Sportberichten


Plaatsing  
 
14-01-2019  

NK goud voor Taekwondo Oude Luttikhuis

 

DEN HAAG - Met 21 inschrijvingen was TKD Oude Luttikhuis goed vertegenwoordigt tijdens de Nationale Kampioenschappen Taekwondo op zaterdag 12 januari in De Haag.

Jessie Vorderman uit Hengelo won zowel de halve finale als de finale met grote overmacht en beide partijen werden voortijdig beëindigd door de scheidsrechter door een te groot puntenverschil van 20. Goud voor Jessie.

Niek Klein Nagelvoort uit Vriezenveen begon dit toernooi goed en wist zijn eerste partij te winnen. In de finale trof hij een zeer ervaren tegenstander. Helaas wist Niek deze finale niet te winnen, maar won toch de tweede plaats.

Isabeau van Droffelaar uit Hengelo wist met grote overmacht haar partijen te winnen. En wist wederom haar nationale titel te prolongeren.

Stan Klein Nagelvoort uit Vriezenveen wist zowel zijn eerste als zijn tweede partij op een mooie wijze te winnen, waarna hij in de finale moest aantreden tegen clubgenoot Ted. Deze finale ging erg gelijk op en het kwartje had beide kanten op kunnen vallen. Deze viel helaas, voor Stan, de andere kant op, waardoor Stan een verdiende tweede plaatst opeiste.

Ted Brilhuis uit Oldenzaal wist zijn eerste partij gecontroleerd te winnen en zijn tweede tegenstander met overmacht uit te schakelen. In de finale moest hij tegen clubgenoot Stan. Ted had in deze finale de langste adem waardoor hij het goud mee naar huis mocht nemen.
Naast het feit dat Ted bij de junioren uitkwam, deed hij dat ook bij de senioren. Doel is om op dit niveau ervaring op te doen. Dat deed Ted erg goed. Zowel zijn eerste als tweede partij wist hij op mooie wijze te winnen. De finale ging erg gelijk op en na de reguliere tijd stond het gelijk. De Golden Point moest de beslissing brengen. Helaas werd deze door zijn tegenstander gemaakt, maar toch een mooie zilveren plaats met een gouden randje voor Ted bij de senioren.

Jaden Rumokoy uit Almelo wist in de halve finale zijn tegenstander goed weerstand te geven en qua punten uit te lopen. Zijn tegenstander in de finale was nog fris, want hij had nog geen wedstrijd gedraaid. Toch wist Jaden ook deze partij gecontroleerd en met een groot puntenverschil te winnen. Ook goud voor Jaden.

Siem van den Berg uit Lochem kwam ook dit jaar uit bij de Para, een klasse waarbij de deelnemers een lichamelijke beperking hebben. In dit geval een amputatie van één van de armen. De twee sporters waren erg aan elkaar gewaagd en zijn tegenstander wist op het laatste moment nog een punt te maken, waardoor hij helaas met 1 punt verschil verloor. Toch zilver voor Siem.

Joyce van Baaren uit Almelo deed weer mee na ruim een jaar afwezig te zijn geweest op wedstrijdniveau. Ze waren erg aan elkaar gewaagd en na de reguliere tijd was er nog niet gescoord. Ook in de ronde waar de Golden Point de winnaar moest bepalen werd er niet gescoord. Dan wordt er gekeken naar wie het meeste hitlevels had in de wedstrijd en dat was in dit geval Joyce, die ook met het goud naar huis ging.

Rick Baks uit Hengelo De eerste partij moest Rick er nog in komen en wist deze te winnen. De halve finale werd met een Golden Point beslist en ook door rick gewonnen, waarna hij in de finale mocht aantreden. Zijn tegenstander was een zeer ervaren vechter op het internationale niveau. Helaas wist deze uit te lopen en de partij te winnen, maar wel een zeer verdiende zilverenplak voor Rick.

Ronald Folson uit Zwolle deed ook dit jaar mee bij de senioren en hij wist zijn eerste partij op zijn bekende manier te winnen. In de halve finale moest hij tegen Pascal Niks, een clubgenoot. Omdat beiden elkaar erg goed kennen, werd er niet veel gescoord en Pascal wist met een verschil van 1 puntje te winnen. Ook voor Ronald een mooie derde plaats.

Pascal Niks uit Almelo stond na een vrijloting direct in de halve finale, waar hij aan mocht treden tegen clubgenoot Ronald Folson. Zoals hierboven aangegeven, werd er niet veel gescoord, maar kwam Pascal als winnaar uit deze wedstijd, met een mager verschil. In de finale ging het erg gelijk op en over en weer werd er gescoord en tot het eind was het spannend. Helaas wist zijn tegenstander net 1 puntje meer te maken, waardoor Pascal een mooie en verdiende tweede plaats opeiste.

Patrick Jonker uit Almelo mocht direct in de halve finale aantreden. Hij wist goed te scoren en wist zijn voorsprong mooi uit te breiden. In de finale was het beeld niet anders en zijn tegenstander was o.a. op het EK onder de 21 uitgekomen. Patrick wederom gecontroleerd uit te lopen met als gevolg ook goud voor Patrick.

Goud en daarmee Nationaal Kampioen       
Jessie Vorderman, Cadetten Female -55kg, Hengelo
Jaden Rumokoy,  Cadetten Male +78kg, Almelo
Isabeau van Droffelaar, Junioren Female +68kg, Hengelo
Ted Brilhuis, Junioren Male -68kg, Oldenzaal
Joyce van Baaren, Senioren Female -73kg, Almelo
Patrick Jonker, Senioren Male -87kg, Almelo
           
Zilver           
Niek Klein Nagelvoort, Cadetten Male -45kg, Vriezenveen
Sarah Doornekamp, Junioren Female +68kg, Hengelo
Stan Klein Nagelvoort, Junioren Male -68kg, Vriezenveen
Samantha Boomsma, Senioren Female +73kg, Hengelo
Rick Baks, Senioren Male -63kg, Hengelo
Ted Brilhuis,  Senioren Male -68kg, Oldenzaal
Pascal Niks, Senioren Male -80kg, Almelo
Siem van de Berg, K44 Male -62kg, Lochem
           
Brons           
Famke Kloosterman, Junioren Female -68kg, Hengelo
Delano Risakotta, Junioren Male -59kg, Nijverdal
Ronald Folson, Senioren Male -80kg, Zwolle

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina