Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-06-2009  

Pinksterfeesten Bornerbroek gaan slotdag in

 

ALMELO - Dat ze in Bornerbroek feesten kunnen organiseren weet menige Almeloër. Als u er nog niet geweest bent, dan kunt u dat op de 2e Pinksterdag nog inhalen want er is van alles voor iedereen te beleven. Van kermis tot muziek en veel bikers maar ook de creatievelingen kunnen een kunstwerk schilderen voor de kunsttoren en de kids kunnen een echte grasbaanrace rijden. Misschien komt u de schutterskoningin 2009 - Marieke Stamsnijder ook nog wel tegen.

Klik hier voor het programma.

Fotoreportage (13 foto's)...

 
01-06-2009  

Finishing touch voor Almelo Verdiept (Upd)

 

ALMELO - Vandaag zullen de aannemers de laatste werkzaamheden uitvoeren aan Almelo Verdiept. Naast het egaliseren van het ballast wordt er vooral gemeten om te kijken of er afwijkingen zijn tussen de AutoCad-tekening (ontwerp) en de praktijk.

Voordat de eerste trein morgenochtend rond 5:15 uur door de verdiepte tunnelbak gaat, zal een testtrein van  vanmiddag vanaf 17:00 uur gedurende 7 uur tussen Almelo en Hengelo rijden om de beveiligingsystemen te testen.

(Update: foto's van de testtrein toegevoegd)

Fotoreportage (11 foto's)...

 
01-06-2009  

Wim Drenth nieuwe directeur CSG Het Noordik

  ‘Ik wil onderdeel worden van Het Noordik´

ALMELO – Hij is een onderwijsman in hart en nieren en vindt het zien groeien en bloeien van leerlingen het mooiste wat er is. Wim Drenth. De nieuwe directeur-bestuurder van CSG Het Noordik, heeft zijn hart verpand aan alles wat met onderwijs te maken heeft. Hij vierde vorige maand zijn 57e verjaardag in zijn nieuwe functie en houdt vanaf dag één een weblog bij van al zijn belevenissen, indrukken en overdenkingen tot nog toe.

Wim Drenth is vanaf 1 mei in dienst getreden als directeur-bestuurder van CSG Het Noordik. Hij is getrouwd, heeft twee zonen, een dochter en een kleindochter en zit al 36 jaar in het vak. Nadat hij de kweekschool in Groningen – hij komt van oorsprong uit Zuidlaren - afrondde, begon hij zijn loopbaan in 1973 als onderwijzer in het basisonderwijs in Vlaardingen.
Lees verder...

 
02-06-2009  

Verdiept spoor in gebruik

 

ALMELO - Met een ritje in een trein die vanochtend vroeg om 05.06 uur vanuit het station Hengelo vertrok, beleefde wethouder Anthon Sjoers zijn 'finest hour' door de eerste rit mee te rijden door het tracé van het nieuwe Verdiepte Spoor. Jaren en jaren heeft hij er aan getrokken en gesleurd tot zelfs de 2e Kamer er aan te pas moest komen om de minister te bewegen de aanleg er bij spoorbeheerder Prorail door te drukken. De aanleg van het verdiepte tracé plus de aansluiting van de wegenstructuur kost toch ongeveer 50 miljoen euro en dat is een flinke duit. De aansluiting 'dubbele overweg' zoals dat voorheen in de volksmond heette, zal nog enige tijd duren maar daar berichten wij u zeker over.

Video's:
- Eerste rit volgens dienstregeling door Almelo Verdiept   
(28 mb)
-
Door Almelo Verdiept met de stoptrein richting Hengelo 
(8 mb)

Fotoreportage (18 foto's)...

 
02-06-2009  

Jonge zwaan zet Almelo op stelten

 

ALMELO - Malcolm Heijloo stuurde de foto's over een jonge zwaan met een vishaakje in zijn snavel die al snaterend in het kanaal Almelo-Nordhorn van zich liet horen. Het gesnater lokte de familie Heijloo tijdens de barbecue van de tuin naar de kade en zo zagen zij hoe de jonge zwaan zich van het 'ding' trachtte te bevrijden.

Al ras werd de dierenambulance gebeld, maar ook die moest een beroep doen op de brandweer om het beestje te vangen. Met een bootje werd het 'snaterende beest' omzichtig benaderd, maar alle pogingen liepen op niets uit omdat het beestje telkens 50 meter verderop vloog. Later op de avond dan toch een belletje van de ambulancedienst dat de jonge zwaan zichzelf van het haakje en vissnoer had weten te bevrijden. Eind goed al goed!

Fotoreportage (7 foto's)...

 
02-06-2009  

Nieuw stadion voor Heracles pas over 5 jaar?


Foto's: Freek Buitenweg
  ALMELO - "Almelo en de betaald voetbalorganisatie Heracles Almelo". Onder deze titel hield de gemeenteraad dinsdagavond een raadsinformatiebijeenkomst in het Polmanstadion waarin iedereen kon meepraten. De raadsleden wilden graag antwoorden op vragen als; Wat kan Almelo betekenen voor Heracles?, Wat kan Heracles betekenen voor Almelo? en Wat betekent sport in het algemeen voor de gemeente?
Supporters van Heracles Almelo gaan acties houden als er niet snel duidelijkheid komt over een nieuw stadion, dat zei voorzitter Jeffrey Steunenberg van de supportersvereniging Bianco Nero dinsdagavond. Daarbij wordt gedacht aan bijvoorbeeld het ophangen van grote spandoeken in Almelo. Een groep Bianco Nero-leden waren dinsdagavond bij de raads- informatiebijeenkomst al met een voorproefje aanwezig.
Lees verder...

Fotoreportage (17 foto's)...

 
03-06-2009  

Zaterdag Open Dag bij bouw van IISPA

 

ALMELO - Zaterdag 6 juni tijden de Dag van de Bouw stelt de bouwcombinatie Löwik-Hegeman V.O.F. een Open Dag in voor belangstellenden bij de bouw van de Internationale Indoor Sportaccommodatie Almelo (IISPA) tegenover het Polmanstadion. Tijdens de Open Dag kunt u een kijkje achter de schermen nemen wat er zoal komt kijken bij de bouw van een dergelijk project. Voor de bezoekers is er koffie, thee en frisdrank en de kinderen kunnen onder toezicht spelen op het luchtkussen. Eind 2009 wordt de oplevering van de IISPA verwacht. Klik hier voor meer informatie over de Dag van de Bouw

 
04-06-2009  

Kinderen lastiggevallen en onzedelijk betast

  ALMELO - Leerlingen van een tweetal basisscholen in de Almelose wijk Windmolenbroek zijn de afgelopen dagen door vermoedelijk een en dezelfde dader onzedelijk betast. De politie roept de hulp in van getuigen Dinsdagmiddag 2 juni werd de politie gebeld met de mededeling dat een aantal leerlingen van een basisschool aan de Rotsduif in Almelo, geconfronteerd waren met een schennispleger.

Lees verder...

 
04-06-2009  

Scholieren Pius X actief betrokken bij verkiezingen

 

Almelo – Vandaag worden de leden van het Europees Parlament voor de komende vijf jaar gekozen. De Gemeente Almelo en het Pius X College waren voor vandaag overeengekomen de krachten te bundelen en gezamenlijk aandacht te geven aan de Europese verkiezingen. Het doel van deze samenwerking was om jongeren in hun vroege schoolcarriëre kennis te laten maken met de politiek. 55 vwo-leerlingen hadden zich gestort op dit project.
De 55 leerlingen zijn officieel door burgemeester Knip benoemd als volwaardig lid van de stembureaus. Overdag assisteren ze de stembureauleden en ’s avonds helpen de leerlingen bij het tellen van de stemmen. De officiële vergoeding die de school hiervoor krijgt wordt gebruikt voor een reis naar Brussel. De hulp op de stembureaus en de reis naar Brussel passen perfect in het lesprogramma van het Pius X rondom de Europese Verkiezingen. Zo worden de leerlingen actief betrokken bij Europa. De kans dat de opkomst voor de verkiezingen van het Europees Parlement uiteindelijk veel hoger uitvalt dan bij de vorige editie in 2004 lijkt niet groot.. Rond 14.00 uur hadden zo'n 2 miljoen Nederlanders de gang naar het stemlokaal gemaakt. Dat komt neer op een opkomstpercentage van 16. Vijf jaar geleden was dat rond hetzelfde tijdstip 15 procent.

Fotoreportage (5 foto's)...

 
04-06-2009  

Theaterklassen stralen als sterren


Foto's: Freek Buitenweg
  ALMELO - De Theaterklassen van CSG Het Noordik hebben het afgelopen schooljaar kei- en keihard gewerkt aan meerdere voorstellingen. De eerste en tweede klassen hebben het spits afgebeten, de derde klassen volgen dinsdag 9 juni om 19.30 in de aula aan de Noordikslaan met de voorstelling ‘De drie prinsessen´ en een ‘ondefinieerbaar´ optreden onder het mom van: ‘Wij hebben geen stuk, dus kom maar niet.´

‘Succes´, is de titel van het stuk dat de eerstejaars Theaterklas van CSG Het Noordik op de planken zetten. Met een prachtige verhaallijn over de broosheid, de glitter en de bla-bla van het sterren-succes maakten de spelers hun debuut voor een groot publiek.
Lees verder...

Fotoreportage (7 foto's)...

 
04-06-2009  

Succes Newland Countrydancers in Denemarken

 

ALMELO - Vijf leden van de Newland Countrydancers uit Almelo zijn tijdens de Open Deense Linedance Kampioenschappen in de prijzen gevallen. Kelly Kalkhaar en Claudia Reighart werden beide in hun divisies Deens Kampioen. Ook de zusjes Alicia en Celeena Lamers werden in hun divisies 1e en mogen zich Deens Kampioen noemen. Meriam Kalkhaar behaalde in haar divisie de 4e plek.

 
05-06-2009  

Wilders PVV ook winnaar in Almelo

 

ALMELO - De verkiezingsopkomst voor het Europese Parlement was vergeleken met de verkiezing van 2004 bijzonder laag. In 2004 bracht 35,81% haar stem uit en nu 29,1%. Het CDA werd bij deze verkiezing in Almelo de grootste partij 21,3%, gevolgd door de PVV 18,7 % en de PvdA 15,4%. De grootste winst is voor de PVV, vanuit het niets hebben zij 2916 stemmen gekregen. Bij gemeenteraadsverkiezingen zou de PVV de huidige nummer één PvdA ruim achter zich hebben gelaten. De PVV liet desgevraagd onlangs nog weten niet aan de gemeenteraadsverkiezing in 2006 in Almelo mee te doen tenzij goede kandidaten zich daarvoor op tijd beschikbaar stellen. D66 kan trots zijn op een flinke stemmenwinst vergeleken met de gemeenteraadsverkiezing van 2006.

 

Patatje oorlog voor D66-er Fred Gerritsen, op weg naar de gemeenteraadsverkiezing in 2010

 
05-06-2009  

Woning uitgebrand in de Biezenstraat

 

ALMELO - Vrijdagmiddag tegen 16.00 uur brandde een woning aan de Biezenstraat geheel uit. De bewoonster kon ongedeerd het pand verlaten. De naastgelegen woningen werden licht beschadigd en liepen enige waterschade op. Naar de oorzaak van de brand wordt nog gezocht.  

< Kijk hier voor de foto's van J.J.A. Weegink en Ronald Giesbers op weegink.nl 

 
05-06-2009  

Erfconcert op De Boderie Harbrinkhoek

 

HARBRINKHOEK - Meestal geven orkesten hun concerten in zalen. Vanavond werd er door c.o.v. Wilhelmina hierop een uitzondering gemaakt. Het orkest gaf vanavond een 'erfconcert' bij De Boderie in Harbrinkhoek. Hierbij werden onder andere filmmuziek gespeeld uit "Highlights from the Wild ", "The Lion King", "Once upon a time in the West", "The Good, the Bad and the Ugly". Daarnaast ook muziek uit de tv-series van "The A-team" en "The Simpsons". Ook werd "A tribute to Frank Sinatra" opgevoerd.

Hoewel de publieke belangstelling niet zo groot was, waren de musici enthousiast om de liederen te spelen, getuige van de volgende foto's.

< Kijk naar de fotoreportage van Alexander Kamp

Fotoreportage (12 foto's)...

 
06-06-2009  

Vrijwilligers gezocht Almelose Ruiterdagen

  ALMELO - Voor de organisatie van de 43e Almelose Ruiterdagen kan men veel hulp gebruiken tijdens de concoursdagen van 19 t/m 28 juni. Nodig zijn schrijvers die de jury assisteren bij het noteren van de resultaten van het springen en de dressuur, de catering en het schoonhouden van het terrein en het toezien op het parkeren.
Lees verder...

 
06-06-2009  

Drukke Rembrandt Fiësta

 

ALMELO - Weinig Nederlandse gerechten werden geserveerd tijdens Rembrandt Fiësta op het Rembrandtveld. De jaarlijkse Rembrandt Fiësta was evenals vorige jaren een bonte verzameling van culinaire tradities. Vrijdagavond was men begonnen met het samenzijn van ouderen uit de wijk Ossenkoppelerhoek. Dit samenzijn werd opgeluisterd met zang en dans van een groep uit onze Britse partnerstad Preston.

Zaterdag presenteerden Almeloers uit alle windstreken zich met hun culinaire achtergronden in de vorm van lekkere hapjes op het Rembrandtveld. Baklava en borek en allerlei andere lekkernijen uit Turkije lieten de bezoekers zich goed smaken. Nasi en loempia’s uit de Indische keuken het was er allemaal. Tot de Carrotcake uit Nieuw Zeeland en brownies uit Amerika toe. Wat eten betreft is integreren het credo van de Rembrandt Fiësta. De vele bezoekers vinden het allemaal prima en laten zich de lekkernijen goed smaken. 

Fotoreportage (18 foto's)...

 
06-06-2009  

Open Dag van de Bouw bij de IISPA

 

ALMELO - Zaterdag was de Open Dag van de Bouw. In Almelo kon het belangstellende publiek een kijkje nemen naar de vorderingen van de in aanbouw zijnde Internationale Indoor Sportaccommodatie Almelo (IISPA) naast het Polmanstadion.
In de speciaal geplaatste tent werden bouwtekeningen en een video getoond. Deskundigen waren aanwezig om uitleg te geven. Men werd begroet met een kopje koffie, thee of fris en meegebrachte kinderen konden zich uitstekend vermaken op het grote speelkussen. De bouw van de IISPA moet in het najaar gereed zijn.
De Open Dag van de Bouw wordt sinds vier jaar georganiseerd om het grote publiek kennis te laten maken met de bouwsector en haar prestaties. Was het in Almelo de bouw van de IISPA, in Rijssen bood Prorail de gelegenheid om te komen kijken naar de aanleg van de tunnel onder het spoor. 

