Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-03-2014  

Ja tegen lening verbouwen stadion Heracles


TenCate STADION zo onthult de impressietekening de nieuwe naam !
 

ALMELO – Heracles Almelo krijgt een lening van 8,2 miljoen euro voor de verbouwing van het huidige Polman Stadion. Het stadion krijgt een capaciteit van 13.500 toeschouwers waaronder 20 skyboxen met een totaal van 300 stoelen en 1700 business-seats. De te verhuren commerciële ruimte bedraagt 5234 m2.
Christen Unie, GroenLinks, Almelo Centraal en SP stemden tegen.

Algemeen directeur Nico Jan Hoogma van Heracles Almelo toonde zich verheugd over het raadsbesluit maar liet wel weten dat de onderhandelingen met projectontwikkelaar Urban interest over een aantal randvoorwaarden voor het stadion nog lopen. “We hebben er alle vertrouwen in dat dit snel afgerond kan worden, want dit gaat in een constructieve sfeer. Daarnaast lopen alle andere processen, zoals bijvoorbeeld vergunningen, gewoon door”, aldus Hoogma na afloop van het debat.
Hoogma liet ook weten dat men de verbouwing in fasen wil realiseren te beginnen met het hoofdgebouw direct na afloop van de competitie. Bij aanvang van het seizoen 2015-2016 moet het voetbalstadion dan helemaal klaar zijn.

Met de nieuwe lening en het restant van de lening op het huidige stadion bedraagt het totaal zo’n 11 miljoen euro dat in 25 jaar moet worden afgelost. Opschortende werking van het raadsbesluit is de goedkeuring uit Brussel dat moet bekijken of de lening voldoet aan de voorschriften inzake het verbod op overheidssteun.

Voor de vier clubs op sportcomplex Ossenkoppelerhoek is 1 miljoen euro beschikbaar om de opgelopen achterstand in onderhoud aan te pakken. Het college van B&W kreeg de opdracht om daar snel mee aan de slag te gaan.
Heracles Almelo betaald de aanleg van twee kunstgrasvelden. Een daarvan komt op het hoofdveld van Oranje Nassau omdat het hogere stadion van 19 meter de groeikansen van natuurgras belemmert.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina