Sportberichten


Plaatsing  
 
08-01-2015  

Riwald Truck op 29 na vijfde Dakar-etappe

 

ANTOFAGASTA – Na de vijfde etappe van Copiapo naar Antofagasta in Chili staat truckdriver Gert Huzink met zijn Tatra op 29 in het truckklassement, net na landgenoot en ex- Dakar winnaar Gerard de Rooy. De dag-etappe werd door Huzink constant gereden en leverde plek 24 op, waardoor toch weer geklommen kon worden in het algemeen klassement. Dagwinnaar werd Eduard Nikolaev in een Kamaz. Huzink verloor op het eind van de rit in het fesh fesh nog wel wat tijd omdat hij assistentie verleende aan de met een kapotte achteras gestrande Tom Coronel. De sfeer onder de Tukkers is weer goed na de slechtere vierde etappe. Er wordt dus in de cabine van de Tatra op z’n Twents gezongen ‘EN WIE GOAT NOCH NIE NOAR HUUS, NOCH LANGE NIE, NOG LANGE NIE…

Daar leek het een dag eerder niet op. Gert Huzink en zijn companen Rob Buursen en Gait Schooneveld gingen in de etappe naar Copiapo met de truck op de zijkant. Gerrit van Werven van het Rainbow Truck Team zette de Tatra van het Riwald Dakar Team weer op vier wielen, waardoor de rit naar de finish weer vervolgd kon worden. Zij het zonder voorruit die gebroken in het rulle zand achterbleef. Kort voor de finish van etappe vier werd nog enige tijd verloren door assistentie te verlenen aan Van Werven die Huzink eerder had bijgestaan. Het mocht achteraf niet baten, want Van Werven moest alsnog opgeven met een kapotte motor en werd uiteindelijk met de dieplader van het Riwald Team naar de finish gereden en is daarmee ‘out of competition’.

Oud- Vriezenvener Bas Nijen Twilhaar staat na dag vijf op plek 95 in het motorklassement. De in Tsjechië woonachtige Tukker reed met zijn KTM van het BAS Dakar Team op ruim 2 uur en veertig minuten over de streep na dag-winnaar Marc Coma.

Fotoreportage (5 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina