Sportberichten


Plaatsing  
 
15-01-2019  

Contractverlenging Pröpper bij Heracles


Robin Pröpper is in zijn nopjes met de contractverlenging.
Foto: Harry Broeze
 

ALMELO – ‘Bloed, zweet en tranen’, die songtekst van André Hazes is ook van toepassing op Heraclied Robin Pröpper (25). Dagelijks werkt de aanvoerder in Zeist aan een herstel na zijn afgescheurde knieband in september vorig jaar in de wedstrijd tegen Heerenveen. ‘Ik raakte geblesseerd in het seizoen dat mijn contract afloopt, dan maak je je ergens toch een beetje zorgen’, erkende Pröpper nadat algemeen directeur Rob Toussaint tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie bekend maakte dat de club het contract met de talentvolle centrumverdediger heeft verlengd tot medio 2020 met een optie van een jaar. Dit ondanks de zware blessure want de club heeft vertrouwen in een volledig herstel. ‘Misschien nog wel aan het eind van deze competitie’, opperde Toussaint hoopvol. Robin Pröpper hield het voor alle zekerheid maar op de start van het volgende seizoen. ‘Het is fijn dat Heracles met me door wil, want ik wil ook met Heracles door’, aldus een blije Pröpper die luid applaus kreeg van de gasten en zijn teamgnoten. Pröpper wordt namelijk gemist, in de kleedkamer en op het veld!

Toch ziet de clubleiding geen aanleiding om de transfermarkt op te gaan. ‘We hebben vertrouwen in onze selectie en de trainersstaf’, verkondigde Toussaint. Maar ook hij sluit niet uit dat Heracles nog actief wordt voor het eind van deze maand indien er alsnog tijdens deze transferwindow  bij de club geshopt wordt. Spits Vermeij is inmiddels verhuurd aan Den Bosch.
Toussaint liet al even trots weten dat de club het jaarboek heeft afgesloten met een winst van 2,6 miljoen euro. Daarmee behoort de club tot de toppers van het Vaderlands voetbal. Het had nog een kwart miljoen euro meer kunnen zijn indien Heracles als negende in de ranglijst van verlopen seizoen was geëindigd. Het verschil één duur doelpunt.

Toussaint gaf ook nog eens tekst en uitleg over het mislukte overleg inzake uitbannen van kunstgras. Het aanbod van Ajax en PSV achtte de club veel te mager en onzeker. Met het huidige succes van Europese deelname was dat een schijntje van de extra inkomsten voor beide nationale tpppers. Toussaint wil dat de TV-gelden over de competitie een andere verdeling krijgen. Een verdeling die meer in de lijn ligt met het buitenland. ‘Nu moet je als eredivisieclub vrezen of je een degradatie financieel overleeft. In het buitenland is dat niet gelijk het geval door een betere verdeelschaal van TV-gelden’, aldus Toussaint.
Heracles op natuurgras zal nog wel even duren, maar hybride-grass lijkt aan een opmars in Nederland bezig en vroeg of laat zal ook Heracles overstag moeten gaan. PSV gaat inmiddels op trainingscentrum De Herdgang over op hybride. In het buitenland wint vooral hybride-grass aan terrein.   

Het overleg ging ook over het aanpassen van de competitie als middel tot een hoger niveau. Toussaint was er bondig over; 'Alle voorstellen waren veel te vrijblijvend en dan is het eigenlijk niets.' Ook is hij van mening dat het overkoepelend bestuurlijke van de Bvo's uit eredivisie en keukendivisie tot één algemeen gremium zou moeten overgaan voor betere en snellere besluitvorming.

Archief
Terug naar vorige pagina