< Nicole Meijerink van de Hegeman Bouwgroep & Henk Löwik van Bouw- en Betonbedrijf Gebr. Löwik leidden de bezoekers rond bij de in aanbouw zijnde IISPA.

Fotoreportage (17 foto's)...

 
06-06-2009  

Voedselbank maakt start dankzij particuliere hulp


Foto: Almelo's Weekblad - Jan Torny ovrhandigt de cheque in de vorm van een bestelauto die er nog bij komt.
 

ALMELO - Onder het kopje Politiek schreven we al dat het raadsbesluit om geen startsubsidie aan de Voedselbank Almelo te geven niet overal in goede aarde was gevallen. De Rabobank Noord West Twente gaf een dag later al te kennen 10.000 euro te geven om de Voedselbank op weg te helpen.
Vrijdagmiddag toog daarom Rabobank-vertegenwoordiger Eric Hütte naar de vestiging van de Voedselbank aan het van Dronkelaarsplein om de cheque officieel te overhandigen aan voorzitter mevrouw Mirjam Smith. In zijn kielzog ondernemer Jan Torny met een gift van 5000 euro namens enkele ondernemers en de toezegging dat er nog een bestelwagentje bij komt om het transportprobleem van de Voedselbank op te lossen.
Tot nu toe was de hulp aan gezinnen in nood beperkt tot 35 en dat kon alleen door hulp van de Voedselbank Midden Twente die de gemeenten Hengelo, Borne en Hof van Twente bestrijkt. De hulp aan gezinnen in nood wordt gescreend en is beperkt tot in eerste instantie een half jaar om enig soelaas te geven in de financiële noodsituatie.

Almelose burgers en bedrijven die het goede voorbeeld van de Rabobank en ondernemer Torny willen volgen kunnen hun bijdrage storten op Rabobank 14.89.76.697. t.n.v. De Voedselbank Almelo. Ook supermarktwinkeliers e.d. kunnen zich bij de Voedselbank melden om overtollige goederen beschikbaar te stellen. info@voedselbankalmelo.nl  www.voedselbankalmelo.nl  Telefoon: 06-4160 5996 Stichting Voedselbank Almelo - KvK nr. 08185495 AlmeloNieuws.nl zorgt voor de nodige publiciteit.

 
07-06-2009  

Blaaskapellenfestival in het Beeklustpark

 

ALMELO - Op het podium in het Beeklustpark was het vandaag de beurt aan de blaaskapellen om het talrijke publiek te vermaken. Almelo Nieuws was aanwezig tijdens een optreden van de Twentelandkapel. 
De kapel neemt regelmatig deel aan een concours,  in 1999  leverde het een Nederlands kampioenschap op in de bergklasse. De kapel is een graag geziene gast bij regionale activiteiten in Nederland en Duitsland en zeker in bejaarden en verzorgingstehuizen. Ook in het Beeklustpark dus. Vijf blaaskapellen namen vandaag deel aan het blaaskapellenfestival.
 

Fotoreportage (11 foto's)...

 
07-06-2009  

Fietsvoorsorteerstroken bij kruising Violierstraat

 

ALMELO - Vanaf maandag 15 juni tot vrijdag 3 juli gaat de Gemeente het kruispunt Rietstraat – Violierstraat opnieuw inrichten. Om de huidige verkeerssituatie veiliger voor fietsers te maken, worden op de Rietstraat twee fietsvoorsorteerstroken aangebracht. Hiervoor moet een deel van de parkeerplaats bij Rietstraat nummer 57 worden opgeheven. Een deel van de Rietstraat wordt tijdelijk afgesloten tijdens het werk. Omwonenden worden via een brief geïnformeerd.

< Situatieschets kruising Violierstraat-Rietstraat tijdens afsluiting rijstroken

Afsluitingen
Vanaf maandag 15 juni tot en met vrijdag 26 juni wordt één richting van de Rietstraat afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Het gaat om het gedeelte van de Rietstraat vanaf de Pijlkruidstraat (ter hoogte van nr. 51) tot aan de Violierstraat en het deel vanaf de Violierstraat tot aan de Kroosstraat ter (hoogte van nr. 92) en betreft één rijstrook. Doorgaand verkeer van de Violierstraat naar de Rietstraat is wel mogelijk. Alle woningen zijn wel te voet bereikbaar. De genoemde periode van afsluiting is afhankelijk van weersomstandigheden.

Voortraject
Voor de aanleg van de voorsorteerstroken moest één boom wijken. Deze boom is, na aanvraag van een kapvergunning, in december 2008 gekapt. Ter compensatie wordt in het Joop den Uyl plantsoen een boom aangeplant. Het verleggen van de kabels en leidingen vond eind vorig jaar plaats.

Naschrift red.: In 2008 werd in het Joop den Uyl plantsoen een grote beuk gekapt. De herplant kan dan slecht als compensatie gezien worden voor de kap van een boom die moet wijken voor de fietsvoorsorteerstrook. De gemeentevoorlichters hanteren dus het motto, hoe geef ik er een positieve draai aan. Per saldo is het gewoon één boom minder.

 
08-06-2009  

Zakelijk Almelo was bijeen in Theaterhotel


Rik Nijkamp (L) van RBW Water Services en interviewer Martin Steenbeeke
  ALMELO - Gasten op 8 juni waren Rik Nijkamp (mede-directeur Raps) en André Reigersman (algemeen directeur RWB Water Services): twee energieke ondernemers en twee relatief jonge bedrijven. Beiden hebben het naar hun zin in Almelo. Er is geen enige reden om uit de Heerlijkheid te vertrekken. 'Almelo ligt mooi centraal in Europa', aldus Rik Nijkamp.RWB Water Services is sinds 2002 actief in zowel drinkwater- en proceswaterbereiding als afvalwaterzuivering en -hergebruik. RWB levert standaard- en klantspecifieke systemen aan onder andere Akzo, Campina, Coberco, Coca Cola, Corus, Electrabel, Enrichment Technology, Essent, Grolsch, Heinz, Stork en Philips. RWB Water Services gaat trouwens steeds internationaler: algemeen directeur André Reigersman was net terug van een week Japan.
Lees verder...

Fotoreportage (10 foto's)...

 
09-06-2009  

Video van brand Biezenstraat

 

ALMELO - Van de woningbrand vorige week in de Biezenstraat is een video gemaakt door M. Lopez uit De Beemster die op familiebezoek was in de Biezenstraat. Op dat moment waren politie en brandweer nog niet aanwezig. Een buurjongen wist de bejaarde bewoonster op tijd uit de woning te halen. In de woonkamer was de TV in brand geraakt. 

Op de video is duidelijk de felheid te zien waarmee de brand gepaard ging.

< foto van weegink.nl 

 
09-06-2009  

Brand na blikseminslag flat M. Th. Steynstraat

 

ALMELO - Tijdens de onweersbui van dinsdagavond is de bliksem ingeslagen in een schoorsteen van een flat aan de M. Th. Steynstraat. De schoorsteen barstte door de inslag uit elkaar en er ontstond een begin van brand in het dakbeschot van de flat. De brandweer heeft een stuk uit het dak moeten zagen om bij de brand te kunnen komen. Ook zijn er twee spuitgasten via een luik de zolder opgekropen om van binnen uit de brand te blussen. Bij de meeste flatwoningen is de aardlekschakelaar om gegaan maar bij enkele andere flatwoningen zijn diverse elektronica-apparaten zoals o.a. televisies en computers defect gegaan door de piekspanning die een blikseminslag met zich mee brengt.

