Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-03-2014  

Geen WW voor werknemers RealWork


Hierbij een reactie op uw artikel van 01-03-2014
Geen WW voor 70 werknemers van Real Work
REAL WORK In Zwolle waar de gemeente Almelo in November 2013 nog enkele euro tonnen in moest steken omdat er anders geen geld meer betaald kon worden aan de Almelose onvrijwillige deelnemers. Nu gaat dit Re-integratiebureau dan nog failliet, en blijkt dat zij geen premieafdracht heeft gedaan ,zodat deze onvrijwillige deelnemers GEEN beroep op de WW kunnen doen .
En weer na nog niet zo lang geleden op de vingers getikt door de REKENKAMER wegens het niet voldoen van CONTROLE op de geld stromen. DENK aan Scoop en andere en Sportbeheer enz enz. OOK IN 2013
Nu weer geeft de Gemeente Almelo enkele euro tonnen in november 2013 om de uitkeringen veilig te stellen en nog geen half jaar later staan inwoners van Almelo, die hier niet om gevraagd hebben weer bij de “Sociale Dienst“ om van voren af te beginnen.
WAAR BLIJVEN DE ALMELOSE RAADSLEDEN MET HUN CONTROLE.
OP HOOFDLIJNEN BESTUREN BETEKEND NIET DAT HIER GESLAPEN KAN WORDEN .
NEEM UW VERANTWOORDELIJKHEID, EN DOE WAT U DOEN MOET.
MET VR GR HENNIE NIJHUIS
 

ALMELO/ZWOLLE – De ruim 70 werknemers die door de gemeente Almelo te werk werden gesteld bij het inmiddels failliete Zwolse re-integratiebureau RealWork kunnen fluiten naar hun WW-uitkering, maakte BurgerBelangenAlmelo (BBA) vandaag bekend. Gebleken is dat het nog jonge bedrijf RealWork, dat voor meerdere gemeenten cliënten uit de sociale dienst bemiddelde naar werk, geen sociale premies en loonheffing heeft afgedragen.
In november sprong de gemeente Almelo nog bij met een voorschot van enkele eurotonnen aan RealWork om betalingsproblemen uit oktober aan het personeel te kunnen betalen. Naar nu blijkt ook zonder gemeentelijke controle of de loonheffingen wel door RealWork werden afgedragen. Een smet op het blazoen van de Sociale Dienst Almelo die nu de door hen bemiddelde werknemers weer een uitkering moet verstrekken en naar 290.000 euro bevoorschotting aan RealWork kan fluiten. Een definitief besluit over recht op WW kan wel een half jaar op zich laten wachten.
Ook de gemeente Arnhem heeft nog een vordering van 73.000 euro op RealWork door bevoorschotting van salaris evenals Tilburg dat er ook eurotonnen bij inschiet. Eerder maakte curator D. Meulenberg al bekend dat er niet veel te halen valt bij de 5 failliete bedrijven rond het re-integratiebureau RealWork uit Zwolle.

Lees ook: ‘sociale werknemers wachten op salaris
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
01-03-2014  

Fietsbrug over kanaal Almelo-Nordhorn?


Korter wordt de fietsweg niet door de aanleg van een brug
 

ALMELO – Het college van B&W heeft positief gereageerd op de wens van bewoners in De Markgraven om een fietsbrug aan te leggen over het kanaal Almelo-Nordhorn ter hoogte van de Drostendijk. Nu moeten de bewoners nog ‘omfietsen’ via het Linkerbruggetje of via De Pook. De 60.000 euro kostende fietsbrug moet nog dit jaar worden aangelegd. Provincie Overijssel draagt de helft van de kosten. Regio Twente stopt 10.000 euro in de pot en een grondbezitter in de buurt draagt eveneens 10.000 euro bij in het kader van een Rood voor Rood-regeling. Het restant komt voor rekening van de gemeente Almelo.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
02-03-2014  

Mogelijk toch sloop Kloosterhofflat

 

ALMELO – De Kloosterhofflat moet mogelijk toch wijken voor vernieuwingsdrift in de binnenstad. Het nadere overleg tussen college van B&W, Aws Beter Wonen en projectontwikkelaar Urban Interest van donderdag jl. maakt dat duidelijk. E.e.a. is per brief medegedeeld aan de bewoners van de Kloosterhofflat. Vorige week ontstond ophef over de mogelijke sloop door uitlatingen van wethouder Gerrit van Woudenbergh. In een eerdere brief aan de bewoners werd met geen woord gerept over mogelijke sloop en reageerde Aws Beter Wonen nog dat er 70.000 euro per appartement gereserveerd was voor renovatie.
In de brief van vrijdag erkent Aws Beter Wonen dat ook sloop tot de mogelijkheid behoort. Het kan dus nog alle kanten op, omdat de intentie die bestaat tussen betrokken partners om het gebied tussen Wierdensestraat en aan te leggen havenkom te vernieuwen, nog prematuur is en nog niet is berekend op financiële haalbaarheid. Ook de mogelijke verhuizing van C&A is nog niet beklonken en de gemeenteraad moet zich ook nog buigen over de plannen. 

 
04-03-2014  

Verrassende opbrengst collecte OZO

 

ALMELO – De onlangs in de gemeente Almelo gehouden collecte voor de stichting Overijsselse Zieken Omroep midden Overijssel (OZO) heeft in totaal € 5.327,39 opgebracht. In Almelo werd € 4.145,81 ingezameld en in Aadorp en Bornerbroek respectievelijk € 616,01 en € 565,57

OZO is erg blij met dit resultaat, dat aangewend zal worden voor de verzorging van uitzendingen in de 27 tehuizen in de regio, waaronder Hoog Schuilenburg, Het Meulenbelt, Buurstede, De Koppel, Friso en TMZ-locatie De Horst in ZGT Almelo, alsmede in ZGT Almelo zelf. Verder komen de gelden uiteraard ten goede aan de aanschaf en het onderhoud van alle benodigde apparatuur voor genoemde programma’s.
Alle gulle gevers – én uiteraard de collectanten – hartelijk dank!!

 
05-03-2014  

Lening van 8,2 miljoen voor voetbalstadion

 

ALMELO – Het college van B&W gaat de gemeenteraad voorstellen een lening van maximaal 8,2 miljoen euro te verstrekken aan de stichting Stadion Heracles Almelo. De annuïteiten lening draagt een marktconforme rente met een opslag van 0,04 procent per jaar over de maximale duur van 25 jaar. De opslag geldt als risicoreserve dat in een speciaal fonds wordt gestort. Ook geldt dat de gemeente recht van 1e hypotheek krijgt over opstallen en grond. De stichting had op een lening van 10 miljoen euro gevraagd om het Polman Stadion te vergroten naar een capaciteit van 12.500 toeschouwers.

