoring op tijd verholpen werd. In het niet al te hoog staande duel wist Heracles Almelo in de eindfase alsnog  een gelijkspel uit het vuur te slepen via twee doelpunten van topscorer Armenteros.

In de eerste helft een matig spelbeeld met veel balbezit voor de Almeloërs en een achterin hangend Roda dat loerde op de counter. Doelman Castro stond gewoon op doel na het seponeren van de rode kaart van vorige week tegen Willem II en op linksvoor een actieve Peterson omdat coach Stegeman Darri op de bank liet beginnen.
De eerste doelrijpe kans kwam voor Bruns na goed werk van Peterson maar de aanvoerder schoot over het doel van Van Leer. De tweede kans was voor Gosens die de pass van Hoogma oppikte maar hard voorlangs schoot. Armenteros kwam net daarvoor lengte te kort om een voorzet van Te Wierik af te ronden. Kort voor rust opnieuw Gosens na fraai voorwerk van Kuwas maar de Duitser zocht het Limburgse doel veel te hoog. Roda kreeg op slag van rust haar eerste kans toen Werker een corner inkopte, maar Bruns stond op de goede plek naast Castro en werkte de bal uit het doelgebied.

Na rust zagen 10.457 verkleumde toeschouwers hoe Roda het baken verzette door meer druk naar voren uit te oefenen. El Makrini en Paulissen misten het doel van Castro. Na een kwartier wist Bruns over links Peterson te bereiken maar diens schot miste zuiverheid en Kuwas zag daarna zijn inzet via het been van Ananou en de paal naast het doel van de Limburgers belanden.
Het waren de Limburgers die het eerst doel troffen. Paulissen schoot van afstand en via het been van Hoogma werd doelman Castro opeens kansloos. Kort daarna leek Roda op rozen te zitten toen Van Hyfte een afgeslagen bal op de wreef nam en Castro kansloos liet. Schahin kon vervolgens de wedstrijd op slot gooien, maar mistte alleen voor Castro. Het cruciale duel om de punten leek voor Heracles verloren maar coach Stegeman offerde Drost voor Darri om meer voorwaarts te voetballen en bracht Pröpper in voor Van Ooijen om wat meer ‘oorlog’ in de defensie van Roda te ontwikkelen. Die strategie lukte. Pröpper zette met een onbestraft duwtje zijn tegenstander opzij, bediende met het hoofd Armenteros en de spits schoof de bal in het doel van van leer. Het bracht ‘warmte’ op de tribunen en meer opportunisme in de aanvallen van de Almeloërs. Darri zoch oplinks zijn tegenstander op, kapte en liet een voorzet los die Armentros koppend kon afronden nadat hij zich handig van zijn tegenstander had los gemaakt. De gelijkmaker leverde een jubelstemming op maar het bracht geen verschil meer voor de eindstand omdat Paulissen voor Roda het doel van Castro mistte en Armenteros voor Heracles doelman Van Leer niet het nakijken kon geven.

De Limburgse coach Anastasiou ‘sikkeneurde’ na afloop dat Pröpper een duw gaf om koppend Armenteros te bereiken voor de aansluittreffer en noemde het tot de tachtigste minuut een interessante wedstrijd maar vond het jammer dat zijn ploeg de voorsprong niet vast kon houden en het te makkelijk had weggegeven.

Coach Stegeman vond dat Heracles niet heeft laten zien wat het kan. Na de heersende beginfase ging Roda anders druk zetten. dat werd niet goed opgepakt. Toch zag ik drie kansen in de eerste helft en twee in de tweede, die niet werden verzilverd voordat Roda op voorsprong kwam. Over de vermeende overtreding van Pröpper kun je twisten, maar dat overkomt ons ook wel eens. Het moet beter en dat kunnen ze’, aldus Stegeman.

Zaterdag a.s. kunnen zijn mannen dat om 19.45 uur laten zien tegen het bezoekende Excelsior. De wedstrijd is cruciaal in aanloop naar het zware uitduel tegen Ajax in de Arena.


Heracles Almelo - Roda JC 2-2
(0-0)
0-1 Paulissen (65), 0-2 Van Hyfte (68), 1-2 Armenteros (79), 2-2 Armenteros (87)

Scheidsrechter: Kuipers

Geel: El Makrini, Pröpper

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste (Darri/71), Te Wierik, Hoogma, Gosens; Bruns, Pelupessy, Van Ooijen (Pröpper/78); Kuwas, Armenteros, Peterson (Navratil/85).
Roda JC: Van Leer; Milec, Ananou, Werker, Van Peppen; El Makrini (Auassar/85), Ajagun, Van Hyfte; Van Velzen (Gnjatic/71), Schahin (Papazoglou/78), Paulissen.


Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
11-02-2017  

Eurosped en SetUp verliezen in slot competitie


Eurosped Almelo en Set Up'65 zijn de Twentse vertegenwoordigers in de kampioenspoule om het nationale kampioenschap volleybal.
 

De afsluitende wedstrijd in de reguliere competitie van de eredivisie volleybal bij de vrouwen leverde de Twentse vertegenwoordigers Eurosped Almelo en SetUp’65 beide een nederlaag op. Beide clubs hadden zich al geplaatst voor de kampioenspool waarin Set Up’65 als tweede in de reguliere competitie met 4 punten begint en Eurosped als zesde geplaatste met nul.

In Gennip ging Eurosped tegen Flynth Flamingo’s onderuit met 3-0 in sets. De ‘meiden’ van coach Jan Berendsen leken in de eerste set nog een vroege achterstand weg te werken, maar kwamen in de slotfase tekort. Ook in de tweede en derde set kwam het Almelose team niet op drift, zodat  de Flamingo’s een 3-0 overwinning konden laten bijschrijven.    

Flynth Flamingo's Activia - Eurosped Almelo 3-0

Sets: 25-22, 25-21, 25-20
Scores Eurosped: Kullerkann 17, Makken 9, Hofsté 7, Kamphuis 4, Koebrugge 4, Haar 1, Jansen 1.


In Zwolle ging Set Up’65 in vijf sets verrassend onderuit tegen Regio Zwolle Volleybal dat zich niet wist te plaatsen voor de kampioenspool. De eerste set werd nog een afgetekende 18-25 overwinning en ook de derde set was met 23-25 voor de Ootmarsumse ploeg van coach Abchir. Het Zwolse team won de tweede en vierde set en pakte de volle winst in de Tiebreak.

Regio Zwolle Volleybal - Springendal Set-Up'65 3-2

Sets: 18-25, 25-23, 23-25, 25-23, 15-8
Scores Set-Up'65: I. Oude Luttikhuis 21, Wolt 19, C. Oude Luttikhuis 10, Giesselink 6, Engbers-Hollink 6, Von Piekartz 3, Baasdam 2.


De poule om het nationale kampioenschap begint over twee weken.
De andere geplaatste teams zijn lijstaanvoerder Sliedrecht Sport dat onlangs Eurosped als natianale bekerhouder onttroonde, de kampioen van vorig seizoen VC Sneek, Flynth Flamingo's en Coolen Alterno.

 
14-02-2017  

TenCate Grass koopt Ceelen Sport Constructies

 

ALMELO - Ceelen Sport Constructies BV (CSC Sport) uit Zeewolde is overgenomen door Worldleader in kunstgras voor sportvelden TenCate Grass uit Nijverdal, dochter van het Almelose Royal TenCate. Bij de overname van de specialist in het aanleggen van sportvelden met kunstgras, zijn 20 werknemers betrokken. Het bedrijf werkt al jaren met het Almelose concern via dochteronderneming GreenFields ontwikkelaar en leverancier van getufte, geweven en hybridekunstgrassystemen.
 

 
14-02-2017  

Eurosped Volley zoekt heil in Vroomshoop

 

ALMELO/VROOMSHOOP – Eredivisionist volleybal Eurosped uit Almelo zoekt met ingang van de nieuwe competitie haar heil in sporthal De Punt in Vroomshoop. De nationale bekerwinnaar van vorig seizoen vertrekt vanwege de financieel gunstige condities die worden gegarandeerd door de nieuw op te richten businessclub Twenterand Volleybal.
Eurosped Volley maakte naam in Oldenzaal en kwam jaren geleden naar Almelo vanwege de indoortopsportaccommodatie IISPA bij het Polmanstadion van Heracles Almelo.
Het tot Almelo's Sportteam van het Jaar 2016 verkozen team maakt nog wel inde IISPA de binnenkort startende kampioenspoule af om de nationale titel. Sliedrecht Sport, Set Up’65 uit Ootmarsum, regerend kampioen VC Sneek, Flynth Flamingo's en Coolen Alterno zijn daarin de tegenstanders.

Lees ook: Gelukkig hebben we Heracles nog!

 
16-02-2017  

Heracles moet flink aan de bak tegen Excelsior

 

ALMELO – Heracles Almelo ziet geen gemakkelijke wedstrijd tegemoet tegen het Excelsior. De Rotterdammers hebben de punten hard nodig en kunnen bogen op goede resultaten tegen de Heraclieden. De laatste twee wedstrijden in Almelo gingen de Rotterdammers met de volle winst naar huis. Heracles won thuis in het seizoen 2011/2012 voor het laatst.
Heracles kreeg na de hervatting van de competitie al 8 doelpunten om de oren in drie thuiswedstrijden. Evenveel als in de eerste acht thuisduels voor de winterstop. Daar staat tegenover dat Heracles maar liefst 17 van de 19 doelpunten scoorde na rust. Met de moraal zit het dus goed en ook 4 punten uit de laatste twee duels stemt tevreden. Maar de volle winst tegen Excelsior komt zeer goed uit voordat het naar Ajax en NEC afreist.
Trainer Stegeman kan niet beschikken over Lerin Duarte (hamstring), Vincent Vermeij (achterste knieband), Mark-Jan Fledderus (kruisband) en Gor Agbaljan (achillespees). Twijfelachtig zijn verder Mike te Wierik, Wout Droste en Tim Breukers die deze week weer  meetrainde.

Heracles Almelo – Excelsior Rotterdam
Polman Stadion, zaterdag 18 februari, 19.45 uur 

 
17-02-2017  

DRC hervat competitie tegen hekkensluiter

 

ALMELO – Voor vierdeklasser DRC 2012 zit de winterstop er eindelijk op. Zaterdagmiddag speelt het om 14.30 uur op De Riet tegen hekkensluiter Zuid Eschmarke uit Enschede. Trainer Peter van Meerten heeft door blessures problemen maar hoopt toch op een goed resultaat. Van de laatste vier wedstrijden werd er een gewonnen en drie gelijk gespeeld. Zuid Eschmarke speelde een keer gelijk en verloor de laatste drie wedstrijden. De Enschedese club wacht nog steeds op de eerste overwinning.
Sv DRC 2012 - Zuid Eschmarke: 5-4 (1-3).
Pilic 1-0, Kuis 1-1, Nijkamp 1-2 en 1-3, De Jong 2-3, Pilic 3-3, Proslvsny 4-3, Pilic 5-3, Teutelink 5-4 (pen.).


In dezelfde klasse neemt ASV'57 het op in de uitwedstrijd in Marle tegen MVV'69, de nummer voorlaatst in de ranglijst. De Aadorpers voeren samen met Achilles Enschede de ranglijst aan. Achilles pakte op doelgemiddelde de eerste periode.
MVV'69 - ASV'57: 0-5 (0-2).
Aouam 0-1, Agerbeek 0-2, Uitslag 0-3, Koorn 0-4 en 0-5.


Koploper Luctor et Emergo neemt het zondag om 14.30 uur op in de tweede klasse op tegen het bezoekende Achilles '12. PH moet zondag naar WSW in Apeldoorn dat derde staat. PH speelt volgend seizoen in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal en dat is te merken aan de stand waar het nog net voor hekkensluiter Colmschate '33 staat.
Luctor et Emergo - Achilles '12: 2-1
Colmschate '33 - PH Almelo: 1-2

 
18-02-2017  

Heracles bindt Excelsior aan de zegekar

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft zaterdagavond met 4-0 afstand genomen van Excelsior Roterdam dat dik een uur met 10 man moest spelen door het wegzenden van Jurgen Mattheij met 2 keer een gele kaart.

Trainer Stegeman begon met Mike te Wierik als rechterverdediger voor de niet geheel fitte Droste en met Robin Pröpper naast Hoogma in het centrum.
De Kralingers begonnen goed aan de wedstrijd en hielden de Heraclieden aardig achterin. Doelman Castro moest enkele keren ingrijpen om zijn team te behoeden voor een achterstand. De kentering kwam nadat Mattheij tegen zijn tweede kaart opliep door twee keer onreglementair Armenteros af te stoppen. Heracles kroop uit haar schulp en zocht meer en meer de aanval. De Kralingers lieten het afweten op vechtlust waardoor Heracles steeds beter in het spel kwam. Toch moesten de 9.322 toeschouwers nog bijna tot de rust wachten voor het eerste doelpunt van de wedstrijd. Oud- Excelsior speler Brandley Kuwas schoot van dichtbij een voorzet tegen de lat en wist de terugkomende bal alsnog in het doel te tikken.

Na rust ook een te mak Excelsior waardoor het overwicht van Heracles zich meer en meer aftekende. Aanvoerder Thomas Bruns strooide met passes maar tekende na een driehoekje zelf voor de 2-0. Daarna een fraaie assist op de opkomende Mike te Wierik die de bal direct op de slof nam en doelman Hahn kansloos liet. Het waren de eerste treffers van het seizoen voor Bruns en Te Wierik. De slottreffer was voor de hardwerkende Kristoffer Peterson nadat Bruns diagonaal over ver de uitgeweken Armenteros bereikte. Hij gaf een voorzet op maat zodat Peterson keurig kon afwerken tot 4-0. In de slotfase mocht Van den Berg nog zijn debuut maken voor de licht aangeslagen Gosens.

Commentaren:
Van der Gaag vond dat zijn team zichzelf een slechte dienst had bewezen. ‘We waren in het begin goed aan de bal, deelden prikjes uit totdat de tweede gele kaart viel en met 10 man verder moesten. In deze fase van de competitie is strijd nodig. Dat was er niet en we hebben vandaag niets uitgestraald en al zeker niet nadat we in ondertal kwamen.’
Stegeman: ‘We hadden een moeilijke wedstrijd verwacht. Speelden in het begin teveel achteruiten toonden te weinig durf en dan wordt het matig. Nadat we in overtal kwamen, begon de kentering. Scoorden er vier met een paar mooie aanvallen, maar het nog meer gekund. Hopelijk kunnen we nu wat meer naar boven kijken.’

Heracles pakte in de laatste drie wedstrijden zeven punten. Een score waar vooraf voor getekend zou zijn. Na twee wedstrijden thuis op rij volgen nu twee uitwedstrijden. De eerste tegen Ajax dat nog knokt om het kampioenschap en het tweede uitduel tegen het altijd lastige NEC in Nijmegen. Op 11 maart is de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. 
    

Heracles Almelo – Excelsior Rotterdam 4-0
(1-0).
Score: : 42. Kuwas 1-0, 58. Bruns 2-0, 66. Te Wierik 3-0, 84. Peterson 4-0.

Scheidsrechter: Mulder

geel: Mattheij 2x, Bruins, Pröpper

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Te Wierik (72. Droste), Pröpper, Hoogma, Gosens (87. Van de Berg), Bruns, Pelupessy (68. Darri), Van Ooijen, Kuwas, Armenteros, Peterson.
Excelsior Rotterdam: Hahn, Karami, Mattheij, De Wijs, Kuipers, Faik, Bruins, Koolwijk, Elbers (71. Fortes), Hasselbaink (79. Van Duinen), Ondaan.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
18-02-2017  

Asito ook sponsor E-sport Heracles

 

ALMELO – Na afloop van de wedstrijd Heracles Almelo tegen Excelsior tekende hoofdsponsor Asito ook het sponsorcontract met Heracles Almelo voor het internationaal digitale voetbalspel E-Sport van Heraclesspeler Brian Hessing. De nummer zes van de wereld plaatste zich onlangs voor het WK dat in mei a.s. in Madrid wordt afgewerkt.

