Actueel uit Stad & Ambt


Eeuwfeest voor 100 jarige schietvereniging SDVV

Ga naar pagina: 1 | 2
Volgende pagina





















Tradities
Een vereniging met zo'n hoge leeftijd houdt ongetwijfeld tradities in ere? "Jazeker !" antwoordt Hans zeer beslist. Ik weet niet of je, wat ik zojuist heb gezegd over veiligheid als een traditie kunt zien, we vieren geen feestje omdat we geen schietincidenten hebben. Maar het feit blijft staan dat als je zoiets overkomt, je als schietvereniging een speelbal van media en autoriteiten wordt. Het lijkt dan een beetje op het volksgezegde dat thuis bij de loodgieter de kranen lekken. Alleen zal het bij ons – als het werkelijk een schietincident is – een graadje ernstiger zijn dan alleen een lekkende kraan.

Maar ik vertel je liever over een echte traditie die we jaarlijks organiseren, compleet met een groot feest. We hebben daaraan de naam gegeven 'Western Weekend'. Traditiegetrouw hanteren allen dan een antiek wapen dat, geheel in stijl, met zwartkruit en een (zelf gegoten) ronde loden kogel wordt geladen. We houden dan zwartkruit schietwedstrijden op onze banen en op de zaterdag van dat Western Weekend, wordt een groot feest gehouden waar de mooist geklede dame en heer worden gekozen. Halverwege het feest wordt een reusachtige barbecue aangestoken, waar een denkbeeldige os of bizon op wordt geroosterd. Wij doen dat weliswaar met worstjes en karbonades van de plaatselijke slager, maar laten het ons net zo goed smaken.
SDVV gaat dus weer een schitterende verjaardag tegemoet!

Om in één klap aan alle milieu-eisen te kunnen voldoen, werden in 2000 plannen gesmeed voor een geheel overdekte schietbaan. In 2001 werd de eerste steen gelegd en ruim 4 jaar later kon de nieuwe accommodatie, schietbanen, kantine en gebruiksruimten door de toenmalige voorzitter van de koepelorganisatie KNSA, mr. Piet Hoogeveen, worden geopend.
SDVV plaatste zich met haar nieuwe 100 m. groot kaliber-schietbanen (14 schietpunten), haar 25 m. klein kaliberbanen (eveneens 14 schietpunten) en de 10 m. luchtwapen-banen, meteen in de voorste gelederen van geavanceerde schietverenigingen.
SDVV vervult hiermee een regionale functie en verwelkomt schutters van nagenoeg alle verenigingen uit de omgeving als gastschutters binnen haar muren.



























Ga naar pagina: 1 | 2
Volgende pagina

Nieuwsbericht | Fotopagina | Diavoorstelling

Terug naar vorige pagina