Als tegenprestatie moet Heracles Almelo bovendien twee kunstgrasvelden bekostigen voor de amateursport op sportcomplex Ossenkoppelerhoek. Mogelijk dat daarvoor CKV Achilles moet wijken om samen met Vv Almelo een deel van het complex te gebruiken. Dit staat overigens niet in het voorstel van B&W maar werd onlangs gesuggereerd door Heracles Almelo, zodat Oranje Nassau een tweede kunstgrasveld in gebruik kan krijgen.
Omdat het plan t.b.v. Heracles Almelo drastisch is gewijzigd, is een grootscheepse ruim 10 miljoen euro kostende herschikking van de clubs Oranje Nassau, CKV Achilles, Vv. Almelo en La Prémière van de baan. Wel moet nog worden bekeken hoe het ontstane achterstallige onderhoud bij de clubs kan worden weggewerkt.


B&W besluit: Verstrekken lening verbouw voetbalstadion
Raadsvoorstel: Verstrekken lening verbouw voetbalstadion
Bijlage: Business case stadionplan Heracles

 
06-03-2014  

Herbouw St. Josephbuurt officieel in gebruik

 

ALMELO – Donderdagmiddag is de eerste fase van de herbouw van de St. Josephbuurt officieel in gebruik genomen. Tegen de afbraak van de woningen die dateerden uit de jaren ’20 van de vorige eeuw, was destijds veel verzet maar toch zijn in deze eerste gerealiseerde fase zes bewoners teruggekeerd in hun totaal vernieuwde buurt. Aan de Tukkertstraat en deels de Ootmarsumsestraat zijn 16 woningen verhuurd en 5 koopwoningen aan hun nieuwe eigenaren overgedragen. De koopwoningen zijn twee-onder-een- kappers, rijwoningen en één vrijstaande woning. Een koopwoning is als modelwoning ingericht voor belangstellenden. In totaal moeten 82 woningen worden gerealiseerd. Zodra zich voldoende kopers hebben gemeld bij Kamphuis Makelaars komt de volgende bouwfase voor woningstichting St. Joseph als opdrachtgever in beeld. De vernieuwde St. Josephbuurt heeft een Tuindorpachtige structuur met karaktervolle afwisselende woningen in korte rijtjes en twee onder een kap en wordt gerealiseerd door Goossen Te Pas Bouw.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (19 foto's)...

 
06-03-2014  

Sportfeest De Klub in Heracles Stadion


O.a. nationaal kampioene Taekwondo en Olympisch kandidate Reshmie Oogink stond de 'kids' op het veld bij
 

ALMELO – Voor de kinderen van stichting De Klub had Heracles Almelo vandaag het jaarlijkse sportfeest in het Polman Stadion in petto. De bijzondere aflevering van Sportmix, het sportkennismakingsprogramma van stichting De Klup Twente zorgt er voor dat de kinderen met een verstandelijke beperking een geweldige stimulans beleven om sportief te blijven bewegen. In groepen mochten de ‘kids’ ook een kijkje nemen in de catacomben van het stadion terwijl de spelers van Heracles Almelo en nationaal kampioene Taekwondo Reshmie Oogink de ‘kids’op het kunstgras van TenCate bijstonden bij de diverse balspellen.

Fotoreportage: Coen Mulder

 

Fotoreportage (21 foto's)...

 
07-03-2014  

Havezathe gaat op de schop

 

ALMELO – De komende 5 weken gaat de Havezathe van Stins tot Borg Ewsum op z’n kop. De iepen werden in het najaar al gekapt omdat er o.a. meer parkeerhavens worden aangelegd en het wegtracé deels wordt aangepast. De werkzaamheden vinden plaats in 5 fases.
Fase 1. De Stins – De Haere
Fase 2. De Haere – De Eese
Fase 3. De Eese – De Eik
Fase 4. De Eik – Borg Ewsum
Fase 5. Asfaltwerkzaamheden gehele traject. (Vanaf 7 april)(Hierover wordt de buurt nog nader geïnformeerd.)
De diverse kruispunten zijn in dezelfde volgorde afgesloten voor verkeer. Bewoners kunnen soms omrijden of elders parkeren.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
09-03-2014  

Hengelose verongelukt op N36

 

ALMELO – Een 54-jarige Hengelose is zaterdagmiddag om het leven gekomen bij een frontale botsing op de N36 ter hoogte van Aadorp/Vriezenveen. Bij het ongeval raakten vier inzittenden gewond. Volgens de politie raakte één van de auto's door nog onbekende oorzaak op de andere weghelft. Wel roep de politie getuigen op om de exacte toedracht helder te krijgen.
De gewonden, de bestuurster van de auto waarin de Hengelose zat en een 72-jarige man uit Sidderburen, zijn 66-jarige echtgenote en hun kleinkind van 10 jaar uit Markelo in de andere auto, werden allen naar het ziekenhuis vervoerd.
De N36 is uren afgesloten geweest i.v.m. de hulpverlening en het onderzoek.

 
11-03-2014  

Ramkraak bij Te Riele Tabaksgroothandel

 

ALMELO – Tabaksgroothandel Foox/Te Riele op de hoek Ambachtsweg/Bornerbroeksestraat is binnen enkele weken tijd, voor de twee keer slachtoffer geworden van een ramkraak. Afgelopen nacht en eerder in de nacht van 26 februari werd de grote toegangsdeur geramd en werden meerdere dozen rookwaren weggenomen.

 
11-03-2014  

Raad wijst komst supermarkt Violierstraat af

 

ALMELO – Er komt geen Albert Heijn op de hoek Violierstraat/Bornsestraat. De gemeenteraad stemde vanavond niet in met het verkeerstechnisch onderzoek dat onduidelijk was t.a.v. de gevaren in het verkeer die de vestiging van een supermarkt op die plek met zich mee kan brengen. Knelpunt is de in- en uitrit voor consumenten tussen Deldensestraat en Bornsestraat. De gemeenteraad heeft te weinig vertrouwen dat een verkeerslus voor een groene golf de kans op opstoppingen voorkomt. Het collegevoorstel werd met 19-13 naar de prullenbak verwezen.
Daarmee komt na jaren een einde aan dit ontwikkelingsplan voor een buurtwinkelcentrum dat volgens het onderzoek dagelijks zo’n 950 autobewegingen naar het winkelcentrum zou trekken. In de overweging speelde eveneens mee dat op de hoek Nijreessingel/Bornsestraat eveneens de komst van een XL supermarkt nog mogelijk is en er dus al meerdere supermarkten (o.a. Lidl) binnen enkele honderden meters zouden komen.

 
12-03-2014  

Blunder kost burgers 400.000 euro

 

ALMELO – Het niet onderhandelen met de Ontwikkelcombinatie Almelo over het wijzigen van het binnenstadplan door het college van B&W kost de Almelose gemeenschap vier euroton. De tegenzittende conjunctuur noopte de gemeente om de plannen voor de binnenstad drastisch in te perken maar dat gebeurde niet volgens de afspraken die in het samenwerkingscontract met de Ontwikkelcombinatie Almelo waren vastgelegd. Wethouder Van Marle wilde in de late uurtjes van de raadsvergadering namens het college niet het Mea Culpa uitspreken maar herhaalde steeds dat het binnenstadplan eenzijdig werd aangepast (met instemming van de gemeenteraad) en de gemeente daarom schadeplichtig werd. De ontwikkelcombinatie leverde een claim in van ruim 8 euroton waarvan 735.000 euro was onderbouwd met facturen voor extern gemaakte onkosten. Door te onderhandelen werd een schadebedrag van 400.000 euro overeengekomen dat de gemeente nu gaat betalen. Daardoor kan rechtsgang achterwege blijven en kan de gemeente nog door één deur met de Ontwikkelcombinatie Almelo om het veel kleinere plan tot uitvoer te brengen. Onlangs liet wethouder van stadsontwikkeling Gerrit van Woudenbergh nog trots weten dat onder zijn leiding de vernieuwing van de binnenstad nu eindelijk kan gaan beginnen.

 
12-03-2014  

Ja tegen lening verbouwen stadion Heracles


TenCate STADION zo onthult de impressietekening de nieuwe naam !
 

ALMELO – Heracles Almelo krijgt een lening van 8,2 miljoen euro voor de verbouwing van het huidige Polman Stadion. Het stadion krijgt een capaciteit van 13.500 toeschouwers waaronder 20 skyboxen met een totaal van 300 stoelen en 1700 business-seats. De te verhuren commerciële ruimte bedraagt 5234 m2.
Christen Unie, GroenLinks, Almelo Centraal en SP stemden tegen.

Algemeen directeur Nico Jan Hoogma van Heracles Almelo toonde zich verheugd over het raadsbesluit maar liet wel weten dat de onderhandelingen met projectontwikkelaar Urban interest over een aantal randvoorwaarden voor het stadion nog lopen. “We hebben er alle vertrouwen in dat dit snel afgerond kan worden, want dit gaat in een constructieve sfeer. Daarnaast lopen alle andere processen, zoals bijvoorbeeld vergunningen, gewoon door”, aldus Hoogma na afloop van het debat.
Hoogma liet ook weten dat men de verbouwing in fasen wil realiseren te beginnen met het hoofdgebouw direct na afloop van de competitie. Bij aanvang van het seizoen 2015-2016 moet het voetbalstadion dan helemaal klaar zijn.

Met de nieuwe lening en het restant van de lening op het huidige stadion bedraagt het totaal zo’n 11 miljoen euro dat in 25 jaar moet worden afgelost. Opschortende werking van het raadsbesluit is de goedkeuring uit Brussel dat moet bekijken of de lening voldoet aan de voorschriften inzake het verbod op overheidssteun.

Voor de vier clubs op sportcomplex Ossenkoppelerhoek is 1 miljoen euro beschikbaar om de opgelopen achterstand in onderhoud aan te pakken. Het college van B&W kreeg de opdracht om daar snel mee aan de slag te gaan.
Heracles Almelo betaald de aanleg van twee kunstgrasvelden. Een daarvan komt op het hoofdveld van Oranje Nassau omdat het hogere stadion van 19 meter de groeikansen van natuurgras belemmert.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
12-03-2014  

Theater Hof88 nu onder bestuur van Bibliotheek

 

ALMELO – De stichting Openbare Bibliotheek Almelo is sinds vandaag verantwoordelijk voor het beheer en programmering van Theater Hof 88 aan de Hofkampstraat. De bestuurlijke overdracht werd vanmiddag getekent door wetouder van cultuur Gerrit van Woudenbergh en stichtingsvoorzitter Mr. G. Vermeulen.

Fotoreportage: Coen Mulder

 

 
13-03-2014  

Almeloër stopt miljoenen in Technologie-onderwijs

 

ALMELO – Almeloër Gerard Sanderink stopt miljoenen in technologisch onderwijs in Twente. De geboortige Weerseloër is eigenaar van o.a. ingenieursbureau Oranjewoud, de Strukton Groep en IT Centric. Sanderink wil zijn kapitaal inzetten om een technologiecentrum in Twente op te richten en hij wil ook 10 techniekstudenten aan de Saxion Hogeschool en de Universiteit Twente een studiebeurs te beschikking te stellen. Voorwaarde is wel dat zij dan tenminste 3 jaar na hun afgeronde studie in Twente blijven werken, meldt TC Tubantia.
Het technologiecentrum krijgt de naam Sanderink Technology Centre.
Sanderink bracht in 2012 al al zijn bedrijven onder in een stichting. Dit om na zijn overlijden successierechten te voorkomen, zodat zijn bedrijven in dezelfde vorm kunnen worden doorgezet. Wereldwijd hebben de bedrijven van vrijgezel Sanderink meer dan 15.000 werknemers.

 
13-03-2014  

RealWork gebruikte loonsubsidie voor machines

 

ALMELO/ZWOLLE – Het failliete RealWork uit Zwolle heeft van de 613.000 euro loonsubsidie die het van de gemeente Almelo ontving, een bedrag van 111.000 euro besteed aan investeringen in machines e.d. Dat deed RealWork met instemming van de gemeente Almelo, zo staat in de informatiebrief van wethouder Mieke Kuik (PvdA) aan de gemeenteraad. Daarvoor werd door RealWork wel een bankgarantie aangevraagd maar niet verkregen. Een controle daarop werd door de gemeente nagelaten, zo bleek uit het rapport van de curator. Door deze constructie kwam RealWork feitelijk al vanaf het begin geld tekort om uit te betalen aan 84 medewerkers die via de gemeentelijke sociale dienst bij RealWork te werk werden gesteld.
Toch is scheidend wethouder Kuik van mening dat de gemeente niet over een nacht ijs is gegaan. Zo werd vooraf geïnformeerd bij het RIEC, het zogenaamde Twentse BiBoB-bureau, de KvK en werden jaarcijfers (2011 –red.) van RealWork opgevraagd.
In totaal besteedde de gemeente 613.000 euro aan loonsubsidies. Kuik berekent het verlies voor de gemeente echter op 111.000 euro maar dat kan fors oplopen indien het UWV volhard in het niet uitbetalen van WW. Het grootste deel van de 84 werknemers krijgt nu bevoorschotting via de sociale dienst indien het gezinsinkomen daartoe aanleiding geeft. Dat kan uitdraaien op een reguliere bijstandsuitkering waardoor de investering van 613.000 euro over de balk is gesmeten.
De beoogde doelstelling van samenwerking met RealWork was om totaal 140 mensen uit het bestand van de sociale dienst naar werk te begeleiden. Dit als onderdeel van de MAU-overeenkomst met het Rijk waarin de gemeente extra ondersteund wordt. Of die taakstelling alsnog kan worden gerealiseerd is volgens Kuik nog te vroeg om daarop antwoord te kunnen geven. Indien de taakstelling niet wordt gehaald, kan het Rijk mogelijk geld terugvorderen.

 
13-03-2014  

Ramkraak bij Erison Motoren

 

ALMELO – In de nacht van woensdag op donderdag heeft het dievengilde middels een ramkraak in de vroege ochtend rond 04.50 uur, zich toegang verschaft in het pand van Erison Motoren op industrieterrein Twentepoort West. Bij de ramkraak werd in ieder geval veel motorkleding buit gemaakt en vooral het ‘dure spul’ meldde Sonja ten Tusscher, die door het stil alarm werd gewaarschuwd. Of er motoren verdwenen zijn, is nog niet duidelijk omdat haar echtgenoot momenteel in Spanje zit.
Erison Motoren is het ‘thuishonk’ van de coureurs Lesley Ten Tusscher en Joey Louwes.
Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden via de politie 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
 

 
14-03-2014  

Reconstructie Stationsplein West gaat beginnen

 

ALMELO – Na vele jaren van plannenmakerij en afgeketste ontwerpen, presenteerde wethouder Anja Timmer eerder deze week het reconstructieplan Stationsplein West. Qua ontwerp visueel aansluitend met het Stationsplein Oost zodat NS Almelo Centraal feitelijk twee hoofdingangen krijgt. Stationsplein West krijgt daarentegen ook meer een ‘verblijfsfunctie’ met straatmeubilair dat aansluit bij het gebouw van het ROC van Twente. Ook wordt nog bekeken of er een terrasfunctie mogelijk wordt voor het aanpalende horecabedrijf.
Verkeerstechnisch krijgt de Parallelweg een ‘knip’, zodat er geen doorgaand verkeer meer mogelijk is. Komend vanaf de Wierdensestraat wordt bestemmingsverkeer via een rotonde met parkeerplaatsen voor ‘kiss and ride’, weer teruggeleid. Autoverkeer vanaf de Aalderinkssingel/Parallelweg wordt via de Dijkstraat verder geleid. ProRail gaat aan de westzijde 600 standplaatsen voor fietsen plaatsen en verfraait de tunnel naar het perron. Bomen en LED-verlichting maken de inrichting van Stationsplein West compleet.
De grondwerkzaamheden zoals het verleggen van kabels en dergelijke gaat in april beginnen. In het voorjaar van 2015 moet alles klaar zijn. De totale kosten bedragen 1,2 miljoen euro en worden gedragen door ProRail, de Netwerkstad Twente, Regio Twente en de provincie Overijssel.

Fotoreportage (6 foto's)...

 
15-03-2014  

Nieuwbouw starterswoningen aan De Ruyterstraat

 

ALMELO – Bouwbedrijf Kuipers uit Langeveen gaat aan De Ruyterstraat (Sluitersveld) op de hoek van de Ootmarsumsedwarsweg een zestal starterswoningen in een rijtje realiseren. Het college van B&W stemde vorige week in met het bouwplan. Volgens Kamphuis Makelaars komen de woningen op de markt voor een koopsom v.o.n. van 136.900 euro en dat is volgens de makelaar goedkoper dan huren. De woningen hebben een complete uitrusting en worden duurzaam gebouwd.

 
15-03-2014  

Havezathe: ‘Nu de zooi, straks is het mooi´

 

ALMELO – Onder het motto ‘Nu de zooi, straks is het mooi’ wordt volop gewerkt aan de reconstructie van de Havezathe tussen de afslag Stins en Borg Ewsum (richting Vriezenveen).
Meer parkeerhavens, smallere groenstroken en aanplant van nieuwe bomen moeten de reconstructie van de gehele Havezathe afronden. Dit ook omdat de busroute door dit deel van de Schelfhorst gaat. De aanliggende hofjes zijn om beurten afgesloten voor verkeer zodat bewoners hun voertuigen tijdelijk elders moeten parkeren.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (10 foto's)...

 
16-03-2014  

Verkiezingsmarkt: Soep, stofblikken, zakdoekjes


Even wat commentaar (als dat mag):

''Twee Einzelgängers stonden er ook vanwege het onvermogen tot samenwerking of vanwege ontbrekende structuur. Het was te zien aan de kale kraam wegens gebrek aan campagnegeld maar soms worden de luizen in de pels wel door de burger gewaardeerd indien ‘duistere´ zaken aan het licht worden gebracht''.
Samenwerking is geen enkel probleem met normale politici, de ontbrekende structuur is niets anders dan een niet opgevallen structuur. De SP heeft onsook al bedankt voor de gratis reclame inzake de erepenning kwestie of wel duistere zaak. De ''kale'' kraam is niet wegens gebrek aan campagnegeld, maar symboliseert onze strijd tegen verspilling, zo gaan we ook met gemeenschapsgeld om. Verder beseffen de mensen wel dat alles wat er weggegeven wordt door de partijen, eigenlijk door henzelf is betaald. Verder straalt het onze visie uit, want enkel onze kraam had geen last van de (tegen)wind.

Fijne zondag.

Gerwin Kamphuis (LKA – lijst 13)
 

ALMELO – Met 16 partijen waarop woensdag a.s. een stem kan worden uitgebracht wordt het de Almelose kiezer niet gemakkelijk gemaakt. Op de Verkiezingsmarkt zaterdag jl. was het dus informatie inzamelen, soep eten, met gratis zakdoekjes tranen deppen over het beleid van de afgelopen jaren en hield de VVD voldoende stofblikken over om na de verkiezingen ook de eigen kast eens uit te keren. Twee Einzelgängers stonden er ook vanwege het onvermogen tot samenwerking of vanwege ontbrekende structuur. Het was te zien aan de kale kraam wegens gebrek aan campagnegeld maar soms worden de luizen in de pels wel door de burger gewaardeerd indien ‘duistere’ zaken aan het licht worden gebracht.
Condooms werden ook uitgedeeld. Misschien zelfs wel onder het motto, ‘met dit beleid zet je toch geen kinderen op de wereld’. Maar geliefd waren die ‘dingen’ wel, getuige de zoektocht van sommige jongeren.
Opvallend in al die informatie de wil om sport en cultuur te steunen, terwijl juist fors wordt bezuinigd op deze zaken. Kortom, diegenen die de afgelopen jaren de besluitvorming in de gemeenteraad niet hebben gevolgd, weten niet hoe de hazen lopen en zien door de bomen het bos niet meer. Een lijstverbinding is er ook tussen BBA, ALA en Almelooooo om de reststemmen onderling ten goede te laten komen i.p.v. naar de grote 3 (PvdA, VVD, CDA) te zien gaan voor een zetelverdeling. U heeft nog een paar dagen om via onderstaande websites wat meer informatie op te doen, want één ding is zeker, niet stemmen betekent geen verandering!

Fotoreportage: Coen Mulder

Almelo’s Liberaal Alternatief  (ALA)

Almelooooo (lijst Jan Hammink)

Almelo Centraal

BurgerBelangenAlmelo (BBA)

CDA

ChristenUnie

D66

GroenLinks

Leefbaar Almelo

Lijst Kamphuis Almelo (LKA)

Libertarische Partij

Lijst Çete

PvdA 

Partij Vrij Almelo (PVA)

SP

VVD

Fotoreportage (24 foto's)...

 
16-03-2014  

Politie zoekt straatrovers

 

ALMELO – De politie in Almelo is op zoek naar straatrovers die voorbijgangers beroofden. Bij de fietstunnel in de Maardijk werd afgelopen nacht rond 03.00 uur een fietsende 44-jarige man uit Friesland belaagd door twee gemaskerde figuren toen hij de tunnel in reed. Door hard te fietsen voorkwam hij dat, maar kreeg nog wel een flinke trap mee. Bij de uitgang van de tunnel in het Windmolenbroek stonden twee andere gemaskerde onverlaten hem op te wachten aan wie hij ook wist te ontkomen om vervolgens bij een vriend thuis de politie te alarmeren.
Eerder die avond werd onder dezelfde omstandigheden aan de Leemslagenweg wel een 21-jarige Almeloër van zijn fiets en mobiele telefoon beroofd.
De politie verzoekt dus om tips die tot de aanhouding van deze straatrovers kan leiden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.
 

Overigens werd zaterdagmiddag een 28-jarige man uit Deventer aangehouden na een gewelddadige diefstal in Almelo. De man stal geld uit een woning aan het Ter Bruggehoofd en bedreigde daarbij de 26-jarige bewoner. De politie onderzoekt wat er gestolen is en wat er aan de diefstal vooraf ging.

 
17-03-2014  

Ongeval met zwaar letsel Bleskolksingel

 

ALMELO – Een 14-jarig meisje uit Almelo is vanmiddag na een ongeval op de Bleskolksingel met ernstig letsel afgevoerd naar het ziekenhuis in Enschede. Het meisje fietste door rood en werd toen aangereden door een 76-jarige automobilist uit Wierden. Deze kon het meisje niet meer ontwijken. De dienst Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie heeft het ongeval verder in onderzoek en sloot daarvoor de Bleskolksingel enige tijd deels af.

Fotoreportage: Patrick Weegink

Update:
De scholiere die ernstig hoofdlestsel opliep, is aan haar verwondingen bezweken.
Het onderzoek heeft uitgewezen dat zij door rood is gefietst.

Fotoreportage (6 foto's)...

 
19-03-2014  

Waterrijk-debacle kost nog 30 miljoen euro extra

 

ALMELO – Tijdens het verkiezingsdebat van de lijsttrekkers aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezing kwamen twee opmerkingen van wethouders die niet werden opgepikt door de andere kandidaten. Zo stipte wethouder Van Marle (CDA) de voortgang over Waterrijk aan waar nog op papier een restant staat om in de omgeving van de Aadijk nog in twee fasen 1100 woningen te realiseren. Woensdagmorgen tijdens de wekelijkse persconferentie werd de verhulde boodschap wel klip en klaar op tafel gelegd. “De gemeente gaat in overleg met de provincie om de nog niet afgewaardeerde grond (80 ha), waar nu nog woningbouw gepland staat, onder te brengen in het provinciale Grondfonds. Je moet je afvragen of 1100 woningen nog realistisch is”, zei Van Marle. Afzien van deze bouwlocatie betekent dat er een slordige 30 miljoen euro extra moet worden afgeschreven, geld dat de gemeente niet heeft. Door de grond onder te brengen in een op te richten provinciaal Grondfonds, kan de gemeente dat verlies over meerdere jaren afschrijven en de voorzieningen voor de burgers beter op peil houden. De gemeente voert dat overleg met de provincie samen met meerdere steden die in het zelfde schuitje zitten. een gebied van 140 ha werd eerder al afgewaardeerd. Dat kostte Almelo 60 miljoen euro.
Wethouder Johan Andela (VVD) sprak in het verkiezingsdebat over verder bezuinigen op het ambtelijk apparaat en achtte de door D66 gepresenteerde verkiezingsleus om 20 miljoen euro te bezuinigen op het ambtenarenapparaat niet realistisch. D66-lijsttrekker Fred Gerritsen pikte die uitdaging niet op. Woensdagmorgen vertelde Andela dat er al een uitstroom van 150 werknemers is gerealiseerd en dat het idee van D66 zou betekenen dat nog eens ruim 300 à 400 ambtenaren naar een andere baan zouden moeten omkijken. “Dan kun je als gemeente je wettelijke taken niet meer uitvoeren”, zei Andela tegen de pers. Wat Andela nog wel beoogd is het sourcen van personeel samen met andere gemeenten in Twente. Zogenaamde werkunits kunnen dan taken voor meerdere gemeenten uitvoeren. Bij de heffing van gemeentelijke belastingen en de sociale recherche is dat deels in Twente al het geval.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (37 foto's)...

 
19-03-2014  

Kanaal binnenstad - zonder brug - kost vermogen

 

ALMELO – Het plan om het gedempte kanaal naar de binnenstad weer uit te graven vergt een eerste investering van 1.754.634,-- euro. Daarvoor is er dan nog geen brug over de Egbert Gorterstraat zodat de boten niet verder kunnen varen dan nu al mogelijk is.
Een deel van de eerste investering is bijeen vergaard door budgetten van het nieuwe stadhuis, reserve Waterboulevard en de reserve rioleringsfonds aan te spreken. Ook de Regio Twente draagt bij.
Ruim 800.000 euro moet worden verkregen via een aan te vragen Europese subsidie voor regionale ontwikkeling. Daarvoor heeft de stad dan wel een onbevaarbaar kanaalgedeelte met een duiker onder de Egbert Gorterstraat om de waterverbinding tot stand te brengen.
Het bijna demissionaire college van B&W besloot gisteren om de EFRO-subsidie aan te vragen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-03-2014  

BBA grote winnaar van gemeenteraadsverkiezing

 

ALMELO – Burgerbelangen Almelo (BBA) kent al een historie vanaf 1998 in de gemeenteraad maar kieperde in 2006 uit het stadsparlement. In 2010 waagde het opnieuw een sprong, zij het dat die start pas laat voor de verkiezing kwam. Nu was de voorbereiding en campagne o.l.v. lijsttrekker Louis Kampman wel succesvol en komt men met één klap op 3 zetels in de gemeenteraad. Het verleidde Kampman na afloop in zijn commentaar op te merken dat hij de zo juist gestarte terugroepactie van de VVD volledig steunt. Hij doelde daarmee op de stoffer en blik die de VVD tijdens de campagne volop uitdeelde onder het motto ‘opruimen’.
Voor de VVD waren de druiven zuur. Na de houzee in 2010, van vier zetels naar zeven, viel men hard terug naar slechts drie. Ook de PvdA viel flink terug van zes naar vier. De derde coalitiepartij CDA had zich in de afgelopen jaren wat meer op de achtergrond gehouden in het politieke debat en bleef stabiel op zes zetels. De christendemocraten zijn daarmee de grootste partij.
Oppositieleider D66 heeft de afgelopen jaren heel wat ‘geroeptoeterd’ en werd daarvoor beloond met twee zetels winst. De zetelwinst voor de ChristenUnie was een beloning voor de afscheid nemende Jan Veenstra die zich in het debat telkens mengde met een gedegen dossierkennis. Ook de SP pakte een zeteltje extra op het landelijke Roemer-effect en bezet nu vier zetels.
Jan Hammink (Almeloooo0) en Isra Abdullatif (Almelo Centraal) haalden de kiesdeler eveneens na vorig jaar uit de fracties van respectievelijk de PvdA en VVD te zijn gestapt.
Bert Hümmels (Leefbaar Almelo), Ugur Çete, Harry de Olde (PVA) en hans Buitenweg (GroenLinks) maken de rij van veertien partijen vol in de Almelose gemeenteraad. De Almelose kiezer heeft gesproken, maar het wordt nog een hele klus om een werkbare coalitie te vormen!

Fotoreportage: Coen Mulder


Almelo GR2014 - uitslag per stembureau (in Exel)

Fotoreportage (34 foto's)...

 
20-03-2014  

ALA toch naar 3 zetels door lijstverbinding

 

ALMELO – Raadsnestor Gijs Stork heeft met zijn ALA toch een derde zetel bemachtigd door de lijstverbinding met BBA en Almelooooo. Op basis van het aantal uitgebrachte stemmen op ALA, BBA en Almelooooo heeft men gezamenlijk recht op totaal 7 zetels zodat ALA de gelukkige is.
Door de correctie van de gisteravond onder voorbehoud uitgebrachte uitslag, levert D66 waarschijnlijk alsnog een zetel in en komt daarmee op 4 zetels.
Stork: "We hebben vannacht flink zitten rekenen en kwamen tot de conclusie dat we recht hebben op die derde zetel en de griffie heeft dat vanmorgen bevestigd."
De definitieve uitslag volgt echter pas vrijdagmorgen.

De voorlopige einduitslag is te bekijken op www.AlmeloKiest.Nu/uitslag


 

 

 
21-03-2014  

Reumafonds bedankt inwoners Almelo

  ALMELO - Het Reumafonds bedankt alle gulle gevers in Almelo voor de bijdrage tijdens de collecteweek van 10 tot en met 15 maart jl. De opbrengst was met € 13.003,61 iets hoger dan een jaar eerder en dat had niet gekund zonder u als gever, collectanten en comitéleden van het Reumafonds.
Hiermee levert Almelo een belangrijke bijdrage aan de reumabestrijding in Nederland.
Lees verder...

 
21-03-2014  

Timelapse nieuwbouw Dimence

 

ALMELO – In een mum van tijd is in de Westerdok de nieuwbouw van Dimence verrezen. Een investering van 27 miljoen euro voor het onderkomen voor de psychische zorg in Oost Overijssel. Hoe snel het bouwen ook ging door de bouwcombinatie Goossen TePas Bouw / Dura Vermeer, via de timelapse gaat het nog veeeeel sneller!

 
23-03-2014  

Onderzoek V1 raketinstallaties rond Almelo

 

ALMELO – Zo’n 150 lanceerinstallaties werden er tijdens de bezetting door de Wehrmacht in Nederland opgesteld. Gericht op bijvoorbeeld Londen, Antwerpen en industriestad Luik. Dit om de oprukkende geallieerden maar een fikse slag toe te kunnen brengen met deze vliegende bommen. In het Nijreesbos stonden twee lanceeroperaties in de nabijheid van Restaurant Liedenbaum tegenover de Nijreesberg. Van de ene installatie is niets meer te vinden maar de fundering van de lanceerinstallatie in het bos is nog zeer goed geconserveerd.
Lees verder…

 
23-03-2014  

Rineke Janssen wint W. Wilmink dichtwedstrijd

  ALMELO – De Enschedese Rineke Jansen heeft vanmiddag de 18e Willem Wilmink dichtwedstrijd gewonnen. Ze kreeg de prijs overhandigd door juryvoorzitter Willem van Dooren in leescafé De Meridiaan (Bibliotheek Almelo), de traditionele stek voor de dichtwedstrijd.

De vijfkoppige jury, met oa. gastdichter Tjitske Jansen, heeft circa 200 gedichten met de zin “Ik voel me als de stad waarin ik ben geboren” bekeken. Zowaar een zware taak met inzendingen uit het gehele land. Niels Blomberg uit Almere werd tweede en Jon Brakelé uit Almelo derde.
Lees verder...

 
25-03-2014  

Demonstratie bij Urenco testcase voor Tec4se

 

ALMELO - Terwijl in Den Haag werd vergaderd door wereldleiders om nuclear afval te verminderen en veiliger op te bergen, protesteerde een tiental tegenstanders van atoomenergie bij Urenco in Almelo tegen de productie van verrijkt uranium, de brandstof voor kernenergiecentrales en grondstof voor stabiele medische isotopen.
Aanleiding voor dit protest was het bezoek van een internationale delegatie die zich bij Urenco op de hoogte liet stellen over de veiligheidsmaatregelen die bij het Almelose bedrijf worden getroffen.
Onder de actievoerders ook de Enschedeër Jan Peters die een dag eerder nog in Den Haag voor korte tijd werd aangehouden omdat de protestgroep zich in de richting van het congres wilde bewegen.

Tec4se
De politie maakte van de gelegenheid gebruik om het in Twente ontwikkelde informatieve netwerksysteem Tec4se te testen. Tec4se ‘verbindt’ de gegevens van camera’s, digitale gegevens van absentielijsten bij bedrijven en scholen en sociale media om adequaat te kunnen optreden. Een proefopstelling staat in het veiligheidscentrum van de Twentse meldkamer in Hengelo waar ook gegevens van politie en particuliere beveiligingsorganisaties bijeenkomen. De Twentse burgemeesters werden hier vanmiddag geïnformeerd over de mogelijkheden die Tec4se biedt om gegevens over burgers te bundelen. In het kader van het project DAK (Delen Actuele Kennis) werkt de politie tevens samen met mensen uit de jeugdzorg en het maatschappelijk werk. Doel is informatie eerder delen om mogelijke ‘ontsporing’ eerder te signaleren zodat adequaat kan worden opgetreden. Big Brother is watching you is dus realiteit, ook op Twentse schaal!

Fotoreportage: Jan Bril

 

Fotoreportage (16 foto's)...

 
26-03-2014  

Dolle Pret op matje bij demissionaire wethouder


Zeg Johan, je haalt toch wel die 'DollePret-centjes' binnen voor je vertrekt?
 

ALMELO – Demissionair wethouder Johan Andela (VVD) heeft op de dag van de gemeenteraadsverkiezing een brief verzonden aan exploitante Hennie ter Avest van Kinderspeelparadijs Dolle Pret. Aanleiding de nog niet betaalde deurwaarderskosten bovenop de dwangsom van 50.000 euro die Ter Avest moest betalen inzake de vergunningsperikelen op industrieterrein Noordbroek.
Waar eerder een kartcentrum alle medewerking kreeg van de gemeente om de bovenverdieping volop te exploiteren, mocht dat opeens niet meer door een bestemmingsplanwijziging terwijl Ter Avest die vergunning wel bezat en niet werd geïnformeerd over de op handen zijnde wijziging en dus ook niet op tijd een bezwaar kon aantekenen.

Na veel en langdurig gekrakeel heeft de gemeenteraad later alsnog besloten dat ook Ter Avest haar exploitatie mag voorzetten maar wethouder Andela wil wel alles incasseren tot op de laatste cent. De dwangsom van 50.000 heeft Andela binnen, keurig betaald in 10 termijnen van 5000 euro maar nu die deurwaarderskosten van 19.000 euro nog.

Op 2 april zou Ter Avest volgens de brief op het matje komen omdat ze weigert die kosten te betalen Volgens Ter Avest was het inschakelen van een externe deurwaarder op zich al niet nodig gelet op de overeenkomst van gefaseerde betaling. De gemeente heeft dit middel volgens haar überhaupt niet nodig om te innen omdat men eigen deurwaarders in dienst heeft. Andela hield echter druk op de ketel en weigerde ook het beslag op te heffen dit ondanks dat de gemeenteraad de exploitatie alsnog weer mogelijk maakte.

Juridisch adviesbureau JEEJAR heeft namens Ter Avest op die ‘uitnodiging’ voor 2 april a.s. een bezwaar ingediend, mede gelet op het demissionair zijn van de als wethouder vertrekkende Andela.
Een goed gebruik tijdens een demissionaire periode is, dat bestuurders ‘heikele’ punten laten liggen om dat over te laten aan een opvolger. Voor de met een pijnlijke verkiezingsnederlaag ‘weggestuurde’ Andele telt dat schijnbaar niet, want nu moet Ter Avest op 15 april op het matje verschijnen!!!
Wordt vervolgd...

 
27-03-2014  

Historisch Festival wint Stadsfonds Cultuurprijs


V.l.n.r.: Bestuursleden Egbert Willems, Jannie Vleerbos,Thijs ter Haar, Heleen Moolhuijzen, Diederik Briedé en Martijn Makkinga zijn maar wat blij met deze erkenning.
 

ALMELO - Het Historisch Festival Almelo heeft de laatste Stadsfonds Cultuurprijs oude stijl gewonnen. De prijs werd ingesteld door oud- wethouder Bert Kuiper bij diens vertrek als wethouder. Kuiper vroeg destijds geen cadeaus te geven maar een donatie voor het instellen van een fonds voor deze cultuurprijs die uiteindelijk bij het Stadsfonds werd ondergebracht. Met de uitreiking donderdagavond in de bibliotheek, komt er een eind aan het initiatief van Kuiper wegens opdroging van het doelfonds. Het bestuur van het Stadsfonds beraadt zich nu over voortzetting van dit toch gewaardeerde initiatief.
Tijdens het discussieprogramma Rumoer was de jury vol lof over de eerste editie van het Historisch Festival dat ruim 10.000 bezoekers naar het Schelfhorstpark trok. Belangrijk punt in de beoordeling was ook het uitreiken van 4.500 educatiepakketten aan basisschoolleerlingen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 500 euro en een bronzen plastiek en werd uitgereikt door Bert Kuiper.
Pianist Johan Bijkerk was eveneens genomineerd voor al zijn initiatieven bij het organiseren van Jazzconcerten gedurende decennia en ook de organisatie van het Pleinconcert maakte kans op deze cultuurprijs.

Fotoreportage: Jan Bril

 

Fotoreportage (29 foto's)...

 
27-03-2014  

Almelo kan borst nat maken na afblazen Waterrijk

 

ZWOLLE/ALMELO – De nieuwe gemeenteraad van Almelo kan de borst natmaken voor opnieuw een zware bezuinigingsronde. Lanceerde CDA-lijsttrekker en demissionair wethouder Jan van Marle onlangs nog het idee om af te zien van de bouw van 1.100 woningen in het resterende deel van Waterrijk langs de Aadijk en de grond onder te brengen in een op te richten Grondfonds van de provincie, nu is er antwoord uit Zwolle.
Volgens Gedeputeerde Staten van Overijssel staat het oprichten van een provinciaal Grondfonds op gespannen voet met de toezichthoudende taak van de provincie t.a.v. gemeenten. Dat houdt in dat Almelo de overtollig aangekochte bouwgrond voor Waterrijk nu volledig moet afwaarderen en daarmee is na de eerdere afwaardering van 60 miljoen euro nu zeker ruim 30 miljoen euro gemoeid.
Via een provinciaal Grondfonds had de gemeente Almelo dat verlies over een reeks van jaren kunnen spreiden maar dat zal niet meer gaan. Met een provinciaal Grondfonds zou naar berekening zo’n 200 miljoen euro gemoeid zijn voor meerdere gemeenten.

Lees ook: ‘Waterrijk-debacle kost nog 30 miljoen euro extra

 
27-03-2014  

Almelo heeft lager tekort bij sociale uitkeringen

 

ALMELO – Het strengere beleid door de gemeentelijke sociale dienst heeft het tekort op de uitkeringen in 2013 verlaagd, berichtte vertrekkend wethouder Mieke Kuik-Verweg. Het tekort in 2013 bedroeg 313.447 euro terwijl in oktober nog werd ‘berekend’ dat dit meer dan het dubbele zou zijn. Volgens Kuik is de gemeente dus op de goede weg maar zij ziet ook hobbels op het pad voor het jaar 2014. ‘De werkloosheid is groter en hardnekkiger dan wij hadden gehoopt’, zei Kuik bij de wekelijkse persconferentie.

T.a.v. de ‘hobbels’ duidde Kuik op het faillissement van RealWork waar de gemeente 72 werkzoekenden te werk had gesteld. Deze moeten nu opnieuw bemiddeld worden en ook ‘investeerde’ de gemeente behoorlijk in RealWork. Een investering die nu moet worden afgeschreven.

De lagere uitkomst van het tekort in 2013 is vooral te danken aan strenger beleid bij de instroom van aanvragen voor een sociale uitkering. Daar werd 4 miljoen euro mee bespaard. Ook de controle op rechtmatigheid werd strenger en ook dat leverde een besparing op. Met de uitstroom liep het in 2013 goed tot het vierde kwartaal, waarna de ‘markt’ verzadigd bleek of voorzichtiger werd. Geen goede uitgangspositie dus voor 2014. De extra rijksuitkering MAU moet dus ook in de komende jaren nog uitkomst bieden. Probleem in deze ook het in verhouding grote aantal statushouders (vluchtelingen) met een uitkering.

 
28-03-2014  

Gildebakker leukste bakker van Overijssel


Fotografie: Erik Peek
 

ROSMALEN/ALMELO – Tijdens de Bakkersbeurs in het Brabantse Rosmalen heeft Gildebakker Brummelman uit Almelo de eretitel ‘Leukste bakker van Overijssel’ ontvangen. De verkiezing kwam tot stand door klantbeoordelingen met cijfers voor service, persoonlijke benadering, prijs/kwaliteitverhouding en originaliteit van aanbod die alle dik in de 9 scoorden. Ook werden persoonlijke reacties gevraagd waaronder o.a. deze vermelding; ‘de vrouw achter de toonbank is net alsof ze gelopen is uit een boek van Dik Trom’, of deze; ‘leuke ambachtelijke bakkerij, als ik hier mijn brood haal voel ik me thuis’. ‘Cijfers en reacties waar het team van Gildebakker Brummelman alleen maar warm van wordt’, reageert bakker Corné Cornet van Gildebakker Brummelman vol trots.

 
29-03-2014  

Onrust op ´t Maoken door komst Polen

 

ALMELO – In de woonbuurt ’t Maoken (Begoniastraat/Asterstraat e.o.) heerst onrust nadat bekend is geworden dat in het voormalige pand van tandartspraktijk Reinders 10 Poolse gastarbeiders worden gehuisvest. Vooral buurtbewoner en oud- journalist Peter van de Molen gebruikte zijn kanalen om de onrust aan te wakkeren. Dit tot leedwezen van directeur Evers van Marquette Detachering in Almelo via wie de Polen aan het werk zijn bij werkgevers in Twente. Evers noemde in opinieweekblad De Roskam de reacties uit de buurt schandalig: “Ik ben er meteen naar toe gegaan, ik ga altijd in gesprek. Ik geloofde niet wat ik hoorde. Dit is Nederland op zijn slechtst.”
Evers nodigde de omwonenden uit om zaterdag in zijn bedrijf aan te horen wat nu precies de bedoeling is.
Ruim 20 omwonenden gaven daaraan gehoor en kregen te horen dat Marquette Detachering al heel lang op zoek is om hun werknemers fatsoenlijk te huisvesten. Nu gebeurt dat nog veelal op een vakantiepark bij Wierden, waar dat feitelijk niet mag. Evers is al jaren met provincie Overijssel en gemeenten in de slag om zijn werknemers elders te kunnen huisvesten en zoekt daarom nu mogelijkheden op de vrije woningmarkt.
Makelaar Weghorst legde tijdens die bijeenkomst uit dat de gemeente Almelo heeft ingestemd om in het pand 10 werknemers te huisvesten. Dit omdat het bestemmingsplan dit toelaat en de restrictie ligt bij 10 personen.
Het nam de onrust nog niet weg hoewel een aantal omwonenden meer begrip kregen.
Het actiecomité o.l.v. van der Molen vreest burengerucht tot geluids- en verkeeroverlast en gaat zich nu nader beraden over te nemen stappen.
Tandarts Rijnders leefde eerder in onmin met de gemeente over de toekomst van het pand. Hij wilde het pand zakelijk in de markt blijven zetten, maar de gemeente wilde juist dat de woonbestemming weer in ere werd hersteld in de woonbuurt ‘t Maoken. Het pand wordt momenteel voor dat doel geschikt gemaakt, waarbij een 3-tal parkeerplaatsen op eigen terrein tot de mogelijkheid behoort.

 
31-03-2014  

Aanrijding met letsel in Hanzelaan

 

ALMELO – Zondagavond rond half elf werden omwonenden aan de Hanzelaan voor de zoveelste keer opgeschrikt door een verkeersongeluk. De straat is vol geplemd met geleiders, verkeersborden en wegversmallingen waardoor maar al te vaak aanrijdingen ontstaan.
Deze keer trof het een automobiliste die tegen een wegversmalling botste en daarbij zodanig gewond werd, dat zij moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.
Het voertuig belandde op zijn kant en ook scheurde de benzinetank open waardoor het ongeval ook nog veel slechter had kunnen aflopen.

Zie de fotoreportage van Alwin Winkel.
 

Archief
Terug naar vorige pagina