< Zie de fotoreportage op de website van Patrick Weegink 

 
10-06-2009  

Half miljoen toeristen in Almelo in 2008

  In 2008 hebben 542.000 mensen een toeristisch bezoek gebracht aan Almelo. De meesten van hen kwamen om te funshoppen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Toeristisch bezoek aan steden door het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen en NIPO-TNS. Almelo deed voor het eerst mee aan dit jaarlijkse onderzoek dat deelnemende gemeenten informatie geeft over het bezoek van Nederlanders aan Nederlandse steden. Omdat er nog geen vergelijkingscijfers zijn met voorgaande jaren worden vooralsnog geen conclusies getrokken. Het is een 0-meting, na een jaarlijkse deelname ontstaat in 2012 een duidelijk beeld.

Lees verder...


Rapport toerisme steden 2008

 
10-06-2009  

De Toermalijn en De Heemde winnaars sportdag

 

ALMELO - Voor de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs werden op het sportcomplex van Luctor et Emergo aan de Horstlaan slagbal en kastiebalwedstrijden gehouden. Zo'n 350 kinderen namen aan de sportmiddag deel. De Toermalijn won het slagbal en De Weier en St. Alphonsus-3 werden tweede en derde. Bij het Kastiebal was De Heemde het beste gevolgd door Montessorischool-1 en De Weier.

 
11-06-2009  

Bolletje beste leerbedrijf 2009 in voedingsindustrie

 

ALMELO - Volgens de jury is beschuit- en koekjesfabrikant Bolletje uit Almelo het beste leerbedrijf in de voedingsindustrie in 2009 van Overijssel. Sinds 2006 heeft het bedrijf de eigen opleiding Bolletjesschool waar ruim 100 medewerkers geschoold worden en is Bolletje al sinds 1993 betrokken bij de opleiding voedingsindustrie van het AOC Oost te Almelo. De jury vindt de bedrijfsfilosofie van Bolletje tot opleiden een belangrijk aspect bij hun keuze.

 
12-06-2009  

De vis wordt duur betaald

 

ALMELO - Het eerste vat met Hollandse Nieuwe leverde donderdagavond bij de grote Almelose haringparty een aardige duit op. De haringparty werd gehouden op vlonders bij restaurant Kreta. Gelegenheidsveilingmeester Menno Knip kon het bedrag afhameren op € 4400,00 nadat  de drie broers Huzink van Riwald Recycling flink tegen elkaar opboden. Ook een schilderij van Maureen Knobben werd geveild en bracht € 1300,00 op. De organisatoren van de haringparty vulden de opbrengst aan tot zesduizend euro bestemd voor de weekendschool 'Toppers op Zondag'. 

< Peter Maas was een schilderij rijker en de gebroeders Huzink van Riwald Recycling een vaatje Hollandse Nieuwe om te consumeren, Mevr. van  der Lof-de Groen van 'Toppers op Zondag' kon de cheque meenemen en Menno Knip ging met dank en lege handen naar huis

Freek Buitenweg was er bij voor de foto's.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
12-06-2009  

KPMG-rapport bevat zeer veel aanbevelingen

  ALMELO - De gemeente presenteerde vanmorgen het grote KPMG-onderzoek naar de kwaliteit van de vergunningverlening. Aanleiding tot dit onderzoek was de ophef na de gijzeling van wethouder Kuiper en vier ambtenaren in de affaire Restaurant De Rechter over vermeende misstanden bij de aanvraag en het al dan niet verlenen van vergunningen. De ophef over deze zaak en over andere zoals o.a. de perikelen rond Dolle Pret/Aylin gaan echter onder de burger onverminderd voort. Het KPMG-rapport telt 167 pagina's en bevat heel veel aanbevelingen aan de gemeente om zaken beter te doen. In het kort samengevat en zwart-wit gezegd: 'De gemeente rommelt maar wat aan.'
Op de volgende pagina de begeleidende tekst van de gemeente en Links naar andere artikelen.
Lees verder...


KPMG-rapport vergunningverlening Almelo

 
12-06-2009  

Brand in de Bartokstraat

 

ALMELO - In het begin van de vrijdagavond omstreeks 21.00 uur brandde een woning uit aan de Bartokstraat. De brandmelding kwam binnen bij de hulpdiensten met de mededeling dat nog iemand in de woning aanwezig zou zijn. Na de snelle aankomst van de hulpdiensten, zoals brandweer en politie, bleek al snel dat dit niet het geval was. De woning liep flinke brand en waterschade op.

< Kijk naar de fotoreportage op weegink.nl   

 

 

 

 
12-06-2009  

K.O. voor Carla Voogel-Klein

  ALMELO - Tijdens de jubileumviering van 25 jaar ATC-Veenhorst in het clubrestaurant is mevrouw C.J. Voogel-Klein verrast met een Koninklijke onderscheiding die haar door loco-burgemeester mevrouw M. Kuik-Verweg werd opgespeld namens de koningin. Zij werd gedecoreerd met het Lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau voor de volgende activiteiten:
Lees verder...

 
12-06-2009  

Leerlingen CSG Het Noordik op kerkenpad

 

ALMELO - De Christelijke Scholengemeenschap Het Noordik in Almelo heeft zijn christelijke identiteit nog eens benadrukt door een Kerkenpad te organiseren en kerk en jeugd nader tot elkaar te brengen. De eerste klassers van de locatie C. van Renneslaan gingen donderdag op pad en brachten een bezoek aan de Yunus Emre Moskee, aan de Rooms Katholieke Kerk St. Georgius en aan de Grote Kerk van de Protestantse Gemeente. In elk gebedshuis werd er informatie gegeven over de geschiedenis en de tradities. Bij terugkomst op school hebben de
leerlingen in groepjes een verslag gemaakt aan de hand van de vragen die ze tijdens de bezoeken hadden beantwoord.

< De foto's zijn van CSG Het Noordik. Kijk voor meer foto's hier.
 

Fotoreportage (17 foto's)...

 
13-06-2009  

Bomvolle binnenstad tijdens Uitmarkt

 

ALMELO - De binnenstad van Almelo was letterlijk bomvol tijdens de Uitmarkt. Op diverse terrassen en Podia liet men zoal zien wat Almelo cultureel te bieden heeft. Kunstenaars vestigden met kramen vol kunst de aandacht op de diverse ateliers in de stad. De horeca presenteerde zich met diverse optredens net zoals de Muziekschool Twente en het Theaterhotel dat de programmering van het komende Theaterseizoen onder de aandacht bracht. Op de Koornmarkt troffen we net de Masterclass van Carel Kraayenhof en op dit centrale podium gaat het vanavond nog wel even door met ondermeer een concert van het Orkest van het Oosten.

De organisatie van het pleinconcert was in handen van de Stichting Herengracht Concerten en de Uitmarkt stond onder supervisie van Evenementen Almelo. Dat wilde SHC toch wel even vermeld zien. Of dat het publiek iets uitmaakt? Nee dus, volgend jaar opnieuw samenwerken lijkt ons het beste! Kijk naar de foto's van een kleine wandeling.

Fotoreportage (73 foto's)...

 
14-06-2009  

CSG Noordik draagt steentje bij aan Ruiterdagen

  ALMELO – Acht SDV- (Sport, Dienstverlening en Veiligheid) en tien Economieleerlingen van CSG Het Noordik, locatie C. van Renneslaan, steken van 19 juni tot en met 28 juni hun handen flink uit de mouwen tijdens de 43e editie van de Almelose Ruiterdagen. Vmbo 3-leerlingen leveren met hun stage voor de derde achtereenvolgende keer een bijdrage aan de Ruiterdagen.
Lees verder...

 
14-06-2009  

Onrustige nacht op Waagplein, 7 arrestaties

 

ALMELO - In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.30 uur meldden beveiligingsmedewerkers van uitgaansgelegenheid Waagplein 1 aan de politie dat zij twee jongens (15 en 17 jaar) hadden aangehouden wegens het leegspuiten van een brandblusser. Bij aankomst van de politie keerden zich echter meerdere jeugdige personen tegen de politie. Lees hier verder.

 
15-06-2009  

Samen werken aan de bestrijding van armoede

  ALMELO - Veertien organisaties hebben samen met de gemeente Almelo op donderdag 11 juni een armoedepact ondertekend. De ondertekenaars van het Armoedepact Almelo willen een impuls geven aan de voorkoming en bestrijding van armoede in Almelo.


Lees verder...

 
16-06-2009  

‘Scheuren’ met scootmobiel

  ALMELO - Leerlingen Zorg en Welzijn van CSG Het Noordik, locatie Catharina van Renneslaan, mogen de komende twee weken op pad met een scootmobiel. Een medewerkster van Welzorg Almelo overhandigde onder toeziend oog van enkele leerlingen maandagochtend dit handige apparaat, dat niet meer weg te denken is uit het straatbeeld anno 2009, aan teamvoorzitter Zorg en Welzijn Mineke Bosch.

Twee ervaringsdeskundigen die eerder een gastles verzorgden over het leven met een beperking waren eveneens van de partij.

Het begon allemaal in maart op een zorgbeurs in Utrecht. Daar won Mineke Bosch 14 dagen een scootmobiel in bruikleen. In een helder ogenblik vroeg zij of zij het vehikel ook voor leerlingen mocht gebruiken. De zaak was al vlot in kannen en kruiken en zodoende staat er nu een scootmobiel in de kelder van de locatie CR.
Na een korte instructie over de werking van alle knopjes en hendels mochten de leerlingen zelf een paar rondjes maken met de scootmobiel.

Lees verder...

 
17-06-2009  

Politie waarschuwt voor skimming

  ALMELO- Politie Twente vraagt burgers alert te zijn tijdens gebruik van pinautomaten. Vanaf 1 januari tot begin juni zijn er bij Politie Twente 66 aangiftes gedaan van pasfraude bij treinkaartjesautomaten, betaalautomaten en geldautomaten in de hele regio. Skimmen of skimming is het op onrechtmatige wijze bemachtigen en kopiëren van pinpas- of creditcardgegevens. Het is een vorm van betaalpasfraude waarbij criminelen de magneetstrip van een pas kopiëren en de pincode bemachtigen op het moment dat er een betaaltransactie wordt verricht.
Lees verder...

 
17-06-2009  

Station Noordikslaan meet kosmische straling

  ALMELO - De locatie Noordikslaan van CSG Het Noordik fungeert als een van de regionale grondmeet-stations om van arriverende energierijke munonen de energie en de richting van aankomst te bepalen. Vanuit de UT in Enschede is een regionaal Hisparc-cluster opgezet met inmiddels in werking gestelde stations in Almelo, Deventer en Hengelo. Haaksbergen volgt in september.

De aarde staat bloot aan een voortdurend bombardement van deeltjes uit het heelal. Als die deeltjes niet zo heel veel energie bezitten zijn ze vaak afkomstig van de zon en zorgen voor het schitterende poollicht. Maar sommige deeltjes zijn extreem energierijk en kunnen niet van de zon afkomstig zijn. Hoe die laatste deeltjes kunnen worden geproduceerd en waar in het heelal, is een raadsel. Ze zijn wel uiterst zeldzaam: jaarlijks komt er per vierkante kilometer gemiddeld niet meer dan één zo’n deeltje de dampkring binnen en zo’n inslag in de atmosfeer leidt tot een lawine (douche) van secundaire deeltjes.
Lees verder...

 
17-06-2009  

30 sollicitanten burgemeestersvacature Almelo

  17 juni 2009 - De Commissaris van de Koningin in Overijssel, de heer mr. G.J. Jansen, heeft 30 sollicitaties ontvangen voor de vacature van burgemeester van Almelo. Onder de sollicitanten bevinden zich 5 vrouwelijke kandidaten.

Achtergrond sollicitanten
Onder de sollicitanten zijn 18 (oud-)burgemeesters. 9 kandidaten vervullen of vervulden een andere fulltime functie in het openbaar bestuur. 3 kandidaten hebben een andere professionele achtergrond. 10 sollicitanten zijn lid van de VVD, 9 van het CDA, 8 van de PvdA, 2 van D66 en 1 van GroenLinks.
Lees verder...

 
17-06-2009  

LISA & RACHEL openen de Zomerwijkweken

  ALMELO - Vrijdagavond 3 juli worden de Zomerwijkweken 2009 officieel geopend door de twee finalisten van de X-Factor, Lisa en Rachel. De opening vindt plaats tijdens de eerste Fridaynight Beachparty op het strand van Tienerplaya, naast de Javatoren, schuin tegenover de pannenkoekenboot. De avond begint om 19.00 uur met een openingswoord door wethouder Theo Schouten. Om 19.30 uur begint het optreden van Lisa en Rachel. Daarna treden er enkele jonge Almelose talenten op waaronder Eva & Maxime en Armstyle en Nero, de finalisten van de Scoop talentenjacht 2009. De activiteiten voor tieners 11-14 jaar (Tienerplaya) en jongeren 15-18 jaar (Zomercafé aan Zee) starten op maandag 6 juli en eindigen op vrijdag 24 juli.
Lees verder...

 
17-06-2009  

Fred Gerritsen gekozen tot lijsttrekker D66

 

ALMELO - Met grote overmacht is Fred Gerritsen gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Hij behaalde 16 stemmen, Schaduwfractielid Gina Rozema, die zich onverwacht meldde als tegenkandidaat, moest het met 5 stemmen doen. In een volle zaal van wijkcentrum de Trefhoek werd ook over het verkiezingprogramma gesproken. D66 dat op dit moment het met 1 zetel moet doen verwacht 1á 2 zetels winst volgend jaar. Dit gezien de landelijke trend waarin D66 wekelijks in de peilingen het goed doet.

< Fred Gerritsen, hier op de foto met een 'Patatje Oorlog', is er helemaal klaar voor.

 
19-06-2009  

Drakenbootraces tijdens Almelose Havendagen

“Enter the dragon”; een teamprestatie
  ALMELO – De Almelose Havendagen, gehouden van woensdag 15 juli t/m zaterdag 18 juli hebben een primeur. Op vrijdag 17 juli worden er op het Overijssels Kanaal tussen 10.00 uur en 18.00 uur drakenbootraces georganiseerd. Vanaf de Dollegoorbrug wordt er richting de Almelose centrumhaven geracet. Naast een demonstratie van een internationaal varend wedstrijdteam kunt u zich als bedrijfsteam, buurtvereniging of sportvereniging ook aanmelden om deel te nemen.
Lees verder...

 
19-06-2009  

Van Schilt nieuwe directeur VMBO Pius X

 

ALMELO - De heer Pieter van Schilt is per 1 augustus a.s. benoemd tot locatiedirecteur van het VMBO Pius X aan de catherine van Renneslaan. Van Schilt is vijftig jaar en heeft de nodige ervaring in het voortgezet onderwijs. Hij wordt een gedreven schoolleider genoemd en is nu nog als afdelingsleider verbonden aan de scholengemeenschap De Driemark in Winterswijk.

< Pieter van Schilt 

 
20-06-2009  

Almelose Ruiterdagen begonnen met de pony's

 

ALMELO - Misschien heeft u wel helemaal niets met paardensport, maar gisteren zijn de Almelose Ruiterdagen voor de 43e keer van start gegaan. dat is een hele hectische bedoening zo'n eerste dag en dat is op de wegen rond Almelo ook te merken met al die paardentransporten die de stad inkomen.

Dit weekend zijn er ongeveer 650 pony's die aan de start komen dus leuk om met de kinderen eens te gaan kijken. Om het geld hoeft u het niet te laten want de toegang is dankzij vele sponsoren gratis. Maandag beginnen dan de paardendagen en daar komen er 1520 van aan de start. In de beide rijhallen en twee reuzententen is het grootste tijdelijke paardenhotel van Europa gebouwd.

Neem hier al even een kijkje van vooral het gebeuren er om heen. Foto's van springende en dressuurrijdende paarden komen in de volgende dagen wel aan de beurt. 

< Wouter Wittebol met King Amal

 
20-06-2009  

Het ware verhaal van de biljarters van Quick

 

AADORP - Tijdens de wekelijkse clubavond bracht het Almelo's Weekblad een bezoek aan de 100 leden tellende Darts & Biljartvereniging Quick aan de Peppellaan in Aadorp en tekende uit de mond van voorzitter Frits Kamp en pandeigenaar Richard Quick het ware verhaal op over de vergunningenperikelen. Lees verder in het Almelo's Weekblad.

 
20-06-2009  

Artiestenactie Koornmarkt steun voor Dolle Pret

 

ALMELO - De toezeggingen van Nederlandstalige artiesten stroomden binnen bij exploitante Ter Avest van het kinderspeelparadijs Dolle Pret op het industrieterrein 't Noordbroek. Aanleiding tot de manifestatie aanstaande donderdagmiddag op de Koornmarkt om 14.00 uur zijn de vergunningsperikelen met de gemeente over de Hollandse avonden die ter Avest organiseert in de bovenzaal van het kinderspeelparadijs. Lees verder in het Almelo's Weekblad.

Lees ook column van dhr. J.E.Eshuis.in de gastcolumn

 
22-06-2009  

Man krijgt voor tweede keer huisverbod

 

ALMELO - Door de hulpofficier van justitie in Almelo is voor de tweede keer een huisverbod opgelegd tegen een 29-jarige man, omdat hij kort daarvoor zijn 26-jarige vrouw had mishandeld. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding en raakte slaags met de aanwezige politieagenten. De agenten liepen hierbij diverse kneuzingen op. De 29-jarige Almeloër kon worden overmeesterd door het gebruik van pepperspray. Voor de betrokkenen is hulpverlening opgestart.

 
22-06-2009  

Camera's bij zwemlessen

 

ALMELO - Ouders kunnen vanaf morgen via televisieschermen live meekijken met de zwemles van hun kinderen in het zwembad van Sportpark Almelo. Dit gebeurt om de betrokkenheid van de ouders bij de zwemlessen te verhogen. Sportpark Almelo wil zo haar openheid vergroten. Ook stelt het cameratoezicht ouders gerust. Begin deze maand werd in Den Bosch een zwemleraar opgepakt op verdenking van misbruik van de leerlingen die hij zwemles gaf. Ouders konden in Almelo tot nu toe de zwemlessen van hun kinderen alleen op speciale kijkdagen bijwonen.

 

 
22-06-2009  

Almelo laat schapen grazen op bedrijventerrein

  ALMELO - Op het Almelose bedrijventerrein Twentepoort Oost nemen schapen het groenonderhoud over van machines. Daardoor zullen meer verschillende soorten planten en dieren gaan voorkomen op deze grasterreinen. Het is een voor deze regio unieke proef, aan het eind van dit jaar beslist de Gemeente of ook volgend jaar een schaapskudde rondloopt in het gebied.
De ruige (natuurlijke) openbare grasterreinen in Twentepoort Oost werden tot nu toe twee keer per jaar machinaal gemaaid, waarna het maaisel werd afgevoerd. Daardoor verarmt de bodem en wordt de bloei van allerlei platen steeds uitbundiger. Daar komen op hun beurt weer nieuwe diersoorten op af.
Lees verder...

 
23-06-2009  

Leefbaar Almelo tegen benoeming wethouder.

 

ALMELO – Fractievoorzitter Bert Hummels(Leefbaar Almelo) sprak zijn misnoegen uit over de benoeming van dhr. Van Marle als nieuwe wethouder. Leefbaar Almelo heeft niets tegen dhr. van Marle maar kan zich niet vinden in het aanstellen voor zo’n korte tijd. In 2010 zijn er verkiezingen en het lijkt wel of het CDA een claim legt op het wethouderschap voor na de verkiezingen. Leefbaar Almelo heeft hier moeite mee. Zoals bekend volgt dhr. Van Marle dhr. Van Broekhoven op als wethouder van financiën. Dhr. Van Broekhoven vertrekt naar de Soweco. De nieuwe wethouder van Marle beschikt over geen enkele politieke ervaring
 
<De nieuwe wethouder Jan van Marle

 
23-06-2009  

Gemeente koopt voor bijna 22 milj. Havenpassage

 

ALMELO - De gemeente koopt onderhands de Havenpassage aan voor 21.750.000 euro van van Stichting Bewaarder Holland Immo GroupXI/Retail Residential Fund te Eindhoven. Met de aankoop is de start van de vernieuwing van de binnenstad en de bouw van een nieuw stadhuis weer iets dichterbij gekomenen. Tegelijkertijd wordt daarmee ook de druk op AWS Beter Wonen verhoogd om de Kloosterhofflat in de aanbieding te doen. De gemeente wil de flat slopen voor de bouw van het nieuwe stadhuis.

 
23-06-2009  

Zwemvierdaagse van start

 

ALMELO - Maandagavond 22 juni ging de zwemvierdaagse van start, georganiseerd door zwem- en polovereniging De Veene. Om 18.00 uur stond er al een behoorlijk aantal mensen aan de rand van het zwembad, die na het startsein hun 10 of 20 baantjes konden zwemmen onder de klanken van een gezellig live muziekje. Ook dinsdag 23 juni kan er nog gestart worden. Men dient minimaal 4x te zwemmen voor een medaille.Lees verder Almeloos Weekblad>>
 

 
24-06-2009  

Tv-opname 'Wie kent Nederland' bij ruiterdagen

 

ALMELO - Woensdagmorgen  werden er tijdens de ruiterdagen opnames gemaakt voor het RTL4 programma Wie kent Nederland? De BN-ers Pauline de Wilde, Ruben Dingemans, Joris Putman en Levi van Kempen spelen de hoofdrol in twee te vormen teams die op de Almelose Ruiterdagen en diverse andere spraakmakende of bijzondere locaties in Almelo opdrachten uitvoeren om de regio of stad te verkennen. Het team dat de beste score heeft wordt de winnaar van de eretitel Wie kent Nederland het beste? Bij de ruiterdagen waren de BN-ers Pauline de Wilde, Ruben Dingemans, Joris Putman en Levi van Kempen ook even jurylid. De gehele dag worden er in Almelo opnames gemaakt. Het programma wordt gepresenteerd door Nicolette van Dam (Voetbalvrouwen) en de uitzending is op een nader te bepalen datum (zaterdag) in september.

Fotoreportage (13 foto's)...

 
24-06-2009  

Mijnheer Kozijn (PvdA), u bent ongeloofwaardig!


Fred Gerritsen liet zich niet ringeloren


Wethouder Sjoers met zorgen
 
Bert Kozijn(PvdA), de verliezer

ALMELO – Dat werd Bert Kozijn (PvdA) verweten door Fred Gerritsen(D66). In de Almelose gemeenteraadsvergadering vielen gisteren in het debat harde en verwijtende woorden. De PvdA haalde op het laatste moment het plan onderuit om de Almelose burger te laten meebeslissen over inspraak in het nieuwe stadhuis. De motie die hierover zou worden ingediend werd door de PvdA na een schorsing van ruim een kwartier weer ingetrokken. In januari j.l. was de PvdA nog een 'dwingende' voorstander om de burger bij de keuze te betrekken. Dit zeer tegen de zin van coalitiepartner CDA en het college van B&W. Hoogst ongebruikelijk en ongeloofwaardig vond de oppositie de omslag van de PvdA. Fractievoorzitter Fred Gerritsen(D66) noemde fractieleider Kozijn(PvdA) gewoon ongeloofwaardig en ook Gijs Stork (ALA) was die mening toegedaan maar gebruikte iets andere bewoordingen. Een geprikkelde Kozijn begon toen om zich heen te slaan met allerlei argumenten die allemaal door de oppositie van tafel werden geveegd. Het gebeurde allemaal nadat wethouder Sjoers zijn excuses aan de raad had aangeboden dat het wellicht ietsje anders had gekund. Of het gebrek aan standvastigheid bij de PvdA tot gevolgen leidt met de gemeenteraadsverkiezing in 2010? Met de verkiezingscampagne op komst zal de PvdA dit wisselvallige standpunt vermoedelijk nog vaak te horen krijgen van de andere politieke partijen!

 
24-06-2009  

Afscheid wethouder Reinier van Broekhoven

 

ALMELO - Na negentien jaar nam Reinier van Broekhoven vandaag afscheid van de Almelose politiek. Vanaf 1990 was hij raadslid voor het CDA en de afgelopen dertien jaar wethouder. Hij heeft zich op vele terreinen ingezet voor de stad en de Almelose samenleving. Eén van zijn eerste uitdagingen was een verbeterslag bij de Sociale Dienst. Hij stond aan de basis van het Zorgloket en hij heeft veel vernieuwende impulsen gegeven aan het werkgelegenheidsbeleid. Hij voerde een verantwoord behoedzaam financieel beleid en hij heeft zich ingezet voor de verbetering van de dienstverlening. Op het gebied van sport is de realisatie van de IISPA-Almelo een hoogtepunt. Op economisch terrein is hij betrokken geweest bij de realisatie van het XL-Businesspark Twente en de revitalisering van het Havengebied/Dollegoor.
 

Fotoreportage (13 foto's)...

 
25-06-2009  

Meer dan 3000 steunbetuigingen voor Dolle Pret

 

ALMELO - Dat was het aantal na een paar uur Koornmarkt. Al na het eerste nummer kwamen er al klagers, dus moest de geluidsknop meer worden dichtgedraaid.. „Mensen, we hebben nu al een klacht binnen van de Blokker. Het geluid gaat dus iets zachter.” Hennie ter Avest is het duidelijker dan ooit: Mijn partycentrum hoort niet in het centrum thuis, zoals de gemeente wil. Enkele raadsleden waren aanwezig. De politie hield ook een oogje in het zeil, maar volstrekt onnodig.
Gesteund door een aantal Nederlandstalige artiesten hield Ter Avest donderdag een protestmanifestatie op de Koornmarkt. Medewerkers van Dolle Pret/Aylin hielden een handtekeningenactie en boven de stad cirkelde een vliegtuig met de tekst ‘Dolle Pret hoort in Noordbroek’. Vanavond zal het feest worden voortgezet in het partycentrum. Daar zullen  artiesten als Duo Mayo en Patrick ter Haar optreden.

Fotoreportage (21 foto's)...

 
25-06-2009  

Eerste steen Beschermde Woonvorm Dimence

 

ALMELO - Donderdag werd officieel de eerste steen gelegd van de nieuwbouw van Tibertius aan de Brugstraat in Almelo. Wethouder Schouten van Volksgezondheid verrichtte deze handeling samen met de heer Van de Gronde, bewoner van Tibertius sinds 1992. Het oude Tibertius is gesloopt en er wordt momenteel hard gewerkt aan een compleet nieuw gebouw dat onderdak gaat bieden aan 26 bewoners in plaats van de 41 voorheen. In de oude voorziening betrof het kamertjes van 7m². Bewoners moesten met soms meer dan 10 mensen sanitaire voorzieningen delen. In het nieuwe gebouw bestaat het privé leefoppervlak straks uit 25m². lees verder Almeloos weekblad>>

 
26-06-2009  

De Tandem: 1000 euro voor de dierenambulance

 

ALMELO - Woensdag 24 juni had op basisschool de Tandem een overhandiging plaats van een cheque van €1000 euro voor de Dierenambulance. De leerlingen van de Tandem hebben het geld bijeengebracht tijdens de sponsorloop die plaats vond op 19 mei j.l.
De Dierenambulance was zeer verguld met het bijeengelopen bedrag en hopen het bedrag te investeren in de aanschaf en inrichting van een nieuwe ambulance. De leerlingen van de Tandem hebben zo een bijdrage geleverd aan het welzijn van de dieren.

 
26-06-2009  

Concentra ontslaat directie Typische Uitgaven

bron: hndb.nl
 

ALMELO - Het Belgische uitgeversconcern Concentra heeft de directeuren van Typische Uitgaven, Dennis Slettenhaar en Erik Hoogenberg met directe ingang op non-actief gezet. Oorzaak is een verschil van inzicht over de koers van Typische Uitgaven. Concentra nam Typische Uitgaven vorig jaar over nadat het in zwaar financieel weer was beland door een te snelle groei. Het ontslagvoornemen voor de directie van Typische Uitgaven staat gepland voor de algemene vergadering van aandeelhouders van Concentra op 10 juli a.s. Als waarnemend directeur bij Typische Uitgaven treedt op de gedelegeerd bestuurder van Concentra Media Regie, Monique Raaffels zo maakte het Belgische uitgeversconcern via een persbericht bekend. In Tc Tubantia reageerde Raaffels als volgt: "Bij Contra hanteren we bepaalde normen en waarden en we hebben geconcludeerd, dat de manier waarop Typisch Uitgaven werd bestuurd niet aansluit bij de manier waarop wij vinden dat dit moet."

 
27-06-2009  

Erik Sep: De Sloppentoren


Erik Sep: De Sloppentoren
  ALMELO - In de door hem vormgegeven wereld zijn de mogelijkheden onbegrensd, terwijl de werkelijkheid gekenmerkt wordt door beperkingen. Zijn miniatuurstad kent geen levende wezens, maar het is wel een stad die voor de toeschouwer als een verbeeldingsruimte werkt. Een stad waarin de toeschouwer zijn wonen, leven en denken kan laten weerklinken. De Sloppentoren vraagt, net als een stad, om betrokkenheid.
Hij stapelt met architectuur en infrastructuur en geeft op deze wijze invulling aan zijn bouwmanie. De Sloppentoren bestaat uit een soort terrassenbouw, verdieping op verdieping. Het heeft gelijkenis met een Ziggoerat, bouwen op een verhoging. Sep laat in zijn werk juist tussenruimtes en 'ontstane' plekken zien, die in werkelijkheid verfoeid en weggepoetst worden, zoals braakliggende terreinen, die langzaamaan uit het straatbeeld vervagen omdat ze plaats moeten maken voor bedachte, oprukkende nieuwbouw.
Lees verder...

