Sportberichten


Plaatsing  
 
01-01-2015  

Slechts drie Tukkers aan start Dakar Rally 2015

 

ALMELO – We zijn de laatste jaren verwent met het aantal Twentse deelnemers aan de zwaarste rally ter wereld de Dakar. O.a. René Kuipers, de geboortige Almeloër reed vorig jaar in een truck van het VEKA-team en het jaar daarvoor in een truck van team De Rooy maar presteerde ook goed in de jaren er voor in het autoklassement. Peter van Merksteijn senior (auto), oud- Vriezenvener Bastiaan Nijen Twilhaar (motor), Hugo Kupper (truck) en Erik Wevers en Gert Huzink (Riwald auto) stuurden in Dakar 2014 door het onherbergzame Zuid Amerika.

In de Dakar 2015 is dat geheel anders. Alleen Gert Huzink zit als echte Tukker nog achter het stuur. Deze keer in een echte Tatra racetruck die speciaal werd aangeschaft door het Almelose Riwald team. Ter ere van zijn overleden broer Richard die vorig jaar op het laatst moest afhaken vanwege zijn ziekte, Dit keer geen auto’s van Riwald aan de start. De Almelose gigant in metaalrecycling beperkte zich tot het vrachtwagenklassement en ook Kuipers en van Merksteijn sr. haakten af. Eibergenaar Kupper stapt deze keer als navigator in de Ginaftruck van Edevener Wuf van Ginkel.

Toch levert Nederland na hofleverancier Frankrijk de meeste deelnemers aan Dakar 2015. Aan de start staan 64 trucks, 138 auto's (waaronder een elektrische), 164 motoren en 48 quads. Gert Huzink (Riwald) wil desondanks een woordje meespreken en de Twentse eer hoog houden. Hoofdoel is uitrijden maar wel gestaag met het vizier naar voren. Huzink heeft een goed serviceteam ter beschikking met Allard Tadema, Meindert Postma en Hermen Jan dalvoorde en weet zich op het parcours in de Tatra racetruck direct gesteund door navigator Rob Buursen en monteur Gait Schoneveld. Alle drie wonen in de gemeente Tubbergen, dus de voertaal is Twents.
Het materieel werd eerder al per schip vervoerd en zondag 4 januari is de start van de eerste etappe van Buenos Aires naar Villa Carlos Paz met een special stage van 175 km en een verbinding van 663 km. Na totaal 9000 km over ongebaande paden door Argentinië, Bolivia en Chili is de finish eveneens in Buenos Aires.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
06-01-2015  

10e Winterloop Schelfhorstpark

 

ALMELO- Op 18 januari 2015 organiseert de Stichting Schelfhorstpark in samenwerking met de Almelose Atletiekvereniging SISU voor de tiende keer de Winterloop Schelfhorstpark. De Winterloop gaat over afstanden van respectievelijk 2 km, 4 km, 6 km en 10 km. Inschrijven kan vooraf aan de wedstrijd vanaf 12.00 uur in Huize Friso tegenover het park. Het inschrijfgeld bedraagt € 3,00 en voor iedere deelnemer is er een herinneringsvaantje. Voor de snelste lopers per categorie is er natuurlijk een beker.

Kijk voor meer info op:
www.schelfhorstpark.blogspot.com
en
www.sisu.nl

Kijk hier terug naar de reportage van de 9e Winterloop.


 

 
08-01-2015  

Riwald Truck op 29 na vijfde Dakar-etappe

 

ANTOFAGASTA – Na de vijfde etappe van Copiapo naar Antofagasta in Chili staat truckdriver Gert Huzink met zijn Tatra op 29 in het truckklassement, net na landgenoot en ex- Dakar winnaar Gerard de Rooy. De dag-etappe werd door Huzink constant gereden en leverde plek 24 op, waardoor toch weer geklommen kon worden in het algemeen klassement. Dagwinnaar werd Eduard Nikolaev in een Kamaz. Huzink verloor op het eind van de rit in het fesh fesh nog wel wat tijd omdat hij assistentie verleende aan de met een kapotte achteras gestrande Tom Coronel. De sfeer onder de Tukkers is weer goed na de slechtere vierde etappe. Er wordt dus in de cabine van de Tatra op z’n Twents gezongen ‘EN WIE GOAT NOCH NIE NOAR HUUS, NOCH LANGE NIE, NOG LANGE NIE…

Daar leek het een dag eerder niet op. Gert Huzink en zijn companen Rob Buursen en Gait Schooneveld gingen in de etappe naar Copiapo met de truck op de zijkant. Gerrit van Werven van het Rainbow Truck Team zette de Tatra van het Riwald Dakar Team weer op vier wielen, waardoor de rit naar de finish weer vervolgd kon worden. Zij het zonder voorruit die gebroken in het rulle zand achterbleef. Kort voor de finish van etappe vier werd nog enige tijd verloren door assistentie te verlenen aan Van Werven die Huzink eerder had bijgestaan. Het mocht achteraf niet baten, want Van Werven moest alsnog opgeven met een kapotte motor en werd uiteindelijk met de dieplader van het Riwald Team naar de finish gereden en is daarmee ‘out of competition’.

Oud- Vriezenvener Bas Nijen Twilhaar staat na dag vijf op plek 95 in het motorklassement. De in Tsjechië woonachtige Tukker reed met zijn KTM van het BAS Dakar Team op ruim 2 uur en veertig minuten over de streep na dag-winnaar Marc Coma.

Fotoreportage (5 foto's)...

 
14-01-2015  

Kwart finale volley Eurosped TVT - VC Sneek 3-2

 

ALMELO - Eurosped TVT wist in deze bekerstrijd in de topsporthal ISSPA de stand in sets op 2-0 te zetten. VC Sneek kwam daarop goed terug en zette weer een stand van 2-2 in sets op de klok. In de beslissende vijfde set wisten de ‘meiden’ van coach Berendsen zich te herpakken om uiteindelijk de winst in Almelo te houden.
Uitslag 3-2 (in sets.: 25-19, 25-11, 21-25, 21-25, 15-6)

Fotoreportage Jan Bril

Fotoreportage (40 foto's)...

 
15-01-2015  

Start Speedsoccer in Almelo op Koningsspelen

 

ALMELO - Tijdens de Koningsspelen op vrijdag 24 april zal in Almelo het Speedsoccer veld voor het eerst in gebruik worden genomen in de tennishal van sport en recreatiecentrum Het Sportpark aan de Sluiskade NZ.
Speedsoccer is een veld van 30x15 cm, voorzien van een boarding en omringt door netten. De bal blijft dus altijd in het spel. Er wordt gespeeld op kunstgras.
Met de ingebruikname speelt Sportbedrijf Almelo in op het doel mensen actiever te maken. Het Speedsoccer in de voormalige tennishal blijft beschikbaar en is bijvoorbeeld geschikt om twee teams van vijf volwassenen tegen elkaar te laten voetballen.
Een andere vernieuwing is het installeren van een klimwand en tevens maakt de soft- en honkbalvereniging De Uitsmijters gebruik van de voormalige tennishal.

 
17-01-2015  

Eurosped TVT verliest derby van Set-Up’65

 

ALMELO – In de eredivisie van het damesvolleybal was vandaag de Twentse derby tussen het thuis spelende Eurosped TVT uit Almelo en het Ootmarsumse Springendal Set-Up’65. Werd het in Ootmarsum nog een overwinning voor de Almelose dames, in de Twentse topsporthal IISPA waren de rollen omgekeerd en gingen de ‘meiden’uit Ootmarsum ook nog eens het Almelose team voorbij in de competitiestand.
De start was nog wel voor Eurosped TVT maar Set Up gaf wel goed partij. Uiteindelijk behaalde Eurosped de setwinst met 25-19. Daarna ging het allengs minder met de Almelose dames. Wat trainer-coach Berendsen ook probeerde, het team ging niet draaien en Set Up wist de volgende drie sets eveneens op naam te schrijven, waardoor de revanche compleet was.
Eindstand: 1-3 (25-19, 19-25, 17-25, 23-25).
 

 
18-01-2015  

Heracles in mineur na nederlaag tegen Excelsior

 

ALMELO – ‘Dezelfde spelers moeten het doen na de winterstop’, dat was de boodschap van het Heraclesbestuur na het trainingskamp aan de supporters, net zoals vorige jaren. Sterker nog, twee spelers mochten zelfs vertrekken want de financiën mogen niet in het rood bij Heracles.
Toch toonde men vertrouwen en was het gevoel goed voor de zes-puntenstrijd tegen het bezoekende Excelsior dat nog geen enkele uitzege in de boeken heeft staan.
Hoe anders kan het gaan. Uitgerekend twee ex- Heraclieden deden de Almeloërs de das om door geschutter in de verdediging. Daryl van Mieghem door een assist en een doelpunt en Ninos Gouriye door een assist. (0-3)

In het eerste kwartier kwam Excelsior nauwelijks over de middenstreep, klem gezet door de aanvallende ambities van de Heraclieden, die echter het doel van doelman Damen niet wisten te vinden.
De 0-1 van Van Weert, die simpel een voorzet hoefde in te tikken, zette de ambitie van Heracles op z’n kop. Excelsior werd steeds gevaarlijker en had voor rust de wedstrijd al op zak kunnen hebben indien Gouriye en Van Mieghem het vizier wel goed hadden staan.
Na rust begon Heracles doelman Damen op afstand te testen, maar de schoten van Tannane en Bel Hassani misten het venijn. Het was de Hengeloër Gouriye die het gaatje wist te vinden om Van Mieghem richting de uitgelopen doelman Telgenkamp te sturen. Tegen het fraaie lobje had Telgenkamp echter geen kans. (0-2)
Heracles ging nog fanatieker op jacht maar vergat daarbij teveel de verdedigende taken waardoor De Reuver de Rotterdammers uiteindelijk in veilige haven bracht. (0-3)

Heracles was de schlemiel en mag nog van geluk spreken dat zowel Go Ahead Eagles , NAC en Fc Dordrecht eveneens verloren. Voor heracles wacht de uit-derby tegen Fc Twente zonder spits Weghorst die voor de vijfde keer tegen geel aanliep.

Heracles Almelo - Excelsior 0-3 (0-1)
0-1 Van Weert (14), 0-2 Van Mieghem (70), 0-3 De Reuver (83)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)
Commentaren (klik hier)

Arbiter: Kamphuis
Geel: Van Mieghem, Weghorst, Fischer

Opstellingen:

Heracles Almelo: Telgenkamp, Koenders, Te Wierik, Veldmate (Schenkeveld/76), Aktaou (Cziommer/60), Bruns (Avdic/74), Bel Hassani, Fledderus, Tannane, Weghorst, Linssen.
Excelsior: Damen, Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers; Bruins, Stans, Vermeulen; Gouriye (De Reuver/83), Van Weert, Van Mieghem (Botaka/70).

 
18-01-2015  

Kirsten Wild wint WK-Omnium in Columbia

 

CALI (Colombia) - De geboren Almelose wielrenster Kirsten Wild heeft zondag met overmacht het omnium gewonnen bij de wereldbekerwedstrijd op de baan in het Colombiaanse Cali.
Overwinningen op de scratch en de achtervolging zette Wild ruim op voorsprong die zij wist te verdedigen met een tweede plek in de afvalrace, een negende plek in de tijdrit over 500 meter en een tweede plek in de vliegende ronde. In de puntenkoers was de 32-jarige Wild wederom ongenaakbaar waardoor zij nog verder afstand nam van de concurrentie. Goud dus voor Kirsten Wild, zilver voor de Spaanse Leire Olaberria en brons voor de Duitse Anna Knauer.

Shanne Braspennicx pakte een zilveren plak op het onderdeel keirin. Ze eindigde als 2de achter de Chinese Lin Junhong. Op de teamsprint werd Braspennicx samen met Elis Ligtlee ook 2de.

Bij de mannen was er zilver voor Jeffrey Hoogland. Hij verloor in de finale van de Rus Denis Dmitriev.

 
23-01-2015  

Aktie met zoutzakken valt verkeerd bij Heracles

 

ALMELO – Heracles-voorzitter Jan Smit heeft weinig waardering voor een ‘ludieke’ actie van de achterban. De supporters in kwestie plaatsten gisteravond 11 zakken zout voor de hoofdingang van het Polman Stadion met de schriftelijke boodschap; "Heer Stegeman, hier heeft u 11 zakken zout. Stel die maar op vrijdagavond. Die hebben meer inzet dan die omhooggevallen broodvoetballers van zondag. Getekend: Zwaar teleurgestelde supporters."
Heracles Almelo speelt vrijdagavond de Twentse derby in de Grolsch Veste tegen Fc Twente en verloor vorig weekend thuis kansloos met 0-3 van het bezoekende Excelsior. Voorzitter Smit was kort in zijn commentaar tegen de sportredactie van Tc Tubantia. Smit: ,,Dat zijn mooi-weer supporters, die staan niet voor de club als het wat minder gaat. Deze actie betreur ik. Het is verkeerde humor. Erg kinderachtig ook, een verkeerd signaal. Ik kan er helemaal niks mee en wil er eigenlijk helemaal geen aandacht aan geven.”

Heracles moet het vrijdagavond doen zonder de geschorste spits Wout Weghorst en laatste man Jeroen Veldmate (griep). Voor hen treden aan Danny Avdic en Bart Schenkelveld. Trainer Stegeman kan ook geen beroep doen op Joey Pelupessy (hamstring) en de geschorste Dario Vujicevic.
Voor de mogelijk nieuwe aanwinst Brahim Darri komt de derby zeker te vroeg. Heracles onderhandelt met Vitesse over de huur van de 20-jarige aanvaller die nog tot de zomer van 2016 bij de Arnhemmers onder contract staat.

< De ludieke actie, die volgens de ‘wandelgangen’ van Heracles Almelo niet komt uit kringen van een officiële supportsclub, werd het eerst gesignaleerd door de website en Heracles-watcher ‘Happen naar de baas.’

Fotoreportage (1 foto's)...

 
23-01-2015  

Heracles Almelo na verlies derby in gevarenzone

 

ALMELO – In een fantasieloze 5-3-2 opstelling begon Fc Twente de Twentse derby tegen het bezoekende Heracles Almelo dat node enkele omzettingen moest doen door griep en schorsing. Een derby die werd ingeleid door ontevreden supporters met ludieke acties. In Almelo stonden een dag voor de match elf zakken met zout voor de deur van het Polman Stadion en bij de Grolsch Veste werden 35.000 folders uitgedeeld dat het allemaal attractiever moet. Niets was minder waar. Fc Twente speelde soms met zeven man achter de bal waardoor het aanvallend aanspeelpunten miste. Dat gold eveneens voor Heracles dat met spits Avdic aantrad voor de geschorste Weghorst die lede vanaf de tribune moest toezien hoe zijn team uiteindelijk verloor na een blunder van Zomer.

In het eerste uur kwamen de kansjes dan ook door individuele acties van Bel Hassani en Engelaar waarbij de beide doelmannen op hun post stonden. Mokotjo probeerde het van afstand, Corona mikte op de lat, Ziyech schoot uit de draai over, Bel Hassani mikte naast en Bjelland raakte het zijnet.

Pas in de 62e minuut kon scheidsrechter Van Sichem naar de middenstip wijzen. Uitgerekend Ramon Zomer ging opzichtig in de fout tegen de club waar hij ooit furore maakte. Aktaou speelde op hem terug en Zomer koos voor de veilige weg met een terugspeelbal op doelman Telgenkamp. Daarbij zag hij Corona volledig over het hoofd die met de bal wel raak wist en langs Telgenkamp in het Almelose doel tikte.

Heracles zocht daarna meer de aanval met de wissels Zomer/Sibum, Bruns/ Cziommer en Avdic/ Navratil zonder het verdedigende bolwerk van Fc Twente echt te verontrusten. Rechterverdediger Te Wierik zocht eveneens het avontuur en tikte de bal nog wel binnen achter doelman Stevens maar de ‘scheids’ zag het handje van Te Wierik niet over het hoofd. Twente-trainer Schreuder gunde na de voorsprong het 17-jarige talent Ould-Chikh de nodige speelminuten en deze zorgde nog voor enige opwinding op de tribunes door eerst de lat achter doelman Telgenkamp te beroeren om kort voor het eindsignaal van Van Sighem de 2-0 te laten aantekenen met een mooi schot dat Telgenkamp te machtig was. Het had zelfs nog 3-0 kunnen worden indien invaller Børven in blessuretijd de bal niet tegen de paal maar binnen had getikt.

FC Twente - Heracles Almelo 2-0
(0-0)
1-0 Corona (62), 2-0 Ould-Chikh (88)

Fotoreportage: Alexander Kamp

Commentaren: klik hier

Scheidsrechter: Van Sichem

Opstellingen:

C Twente: Stevens, Martina, Lachman, Bengtsson (Ould-Chikh/63), Bjelland, Schilder, Mokotjo, Ziyech, Engelaar (Tapia/46), Corona (Børven/76), Castaignos.
Heracles Almelo: Telgenkamp, Te Wierik, Schenkeveld, Zomer (Sibum/73), Aktaou, Bel Hassani, Bruns (Cziommer/78), Fledderus, Tannane, Avdic (Navratil/79), Linssen.

Fotoreportage (41 foto's)...

 
29-01-2015  

Heracles contracteert Darri en huurt Breukers

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft alsnog zijn selectie aangevuld ondanks eerdere berichten dat het bestuur niet de transfermarkt op wilde. Maandag maakte Heracles bekend dat het Tim Breukers van Fc Twente heeft gehuurd voor de rest van het seizoen. Dan loopt zijn contract met Fc Twente af. De 27-jarige verdediger maakte in 2012 de overstap van Heracles naar Fc Twente en keert dus terug naar de club waar hij in het seizoen 2007-2008 zijn debuut maakte in het betaald voetbal. In Almelo maakte hij destijds 134 competitiewedstrijden maar bij Fc Twente werd hij geen vaste keuze.
“Met Tim hebben we er een goede verdedigende versterking bij. Hij is bovendien een jongen van de streek die hier al jaren heeft rondgelopen. Hij kent Heracles Almelo en onze cultuur en zal zich dus snel thuis voelen en aanpassen”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma over Breukers.

De tweede aanwinst deze week werd Brahim Darri die per direct de overstap van Vitesse naar Heracles maakt. De 20-jarige aanvaller signeert, onder voorbehoud van de medische keuring die morgenvroeg plaatsvindt, een contract voor 2,5 seizoen.
De Amersfoorter van Marokkaanse afkomst doorliep tot zijn dertiende de jeugdopleiding van Ajax voordat hij overstapte naar Vitesse. Daar was hij op 16-jarige leeftijd de jongste debutant ooit. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis voor De Graafschap voordat hij deze zomer terugkeerde in Arnhem. "Brahim is een snelle behendige aanvaller", aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. "Hij is jong, getalenteerd en gedreven en krijgt bij ons de kans zich door te ontwikkelen."

Archief
Terug naar vorige pagina