26-02-2017

Heracles weet niet te stunten in de Arena

AMSTERDAM – Voor 49.554 toeschouwers in de Amsterdam Arena leek Heracles Almelo even voor een verrassing te zorgen tegen Ajax dat nog steeds in de achtervolging is op lijstaanvoerder Feijenoord in de strijd om de landstitel. Ajax begon met kansen voor Dolberg, de zijn meerdere moest erkennen in doelman Castro, Klaassen prikte de bal net langs de goal en ook Traoré bemerkte dat Castro op zijn post stond. De Ajaxieden trokken dus in de beginfase fel van leer leunend op de defensie die al zes wedstrijden op rij de nul wist vast te houden.
Heracles loerde vooral op de snelle tegenstoot. Aanwinst Peterson werd als eerste op pad gestuurd door Armenteros. Hij omspeelde doelman Onana maar wachtte vervolgens te lang om de bal in het doel te deponeren zodat Riedewald de bal nog net voor de doellijn weg kon werken. Vijf minuten later leken de Almeloërs toch de leiding te nemen toen Armenteros wel prima afwerkte, maar de grensrechter zag de grote teen van de spits als buitenspel waardoor scheidsrechter Gözübüyük de treffer alsnog annuleerde, een besluit dat fel werd bekritiseerd.

Ajax tekende alsnog voor de voorsprong toen Dolberg in de 23e minuut wist te profiteren toen Castro een van richting veranderd schot van Klaassen niet goed onder controle kreeg. Heracles antwoordde met de twaalfde seizoentreffer van Armenteros die de voorzet van Droste koppend afrondde.
Ajax zette alles op alles om nog voor de rust afstand te nemen maar slaagde daar niet in tegen de vijfmans-defensie en doelman Castro die antwoord had op alle Amsterdamse schoten die wel zijn doelgebied bereikten.

Pas na rust zorgde het jeugdige talent De Ligt opnieuw voor een Amsterdamse voorsprong door koppend de corner van Zyech af te ronden. Toen vlak daarop Sanches met een laag afstandsschot de 3-1 liet aantekenen, was het met de veerkracht van de Heraclieden gedaan. Even leek Heracles nog dichterbij te komen toen Peterson op snelheid de Amstedamse defensie het nakijken gaf en Navratil op maat bediende. De Tsjech zag echter doelman Onana zijn inzet onschadelijk maken. In de slotminuut wist Traoré de stand nog naar 4-1 te tillen door Castro het nakijken te geven.

Ajax – Heracles Almelo 4-1 (1-1)
Score: 23. Dolberg 1-0, 25. Armenteros 1-1, 56. De Ligt 2-1, 60. Sanchez 3-1. 90. Traoré 4-1.