 
27-06-2009  

Harmonicadag Beeklustpark

 

ALMELO - Zoals elke jaar stond de Harmonicadag ook weer dit jaar op de agenda van Activiteitengroep Beeklustpark. Gezien de belangstelling van zowel het publiek als de deelnemers die dit evenement jaarlijks bezoeken, weten inmiddels de echte trekharmonica liefhebbers de weg naar het park te vinden. Dit jaar waren er wederom vele deelnemers die zich spontaan in groepen vormden om samen vele bekende melodieën te laten horen. In de muziekkoepel traden er gedurende de dag diverse groepen of solisten op. Het gezelligheidskoor De Holter Korhanen verzorgden ook een tweetal optredens verzorgen deze dag. Deze dag was weer een grote muzikale happening

Fotoreportage (6 foto's)...

 
28-06-2009  

Overval op Partycentrum Aylin/ Dolle Pret


Hennie ter Averest en haar medewerkers slachtoffers van een laffe overval
 

ALMELO - Op zondag 28 juni 2009 omstreeks 1.57 uur kwam er bij Politie Twente een melding binnen van een overval op horecagelegenheid Partycentrum Aylin/kinderspeelparadijs Dolle Pret. Eigenaresse Henny ter Avest (42) was zelf aanwezig in het partycentrum, samen met een 16-jarige medewerker en een 60-jarige medewerkster, toen ze door drie onbekende mannen werden overvallen. De overvallers droegen bivakmutsen en gebruikten tijdens de overval geweld. Ze sloegen de eigenaresse en de medewerkers met stokken en bonden ze vast aan handen en voeten. Hierbij werd gedreigd met vuurwapens. De overvallers vertrokken uiteindelijk met een tas van de 60-jarige medewerkster. Hierin zaten haar persoonlijke eigendommen. De Politie is onmiddellijk een onderzoek gestart. De eigenaresse en haar medewerkers hebben aangifte gedaan. Hen is slachtofferhulp aangeboden.
 

 
28-06-2009  

Spetterend feest in het Louise Haeftenplantsoen


Opening door wethouder Kuik
 

ALMELO - Met een spetterend feest werd in het Louise van Haeftenplantsoen zondagmiddag het succesvolle wijkproject - waarin gemeente, politie, AWS Beter Wonen en Scoop Welzijn samen werkten met de burgerij - sociale vernieuwing afgesloten.
Het park is verbeterd door de aanleg van voetpaden waar fietsers en brommers geen toegang meer hebben. Zij moeten nu via het Speenkruidpad. De kinderen in de buurt hebben nieuwe speelobjecten uitgezocht en deze zijn geplaatst zoals o.a. de pannakooi aan de Anjelierstraat. Elke woensdagmiddag worden bovendien kinderactiviteiten georganiseerd in het park waardoor de sociale controle eveneens is toegenomen. Wijkwethouder Mieke Kuik sloot het project officieel af en opende de feestdag voor de omwonenden.
Aan de feestdag werkten mee: het Almelo’s Mannen Koor, Dansgroep Zeyneb, Rockband Fingers on Fire, rappers Nero en Alberto, Streetdance Inner Move. Formation Waggon en nog veel meer.

Fotoreportage (8 foto's)...

 
29-06-2009  

Fietser dood na botsing met trein

 

ALMELO - Vannacht om 00.20 uur is een 53 jarige man dodelijk verongelukt op de bewaakte spoorovergang aan de Aalderinkssingel. Een van de slagbomen lag afgebroken op de grond en de politie acht het mogelijk dat daardoor de man de trein niet heeft opgemerkt en onder de trein is gefietst. De politie onderzoekt feitelijk nog hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren zo werd gemeld.
(de eerder geplaatste foto hebben wij verwijderd omdat de afzender niet de maker van de foto bleek te zijn.)

 
29-06-2009  

Wijkwaardebon voor de Haghoeksweg

 

ALMELO - Ook de Haghoeksweg profiteert van de wijkwaardebonnen die de gemeente beschikbaar stelt voor goede wijkideeën van burgers om hun sociale wijkomgeving te verbeteren. De Haghoeksweg gaat namelijk de straat opfleuren met een bloemetje. Vanavond gaan de bewoners dan ook massaal naar bloemenwinkel Natas om de bestelde 'hanging basket' af te halen. Eerder werd in de Haghoek het trapveldje al van een nieuw hekwerk voorzien om 'drollenoverlast' te voorkomen.

 
29-06-2009  

Voorkom stankoverlast gft-container

 

ALMELO  - In de zomer kan de groene container voor het groente-, fruit- en tuinafval (gft) bij warm weer een vieze geur geven. Dit komt doordat het gft-afval gaat rotten. Het rottingsproces verloopt sneller bij hogere temperaturen. Met enkele praktische tips kunt u de bijbehorende geur verminderen. Tips:

Zet de container zoveel mogelijk in de schaduw;
Verpak (gekookte) etensresten goed in een dunne krant en werp dit in de container die het eerste wordt geleegd;
Laat uw gft-afval zoveel mogelijk uitlekken voordat u het in uw container werpt;
Leg een krant op de bodem, dit vergemakkelijkt het legen van de container;
Maak uw container in de zomerperiode vaker schoon met alleen water en eventueel groene zeep. Gebruik geen chloorproducten, dit is schadelijk voor het milieu;
U kunt eventueel biologische stankverdrijvers gebruiken, die zijn verkrijgbaar bij onder andere supermarkten en doe-het-zelf-zaken.
 

 
30-06-2009  

Overvaller aangehouden

 

ALMELO - Een man uit Almelo is aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht een overval op een videotheek in Almelo te hebben gepleegd. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Een 19-jarige Almeloer is maandag 29 juni aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij een overval op een videotheek aan de Ootmarsumesestraat in Almelo op 19 febr. jl.
De 19-jarige is voor nader onderzoek in verzekering gesteld en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
 

 
30-06-2009  

Sloop flats Rombout Verhulslaan in volle gang


 

ALMELO – In opdracht van Beter Wonen is slopersbedrijf Kamphuis begonnen met de sloop van de eerste van drie leegstaande flats aan de Rombout Verhulstlaan in de Almelose wijk Beeklust. De sloop van twee andere flatgebouwen zullen binnenkort volgen .
Na de sloop worden er negentig huurappartementen voor senioren gebouwd. De bouw zal nog een paar jaar op zich laten wachten,het terrein zal als grasveld worde ingezaaid.
De sloopwerkzaamheden van de portiekfats in de Jan Vermeerstraat zijn inmiddels voltooid.. Dit terrein blijft braak liggen totdat er concrete bouwplannen zijn.

 
30-06-2009  

Kunstmagneetschool neemt afscheid in gala-sfeer

 

ALMELO - Als echte filmsterren werden de leerlingen van groep 8 van de Kunstmagneetschool ’s avonds met een limousine naar school gebracht. Voor deze feestelijke binnenkomst hebben de kinderen eerst in de limousine een rondrit gemaakt door Almelo. Na binnenkomst over de rode loper ging hun eigen gemaakte film in première, waarna een afscheidsfeest volgde omdat de kinderen het basisonderwijs gaan verlaten. Er was een hapjesbuffet samengesteld door de ouders en een uitgebreide drive-in show zorgde voor de muzikale omlijsting. Ook de Almelose middenstand heeft d.m.v. een spontaan gebaar ervoor gezorgd dat deze gala-avond een extra dimensie kreeg!

Fotoreportage (8 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina