Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-02-2011  

Brand bij Plegt Biodiesel - dwangsom 30.000

 

ALMELO – Op het bedrijvenpark Twente raakte maandagmiddag rond 14.00 uur een opslagcontainer met lege plastic frituuremmers en flessen in brand bij het bedrijf Plegt Biodiesel. Bij het bedrijf wordt afgewerkt frituurvet verwerkt tot grondstof voor biodiesel. De gealarmeerde brandweer uit Almelo en omliggende plaatsen was snel ter plaatse en kreeg de brand snel onder controle door de binnen staande container naar buiten te slepen.
Saillant is dat het bedrijf Plegt Biodiesel handelde in strijdt met het bestemmingsplan en juist vorige week door de gemeente Almelo was gemaand om binnen een week met de activiteiten te stoppen.Het college van B&W heeft een dwangsom aangekondigd van 30.000 euro. 

Fotoreportage: Jan Bril


Last onder dwangsom - 30.000 euro

Fotoreportage (19 foto's)...

 
02-02-2011  

Cogaskanaal op TV wordt een maand MAFF

 

ALMELO - Dankzij het winnen van de Cogascultuurprijs 2010 mag MAFF een maand lang op het Cogas info kanaal een video-promo uitzenden voor het Media Art Flow Festival dat van 24 t/m 27 maart a.s. de binnenstad van Almelo zal verlichten.
Cogas wil hiermee onderstrepen dat ze de cultuur in de regio graag wil bevorderen. De organisatie van MAFF is hier zeer content mee, het Cogasverzorgings gebied is namelijk behoorlijk groot, van Gramsbergen tot aan Denekamp.

Het algemene videoprogramma van MAFF wordt dit jaar ook in zijn geheel uitgezonden op Aavisie van omroep Almelo, nieuw is dat de video's echter niet alleen daar te zien zijn. Er komt zelfs een extra video / film programma in de bioscoop van Almelo. Met daarin onder andere een uur lang videowerk geselecteerd door Kees de Groot, organisator van het Gogbot mediakunstfestival in Enschede. Daarmee is meteen de eerste samenwerking tussen de twee Twentse mediafestivals op gang gekomen.

 
02-02-2011  

Preston Palace wordt eind dit jaar verkocht


Foto: Asser Journaal
 

ALMELO – Het huidige management van Preston Palace bestaande uit 4 personen neemt eind dit jaar het hotel en pretbedrijf over van eigenaar Hennie van der Most. De selfmade-man uit Lochem wil ook Kernwasser Wunderland in het Duitse Kalkar aan het zittende management verkopen. Volgens van der Most heeft de verkoop niets te maken met een opgezegd bankkrediet van 15 miljoen euro. “Dat is allang weer afgelost”, aldus van der Most in TC Tubantia.
Volgens van der Most is continuïteit van de ondernemingen de drijfveer. "Ik heb ook niet het eeuwige leven en ik wil niet dat ze in handen vallen van een of andere investeerder."
Eerder deze maand werd van der Most ook al verlost van een beslag dat de gemeente Assen vorig jaar had gelegd op het sport- en ijsbaancomplex De Smelt. Van der Most kwam toen zijn beloofde investering in het gemeentelijk complex niet na. Deurwaarder en Heracles Almelo voorzitter Jan Smit is de koper voor 3,8 miljoen euro van het onroerend goed. Voorafgaand aan de transactie kocht Smit eerst de inventaris van Van der Most zodat het beslag er af kon. Smit wil bij het complex een hotel bouwen met om te beginnen 100 kamers, dat op termijn met 200 kamers extra moet groeien. Het complex moet tevens geschikt worden gemaakt voor feesten, partijen en congressen. De nieuwe naam wordt: De Bonte Wever.
De Almeloër Mr. Egbert R. Willems was de begeleidend notaris.

 
02-02-2011  

VMBO-debat 2011 Overijssel voor Het Noordik

 

ZWOLLE/ALMELO – Het debatteam van CSG Het Noordik aan de Catharina van Renneslaan heeft vandaag het VMBO-debat 2011 gewonnen. Aan het debat in het Provinciehuis te Zwolle namen zo’n 70 leerlingen deel. De jury werd gevormd door 7 Statenleden en 5 leden van de Jongerenraad Overijssel.
Eerst werd in Workshops gedebatteerd, waarna een mini-competitie volgde met 3 debatrondes. De finale vond plaats in de Statenzaal tussen het Het Noordik en het Twents Carmel College uit Oldenzaal. Er werd gedebatteerd over wonen in Overijssel, stemmen door jongeren en het invoeren van een maximum volume voor draagbare geluidsdragers. Het Noordik uit Almelo ging met de eer strijken. Naast de eer waren er voor de winnaars 2 bioscoopbonnen per persoon.

 
05-02-2011  

Bouwstop voor Riwald Recycling

 

ALMELO – Riwald Recycling mag van de gemeente niet verder bouwen aan haar moderne metaalshredder aan de Buitenhaven. De gemeente kwam tot die stap omdat milieuadviseur Middelkamp namens cliënt Sonder BV dreigde met een spoedprocedure bij de sector Bestuursrecht van de rechtbank in Almelo.
De kapitale shredder, die overigens al klaar is, mag nu niet worden gebruikt in afwachting van de vergunningverlening, waardoor de berg metaal alsmaar hoger wordt.

< De ultra-moderne metaalshredder van 2,5 miljoen euro is met een geluidswand omgeven. Links er naast een berg puingranulaat van RMA dat eveneens op grond van Riwald ligt gebufferd. Rechts de braakliggende en te koop staande grond van Sonder. (foto genomen vanaf de Steenweg)

Lees ook de rubriek uw mening:
De bouwstop voor Riwald Recycling

Fotoreportage (1 foto's)...

 
05-02-2011  

Vraagtekens bij advies Welstandscommissie

 

ALMELO – De gemeentelijke commissie van Onderzoek en Advies had veel vraagtekens bij de last tot dwangsom van 5000 euro die werd opgelegd aan bewoner Basut aan de Deldensestraat 11. De bewoner moet zijn dakkapel afbreken en zijn woning voor half februari terugbrengen in de voorgaande staat. Die termijn liet de gemeente varen gelet op de winterperiode en dat bespaarde een gang naar de bestuursrechter.
Lees verder…

< Het vierde raampje rechtsboven en een stukje houten topgevel moet weer weg. Dit onder last van een dwangsom van 5000 euro die kan oplopen tot 15.000 euro. Drie ramen mogen blijven staan, omdat daar ooit een vergunning voor is verleend. Ja, in Almelo wordt het verschil gemaakt! 
Lees hier gemeenteinfo over Welstand. 

Fotoreportage (6 foto's)...

 
05-02-2011  

Bronzen boertje van Chabot gestolen

 

ALMELO – In de nacht van zaterdag op zondag werd het bronzen zittende boertje van zijn sokkel gestolen op de brug bij ijssalon van Olffen. Het kunstwerk was een ontwerp uit ± 1936 van de Rotterdamse beeldhouwer en schilder Hendrikus Chabot (1894-1949) uit en werd in 1964 aan de gemeente geschonken door V&D ter gelegenheid van de opening van het nieuwe warenhuis aan de Wierdensestraat.

De diefstal werd zaterdag ontdekt door ondernemer Marnix van Kooij (Max & Co) die aangifte deed bij de politie. Het beeldje werd van het bronzen sokkeltje gedemonteerd dat kennelijk te vast zat aan het granieten voetstuk. Door het gehele land worden bronzen kunstwerken gestolen vanwege de hoge koperprijs.

De in Sprang geboren Chabot wordt in zijn thuisstad Rotterdam geëerd met het in 1993 gerealiseerde Chabot Museum waar diverse werken van de kunstenaar te zien zijn. 

< Foto: Hans Holtmann en Streetview

 
05-02-2011  

Twee overvallen, politie zoekt getuigen

 

ALMELO – Zaterdagavond vonden in Almelo twee overvallen plaats, waarvoor de politie eventuele getuigen oproept zich te melden via 0900-8844 of 0800-7000.
Rond 20.15 uur werd het Shell tankstation aan de Aalderinkssingel overvallen door twee mannen met getinte huidskleur die onder bedreiging met een mes een onbekend geldbedrag en sigaretten verdwenen in de Apollolaan.
Rond dezelfde tijd om 20.20 uur werd bij een pinautomaat aan het Wethouder van Dronkelaarplein een vrouw bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp door een tengere blanke man. Hij ging er met het gepinde geld tussenuit richting Bornsestraat om bij de kruising met de Violierstraat uit het zicht te verdwijnen.
In de bijlage meer details.


Persbericht politie Twente - 2 overvallen

 
07-02-2011  

Politie schiet na ramkraak in Grotestraat

 

ALMELO - De politie heeft geschoten naar aanleiding van een ramkraak in de Vodafone winkel aan de Grotestraat Noord in Almelo.
Maandag 7 februari rond 03.00 uur ging het alarm van de winkel af. Op het moment dat de politie bij de winkel kwam vluchtte twee mannen de winkel uit. Daarop heeft een agent geschoten. De mannen zijn er desondanks in een donker kleurige stationwagen vandoor gegaan. Er is een achtervolging geweest op de snelweg, maar de mannen wisten te komen.
Het is niet duidelijk of er bij de ramkraak ook spullen zijn buit gemaakt. De politie heeft de omgeving van de winkel aan de Grotestraat afgezet voor onderzoek.
Politie Twente, team Almelo, wil graag in contact komen met getuigen van dit incident. Contact opnemen kan via het telefoonnummer 0900 – 8844. Anoniem informatie doorgeven kan via: 0800-7000.

Eerst werd de ruit vernield waarna het traliewerk werd ontzet.
< foto's: Coen Mulder

Fotoreportage (1 foto's)...

 
07-02-2011  

Gemeente zet kappen Nijrees Noord door

 

ALMELO – De gemeente wil niet langer wachten met het bouwrijp maken van Nijrees Noord, gebied voormalig tuinderij Wesselink. Zondag kregen omwonenden een brief van de gemeente waarin de start van het kappen van bomen werd aangekondigd per maandag 14 februari a.s. dit tot onvrede van de stichting Nijreesweg en de stichting Natuurlijk Twente (NAT).
Het plan van de gemeente Almelo vanaf volgende week maandag te beginnen met het kappen van bomen en het bouwrijp maken van de beoogde nieuwe woonwijk Nijrees Noord, heeft bij bewoners van Nijrees Noord tot de nodige onrust geleid. De Stichting Nijreesweg kondigt stappen aan wanneer de gemeente haar voornemen niet intrekt.
Uit de brief blijkt dat de werkzaamheden bestaan uit het kappen van bomen aan de Nijreesweg, bomen aan de Nijreesdwarsweg en bomen op het perceel aan de oostkant van de Nijreesweg.
De stichtingen zijn zeer verbolgen omdat er nog twee procedures lopen waaronder een zitting bij de Raad van State op 21 februari a.s. waar het gaat om het verzet tegen de verlaging van de geluidsnormen. Als de gemeente dat verliest is het over met woningbouw langs de Nijreessingel en zijn de bomen voor niets gekapt. NAT beroept zich op het beginnen van het broedseizoen.
De gemeenteraad zwichtte eertijds in een deels besloten zitting voor de argumenten van B&W die vreesden voor schadeclaims van bouwer Plegt-Vos.

 
07-02-2011  

Open Dagen CSG Het Noordik halen het NRC

  ALMELO - Het NRC besteedde zaterdag volop aandacht aan de reclamecampagne van Het Noordik. De krant neemt in het artikel de strijd om leerlingen van middelbare scholen in Nederland en de bijbehorende reclamecampagnes onder de loep.
Directeur-bestuurder van CSG Het Noordik, Wim Drenth vertelde zaterdag tijdens het open huis aan de Noordikslaan eveneens over de achterliggende gedachte van de IkNoordik-campagne en benadrukte nog eens dat interne veranderingen nog het belangrijkste onderdeel van deze campagne zijn.
Lees verder...

 
07-02-2011  

Deurwaarder en Soweco te gast in Zakelijk Almelo

  ALMELO - Zakelijk Almelo beleefde maandag 7 februari de eerste editie van alweer de achtste jaargang van deze tweemaandelijkse bijeenkomst voor ondernemend (en politiek-bestuurlijk) Almelo.

Gasten bij deze editie waren Henk Keizer (voorzitter raad van bestuur Tijhuis & Partners Gerechtsdeurwaarders en Incasso) en Reinier van Broekhoven (algemeen directeur Soweco).
Lees verder...

Fotoreportage (25 foto's)...

 
08-02-2011  

Compaan schenkt 1150 euro aan Kans voor Kind

 

ALMELO – Willem Hoevers, initiatiefnemer van de stichting Kans voor een Kind, werd vanmiddag blij verrast door de leerlingen van rkbs De Compaan aan de Kolibrie. Hoevers kreeg namelijk de helft van de baten van de kerstactie overhandigd en dat was toch een flink bedrag van 1150 euro. De andere helft wordt besteed aan verbeteringen in de hal van de school. De stichting Kans voor een Kind vervult wensen van kinderen die het moeilijk hebben door bijvoorbeeld een ziekte of anderszins niet veel geluk in het leven hebben. Studio Sport presentator en oud- Almeloër Tom Egbers is zelfs een der ambassadeurs van de stichting.

Hoevers had overigens een grote verrassing voor de leerlingen want niemand minder dan Heracles Almelo voetballer Kwame Quansah was als ambassadeur met hem meegekomen om te assisteren bij het in ontvangst nemen van de gift. Een luid gejoel en geklap ging dan ook door de hal van de school toen ook Kwame Quansah werd gespot. Quansah is vaker actief voor de stichting Kans voor een Kind en doet dat graag, net zoals hij actief is voor de voetbalschool die hij heeft gesticht in zijn thuisland Ghana. Quansah wil via de voetbalschool en met de oprichting van een basisschool zijn landgenoten helpen aan een betere toekomst. Dat Quansah er niet aan ontkwam om handtekeningen uit te delen, spreekt voor zich.

< Fotoreportage: Jan Bril
(Klik hier voor nog meer foto's van Jan Bril)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
08-02-2011  

Ronde Tafel: 5500 euro voor snoezelkamer

 

ALMELO – De serviceclub Ronde Tafel organiseert jaarlijkse meerdere activiteiten voor goede doelen. Zo staat met tijdens de Wielerronde achter de tap, maakt het deel uit van de organisatie van de Nacht van Almelo en organiseert men jaarlijks het Kinderfestival. Met al die activiteiten wordt geld ingezameld voor goede doelen.
Dinsdagavond werd tijdens de maandelijkse tafelavond in restaurant ’t Wetshuys een deel van die opbrengsten door voorzitter Guido Smit van serviceclub Ronde Tafel overhandigd aan locatiedirecteur G. Kok van de Dr. Herderscheeschool voor speciaal onderwijs in de wijk Schelfhorst.
De Herderschee ontving € 5.500,00 voor het inrichten van een ‘snoezelkamer’ waarin de zintuigen van leerlingen kunnen worden gestimuleerd. Een angstig of gesloten kind kan met behulp van zachte kleuren en rustgevende muziek zich veiliger voelen en met andere materialen in de ‘snoezelkamer’ kunnen de zintuigen van een kind naar behoefte en mogelijkheid juist worden uitgedaagd.

< Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (5 foto's)...

 
10-02-2011  

Supporters Heracles massaal naar gemeenteraad


Tom Egbers en Kwame Quansah in april 2010 op de historische tribune van avc Heracles ter gelegenheid van de presentatie van het derde boek over de Zwarte Meteoor.

Archieffoto: Jan Bril
 

ALMELO – Het wordt druk volgende week dinsdag in het stadhuis. De supportersverenigingen van Heracles Almelo hebben de aanhang opgeroepen om massaal aanwezig te zijn bij de informatieve raadsbijeenkomst om het belang van een snelle bouw van een nieuw stadion vlot te trekken.
De start wordt vertraagd door de herschikking van de voetbalverenigingen Oranje Nassau, La Prémière en sv Almelo die moeten inschikken om de bouw mogelijk te maken. De gemeente heeft nog geen overeenstemming en die clubs stellen uiteraard hun belang bovenaan. Oranje Nassau trok zich zelfs formeel terug uit de onderhandelingen en woont deze nu als toehoorder bij. Het geschil zit hem voornamelijk in het in de toekomst aantal beschikbare velden.
Heracles Almelo wil de capaciteit met een nieuw stadion vergroten om de begroting te kunnen optillen naar 15 miljoen euro. Vooral een groter aantal business-units is voor de club belangrijk om meer geld te kunnen genereren.
Studio Sport verslaggever en oud- Almeloër Tom Egbers zegt in AD Sportwereld dat Almelo moet begrijpen dat het bestaat bij de gratie van Heracles en dat de club hem heeft gevormd.

Lezersreactie: 12-02-2011
Nou die durft, Almelo leeft bij de gratie van Heracles. Nu daar ben je dan mooi klaar mee, dus geen Heracles geen Almelo. Tom,Tom, ben je die andere leuke dingen van Almelo vergeten b.v. het spelen op de Kerkelanden. En dan het stukje worst wat we dan van je moeder kregen aan de achterkant, dat was nog eens een leuke vrouw met wat wij noemden een 'splaakgeblek'. Wisten wij veel dat ze helemaal uit Engeland kwam. Wij konden alleen maar Almelooos of Nederlands. Later was alles anders toen was het ineens een supermarkt weg buurtwinkel. Weg stukje worst. Tom denk ook daar eens aan terug.
M. van Baaren

 
10-02-2011  

Populieren Dollegoorweg toch gekapt

 

ALMELO – Feitelijk mocht het niet meer na 1 februari, maar met ministeriële instemming van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, mocht de gemeente Almelo toch een rijtje van 24 populieren kappen langs de Dollegoorweg ondanks dat de beschermde Roek deze populieren als nachtverblijf en broedplaats benutten. Dat laatste was nog niet het geval, waardoor de daadkracht van het kabinet doorsloeg naar het economisch belang van een vrijzicht op de betonfabriek van Van den Bosch en de silo’s van ‘de beste brokkenmakers van Nederland’ for Farmers.
Mocht er per ongeluk alsnog een Roekenpaar gaan nestelen, wordt de kap onmiddellijk gestopt zo laat het stadhuis weten. De Roeken worden dus vriendelijk verzocht tot dinsdag a.s. te wachten met hun voortplantingsdrift!

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (16 foto's)...

 
10-02-2011  

Rumoer over lege plekken in de stad

 

ALMELO – De uitzending van het debatprogramma Rumoer ging donderdagavond over het Veteranencafé, de 30 kale plekken in de binnenstad en welke tijdelijke invulling daarvoor zinvol is en nog veel meer. De wekelijkse column werd dit keer voorgelezen door rechter Hans Bloebaum en ging over Charles de Montesquieu, de grondlegger van de Westerse democratie. Bloebaum kon het mede niet laten de lokale politici te wijzen op hun verantwoordelijkheid bij het opstellen van de gemeentelijke regelgeving.
Luister via Radio Almelo naar uitzending gemist.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (30 foto's)...

 
10-02-2011  

Noordik-promoteam in actie

 

ALMELO – Het Noordik-promoteam was vandaag in actie om de school te promoten en deelde daarvoor Valentijn kaarten uit.
Het doel was tevens de nieuwe website van de school onder de aandacht te brengen, die 14 februri online gaat. Op de website natuurlijk allerlei informatie over de school en de diverse opleidingen zoals bijvoorbeeld de LOOT-afdeling voor jonge sporters met talent.

< Bert Sterk maakte de foto van het promoteam met de speciale promofiets

 
11-02-2011  

Goudstaaf van 30.000 euro op kraslot bij Dirk

 

ALMELO – Een Almelose ingezetene heeft via een kraslot dat zij kocht bij Dirk van de Broek eerder deze week 30.000 euro aan goud gewonnen.
Regelmatig koopt zij een lot om dat thuis dan in haar eentje te krassen en deze keer viel haar mond open van verbazing, want het lot was goed voor een goudstaaf ter waarde van 30.000 euro.
Vandaag dus een feestje voor de medewerkers bij Dirk en reden voor Dirk om naast bloemen voor de ‘Winning Lady’ ook een lekkere taart te spenderen. De winnares wil echter absoluut niet in beeld.

Foto's: Jan Bril

Fotoreportage (1 foto's)...

 
12-02-2011  

Rabobank stopt 150.000 euro in projectenfonds

 

ALMELO - Rabobank Noord Twente stelt ook in 2011 honderdvijftigduizend euro beschikbaar voor maatschappelijke of culturele projecten in de gemeenten Almelo, Tubbergen, Vriezenveen en Wierden.
Verenigingen, organisaties en instellingen die een maatschappelijk of cultureel doel nastreven, kunnen een beroep doen op het Rabobank Projectenfonds.
De reglementen en voorwaardenomschrijving is te downloaden via de website van de Rabobank Twente. Uiterste aanvraagdatum is voor 1 april a.s.

 
12-02-2011  

Eeuwfeest voor 100 jarige schietvereniging SDVV

 

ALMELO – Vrijdag werd bij de "Schietvereniging der Vereeniging Volksweerbaarheid" (SDVV), gevestigd aan de Robbenhaarsweg in de gemeente Almelo, haar 100-jarig bestaan gevierd. Precies een eeuw geleden werd door enkele notabelen uit Almelo de schietvereeeniging SDVV opgericht door een handtekening te plaatsen onder de oprichtingsakte.
Genodigden waren o.a. de burgemeester van Almelo en de burgemeester van de buurgemeente Tubbergen tesamen met enkele andere ambtsdragers waaronder representanten van het provinciebestuur en vertegenwoordigers van politie en justitie, omdat SDVV nu eenmaal een (sport-) schietvereniging is. Het Bestuur van SDVV had het groots aangepakt en wilde daarbij niets aan het toeval overlaten.
Temeer daar in die beginjaren - we schrijven 1911 - SDVV haar steentje moest bijdragen om samen met politie en leger de orde en het gezag te handhaven. Het was een sociaal roerige tijd waarin maatschappelijke ordeningen werden aangebracht en de eerste vakverenigingen actief en strijdbaar voor hun leden op kwamen. De taken qua orde en gezag zijn al jaren afgeschaft, maar het respect voor autoriteiten en ambtsdragers is gebleven. SDVV heeft dat zelfs in haat statuten opgenomen.

Fotoreportage: Jan Bril
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (50 foto's)...

 
12-02-2011  

Groeten uit de Rimboe op bezoek bij Forza Gym

 

ALMELO – Het meedoen aan het SBS6 TV-programma heeft de familie Ditsel uit Rijssen een heel avontuur opgeleverd. ‘Het was allemaal niet makkelijk in die primitieve omstandigheden en we hebben in die drie weken daar ook wel eens gedacht om er uit te stappen. Maar nu zij bij ons te gast zijn en zij hier hun ervaringen opdoen, zijn die momenten snel vergeten. Nu staan zij voor verrassingen. Zaterdag was het leuk bij een voetbalwedstrijd op het sportcomplex van Rijssen Vooruit en nu gaan we bij Forza Gym de boksring in voor een partijtje sportief sparren. Maar eens kijken wie van ons een beetje bokstalent heeft’, aldus pa Ditsel. ‘Toch ga ik ze straks wel missen’, zegt ma Ditsel om er aan toe te voegen: ‘Behalve de vliegen daar, verschrikkelijk’! Dat sparren in de ring mochten wij helaas niet bijwonen, want de producer van SBS6 was onverbiddelijk. ‘Dat kan niet, hier hangen overal spiegels en dat kunnen wij bij de opnames niet hebben, want dan komt iedereen in beeld’. Na een korte fotoshoot werd dus iedereen onverbiddelijk de zaal uitgestuurd. Voor de afloop zult u dus echt naar de uitzending moeten kijken.
(Het is nog niet bekend wanneer deze aflevering wordt uitgezonden, red.)

Bron: Almeloos weekblad - fotoreportage: Jan Bril
(Klik hier voor alle foto's van Jan Bril)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
13-02-2011  

Bouw De Bavink meer dan een jaar vertraagd

 

ALMELO – Het gaat er dan toch van komen, de bouw van de Bavink op de hoek van de Bavinkstraat-Grotestraat. Al meer dan een jaar is de bouw vertraagd ondanks dat Henk ter Horst Mode een overeenkomst had gesloten met de woningbouwcorporatie Beter Wonen. Die durfde het project vorig jaar nog niet aan zo is nu gebleken. Vooral de toen ‘dreigende’ start van de bouw van Fortezza bleek een reden te zijn omdat volgens directeur Peter van der Hout - in TC Tubantia - de markt van appartementen verzadigd raakte in de gedaalde conjunctuur. Na de zomer wordt er nu alsnog gestart.
Lees hier het bericht in het Almelo’s Weekblad van 8 januari 2010.

 
13-02-2011  

Pius X en Noordik winnaars VMBO-bouw

 

ALMELO - Het VVBA (Vereniging Vakopleiding Bouwberoepen Almelo & omstreken) organiseerde 10 en 11 februari voor de 10e keer de Vmbo Bouwkampioenschappen. Op deze jubileumwedstrijd werden eerste prijzen bij Bouw-Timmeren gewonnen door Pius X Almelo en Het Noordik Vroomshoop.

Kai Bekhuis en Ramon Hesselink (Pius X) en Wesley Berkhof en Jeffrey Bolks leverden de beste prestatie en kregen hun prijs uit handen van de directeur van Fundeon Nederland, Sander van Bodegraven.
Lees meer

 
13-02-2011  

Planschadeclaims door Almelo Verdiept

 

ALMELO – De aanleg van het Verdiept Spoor heeft de ondernemers aan de Bornerbroeksestraat niet gebracht wat hen voor ogen werd gehouden. Zo zegt men dat de bereikbaarheid nauwelijks is toegenomen en men jaren haast onbereikbaar is geweest. E.e.a. bleek door aangekondigde schadeclaims en planschadeclaims bij de gemeente.
De verenigde ondernemers hebben in een gesprek met wethouder Theo Schouten hun misnoegen nog eens kenbaar gemaakt vooral t.a.v. de huidige bereikbaarheid in het zuidelijke deel van de Bornerbroeksestraat. Zes ondernemers hebben inmiddels nadere stappen gezet voor het indienen van een planschadeclaim.

 
14-02-2011  

Overval cafetaria Treubstraat

 

ALMELO – Maandagavond om 19.05 uur hebben twee mannen cafetaria Het Eiland aan de Treubstraat in Almelo overvallen. De overvallers bedreigden het personeel met een wapen, mogelijk een vuurwapen en gingen er met een onbekend geldbedrag tussenuit.
De overvallers droegen beide een donkere bivakmuts en donkere kleding. Het was de derde overval op de cafetaria sinds juli 2010. Niemand raakte gewond maar de twee aanwezige personeelsleden waren hevig geschrokken en ontdaan. Er waren tijdens de overval geen klanten in de zaak.
Tips kunnen worden doorgegeven aan: Politie Twente, team Almelo via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800 – 7000.

< archieffoto: Patrick Weegink (weegink.nl)

 
15-02-2011  

SMS Bom in moordzaak Nathalie Weinreder

 

ALMELO - De politie Twente zet vandaag voor het eerst een sms-bombardement in om aandacht te vragen voor het onderzoek naar de dood van Nathalie Weinreder.
Iedereen die in het weekend van 10 en 11 december in de buurt was van haar huis aan Brederostraat in Almelo krijgt een sms-bericht. In het sms’je wordt verwezen naar het programma Opsporing Verzocht van de Avro, dat dinsdagavond om 21.50 uur op Nederland I de gewelddadige dood van de Almelose behandelt. Als verdachte zit de 22-jarige ex- vriend van Nathalie nog steeds vast.

Na afloop van de uitzending ontving de politie zeven tips, die verder worden onderzocht.

 
15-02-2011  

Bouw seniorenwoningen Indië gaat door

 

ALMELO – De bouw van woningen voor actieve 55plussers op het voormalige Indië-complex gaat door. De King Arthur Groep heeft van investeerder Ter Steege Vastgoed uit Rijssen groen licht gekregen nu zich elf serieuze kandidaten hebben gemeld. Wel is het aantal iets gekrompen van 24 naar 15 huurwoningen die varieren in grootte tussen 80 en 140 m2. De huurprijs per maand voor inspirerend wonen bedraagt 9 euro per m2 en er kunnen tal van woonwensen vooraf worden aangedragen.

Bekijk hier
 de 3D demo van het Indië-complex. 

Locatie
De locatie is gelegen in blok 12 aan de D.B. ten Cate straat op het Almelo Indië terrein. De bewoners kijken in de toekomst uit over de nieuwe haven en de watertoren. De kunsthal met wisselende exposities zijn op loopafstand en in het kalverstraatje zijn woonwerk woningen voorzien. Kortom een inspirerende plek om te wonen.

Vervolgbijeenkomst
Op 4 maart 2011 wordt van 10 tot 12 uur in wijkcentrum De Schelf een vervolgbijeenkomst gehouden. In deze bijeenkomst komen de terugkoppeling van het definitieve plan aan bod, de participatieovereenkomst en het vervolgtraject (maandelijkse bijeenkomsten, excursies, rolverdeling, subsidieaanvraag, etc.).

 
15-02-2011  

Eis 3,5 jaar voor overval op cafetaria De Riet

 

ALMELO – Voor een gewapende over val op cafetaria De Riet aan de Violierstraat op vrijdag 5 november jl. werd door het Openbaar Ministerie 3,5 jaar gevangenisstraf geëist. De 20-jarige N. ontkent in alle toonaarden en zegt dat hem de schuld in de schoenen wordt geschoven door een vriend die zelf de overval zou hebben gepleegd. De verdachte kwam met een mes gewapend de cafetaria binnen en sprong over de toonbank om de kassa leeg te roven. De eigenaresse en haar dochter konden nog net de deur naar de privévertrekken afsluiten en herkenden de dader aan de hand van de bewakingsbeelden. Raadsman Klaas ter Mors trok dat in twijfel gelet op de onscherpe beelden. Uitspraak volgt op 1 maart a.s.

 
15-02-2011  

Abiram´s wens gaat vrijdag in vervulling

 

ALMELO – Naar omstandigheden gaat het redelijk goed met Shri Lankese Abiram die aan een hersentumor lijdt. Vrijdag a.s. gaat een van zijn wensen in vervulling en komen zijn opa en oma aan in Nederland om hem te bezoeken.
Minister Leers zorgde er voor dat een visum werd verleend nadat in alle media de zaak van de terminale Abiram breed werd uitgemeten dankzij de inzet van de leerkrachten van basisschool Het Palet waar de jongen op school zit. Zijn moeder heeft inmiddels een verblijfsvergunning.

 
15-02-2011  

Bomenkap Nijrees Noord opgeschort

 

ALMELO – De bomenkap in Nijrees Noord is voorlopig opgeschort totdat woensdag de voorzieningenrechter oordeelt of ook nog op de procedure bij de Raad van State van eind februari moet worden gewacht.
Vrijdag jl. leek het nog mis te gaan toen de voorzieningenrechter het verzoek afwees, maar maandagmorgen ging hij alsnog overstag om het onderwerp op de agenda te zetten.
De gemeente wil beginnen met het bouwrijp maken van het gebied waar 160 woningen gebouwd moeten worden en had maandagmorgen de machines al klaar staan. De gemeente heeft haast, omdat een mogelijke claim van bouwer Plegt-Vos wordt gevreesd.

 
16-02-2011  

Start bouw appartementen Brandersweg

 

ALMELO – Na een uitvoerige bodemsanering vanwege een wasserij die op deze plek stond en ook omdat de conjunctuur tegen zat, heeft de bouw van appartementen aan de Brandersweg jaren vertraging opgelopen.
Nu de economie wat aantrekt, heeft woningstichting St. Joseph het toch aangedurfd om met de bouw te beginnen en werd vandaag na de boring de eerste funderingspaal gestort.

 
16-02-2011  

Erotheek en koffieshop slaan terug

 

ALMELO – Eind vorig jaar werd de Erotheek aan de Bornerbroeksestraat weer teruggekocht van het Beate Uhse concern door vorige eigenaar G. Koolhof. Bij de vergunningaanvraag werd hij door o.a. woningstichting Beter Wonen en enkele omwonenden ‘dwars’ gezeten die een bezwaar indienden bij de gemeente. Dat bezwaar werd afgewezen en was in wezen kansloos, omdat dit gebied nu juist is aangewezen door de gemeente voor dergelijke inrichtingen en waar o.a. ook een bordeel zich kan vestigen.

Nu de gemeente plannen maakt om samen met o.a. Beter Wonen tegenover de Erotheek en en koffieshop Jemig de Pemig een huisvesting voor probleemjongeren te realiseren, slaat Koolhof terug door tegen deze ontwikkeling bezwaar aan te tekenen. Een spandoek 'geen probleemjongeren hier' hing dan ook enige tijd aan het pand en werd door Beter Wonen verwijderd, waarna het aan de zijgevel van de Erotheek werd opgehangen.
Humanitas, dat het pand van Beter Wonen in beheer krijgt als toezichthouder, laat via beheerder R. Barend weten; “Ga uit van ROC-leerlingen die buiten de boot dreigen te vallen en daardoor hun diploma mislopen, omdat er thuis problemen zijn. Zij hebben baat bij een stabiele woonomgeving. Het maakt niet uit op welke plek. Het gaat erom wat we binnen doen met de jongeren, niet wat er buiten gebeurt aan de overkant van de straat. Wij plaatsen hier geen verslaafden, maar kinderen die normaal functioneren, maar thuis kampen met geweld en agressie.”

Als het schijnbaar niet uitmaakt, roept dat de vraag op waarom eerst bezwaar tegen de vergunning van Koolhof werd gemaakt.
Het naast de Erotheek gelegen bordeel Club Mistique, dat door toenmalig burgemeester Knip werd gesloten op grond van openbare orde, wordt momenteel door een nieuwe exploitant verbouwd, waarna ook deze weer de deuren opent.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
16-02-2011  

Gemeente legt voor 2e keer bouwstop op

 

ALMELO – Een verbouwing aan een pandje aan de Grotestraat Zuid dat wordt verbouwd tot café, werd door de gemeente binnen een week twee keer een bouwstop opgelegd. Eigenaar Lenferink was ondanks de vorige week opgelegde bouwstop, toch weer begonnen met de aanleg van een luifel.
Tegen de cafévestiging is door omwonenden en woningstichting Beter Wonen bezwaar aangetekend vanwege de verwachte overlast. Volgens omwonenden is de overlast toch al groot door al het uitgaanspubliek in Zuid.
Toen eigenaar Lenferink gisteren desondanks liet doorbouwen, schakelde juridisch adviseur Eshuis namens de omwonenden de gemeente in, die daarop opnieuw een bouwstop oplegde. Voor de externe verbouwing is eerst een advies van de commissie Welstand nodig, voorat de gemeente überhaupt een bouwvergunning kan verlenen.

 
16-02-2011  

Provincie schenkt 1,5 euroton voor kunsthal

 

ALMELO – Projectontwikkelaar Ter Steege Vastgoed uit Rijssen ontving vanmorgen van gedeputeerde Theo Rietkerk symbolisch een subsidiebedrag van anderhalve euroton tot behoud van deels het Industrieel Erfgoed van het voormalige Indiëcomplex van Koninklijke ten Cate in de Almelose binnenstad.
In het te behouden deel van de fabriekshallen komt de nieuwe kunsthal en voorzitter Hans Hammink van de stichting Kunsthal Almelo toonde zich zeer verguld met de schenking die realisatie van de kunsthal weer een stapje dichterbij brengt.
Ook Ter Steege- directeur Herman Zwiers was in zijn nopjes, omdat een renovatie van De Sterkerij, de Spoelerij, de Weverij en het behoud van het cultuurhistorisch karakter van de Kalverstraat en de Watertoren toch extra investeringen met zich meebrengen.
Het gezelschap toog na de overhandiging nog eens door het complex en de terreinen om de voortgang te aanschouwen. Ten Cate heeft in de hal waar de kunsthal is voorzien, nog een laatste weverij van kunstvezel in werking. Deze sluit echter binnen enkele maanden om daarna de productie in Nijverdal voort te zetten.

< De symbolische schenking - Fotoreportage: Jan Bril 

Fotoreportage (36 foto's)...

 
16-02-2011  

Water bij de wijn aan de Soeteman

 

ALMELO – Als het aan het college van B&W ligt, gaat de bouw van een nieuw winkelcentrum aan de Soeteman in de wijk Windmolenbroek door. Het college geeft zelfs een fikse korting op de m2 prijs indien projectontwikkelaar Multi Vastgoed voor eind december 2012 de grond van de gemeente koopt. Multi Vastgoed moet daarmee de verhuizing van de winkeliers vanuit het winkelcentrum aan De Gors naar de Soeteman mogelijk maken. Omdat de gemeente de benodigde grond niet heeft gewaardeerd in het grondbedrijf, kan de gemeente die korting geven zonder een verlies af te boeken, is de mening van wethouder van financiën Jan van Marle.
Aan De Gors moeten volgens het plan zorgwoningen komen. De gemeenteraad moet nog wel instemmen met het plan. De vorige raad schoof het plan op de lange baan. Ook veel omwonenden aan de Soeteman zijn tegen het plan.

 
16-02-2011  

Bonus voor makelaars in Almelo Noord-Oost

 

ALMELO – Makelaars die er in slagen in het bouwplan Almelo Noord-Oost een bouwkavel te verkopen, krijgen een verhoogde bonus van één procent maar maximaal 5000 euro in geld. Er bestond al een kleine bonus van 500 euro en dat wordt nu maximaal het tienvoudige.
Het college van B&W hoopt zo de stagnerende verkoop van bouwkavels in Almelo Noord-Oost vlot te trekken.

 
16-02-2011  

Almelo Nouveau onveranderd naar de raad

 

ALMELO – Het vorig jaar op 9 januari ingetrokken bouwplan Almelo Nouveau op de hoek Bornsestraat-Nijreessingel ligt weer op tafel. Het prestigieuze ontwerp van Spring Architecten dat onder juryvoorzitterschap van inmiddels ex- wethouder Anthon Sjoers werd gekozen, blijft ongewijzigd en wordt opnieuw aan de gemeenteraad voorgelegd.
Het plan kreeg destijds veel kritiek uit middenstandskringen die wezen op de nadelige effecten voor de binnenstad. Ook Heracles Almelo heeft moeite met het project omdat men juist veel zakelijke ruimtes in het nieuw te bouwen stadion wil.
Daar komen ontwikkelingen aan de Bornsestraat nog eens bij waar inmiddels is begonnen met de bouw van een supermarkt, Albert Heijn zich graag wil vestigen op de hoek van de Violierstraat en de Plusmarkt een groots bouwplan ontwikkelt rond de omgeving Oude Veemarkt.


B&W besluit: Procedurevoorstel Almelo Nouveau
Raadsvoorstel: procedure Almelo Nouveau

 
17-02-2011  

Fietstunnel spoor Aalderinkssingel

 

ALMELO – Bij de Eilandbrug komt een fietstunnel onder het spoor. Auto’s blijven gewoon via het wegtracé Aalderinkssingel-Kolthofsingel rijden en zullen de wachttijden van de spoorovergang voor lief moeten nemen. Autoverkeer kan dan eveneens niet meer van en naar de Slachthuiskade en zullen moeten omrijden via de Turfkade.
De fietstunnel is bestemd voor fietsers in twee richtingen. Het fietspad wordt vanaf de van Rechteren Limpurgsingel tot aan de Wierdensestraat opnieuw aangelegd en krijgt bij de tunnel een slinger om de daling of klim minder stijl te maken.
Voor het project ligt al sinds 2002 een bedrag van 9 miljoen euro te wachten uit de Rijkskas en is bedoeld om de veiligheid voor fietsers en voetgangers bij het passeren van het spoor te vergroten. De fietstunnel moet nog in 2012 klaar zijn.


Besluit B&W: Fietstunnel Spoor-Aalderinkssingel

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-02-2011  

Rumoer-discussie over Talentenfabriek

 

ALMELO – De Talentenfabriek in het pand van de voormalige machinefabriek Brugman aan de Kolthofsingel krijgt de naam New Arts Xperience Twente (NAXT). In het pand komt een podiumzaal met capaciteit voor 350 toeschouwers, een studio, een grote danszaal en een vijftal oefenruimtes, waar jongeren hun talenten op gebied van muziek, kunst en dans kunnen ontplooien. De Talentefabriek is het alternatief voor het niet doorgaan van de bouw van een groot Poppodium aan de Haven NZ. De provincie draagt 750.000 euro bij aan de realisatie van de Talentenfabriek NAXT.
Het discussieprogramma Rumoer in de bibliotheek ging er donderdagavond over en ook over overlast door jongeren. Directeur Jan Krol sneed het onderwerp jongeren in de bibliotheek aan in zijn gesproken column.
Luister hier via Radio Almelo naar de discussie.

Fotoreportage (32 foto's)...

 
17-02-2011  

Herinrichting Markgravenbeek gestart

 

ALMELO - Waterschap Regge en Dinkel is gestart met de werkzaamheden voor de herinrichting van de Markgraven in Almelo. Het eerste deel van de Markgraven krijgt een meer natuurlijk en meanderend aanzicht. In dat deel, tussen de Ootmarsumsestraat tot aan de nieuwe woonwijk, komen natuurvriendelijke oevers en ruimte voor waterberging. In het laatste gedeelte van de Markgraven blijft de loop van de beek ongewijzigd en worden alleen oevers opnieuw ingericht.


Schetssituatie Markgravenbeek

 
18-02-2011  

146 boetes op van Rechteren Limpurgsingel

 

ALMELO – Al een tijdje werd de auto voor snelheidscontrole op de Van Rechteren Limpurgsingel niet waargenomen, maar woensdagavond tussen 18.00 en 21.00 uur was het goed raak en zijn 146 van de 1233 passerende automobilisten bekeurd die te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 137 kilometer per uur. U bent gewaarschuwd, want ze komen nu vaker.

 
19-02-2011  

Flinke Woningbrand aan De Tapuit

 

ALMELO - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.49 kwam bij de brandweer een brandmelding binnen van een zolderbrand in een woning aan De Tapuit. Nog tijdens het aanrijden werd de brand opgeschaald naar middelbrand omdat meerdere meldingen al spraken over een uitslaande brand. De bewoners waren thuis en hadden eerst zelf geprobeerd de brand te blussen. Toen men daar niet in slaagde werd alsnog de brandweer gealarmeerd.
Het eerste blusvoertuig was snel na de melding ter plaatse om aan de bluswerkzaamheden te beginnen. Niet lang daarna kon ook de tweede wagen worden ingezet en na een uur de melding brand meester worden gegeven. Al met al duurde het 3 uur voordat het vuur geheel gedoofd was.

< Foto: Patrick Weegink
(Klik hier voor meer foto’s op weegink.nl)

 
19-02-2011  

Druk dagje voor de brandweer

 

ALMELO – Na eerder in de nacht van vrijdag op zaterdag al te zijn uitgerukt voor een fikse brand aan De Tapuit, moest de brandweer zaterdag nog twee keer uitrukken.
’s Middags om 15.00 uur werd een schoorsteenbrandje geblust aan de Tollenstraat en om 20.15 uur was het opnieuw raak met een binnenbrand aan de Spechtstraat. De bewoner was al uit de woning maar de twee katten waren nog binnen en konden worden gered omdat de brand snel onder controle was.

< Fotograaf Jan Bril was ter plekke aan de Spechtstraat.

Fotoreportage (6 foto's)...

 
19-02-2011  

Overvallen op tankstations, twee daders gepakt


Archieffoto Baniersweg
 

ALMELO – De politie heeft twee verdachten van 21 en 22 jaar opgepakt die worden verdacht van een roofoverval op vrijdagavond om 20.55 uur op het tankstation aan de Ootmarsumsestraat. Een oplettende getuige zag in welke auto de overvallers waren weggereden waarna de politie de auto op de H.R. Holstlaan spotte en de inzittenden uit Almelo aanhield voor nader onderzoek.

Zaterdagavond werd een poging ondernomen op een overval op het tankstation aan de Baniersweg. De alerte pompbediende zag twee verdachte mannen met bivakmuts op aankomen en hield de deur gesloten. Het tankstation is extra beveiligd na twee eerdere overvallen. Bij aankomst van de politie waren de daders in geen velden of wegen meer te bekennen.

De Driehoek (burgemeester-OM-politie) overlegd momenteel de inzet van extra preventieve controles vanwege de reeks van overvallen die de laatste tijd plaatsvinden.

 
21-02-2011  

Honden laten poepen wordt bekeurd

 

ALMELO – Per 1 maart a.s. is het zover en mogen de Stadswachten bekeuringen uitdelen aan eigenaren die hun trouwe viervoeters laten poepen buiten de daarvoor bestemde uitlaatgebieden. Niet dat de honderden paaltjes met borden naar Amsterdams voorbeeld nu overal in de stad een duidelijk beeld scheppen waar het wel en niet mag, maar een kniesoor die daar op let.
Aan eigenaren van honden dus de taak om zich te vergewissen waar het wel en niet mag en waar hondenpoep wel moet worden opgeruimd og misschien wel mag blijven liggen. Krijgt u een bekeuring, vergewis u dan of het duidelijk wordt aangegeven en zo niet, maak foto’s en stap desnoods naar de rechter.
Eigenaren van loslopende in buurman's tuin poepende katten hebben vooralsnog niets te vrezen.

 
21-02-2011  

Groen licht voor bomenkap Nijrees Noord

Foto,s Jan Bril
 

ALMELO – Het geding van de stichting Nijreesweg bij de voorzieningenrechter tegen de bomenkap van 130 bomen heeft niet geholpen. Rechter Keuzekamp gaf groen licht aan de gemeente om te beginnen met de kap ondanks dat de verleende bouwvergunning aan projectontwikkelaar Plegt-Vos voor het bouwen van 69 woningen nog niet onherroepelijk is. Rechter Keuzekamp acht de verleende bouwvergunning bruikbaar ondanks de ingestelde bodemprocedure en verwacht dat de verleende vergunning in die procedure overeind zal blijven.
De kapploeg van de gemeente stond vorige week maandag al klaar en zal waarschijnlijk nu morgen aan het karwei beginnen.

Fotoreportage (14 foto's)...

 
21-02-2011  

Vistaria Schaap is heropend na verbouwing

 

ALMELO - Na 3 weken verbouwen werd Vistaria Schaap aan de Ootmarsumsestraat officieel heropend door de dochter van het echtpaar Schaap. De toevallig op verkiezingscampagne zijnde minister Donner liet de kans niet voorbijgaan om ook in de totaal vernieuwde viswinkel een kijkje te komen nemen.

< Fotoreportage - Jan Bril

Fotoreportage (20 foto's)...

 
21-02-2011  

Bronzen beeldje op Eskerplein verdwenen

 

ALMELO - Op het Sluitersveld zijn de bronzen beeldjes Het Veldboertje en De Wever van hun sokkels gehaald door koperdieven. Inmiddels staat de score in Almelo nu op drie. 

< Beeldje van de sokkel verdwenen - foto: Jan Bril

Fotoreportage (1 foto's)...

 
22-02-2011  

Winkeliers Schelfhorst voelen zich bedreigd

 

ALMELO - Dagelijks hangt een groep jongeren rond bij winkelcentrum De Schelfhorst. Volgens de ondernemers worden klanten bedreigd, veel vernielingen gepleegd en grijpt de politie niet in.
Lees verder

 
22-02-2011  

Van der Looy houdt Almelo weer aan het lijntje

 

ALMELO – Nog steeds heeft projectontwikkelaar van der Looy uit Weert de onbetaalde grond van het gecancelde bouwplan Fortezza niet overgedragen aan de gemeente Almelo. Dat zou al per 2 januari jl. moeten zijn gebeurd, maar een beslag van bouwer Van Wijnen voorkwam dat. De gemeente dreigde daarop met en kort geding en dat werd uitgesteld omdat van der Looy meldde dat er een regeling met Van Wijnen zat aan te komen. Enkele weken geleden meldde van der Looy aan de gemeente dat er een regeling met Van Wijnen was afgesloten, maar tot een overdracht van de met een hypotheek bezwaarde grond aan de gemeente is het nog steeds niet gekomen.
Het uitgestelde geding van de gemeente wordt nu opnieuw uitgesteld, zo meldde de gemeente omdat er een voorlopig akkoord zou zijn bereikt met van der Looy. Wat er nu anders is aan die nieuwe overeenkomst vergeleken met het eerdere akkoord meldde de gemeente niet.
Het college van B&W wil op de plek van Fortezza een sober stadhuis bouwen van een kleine zestig miljoen euro, waarin het verlies van de deal met van der Looy van ruim 12 miljoen euro kan worden weggemoffeld.

< Eerste ontwerp Fortezza

Fotoreportage (1 foto's)...

 
22-02-2011  

Overval op postagentschap Besselink


archieffoto
 

ALMELO – Wederom heeft in Almelo een overval plaatsgevonden. Dit keer was het de tabak/ en lectuurzaak en postagentschap Besselink op de hoek van de Anjelierstraat/Violierstraat. Rond 10.15 uur hedenmorgen kwamen twee mannen gewapend de lectuurshop binnen om een greep in de kassa te doen onder bedreiging van de medewerkers in de tabak/ annex lectuurshop. Een der medewerkers raakte licht gewond na een klap die een der overvallers uitdeelde. De buit is nog onbekend.
De politie zette na de melding Burgernet in actie middels een sms/alert maar dat mocht niet baten. Wel roept de politie getuigen op die mogelijk iets verdachts hebben gezien, dat te melden via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800 – 7000.

Signalement:
De overvallers droegen allebei een donkere bivakmuts en donkere kleding. De ene overvaller droeg vermoedelijk onder zijn donkere jas een kledingstuk met een lichtbeige capuchon. Na de overval zijn de overvallers vermoedelijk op een scooter gevlucht.

 
22-02-2011  

Gasexplosie Kerkstraat voorkomen

 

ALMELO – Bij Ristorante Capri aan de Kerkstraat is vanmorgen tegen 11.00 uur een gasexplosie voorkomen. Bouwvakkers die aan het naastgelegen pand van het voormalige café Teachers aan het werk waren, vernamen een gaslucht en alarmeerden de hulpdiensten.
Door het inslaan van een ruitje kon toegang worden verschaft en de hoofdkraan worden gedicht, waarna het pand kon worden belucht.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
22-02-2011  

Verbeteren Almelose AA in volle gang

 

ALMELO - In opdracht van Waterschap Regge en Dinkel en de gemeente Almelo is de firma Timmerhuis Weg- en Waterbouw BV uit Vriezenveen volop aan het werk met de revitalisering van de beekzone Almelose Aa tussen de Willem de Clercqstraat en de Berlagelaan. De plannen voor deze verbetering werden in maart 2010 al gepresenteerd aan omwonenden in een inloopbijeenkomst in basisschool de Wierde. De werkzaamheden staan onder dagelijks toezicht van het ingenieurs en adviesbureau Oranjewoud.
Tot de werkzaamheden behoren het verwijderen van een aantal bomen en wildgroei, het verwijderen van de aanwezige baggerspecie en deels het verleggen van de waterloop in een meanderende vorm. Ook wordt een wandelbrug geplaats en na het netjes afwerken van de beekzone wordt groen gezaaid en geplant.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (19 foto's)...

 
22-02-2011  

Concert Willeke Alberti in Eugeria

 

ALMELO - Zangeres Willeke Alberti bezocht Eugeria waar de bewoners meer dan blij waren over haar komst.De populaire vedette verzorgde dit optreden in het kader van haar Willeke Alberti Foundation. Deze stichting ondersteunt projecten en organisaties die tot doel hebben, via het verzorgen van sociaal-culturele activiteiten, het verstandelijk en lichamelijk welzijn van senioren, jongeren, zieken en minder validen te bevorderen. De Willeke Alberti Foundation heeft dit jaar subsidie gekregen van Stichting Doen om een dertigtal optredens te verzorgen voor verpleeginstellingen en verzorgingshuizen. Willeke's klassiekers als Spiegelbeeld, Morgen ben ik de bruid en Samen zijn, herinneren de senioren van Eugera zich nog prima.

< Fotoreportage: Jan Bril
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (42 foto's)...

 
22-02-2011  

Vlindertuin op begraafplaats ´t Groenedael

 

ALMELO - Als waardig afscheid van levenloos geboren kindjes is op de begraafplaats ’t Groenedael een veldje ingericht voor het begraven van foetussen. Op het veldje, ‘ De Vlindertuin’ zijn drie vlinderstruiken geplaatst van RVS, waarop de nabestaanden een bronzen vlinder kunnen plaatsen met de roepnaam van hun kindje en de overlijdensdatum.

Kindergrafjes
Het veldje ligt achter het monument Ter herinnering aan alle overleden kinderen en achter de algemene kindergrafjes. Daarin werden vroeger veel levenloos geboren kindjes begraven. Deze algemene graven zijn sober ingericht en passen goed bij de inrichting van het nieuwe foetusveld. De vlindertuin wordt verder ingericht met kleurrijke beplanting.

Bestemming
Aanleiding voor de aanleg van deze vlindertuin was dat steeds vaker werd gevraagd of er op de begraafplaats een mogelijkheid bestaat om foetussen te begraven. Deze foetussen werden tot op heden begraven in een eigen kindergrafje, gecremeerd of meegegeven met andere stoffelijke resten van het ziekenhuis. Vooral dat laatste wordt in deze tijd als niet-piëteitsvol ervaren. Mensen willen toch een bestemming geven aan datgene wat bij hen geleefd heeft, hoe pril ook.

Verwerking
De gemeente hoopt met de aanleg van deze vlindertuin bij te dragen aan de verwerking bij mensen van wie de blijde verwachting abrupt werd afgebroken.

 
23-02-2011  

Verruiming normen XL Businesspark Twente


^ Op het XL Businesspark Twente nadert de bouw van het door Palazzo Architecten ontworpen Vivochem haar einde. Het is het tweede bedrijf dat zich vestigt op het bedrijvenpark aan de A35.
Vivochem is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het bevoorraden en distribueren van chemicaliën. Het complex bestaat uit een hoofdkantoor, expeditiekantoor, afvulunits, expeditie en PGS magazijnen. Het ontwerp wordt gedragen door een betonnen plint, die tevens dienst doet als opvang van de chemische stoffen. De zwarte stalen deken vormt de verschillende onderdelen tot één geheel.
 

ALMELO – Het Almelose college wil de welstandseisen voor het bouwen op het bedrijvenpark bij Bornerbroek verruimen. In de loop der tijd is gebleken dat kandidaten hebben afgehaakt vanwege de hoogwaardige kwaliteitsnormen. Door de regels nu te verruimen hoopt het college de verkoop van grote kavels op het XL Businesspark Twente langs de A35 vlot te trekken.
"Een der bedrijven die heeft afgehaakt, deed dat bijvoorbeeld vanwege de hoge norm voor bijvoorbeeld laaddocks. Voor de ontsluitingsweg op XL Businesspark wordt daarom de norm bijgestelt. Langs de A35 als zichtlijn wordt de kwaliteitsnorm niet verlaagd", meldt wethouder Theo Schouten die verantwoordelijk is voor bestemmingsplannen. 
Bij Enter langs de A1 willen de gemeenten Rijssen/Holten en Wierden 50 ha nieuw bedrijventerrein aanleggen. Het Enterse deel van 25 ha is al volgeboekt door potentiële kandidaten.


B&W besluit: Beeldkwaliteitsplan XL Businesspark
Raadsbrief: Beeldkwaliteitsplan XL Businesspark

 
23-02-2011  

Straatmeidengroep belaagd tienermeisje

 

ALMELO – De politie in Almelo heeft gistermiddag drie straatmeiden van 12 en 13 jaar - behorende tot een groep van zeven - in glimmende jasjes met bontkraag opgepakt die een tienermeisje van 16 sloegen en schopten in De Galerij. Het slachtoffer kon door winkelpersoneel worden ontzet. Even later kwam ze de straatmeiden weer tegen in de Werfstraat waar ze opnieuw werd belaagd en uiteindelijk het op een rennen kon zetten om aan haar belagers te ontsnappen. De straatmeiden konden even later aan de hand van hun signalement door de politie worden opgepakt.

Update: 25-02-2011 14.22 uur
De politie heeft een vierde verdachte aangehouden en ingesloten. Het betreft een 14-jarige ‘lellebel’ die eveneens betrokken zou zijn bij de groepsmishandeling. Alle vier worden voorgeleid bij de Officier van Justitie.
Naar aanleiding van deze zaak heeft zich nog een ander slachtoffer gemeld die eerder zou zijn lastig gevallen door een groep straatmeiden. Onderzocht wordt of de verdachten daar ook iets mee te maken hebben.

 
23-02-2011  

Driehoek overlegt over aantal overvallen

 

ALMELO - Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld van Almelo is de reeks van overvallen van de laatste tijd op tankstations en cafetaria’s meer dan zat en overlegt in de Driehoek ‘Burgemeester-Justitie-Politie’ hoe de pakkans van de meestal jeugdige overvallers verhoogd kan worden.
“We zien ook elders in het land dat de daders steeds jonger zijn en het werkterrein wordt verlegd naar bedrijven die amper zijn beveiligd. Ik wil ook met de ondernemers in gesprek hoe we dat beter kunnen doen, want deze ellendige overvallen met meestal maar een kleine buit moeten worden gestopt”, aldus Hermans.
Maandag a.s. is er in Enschede al een bijeenkomst op initiatief van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, de Kamer van Koophandel, Koninklijke Horeca Nederland , MKB Nederland en de Politie Twente.

 
24-02-2011  

Betere doorstroming Ootmarsumsestraat

 

ALMELO – Voor de verbetering van de doorstroming van het verkeer op het kruispunt Ootmarsumsestraat-St Josephstraat komt ruim 3 euroton beschikbaar. De gemeente legt € 255.000 op tafel en de Regio Twente een bedrag van € 85.000
De uitrit vanaf het Eskerplein wordt verlegd en er komt een nieuwe verkeersregelinstallatie. De gemeente hoopt nog dit jaar te kunnen beginnen met de verbetering van het kruispunt. De verbetering is eveneens noodzakelijk om de geplande nieuwbouw van woningstichting St. Joseph te kunnen realiseren. Het daarvoor te wijzigen bestemmingsplan is eveneens in voorbereiding.

 
24-02-2011  

Ondernemer procedeert tegen telecombedrijf

 

ALMELO – Een Almelose ondernemer heeft een kort geding aangespannen tegen het telecombedrijf ZakelijkeTelefonie.nl te Amsterdam. De provider had de ondernemer ongevraagd over geschreven van KPN Telecom naar haar eigen klantenbestand. De ondernemer beweert daar niets van te weten.
Over de provider uit Amsterdam zijn meerdere klachten zo bleek ook uit het TV-programma Radar.
CDA- Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt uit Hengelo heeft het over wildwest-praktijken en heeft met collega Gerda Verburg vragen gesteld aan minister Verhagen of de OPTA hier tegen op kan treden. Het bedrijf heeft wel een OPTA-registratie.

 
24-02-2011  

Nieuwe vestiging ukuntmijhuren.nl

 

ALMELO - Ukuntmijhuren.nl voor steiger en hoogwerkerverhuur heeft onlangs in Almelo haar derde vestiging in het land geopend. Het verhuurbedrijf van o.a. hoogwerkers, (rol) steigers, schaftwagens, minigraafmachines, rupsdumpers, minishovels, verhuisliften en montageliften heeft eveneens vestigingen in Renkum en Zeist en zit in Almelo aan de Virulyweg 5C op het bedrijventerrein Turfkade.
Informatie over de catalogus kunt u vinden via de website.

 
25-02-2011  

Japanners bekijken thuiszorg in Almelo

 

ALMELO - Thuiszorgorganisatie Buurtzorg Nederland in Almelo ontvangt deze week een Japanse delegatie die in Nederland rondkijkt hoe hier de thuiszorg is geregeld. De Japanse overheid is initiatiefnemer omdat de vergrijzing in Japan steeds problematischer wordt omdat de traditionele rol van de kinderen steeds meer wordt nagelaten en er verder niets is geregeld voor de zorg van ouderen.

 
25-02-2011  

Ambtenaar over de scheef in rechtbank

 

ALMELO – De Rechtbank in Almelo heeft woensdag een strafzaak stilgelegd, omdat een ambtenaar van de gemeentelijke sociale dienst zich in de rechtszaal niet aan de orde hield. De ambtenaar nam de rechtszaak op met zijn mobiele telefoon en dat is ten strengste verboden.
De ambtenaar werd door de parketpolitie uit de rechtszaal gehaald waarna de opname werd gewist. Als excuus werd beweerd dat hij zijn schrijfblok had vergeten.
De ambtenaar wordt niet vervolgd en na de onderbreking werd de rechtszaal voortgezet. Of de desbetreffende gemeente disciplinaire maatregelen neemt is onbekend.
De rechtbank meldde verder dat het in Almelo naar herinnering maar één of twee keer in de historie is voorgekomen dat een rechtszaak illegaal werd opgenomen.

 
25-02-2011  

St. van Haik´s verkoopt kunst voor armprothese

 

ALMELO – Kunstenaar Petros Margosyan verkoopt met een aantal andere Armeense kunstbroeders een flink aantal kunstwerken voor de financiering van een armprothese voor de 60-jarige Maria in Armenië. Maria lijdt aan suikerziekte en heeft niet de middelen om een armprothese te laten aanmeten. Petros en zijn kunstcollega’s willen daarom 6000 euro bij elkaar brengen dat is benodigd om via Het Roessingh in Enschede alsnog een armprothese voor Maria te kunnen laten aanmeten. Maria is dan ook beter in staat om thuis in Armenië in haar onderhoud te voorzien.
Voor de verkoop van de kunstwerken – een klein assortiment laten wij in de fotobijlage zien – wordt nog de hele maand februari geëxposeerd van maandag t/m zaterdag tussen 10.00 uur en 18.00 uur in het atelier van Petros in de Havenpassage, waar ook een bod op de kunstwerken kan worden uitgebracht. Giften zijn eveneens welkom via rek. nr. 7618677 van de Stichting van Haik’s onder vermelding actie Maria.

Fotoreportage (24 foto's)...

 
26-02-2011  

Almelo start 3e aanvraagronde Wijkwaardebon


Idee uit 2010: De tentovernachting - Goossenmaat
  ALMELO – Op dinsdag 1 maart a.s. gaat de derde aanvraagronde voor een Wijkwaardebon van start. Aanvragen moeten voor 31 mei a.s. bij de gemeente Almelo zijn ingediend. De beoordeling van de aanvragen volgt pas na sluiting van de aanvraagtermijn.
Met de Wijkwaardebon wil de gemeente goede ideeën belonen die wijken in Almelo leuker, fijner, leefbaarder en veiliger maken. De beloonde aanvragen moeten wel dit jaar worden besteed.
In september volgt de vierde en laatste aanvraagronde. Voor de Wijkwaardebon is een totaalbedrag beschikbaar van € 270.000,--
Aanvraagformulieren kunnen worden gedownload via: www.almelo.n/wijkwaardebon en zijn verder verkrijgbaar in het stadhuis en de wijkcentra. Voor vragen of hulp bij het invullen van het aanvraagformulier kunnen inwoners terecht bij contactpersonen in de wijkcentra.
Lees verder...

 
27-02-2011  

Besluiteloosheid zit Het Meulenbelt dwars


CDA-kandidaat Jack Blom en wethouder Theo Schouten tijdens de verkiezingsmarkt
 

ALMELO – De besluiteloosheid rondom een nieuw voetbalstadion voor Heracles Almelo en de mogelijke bouw van Almelo Nouveau zit bestuursvoorzitter Peter Weda van Trivium/Meulenbelt/Zorg behoorlijk dwars, dat bleek tijdens een werkbezoek van CDA-kandidaat voor de provinciale verkiezing Jack Blom.

Het Meulenbelt heeft bouwplannen voor de huisvesting van 60 patiënten aan de Jan Vermeerstraat op de locatie van Beter Wonen maar als de bouw van een nieuw voetbalstadion doorgaat is het terrein aan de Jan Vermeerstraat niet meer geschikt. Saillant is dat collega-bestuurder van Het Meulenbelt Fred Schrander tevens bestuurslid is van Heracles Almelo en ijvert voor een nieuw stadion.
Of die bewering klopt is dan ook de vraag, want vooral het bouwplan van het nieuwe hoofdkantoor van Asito voorziet in een ontsluiting via de Jan Vermeerstraat. Bovendien ligt aan de overzijde van de H. R. Holstlaan de voormalige locatie van de van Rhijn MEAO nog braak.

Het andere wat Weda dwars zit is de kwaliteit van het ontwikkelingsgebied Het Weggeler. De bouw van Almelo Nouveau is daar medebepalend. Weda had enkele weken geleden samen met een makelaar nog een gesprek met het college van B&W over deze locatie waar eveneens 60 patiënten gehuisvest moeten worden.
De locatie Het Meulenbelt aan de Vriezenveenseweg huisvest momenteel 240 patiënten en wordt mogelijk daarna verbouwd voor de huisvesting van 120 patiënten in eenpersoonskamers.
Trivium/Meulenbelt/Zorg ontwikkelt eveneens plannen in Tubbergen.


Verslag werkbezoek Jack Blom

 
27-02-2011  

Hoveniers AOC Almelo nationaal kampioen

 

DEN BOSCH – De AOC Oost leerlingen Bastiaan Germeraard en Sjors Meuleman zijn gisteren tijdens de tuinbeurs 'Tuinidee 2011' in Den Bosch nationaal kampioen tuinaanleg geworden. Zij zijn daardoor zeker van deelname aan het WK in oktober a.s. in Londen.
Zij werden kampioen met het ontwerp en uitvoering van een levende tuin. Het plan werd eerst op papier uitgewerkt inclusief planning qua uren en benodigd materiaal om zich voor de finale te kunnen plaatsen en versloegen in de finale drie teams van de Helicon opleiding in Brabant.

< Bastiaan Germeraad en Sjors Meuleman (r).

 
28-02-2011  

Urenco gaat Sky High in Javatoren

 

ALMELO – Vijf verdiepingen stonden er nog leeg in de Javatoren, maar de bovenste verdieping wordt binnenkort in gebruik genomen door de financiële afdeling van Urenco Ltd.
De financiële afdeling werkt voor alle vestigingen van Urenco in de wereld en zat aan de Planthofsweg in een te krap jasje door de alsmaar groeiende activiteiten van het concern dat uranium verrijkt tot brandstof voor kerncentrales.

In de Javatoren zijn eveneens gevestigd Royal Ten Cate en de gemeente Almelo.

< Javatoren - archief AN.nl

 
28-02-2011  

Bewoners Kolthofsingel woedend om bomenkap

 

ALMELO – De bewoners aan de Kolthofsingel en Haghoeksweg zijn woedend op een drietal buurtgenoten aan de Haghoeksweg en Ledeboerlaan die de gemeente hebben gevraagd om drie eiken langs de Kolthofsingel te laten kappen. Nog woedender zijn zij op de gemeente die voornemens is die aanvraag te honoreren. Sinds jaar en dag vormen de eiken aan de Kolthofsingel een lanenstructuur, al lang voordat de huizen op het voormalige sportveld van CSG Het Noordik werden gebouwd. Door de voorgenomen kap dreigen nu gaten geslagen te worden in de lanenstructuur.
‘Zij wisten dat die bomen er stonden toen men daar ging wonen. En nu zomaar de kettingzaag er in? Dan is het hek van de dam en kan iedereen blijkbaar zijn individuele belang boven het collectief stellen’, was een der opmerkingen die maandagavond over tafel ging in wijkcentrum Erve Noordik.
Één moedige aanvrager ging kort de confrontatie aan en had het over beperking van lichtval in de tuin en de jaarlijkse last van vallend blad en eikels.
Het maakte geen indruk en alle verontruste bewoners besloten derhalve spontaan de knip te trekken om een actiecomité op te richten om de eiken van de ondergang te redden.
Het comité onder voorzitterschap van de heer A. Zwaap kreeg van de aanwezigen cart blanche om het verlenen van een kapvergunning te bevechten desnoods tot de rechter. Gelet op de beschermende bepalingen 7.2 in de gemeentelijke nota ‘Bomenbeleidsplan’ over bomen in de openbare ruimte is het verzet niet geheel kansloos.

Foto's beschikbaar gesteld door aanwonenden van de Kolthofsingel.


Bomenbeleidsplan

Fotoreportage (8 foto's)...

 
28-02-2011  

Bejaarde nog steeds vermist (upd)

 

ALMELO – De 81-jarige heer Hoogstraal die sinds de nacht van zaterdag op zondag wordt vermist is nog steeds spoorloos. Twee dagen lang is er gezocht rond de Rensumaborg in de wijk De Schelfhorst en ook is er gedregd in het Lateraalkanaal maar de man werd niet gevonden. De inzet van Burgernet heeft eveneens geen resultaat opgeleverd. De heer Hoogstraal had voor zijn pensioenering een electronicazaak in de Oranjestraat.

Signalement van de heer Hoogstraal:
• Kleine man
• Kaal
• Brildragend
• Droeg een grijs/groene loden winterjas
• Slecht ter been


Heeft u informatie over de heer Hoogstraal of weet u waar hij op dit moment verblijft, neemt u dan contact op met Politie Twente, team Almelo via 0900-8844 of eventueel anoniem via Bel M: 0800-7000.

Archief
Terug naar vorige pagina