Sportberichten


Plaatsing  
 
14-01-2019  

Nieuw honkbalcomplex in Almelo?


ter illustratie
 

ALMELO – De Almelose wethouder van sport Arjen Maathuis lijkt gehoor te geven aan de grote wens van de Almelose Honk en Softbalvereniging Uitmijters ‘55 om voor de club een nieuw honkbalcomplex te laten inrichten. Uitsmijters zit al sinds jaar en dag op sportcomplex ’t Maatveld ver buiten de bebouwde kom.
Dit complex wordt al sinds 2005 marginaal onderhouden en eerder vertrokken er al de atletiekclub SISU en voetbalclub DVO’71 onder dwang door huuropzegging van de gemeente. DVO’71 fuseerde met Rietvogels tot sportvereniging DRC 2012 dat speelt op sportcomplex DeRiet.
Drie opeenvolgende wethouders van sport braken zich het hoofd om ’t Maatveld leeg te krijgen en Uitsmijters onder dak. In 2017 sneuvelde een beoogde verhuizing van de honkballers naar de Ossenkoppelerhoek waar voetbalclub La Première ruimte over heeft. De eis was wel een kunstgrasveld (hoofdveld) als compensatie. Dat bleek in de gemeenteraad een brug te ver, maar de ‘raad’ regelde wel een reservering van 250.000 euro als financiering voor een nieuw veld voor honk- en softbal.

Uitsmijters had al meerdere locaties in de stad laten onderzoeken door de KNBSB en voegde daar nu na dit laatste echec het sportcomplex De Riet aan toe, waar DRC 2012 eveneens tot overleg bereid bleek. Dat leek er goed uit te zien. Nadien was het een jaar stil tot frustratie van Uitsmijters dat in het najaar opnieuw contact zocht met de raadsfracties.
Sindsdien lijkt het snel te gaan, want de nieuwe wethouder van sport Arjen Maathuis komt plotsklaps met het voorstel om Uitsmijters alsnog richting La Première te verhuizen. Ter compensatie van La Première nu wel een kunstgrasveld om ruimte te scheppen voor Uitsmijters. Heracles Almelo dat er zelf een door La Première buiten gebruik gesteld natuurgrasveld onderhield ter voorbereiding van competitiewedstrijden op natuurgras, verhuisde al op voorhand na voorspraak van de wethouder naar een natuurgrasveld bij buur Oranje Nassau.
Of de gemeenteraad nu wel instemt met de ruim 800.000 euro kostende operatie wordt duidelijk op 22 januari in een politiek beraad waar dit voorstel voor het eerst op tafel komt.

 
14-01-2019  

NK goud voor Taekwondo Oude Luttikhuis

 

DEN HAAG - Met 21 inschrijvingen was TKD Oude Luttikhuis goed vertegenwoordigt tijdens de Nationale Kampioenschappen Taekwondo op zaterdag 12 januari in De Haag.

Jessie Vorderman uit Hengelo won zowel de halve finale als de finale met grote overmacht en beide partijen werden voortijdig beëindigd door de scheidsrechter door een te groot puntenverschil van 20. Goud voor Jessie.

Niek Klein Nagelvoort uit Vriezenveen begon dit toernooi goed en wist zijn eerste partij te winnen. In de finale trof hij een zeer ervaren tegenstander. Helaas wist Niek deze finale niet te winnen, maar won toch de tweede plaats.

Isabeau van Droffelaar uit Hengelo wist met grote overmacht haar partijen te winnen. En wist wederom haar nationale titel te prolongeren.

Stan Klein Nagelvoort uit Vriezenveen wist zowel zijn eerste als zijn tweede partij op een mooie wijze te winnen, waarna hij in de finale moest aantreden tegen clubgenoot Ted. Deze finale ging erg gelijk op en het kwartje had beide kanten op kunnen vallen. Deze viel helaas, voor Stan, de andere kant op, waardoor Stan een verdiende tweede plaatst opeiste.

Ted Brilhuis uit Oldenzaal wist zijn eerste partij gecontroleerd te winnen en zijn tweede tegenstander met overmacht uit te schakelen. In de finale moest hij tegen clubgenoot Stan. Ted had in deze finale de langste adem waardoor hij het goud mee naar huis mocht nemen.
Naast het feit dat Ted bij de junioren uitkwam, deed hij dat ook bij de senioren. Doel is om op dit niveau ervaring op te doen. Dat deed Ted erg goed. Zowel zijn eerste als tweede partij wist hij op mooie wijze te winnen. De finale ging erg gelijk op en na de reguliere tijd stond het gelijk. De Golden Point moest de beslissing brengen. Helaas werd deze door zijn tegenstander gemaakt, maar toch een mooie zilveren plaats met een gouden randje voor Ted bij de senioren.

Jaden Rumokoy uit Almelo wist in de halve finale zijn tegenstander goed weerstand te geven en qua punten uit te lopen. Zijn tegenstander in de finale was nog fris, want hij had nog geen wedstrijd gedraaid. Toch wist Jaden ook deze partij gecontroleerd en met een groot puntenverschil te winnen. Ook goud voor Jaden.

Siem van den Berg uit Lochem kwam ook dit jaar uit bij de Para, een klasse waarbij de deelnemers een lichamelijke beperking hebben. In dit geval een amputatie van één van de armen. De twee sporters waren erg aan elkaar gewaagd en zijn tegenstander wist op het laatste moment nog een punt te maken, waardoor hij helaas met 1 punt verschil verloor. Toch zilver voor Siem.

Joyce van Baaren uit Almelo deed weer mee na ruim een jaar afwezig te zijn geweest op wedstrijdniveau. Ze waren erg aan elkaar gewaagd en na de reguliere tijd was er nog niet gescoord. Ook in de ronde waar de Golden Point de winnaar moest bepalen werd er niet gescoord. Dan wordt er gekeken naar wie het meeste hitlevels had in de wedstrijd en dat was in dit geval Joyce, die ook met het goud naar huis ging.

Rick Baks uit Hengelo De eerste partij moest Rick er nog in komen en wist deze te winnen. De halve finale werd met een Golden Point beslist en ook door rick gewonnen, waarna hij in de finale mocht aantreden. Zijn tegenstander was een zeer ervaren vechter op het internationale niveau. Helaas wist deze uit te lopen en de partij te winnen, maar wel een zeer verdiende zilverenplak voor Rick.

Ronald Folson uit Zwolle deed ook dit jaar mee bij de senioren en hij wist zijn eerste partij op zijn bekende manier te winnen. In de halve finale moest hij tegen Pascal Niks, een clubgenoot. Omdat beiden elkaar erg goed kennen, werd er niet veel gescoord en Pascal wist met een verschil van 1 puntje te winnen. Ook voor Ronald een mooie derde plaats.

Pascal Niks uit Almelo stond na een vrijloting direct in de halve finale, waar hij aan mocht treden tegen clubgenoot Ronald Folson. Zoals hierboven aangegeven, werd er niet veel gescoord, maar kwam Pascal als winnaar uit deze wedstijd, met een mager verschil. In de finale ging het erg gelijk op en over en weer werd er gescoord en tot het eind was het spannend. Helaas wist zijn tegenstander net 1 puntje meer te maken, waardoor Pascal een mooie en verdiende tweede plaats opeiste.

Patrick Jonker uit Almelo mocht direct in de halve finale aantreden. Hij wist goed te scoren en wist zijn voorsprong mooi uit te breiden. In de finale was het beeld niet anders en zijn tegenstander was o.a. op het EK onder de 21 uitgekomen. Patrick wederom gecontroleerd uit te lopen met als gevolg ook goud voor Patrick.

Goud en daarmee Nationaal Kampioen       
Jessie Vorderman, Cadetten Female -55kg, Hengelo
Jaden Rumokoy,  Cadetten Male +78kg, Almelo
Isabeau van Droffelaar, Junioren Female +68kg, Hengelo
Ted Brilhuis, Junioren Male -68kg, Oldenzaal
Joyce van Baaren, Senioren Female -73kg, Almelo
Patrick Jonker, Senioren Male -87kg, Almelo
           
Zilver           
Niek Klein Nagelvoort, Cadetten Male -45kg, Vriezenveen
Sarah Doornekamp, Junioren Female +68kg, Hengelo
Stan Klein Nagelvoort, Junioren Male -68kg, Vriezenveen
Samantha Boomsma, Senioren Female +73kg, Hengelo
Rick Baks, Senioren Male -63kg, Hengelo
Ted Brilhuis,  Senioren Male -68kg, Oldenzaal
Pascal Niks, Senioren Male -80kg, Almelo
Siem van de Berg, K44 Male -62kg, Lochem
           
Brons           
Famke Kloosterman, Junioren Female -68kg, Hengelo
Delano Risakotta, Junioren Male -59kg, Nijverdal
Ronald Folson, Senioren Male -80kg, Zwolle

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-01-2019  

Contractverlenging Pröpper bij Heracles


Robin Pröpper is in zijn nopjes met de contractverlenging.
Foto: Harry Broeze
 

ALMELO – ‘Bloed, zweet en tranen’, die songtekst van André Hazes is ook van toepassing op Heraclied Robin Pröpper (25). Dagelijks werkt de aanvoerder in Zeist aan een herstel na zijn afgescheurde knieband in september vorig jaar in de wedstrijd tegen Heerenveen. ‘Ik raakte geblesseerd in het seizoen dat mijn contract afloopt, dan maak je je ergens toch een beetje zorgen’, erkende Pröpper nadat algemeen directeur Rob Toussaint tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie bekend maakte dat de club het contract met de talentvolle centrumverdediger heeft verlengd tot medio 2020 met een optie van een jaar. Dit ondanks de zware blessure want de club heeft vertrouwen in een volledig herstel. ‘Misschien nog wel aan het eind van deze competitie’, opperde Toussaint hoopvol. Robin Pröpper hield het voor alle zekerheid maar op de start van het volgende seizoen. ‘Het is fijn dat Heracles met me door wil, want ik wil ook met Heracles door’, aldus een blije Pröpper die luid applaus kreeg van de gasten en zijn teamgnoten. Pröpper wordt namelijk gemist, in de kleedkamer en op het veld!

Toch ziet de clubleiding geen aanleiding om de transfermarkt op te gaan. ‘We hebben vertrouwen in onze selectie en de trainersstaf’, verkondigde Toussaint. Maar ook hij sluit niet uit dat Heracles nog actief wordt voor het eind van deze maand indien er alsnog tijdens deze transferwindow  bij de club geshopt wordt. Spits Vermeij is inmiddels verhuurd aan Den Bosch.
Toussaint liet al even trots weten dat de club het jaarboek heeft afgesloten met een winst van 2,6 miljoen euro. Daarmee behoort de club tot de toppers van het Vaderlands voetbal. Het had nog een kwart miljoen euro meer kunnen zijn indien Heracles als negende in de ranglijst van verlopen seizoen was geëindigd. Het verschil één duur doelpunt.

Toussaint gaf ook nog eens tekst en uitleg over het mislukte overleg inzake uitbannen van kunstgras. Het aanbod van Ajax en PSV achtte de club veel te mager en onzeker. Met het huidige succes van Europese deelname was dat een schijntje van de extra inkomsten voor beide nationale tpppers. Toussaint wil dat de TV-gelden over de competitie een andere verdeling krijgen. Een verdeling die meer in de lijn ligt met het buitenland. ‘Nu moet je als eredivisieclub vrezen of je een degradatie financieel overleeft. In het buitenland is dat niet gelijk het geval door een betere verdeelschaal van TV-gelden’, aldus Toussaint.
Heracles op natuurgras zal nog wel even duren, maar hybride-grass lijkt aan een opmars in Nederland bezig en vroeg of laat zal ook Heracles overstag moeten gaan. PSV gaat inmiddels op trainingscentrum De Herdgang over op hybride. In het buitenland wint vooral hybride-grass aan terrein.   

Het overleg ging ook over het aanpassen van de competitie als middel tot een hoger niveau. Toussaint was er bondig over; 'Alle voorstellen waren veel te vrijblijvend en dan is het eigenlijk niets.' Ook is hij van mening dat het overkoepelend bestuurlijke van de Bvo's uit eredivisie en keukendivisie tot één algemeen gremium zou moeten overgaan voor betere en snellere besluitvorming.

 
17-01-2019  

Mats Knoester van Feyenoord naar Heracles


Mats Knoester (20) - foto: Heracles Almelo
 

ALMELO/ROTTERDAM – Nog maar eergisteren verkondigde algemeen directeur Toussaint tijdens de nieuwjaarsreceptie dat Heracles Almelo geen plannen had tijdens deze transferwindow en zie, vandaag tekende Feyenoord-jongeling Mats Knoester zijn 2,5 jarige verbintenis met de Heraclieden die ook nog eens een optie van een jaar bedongen.
De linksbenige verdediger is amper met Feyenoord terug van het trainingskamp in het Spaanse Marbella. Vanaf zes jaar doorliep hij de Feyenoordschool op Varkenoord en hij stond nog onder contract bij de Rotterdamse club tot medio 2020. Heracles telde dus wel een afkoopsom neer maar zegt niet hoeveel. Toch heeft Knoester een schatting van een euroton achter zijn naam staan. In ieder geval staat Knoester ook als talent te boek bij Heracles waar hij tijd en gelegenheid krijgt zich rustig in de eerste selectie te spelen.  
De 1.84 meter metende Knoester stond in alle nationale jeugdselecties sinds zijn vijftiende levensjaar en kwam 21 keer in Oranje uit. ‘Ik was toe aan nieuwe energie aan iets nieuws. Toen Heracles kwam, was het voor mij direct duidelijk. Ze staan bekend als club waar jonge jongens zich kunnen ontwikkelen’, aldus de op 19 november 1998 in Alphen aan de Rijn geboren Knoester.

 
19-01-2019  

Heracles nog in winterslaap, Groningen wint


De ex- Heraclieden Bruns, Bel Hassani en Te Wierik zorgden voor een Groningse revival! Gladon (onder) moest nog van de bank toekijken.
Terwijl de Almeloërs nog verdwaast ronddolen, beent Heracles-doelman Blaswich al woedend naar de kleedkamer (midden).
 

GRONINGEN – De winterstop is al jaren een probleem voor Heracles Almelo. Of men in Spanje overwintert of thuis zoals deze keer, het blijkt niet uit te maken. Fc Groningen was er op gebrand om van de bezoekers te winnen, zeker nu Thomas Bruns en Aliass Bel Hassani in het groen-wit hun opwachting maakten in de Euroborg tegen hun oude club Heracles. Tel daarbij Paul Gladon op de bank en Mike te Wierik als aanvoerder van de Groningers en het leek wel een onderlinge oefenwedstrijd voor alles wat Heracles is.
Trainer Wormuth had al in de aanloop laten weten dat niet alle spelers goed waren omgegaan met hun trainingsschema tijdens de vakantieweek. De Duitsers onder hen dan wel weer als positief plichtsbesef. Kortom de ‘kenner’ voorspelde dan ook een lastige uitwedstrijd en zij kregen gelijk.
Met Van Nieff in de basis voor de net teruggekeerde Osman wegens interlandverplichtingen, dos Santos in de spits en verder Drost en Czyborra in de basis, begon Wormuth met zijn zoveelste basis-elf. Groningen zette Bel Hassani en Bruns gelijk in de basis en trok vanaf het begin fel van leer. Heracles kreeg nauwelijks grip op het fanatiek strijdende Groningen dat gelijk ook al kansen kreeg. Warmerdam verzaakte en Mahi kwam alleen voor doelman Blaswich ten val. Pas in de 12de minuut dan toch de eerste treffer vanaf de penaltystip. Czyborra schijn teen abonnement te hebben op reflex bij gevaarlijke schoten en maakte hands.  Memisevic maakte geen fout en liet 1-0 noteren. Was Blaswich bij de penalty kansloos, daarna voorkwam hij meerdere keren een grotere achterstand. Duarte leek nog even voor een opleving te zorgen op slag van rust maar doelman Padt keerde in een uiterste reflex de kopbal van de Almeloër.

Na rust opnieuw een strijdend Groningen en een wanhopig naar vorm zoekend Heracles. Van Nieff, de gehele eerste helft geen bal geraakt, was al in de kleedkamer achtergebleven en vervangen door Osman om enige lijn in het spel van de Heraclieden te krijgen. Het was echter Blaswich die het meeste werk moest verrichten om de Almeloërs nog overeind te houden. Ook Peterson en Kuwas zouden het einde niet halen, vergeefs zoekende naar vorm. Het was Wierdenaar Bruns die het in het shirt van de tegenstander op zijn heupen kreeg. Met een fraaie krul liet hij Blaswich kansloos (2-0) en gaf hem vlak daarop nogmaals het nakijken (3-0). Daarmee stond ook de einduitslag op het scorebord tegen een machteloos Heracles.

‘Het was de slechtste wedstrijd van Heracles onder mijn leiding’, mokte trainer Wormuth nadien. Er zal dus uit een ander vaatje getapt moeten worden, want de puntendeling in de stand is niet groot. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen het onder Jaap Stam opgeleefde PEC Zwolle. De Overijsselse derby zal de test zijn of de Heraclieden zijn ontwaakt uit hun winterslaapje.

FC Groningen - Heracles Almelo 3-0
(1-0)
Score: 12. Memisevic 1-0 (pen.), 74. Bruns 2-0, 78. Bruns 3-0
Scheidsrechter: Blom
geel: Zeefuik, Handwerker

OPSTELLINGEN
FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Bel Hassani, (59. Hrustic) Memisevic, Bruns (85. Van de Looi), Warmerdam, Sierhuis (67. Reis), Mahi
Heracles Almelo: Blaswich, Droste, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra,Merkel, Duarte, Dos Santos, Van Nieff, (46. Osman), Peterson (71. Dalmau), Kuwas (78. Konings)


Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
26-01-2019  

Heracles de weg kwijt en PEC op herstelkoers

 

ALMELO – Zoals vaker is Heracles Almelo na de winterstop in mineur. Na het echec tegen de oud- Heraclieden bij FC Groningen volgde zaterdag een thuisnederlaag met 0-2 in de Overijsselse derby tegen PEC Zwolle waar trainer Jaap Stam als tussentijdse opvolger van John van ’t Schip nieuw elan in het team bracht.
Heracles Almelo speelde als een ‘krant’ waarin de aanvallers Kuwas en Peterson als smaakmakers uit de start van de competitie faalden. Peterson, die wel de hele wedstrijd in de basis stond, raakte geen bal goed en miste bovendien in de tweede helft de aansluittreffer vanaf de penaltystip.
De Almeloërs kwamen in de eerste helft op achterstand vanuit een corner waarbij spits Van Duinen volkomen vrij kon aanleggen. Doelman Blaswich trof in deze geen blaam. De Duitser voorkwam zelfs een grotere achterstand met een fraaie redding op een bekeken inzet van PEC-speler Namli.
PEC op haar beurt ontkwam aan de gelijkmaker in een bloedstollende scrimmage waarbij de paal uiteindelijk als scherprechter fungeerde.

Na rust probeerde Heracles Almelo weliswaar meer druk te zetten op het Zwolse doel maar elke aanvallende poging strandde in foute balbehandeling van Almelose zijde.  PEC daarentegen had met Thij een scherprechter in huis met een wat langere teen dan centrale verdediger Van de Buys die kennelijk niet goed kan omgaan met de steeds wisselende teams die trainer Wormuth het veld instuurt. De langdurig geblesseerde Robin Pröpper wordt in deze als leider in de defensie dan ook node gemist. In de laatste 10 duels won Heracles maar één keer en speelde het ook nog een keer gelijk.
PEC daarentegen bleek ook tegen Heracles op koers en dankzij de treffer van Thy was er ook rust in het team. De gemiste penalty van Peterson had mogelijk het tij kunnen keren, maar ook die kans werd verzuimd. Namli had de Zwollenaren helemaal op rozen kunnen brengen maar miste de scherpte in zijn schot.

Heracles Almelo kan zich richten op de uitwedstrijd tegen de Hagenezen van ADO die de Almeloërs in eigen huis eerder deze competitie al aftroefden. Er is dus wat goed te maken en dat begint tussen de oortjes. Dat is bovendien nodig, want de achtervolgers versterkten zich in de winterstop wel en komen al dichterbij. Het wordt dus ‘knokken’ voor de Heraclieden in de tweede helft van de competitie.    

Heracles Almelo - PEC Zwolle 0-2 (0-1)
0-1 Van Duinen (16), 0-2 Thy (55)

Scheidsrechter: Lindhout

geel: Bouy, Clement, Ehizibue, Elbers; Drost, Merkel, Rossmann
bijz: Peterson mist pen. (60)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs (Dos Santos/80), Czyborra; Osman, Duarte (Drost/46), Merkel (Konings/65); Kuwas, Dalmau, Peterson.
PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue, Van Polen, Lam, Paal; Clement, Namli, Bouy (Leemans/59); Van Crooij (Elbers/59), Thy (Flemming/90+1), Van Duinen.

<< Foto's: Heracles Almelo
(met dank wegens ziekte Harry Broeze)

Archief
Terug naar vorige pagina