De E-Sport is dit jaar een marketinginstrument geworden in het betaald voetbal waar bijna bij iedere eredivisieclub een E-speler onder contract staat. Het doel van Heracles met E-Sport is het bereiken van de jeugd om meer te focussen op voetbal in het algemeen en de club Heracles in het bijzonder.
Die formule slaat bij sponsor Asito eveneens aan verzekerde directeur Stolk die dit had laten onderzoeken. Doel van Asito is bijvoorbeeld studerende jongeren bereiken voor werk in de vakantieperiodes.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (1 foto's)...

 
26-02-2017  

Heracles weet niet te stunten in de Arena

 

AMSTERDAM – Voor 49.554 toeschouwers in de Amsterdam Arena leek Heracles Almelo even voor een verrassing te zorgen tegen Ajax dat nog steeds in de achtervolging is op lijstaanvoerder Feijenoord in de strijd om de landstitel. Ajax begon met kansen voor Dolberg, de zijn meerdere moest erkennen in doelman Castro, Klaassen prikte de bal net langs de goal en ook Traoré bemerkte dat Castro op zijn post stond. De Ajaxieden trokken dus in de beginfase fel van leer leunend op de defensie die al zes wedstrijden op rij de nul wist vast te houden.
Heracles loerde vooral op de snelle tegenstoot. Aanwinst Peterson werd als eerste op pad gestuurd door Armenteros. Hij omspeelde doelman Onana maar wachtte vervolgens te lang om de bal in het doel te deponeren zodat Riedewald de bal nog net voor de doellijn weg kon werken. Vijf minuten later leken de Almeloërs toch de leiding te nemen toen Armenteros wel prima afwerkte, maar de grensrechter zag de grote teen van de spits als buitenspel waardoor scheidsrechter Gözübüyük de treffer alsnog annuleerde, een besluit dat fel werd bekritiseerd.

Ajax tekende alsnog voor de voorsprong toen Dolberg in de 23e minuut wist te profiteren toen Castro een van richting veranderd schot van Klaassen niet goed onder controle kreeg. Heracles antwoordde met de twaalfde seizoentreffer van Armenteros die de voorzet van Droste koppend afrondde.
Ajax zette alles op alles om nog voor de rust afstand te nemen maar slaagde daar niet in tegen de vijfmans-defensie en doelman Castro die antwoord had op alle Amsterdamse schoten die wel zijn doelgebied bereikten.

Pas na rust zorgde het jeugdige talent De Ligt opnieuw voor een Amsterdamse voorsprong door koppend de corner van Zyech af te ronden. Toen vlak daarop Sanches met een laag afstandsschot de 3-1 liet aantekenen, was het met de veerkracht van de Heraclieden gedaan. Even leek Heracles nog dichterbij te komen toen Peterson op snelheid de Amstedamse defensie het nakijken gaf en Navratil op maat bediende. De Tsjech zag echter doelman Onana zijn inzet onschadelijk maken. In de slotminuut wist Traoré de stand nog naar 4-1 te tillen door Castro het nakijken te geven.

Ajax – Heracles Almelo 4-1 (1-1)
Score: 23. Dolberg 1-0, 25. Armenteros 1-1, 56. De Ligt 2-1, 60. Sanchez 3-1. 90. Traoré 4-1.

Commentaren coaches klik hier

Scheidsrechter: Gözübüyük

Geel: Onana, Pelupessy, Armenteros

OPSTELLINGEN
Ajax: Onana, Veltman, Sanchez, Riedewald, Viergever (46. De Ligt), Klaassen, Schöne (78. De Jong), Ziyech, Traoré, Dolberg (72. Neres), Younes.
Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens, Pelupessy, Kuwas (62. Duarte), Bruns, Navratil (77. Darri), Armenteros, Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (24 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina