Sportberichten


Plaatsing  
 
14-01-2019  

Nieuw honkbalcomplex in Almelo?


ter illustratie
 

ALMELO – De Almelose wethouder van sport Arjen Maathuis lijkt gehoor te geven aan de grote wens van de Almelose Honk en Softbalvereniging Uitmijters ‘55 om voor de club een nieuw honkbalcomplex te laten inrichten. Uitsmijters zit al sinds jaar en dag op sportcomplex ’t Maatveld ver buiten de bebouwde kom.
Dit complex wordt al sinds 2005 marginaal onderhouden en eerder vertrokken er al de atletiekclub SISU en voetbalclub DVO’71 onder dwang door huuropzegging van de gemeente. DVO’71 fuseerde met Rietvogels tot sportvereniging DRC 2012 dat speelt op sportcomplex DeRiet.
Drie opeenvolgende wethouders van sport braken zich het hoofd om ’t Maatveld leeg te krijgen en Uitsmijters onder dak. In 2017 sneuvelde een beoogde verhuizing van de honkballers naar de Ossenkoppelerhoek waar voetbalclub La Première ruimte over heeft. De eis was wel een kunstgrasveld (hoofdveld) als compensatie. Dat bleek in de gemeenteraad een brug te ver, maar de ‘raad’ regelde wel een reservering van 250.000 euro als financiering voor een nieuw veld voor honk- en softbal.

Uitsmijters had al meerdere locaties in de stad laten onderzoeken door de KNBSB en voegde daar nu na dit laatste echec het sportcomplex De Riet aan toe, waar DRC 2012 eveneens tot overleg bereid bleek. Dat leek er goed uit te zien. Nadien was het een jaar stil tot frustratie van Uitsmijters dat in het najaar opnieuw contact zocht met de raadsfracties.
Sindsdien lijkt het snel te gaan, want de nieuwe wethouder van sport Arjen Maathuis komt plotsklaps met het voorstel om Uitsmijters alsnog richting La Première te verhuizen. Ter compensatie van La Première nu wel een kunstgrasveld om ruimte te scheppen voor Uitsmijters. Heracles Almelo dat er zelf een door La Première buiten gebruik gesteld natuurgrasveld onderhield ter voorbereiding van competitiewedstrijden op natuurgras, verhuisde al op voorhand na voorspraak van de wethouder naar een natuurgrasveld bij buur Oranje Nassau.
Of de gemeenteraad nu wel instemt met de ruim 800.000 euro kostende operatie wordt duidelijk op 22 januari in een politiek beraad waar dit voorstel voor het eerst op tafel komt.

Archief
Terug naar vorige pagina