Sportberichten


Plaatsing  
 
02-01-2011  

Uitslag Overijsselse Sportverkiezingen 2010

  HENGELO – Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de studio van RTV Oost in Hengelo zijn vandaag de winnaars bekend gemaakt van de Overijsselse sportverkiezingen 2010.
Mark Tuitert is dit jaar de grote winnaar bij de heren. Het is voor de schaatser uit Holten de eerste keer dat hij tot Overijsselse sportman van het jaar verkozen wordt. Bij de dames ging de winst voor het tweede achtereenvolgende jaar naar zwemster Hinkelien Schreuder uit Goor. FC Twente werd opnieuw sportploeg van het jaar.

Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
02-01-2011  

Heracles Almelo hervat de training

 

ALMELO – Heracles Almelo hervat na de winterpauze maandagmiddag om 14.15 uur de training in het Polmanstadion om aansluitend op de nieuwjaarsreceptie te verschijnen. Dinsdag vertrekt de selectie voor een trainingskamp naar Belek in Turkije. Het etam neemt ook deel aan een toernooi en heeft daarin FC Nurnberg en Bursaspor als tegenstanders.
De competitie begint voor de Almeloërs op 19 januari in Enschede tegen FC Twente.

 
02-01-2011  

SVZW trekt Fin Marco Parnela aan

 

WIERDEN – Zaterdaghoofdklasser SVZW heeft voor de tweede helft van de competitie de Fin Marco Parnela aangetrokken. Parnela speelde sinds 2004 bij Go Ahead Eagles en leverde onlangs zijn contract in om zich op zijn maatschappelijke carrière te richten. De 29-jarige verdediger raakte in Deventer zijn basisplaats kwijt door een reeks van blessures. Parnela kwam destijds naar Deventer via FC Zwolle. Als jeugdinternational speelde hij in 2001 op het WK te Argentinië om zijn carrière te vervolgen bij TSV München 1960, Atletico Catania en het Zwitserse FC Thun waarna één jaar FC Zwolle volgde.

 
04-01-2011  

Jan Smit: “2010 een jaar van topprestaties”


Voorzitter Jan Smit tijdens zijn toespraak.

Fotoreportage: Freek Buitenweg
 

ALMELO - Op de avond voor het vertrek van de selectie naar het trainingskamp in het Turkse Belek kwamen zo’n 200 gasten naar de nieuwjaarsreceptie van Heracles Almelo in het Polmanstadion.
Voorzitter Jan Smit benadrukte in zijn toespraak de prestaties van het vorige seizoen waarbij de hoofdmacht van de Almelose club als 6e eindigde in de eredivisie en de beloften promoveerden naar het hoogste niveau. De begroting is gegroeid naar 9.3 miljoen euro maar er werd wel een half miljoen euro verlies geleden in de exploitatie. De verkoop van spits Bas Dost aan Heerenveen leverde echter genoeg op om het verlies te compenseren evenals de lagere opbrengsten uit TV-rechten. Een meevallertje is het wegvallen van de makelaarslicenties waardoor de kosten van spelersbemiddeling lager gaan uitvallen.
Jan Smit benadrukte dat er in de winterstop niet actief gezocht wordt naar versterking en dat de huidige selectie in tact blijft.
Smit refereerde tevens aan het naderende 110-jarig bestaan van de club en stelde dat als dat gehaald moet worden, de bouw van een nieuw stadion noodzakelijk is om de begroting verder te kunnen opkrikken om een stabiele middenmotor te kunnen worden. Volgens Smit heeft Heracles de stad weer op de kaart gezet. Smit: “De club is er klaar voor, nu is de politiek aan zet. Jammer dat het allemaal zo lang moet duren.”
Smit dankte eveneens zijn medebestuurders, de technische staf, medewerkers, spelers, sponsoren en supporters voor hun inzet en steun in het voorbije jaar en wenste allen een gezond en succesvol 2011 toe.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
05-01-2011  

Bestuurscrisis AV Twenterand bezworen

 

DAARLERVEEN - De leden van atletiekvereniging Twenterand hebben woensdagavond een bestuurscrisis bezworen door acht nieuwe bestuursleden naar voren te schuiven. Het zittende bestuur treedt af omdat de gemeente Twenterand besloot een gereserveerd bedrag van 750.000 euro niet te besteden voor de aanleg van een atletiekbaan maar aan andere zaken te besteden. De coalitie CDA/Gemeentebelangen Twenterand ondersteunde het collegebesluit ondanks dat atletiek in Twenterand als basissport is aangewezen en daardoor recht heeft op een sportaccommodatie.
Uit woede en onbegrip gaf daardoor het zittende bestuur van av Twenterand de pijp aan Maarten. De club heeft zich sinds de start als AVV in1988 jarenlang ingespannen om de atletiek een plek te geven in Twenterand o.a. door het organiseren van bijvoorbeeld de Zandstuve Bosloop, de Twenterand Cross, de Midwinterloop en de Twenterand Run.

 
07-01-2011  

Donder en bliksem zet Jan Smit aan tot actie

 

BELEK – Voorzitter Jan Smit daalde gisteravond hoogstpersoonlijk van de tribune af om zijn spelers van het veld te halen toen het donderde, bliksemde en hagelde tijdens een oefenduel tussen Bursaspor en het beloftenteam van Heracles Almelo in het plaatsje Laga nabij het Turkse Antalya.
Smit deed dat omdat de scheidsrechter geen enkele aanstalten maakte om het net begonnen duel stil te leggen, dit tot ergernis van voorzitter Smit die al meemaakte dat de lichtinstallatie bij herhaling uitviel en daarop zijn actie ondernam.
Na de ingelaste pauze werd de wedstrijd hervat tussen het beloftenteam en Bursaspor. De wedstrijd eindige in 2-2. Van Almelose zijde scoorden Vejinovic en Plet. Bursaspor misste in de slotminuut nog een penalty.

Opstelling Heracles Almelo:
Telgenkamp, Jallo, ter Horst, Reekers, Te Wierik (Schuurman - 68 min.), Rendla (Bruns - 68 min.), Rienstra, Vejinovic, Houtkoop (Nieuwboer - 68 min.), Plet, Cairo (Almubaraki - slotfase).

 
10-01-2011  

AKC/Ermasport pakt eerste punten

 

ALMELO - In een bijzonder spannende wedstrijd heeft AKC/Ermasport de eerste punten in dit zaalseizoen gepakt. Het Friese SCO was het slachtoffer. Na een slechte eerste helft waar veel mis ging aan Almelose zijde stond er een terechte ruststand van 8-12 op het scorebord. SCO maakte de kansen goed af en wist het aanvalsspel van de AKC/ERMASPORT vaak te ontregelen. De Almeloers kwamen als herboren uit de kleedkamer en wisten in korte tijd de achterstand in te lopen naar 12-12. Vanaf daar ging het gelijk op en bleven de ploegen dicht bij elkaar. Tot 17-17 ging het gelijk op. In de laatste 5 minuten wist de Almelose ploeg de stand om te buigen naar 19-17 en dat bleef ook de eindstand.

< Uitblinker was Rik Landhuis die zijn directe tegenstander in de tweede helft volledig aan banden legde en hem niet meer tot scoren liet komen.

Doelpuntenmakers voor AKC/Ermasport: Ramon Post 5, Samantha Jonkman en Mark Landhuis elk 4, Roman Seifert 3, Pauline Schorn 2 en Mirte Geerdink 1

 
15-01-2011  

Taekwondo Oude Luttikhuis het best op NK


Joyce van Baaren en Kubren Okayben (blauw) tijdens een training
 

ALMERE – Tijdens de nationale kampioenschappen in Almere was teakwondo Oude Luttikhuis present met 30 deelnemers. Teakwondo Oude Luttikhuis werd met 25 medailles opnieuw ‘beste team overall’ nadat dit ook al in de voorgaande twee jaar was gelukt. Naast 10 titels werden 7 zilveren en 8 bronzen plakken behaald. Bij zowel de dames als de heren werd Teakwondo uitgeroepen tot het beste team.

Opvallend hierbij was dat Joyce van Baaren (Sen Dames -62kg) voor maar liefst de 12e keer nationaal kampioen werd in haar carrière.
De Almelose Kimberley Kampman (-44kg) kwam als 16-jarige bij zowel de junioren als senioren uit en wist in beide klasses nationaal kampioen te worden. Erg knap om al op deze leeftijd bij de senioren nationaal kampioen te worden.
Marjolijn Abbink(Sen Dames -67kg) won in de finale zeer overtuigend met 18-3 van Margot Triebels(TKD Yoo-sin) en prolongeerde daarmee haar titel.
Roman Zemar(Sen Heren -63kg) stond voor het derde opeenvolgende jaar in de finale tegen Fawad Popal uit Almere. In de voorgaande edities was dit een zeer spannende strijd maar ditmaal won Roman zeer overtuigend met 16-6.
Eveneens was er goud voor Reshmie Oogink, Dominique Bloemberg, Jeremiah Serhalay, Audy Muller en Caner Sucuoclu.

Goud
Kimberley Kampman Junioren Dames -44kg
Dominique Bloemberg Junioren Dames -55kg
Jeremiah Serhalay Junioren Heren -48kg
Caner Sucuoclu Junioren Heren -63kg
Kimberley Kampman Senioren Dames -46kg
Joyce van Baaren Senioren Dames -62kg
Marjolijn Abbink Senioren Dames -67kg
Reshmie Oogink Senioren Dames -73kg
Audy Muller Senioren Heren -58kg
Roman Zemar Senioren Heren -63kg


Zilver
Hulya Simsek Aspiranten Dames -57kg
Amber Oude Heuvel Aspiranten Dames +64kg
Dewey Roemeon Junioren Dames -46kg
Dewey Roemeon Senioren Dames -46kg
Kubra Okayben Senioren Dames -62kg
Lisanne Derksen Senioren Dames -73kg
Yvonne Oude Luttikhuis Senioren Dames +73kg

Brons
Gabriel Kaya Aspiranten Heren -32kg
Jesse Bruggeman Aspiranten Heren -36kg
Kubra Okayben Junioren Dames -63kg
Lisanne Derksen Junioren Dames +68kg
Nicole van Zenden Senioren Dames -53kg
Jeremiah Serhalay Senioren Heren -54kg
Maikel Teunissen Senioren Heren -80kg
Robert Dannenberg Senioren Heren +87kg

 
16-01-2011  

Jeanette Corbeek prijzenpakker Indoor Delden

 

AMBT-DELDEN - Jeanette Corbeek had zondag een uitstekende dag tijdens het hippische evenement in manege De Hoffmeijer. Met de zevenjarige merrie Katie S. won ze de klasse Z en de handicapfinale M/Z/ZZ met als ereprijs een springzadel. Met Silk'-Ka's Rose (zesde) en No Concept (achtste) maakte Corbeek haar vlekkeloze optreden compleet.
De Hengelose, die tegenwoordig haar domicilie heeft op de JC Stables in Ambt Delden, was met Katie S. de eerste starter van de achttien barragekandidaten en zette met een nulrit in 43,02 seconden meteen de winnende tijd op de klok. Gerben Morsink was met Cartouche weliswaar een fractie sneller (42,27) maar sneuvelde op de laatste hindernis. Judith Vetker met Vickweis en Lianne Oude Wesselink met Son of Kigali eindigden als tweede en derde.

Indoor Delden - Klasse Z (na barrage) 16-01-2011
1. Jeanette Corbeek, Katie S. - 0 ft. 43,02 sec. (Ambt Delden)
2. Judith Vetker, Vickweis - 0 ft. 43,90 sec. (Wierden)
3. Lianne Oude Wesselink, Son of Kigali - 0 ft. 44,11 sec. (Borculo)
4. Marleen Bruggink, Primeval Temtation - 0 ft. 44,21 sec. (Weerselo)
5. Gelmar Goselink, Winnie - 0 ft. 44,84 sec. (Ruurlo)
6. Jeanette Corbeek, Silk Ka Rose - 0 ft. 45,03 sec. (Ambt Delden)
7. Fabienne Roelofsen, Hallo Hallo - 0 ft. 45,11 sec. (Broekland)
8. Jeanette Corbeek, No Concept - 0 ft. 45,85 sec. (Ambt Delden)

Gerbert te Koppele bleef in het ZZ-springen met Watch Me de baas over al zijn tegenstanders. Willy van der Ham kwam met Navardo het dichtst in zijn buurt en Bjorn te Lintelo pakte met Winchester de derde plaats, voor Jeanette Corbeek met Warina en Steven Veldhuis met Valanta.

De klasse M leverde een dubbele zege op voor Jarno Hesselink. Hij werd eerste met Zamalia en tweede met Zorro. Rob Schipper eindigden met Chico's Girl als derde.

 
17-01-2011  

AKC/Ermasport verliest uit tegen Mid Fryslân

 

GROU - AKC/Ermasport is er niet in geslaagd om aansluiting te vinden bij de middenmoot van de Hoofdklasse A. In Grou werd met 23-16 verloren.

Klik hier voor het Friese wedstrijdverslag.


< Fotoreportage: Nick Zweers
(Klik hier voor alle 106 foto's)

 

Fotoreportage (18 foto's)...

 
17-01-2011  

Winterloop Schelfhorstpark wordt volwassen

 

ALMELO – Met 120 deelnemers wordt de Winterloop in het Schelfhorstpark langzaam volwassen. De weersomstandigheden tijdens de zesde editie waren dan ook ideaal toen wethouder van Woudenbergh de lopers wegschoot. Organisatoren stichting Schelfhorstpark, SISU en RSV Schelfhorst keken dan ook met genoegen terug op deze met zon overgoten winterloop.

Fotoreportage: Jan Bril
(Kijk hier naar alle 137 foto's)


Uitslag 10 km
Uitslag 6 km
Uitslag 4 km
Uitslag 2 km

Fotoreportage (25 foto's)...

 
19-01-2011  

AKC/Ermasport op zoek naar nieuwe trainer

 

ALMELO - De Almelose korfbalvereniging AKC/Ermasport heeft, in goed overleg met trainer Hans Stokkentre en de spelers van de selectie, besloten om het aflopende contract van de trainer niet te verlengen. Stokkentre maakt het lopende indoorseizoen af. De topsportcommissie van AKC/Ermasport gaat op zoek naar een nieuwe trainer.
Tom Snellink, trainer van het tweede team, gaat wel verder in het volgende seizoen.  

< Einde nadert voor trainer Hans Stokkentré

 
19-01-2011  

Pak slaag voor Heracles Almelo bij FC Twente

 

ENSCHEDE - Heracles Almelo heeft een pak slaag gekregen van FC Twente. In de Grolsch Veste werd het uiteindelijk 5-0, bij rust stond het al 3-0 voor FC Twente. Marc Janko maakte 4 doelpunten.

(Later meer)

Fotoreportage (24 foto's)...

 
19-01-2011  

Stal Maathuis failliet, CSI Twente gaat door

 

GEESTEREN – De roemrijke en wereldbekende paardenhandel van Stal Maathuis in Geesteren is failliet. In 1839 ruim honderdvijftig jaar geleden begon Johannes Maathuis met de handel in paarden bestemd voor de landbouw en het transport met paard en wagen en werd destijds bekend onder de naam ‘Stal Mensman’, de bijnaam van de familie Maathuis. Zoon Gerard zette de handel voort en begon na de oorlog '40/'45 tevens in rijpaarden te handelen. De handel kreeg daarmee een grote vlucht en uit geheel Nederland leerde men ‘Stal Mensman’ te vinden.
Toen de in 1939 geboren zoon Jan ook nog eens succesvol werd in de springsport met 6 nationale kampioenschappen en zelfs eenmaal in de dressuur, werd die bekendheid zelfs internationaal. Mede door 15 jaar succesvol in de nationale equipe geheel Europa te hebben doorgezworven, werd Stal Maathuis internationaal bekend. Troongraaf, Troongrafin en Dolman waren misschien wel de meest succesvolle paarden waarmee Jan prijzen pakte. Dat bleef eveneens niet onopgemerkt en vooral uit Duitsland, Engeland, Ierland en Amerika kwam er zoveel belangstelling voor talentvolle paarden dat Stal Maathuis een wereldspeler werd in de handel.
Nu zo vele jaren verder bleef de concurrentie niet stilzitten en waaar successen worden behaald duikt ook de handel op. Voor Stal Maathuis werd dat langzaam minder en ook het sinds jaar en dag georganiseerde internationale CSI Twente kon voor Stal Maathuis dat tij niet keren en is feitelijk na 152 jaar handel in paarden het doek gevallen.

Voor het jaarlijkse CSI Twente dat op erve Maathuis plaatsvindt heeft e.e.a. geen gevolgen. De handelsstal bv staat daar volkomen los van. Directeur Gerard Maathuis van CSI Twente meldt in een persbericht dat juist wordt geïnvesteerd in de accommodatie gelet op de Olympische ambities voor 2028. Ook is met het KWPN-stamboek een vijfjarige overeenkomst gesloten voor het houden van jaarlijkse keuringen van jonge spring-, dressuur- en tuigpaarden. Tevens is drievoudig wereldkampioen Edward Gal gecontracteerd voor een demonstratie en is de datum opgeschoven naar 23 t/m 26 juni, normaliter de data van het met zijn bijna 2500 deelnemers in omvang veel grotere tiendaagse hippische evenement Almelose Ruiterdagen. Die hippische dagen zijn eveneens wat opgeschoven en daarvan kunt u de data 24 juni t/m 3 juli in de agenda schrijven. De eerste drie dagen zijn de ponydagen.

 
21-01-2011  

E2 avc Heracles kampioen

 

ALMELO – Door het winnen van de inhaalwedstrijd tegen ON is het E2 team van avc Heracles kampioen geworden van de najaarscompetitie in hun klasse. De inhaalwedstrijd werd met 5-0 gewonnen. Het team versloeg zelfs alle tegenstanders op een na in de competitie.
Naast de kampioensbeker van de ouders werd het kampioenschap gevierd met kinderchampagne, limonade en patat en werd ook een feestje gevierd bij de indoor-kermis in Preston Palace.

< Op de foto v.l.n.r.: Bas Keizers (trainer), Philip Schuttenbeld, Robbin Obermeijer, Maurits Wissink, Anton Ambergen, Oscar Veldhuis, Hans Mulder (trainer) Emir Antakyali, Erdim Tasyurek, Niels Maathuis en Mik Tanate

Fotoreportage (1 foto's)...

 
22-01-2011  

Heracles Almelo en AZ houden elkaar op 0-0

 

ALMELO - Heracles Almelo en AZ hebben elkaar op een 0-0 stand gehouden. Hierdoor heeft het team van Peter Bosz zich goed gerevancheerd na het 5-0 verlies afgelopen woensdag tegen FC Twente.

De eerste helft kregen Heracles en AZ over en weer kansen. Doelman Remko Pasveer stond op de juiste plaats bij het schot van Johann Berg Gudmundsson; deze kon worden gepareerd. Aan de andere kant mistte Mark Jan Fledderus – na een mooie actie van Willy Overtoom – net het doel van AZ doelman Sergio Romero.

Na rust stond doelman Remko Pasveer - en de even latere 'Man of the match' - op de juiste plaats om de doelpogingen van AZ te pareren. Voor Heracles was Fledderus dichtbij, maar zijn afstandschot werd door doelman Romero gepareerd. De voorzet van Marko Vejinovic kon niet worden binnengetikt. Het bleef 0-0 waardoor Heracles weer een puntje aan zijn puntentotaal kon toevoegen en precies 20 punten in totaal heeft uit 20 gespeelde wedstrijden.

Heracles Almelo - AZ 0-0

Arbiter: Braamhaar
Geel: Douglas, Marcellis

Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Fledderus, Douglas, Armenteros, Everton (Vejinovic/69).
AZ Alkmaar: Romero, Marcellis, Moisander, Moreno, Klavan, Elm, Falkenburg (Ortiz/37), Schaars, Gudmundsson (Benschop/67), Sigthorsson, Martens (Van der Velden/78).

Fotoreportage (25 foto's)...

 
23-01-2011  

Wedstrijd AKC/Ermasport - Eibernest gestaakt

 

Almelo - Door een defect aan een schotklok display, werd de wedstrijd AKC/Ermasport 1 - Eibernest/Vrolijk 1 na de rust gestaakt. De stand was 15-15. Wanneer de wedstrijd wordt hervat is nog niet duidelijk.

< Fotoreportage: Nick Zweers
(Klik hier voor alle 74 foto's)

 

 

Fotoreportage (16 foto's)...

 
28-01-2011  

Heracles toch nog een puntje in Nijmegen

 

NIJMEGEN – Een prachtige vrije trap van Fledderus een half uurtje voor het eind van de wedstrijd tegen NEC in de Goffert zorgde er voor dat Heracles Almelo nog een puntje meepakte uit Nijmegen.
Vooral de eerste helft begon matig met amper kansjes over en weer. Na een half uurtje kreeg Heracles Almelo een licht overwicht op de Nijmegenaren die evenals Heracles Almelo slordig speelden.
In de tweede helft wist Goossens de volledig vrijstaande topscorer Vleminckx te bedienen die prompt de bal achter Heracles doelman Pasveer schoof en daarmee NEC op voorsprong zette.
Heracles voerde daarna de druk op en dat resulteerde in een vrije trap van rechts diagonaal op de 16 meterlijn. Fledderus had een vrije trap bij de tweede paal in gedachten en tot ontzetting van alles wat NEC een warm hart toedraagt, verdween de bal onberoerd door doelman Cillessen in het net.
Na deze fraaie gelijkmaker kwam er meer spirit in de wedstrijd en golfde het spel heen en weer en deden zich kansrijke situaties voor beide doelen voor. Tot een doelpunt kwam het echter niet meer.
< meer foto's van Harrie Broeze klik hier

NEC - Heracles Almelo 1-1 (0-0)
1-0 Vleminckx (52)
1-1 Fledderus (63)

Arbiter: Sanders
Geel: Looms,Chatelle,Fledderus,Aamieux,Schone

Opstellingen:
NEC:
Cillessen,Will,Otten,Zomer,AmieuxChatelle(77/Fejzullahu),Sibum,Goossens,Zimling,Schone,Vleminckx
Heracles Almelo: Pasveer,Breukers, Maertens,v.d.Linden,Looms,Quansah,Overtoom,Fledderus,Douglas,Armenteros (83/Plet),Everton(60/Veijnovic)

 
30-01-2011  

HandbalAcademie strijdt in IISPA om Europacup

  ALMELO – Het team van de HandbalAcademie strijdt in het weekend van 5 en 6 februari om een plek in de kwartfinale van de Europese Challenge Cup. Tegenstander is het Portugese Colegio de Gaia. De teams ontmoeten elkaar twee keer in Nederland. Op zaterdag 5 februari in Almelo en op zondag 6 februari in Arnhem. De winnaar van deze duels plaatst zich voor de kwartfinale in de Challenge Cup.

De strijd om het ticket in de kwartfinale start op zaterdag 5 februari om 18.00 uur in het gloednieuwe IISPA te Almelo. Voorafgaand aan de wedstrijd van de HandbalAcademie is er een clinic voor de jeugd onder leiding van Nederlandse topcoaches en speelsters van de HandbalAcademie. De ontknoping om de kwartfinaleplaats begint de volgende dag om 14.00 uur in sporthal Elderveld in Arnhem. Kaarten zijn een uur voor aanvang van de wedstrijd verkrijgbaar aan de kassa. Jeugd t/m 15 jaar betaald slechts € 3,- en voor volwassenen kosten de kaarten € 5,-.
Lees verder...

Archief
Terug naar vorige pagina